Transfer Hans Nunoo Sarpei zo goed als rond

We zijn al enige tijd aan het wachten dat Hans Nunoo Sarpei officieel wordt gepresenteerd als aanwinst. De middenvelder traint al enige tijd mee bij de Venlonaren en de club heeft al meerdere keren uitgesproken Sarpei graag te willen huren van VFB Stuttgart. Het enige probleem leek het fikse salaris dat VVV zou moeten betalen aangezien Sarpei niet beschikt over een Europees paspoort.

Het akkoord lijkt heel dichtbij. Dit hoorde we al via meerdere bronnen maar nu meldt ook de regionale Duitse nieuwssite Stuttgarter Nachrichten dat Sarpei voor één seizoen wordt verhuurd aan VVV-Venlo. Zij melden dat er een deze dagen een akkoord wordt bereikt.

Wordt vervolgd!

45 Responses

 1. Louis van Gaal

  Zou een hele goede zaak zijn… ook al heeft het na de promotie langer geduurd als gehoopt dikke pluim naar Valckx en de technische staf voor het samenstellen van een (op papier) prima selectie !!

 2. Gerardus

  Selectie ziet er op dit moment prima uit! Veel multifunctionele spelers voor relatief weinig geld. Door de multifunctionaliteit kan de technische staf vele keuzes maken in de opstelling. Die 15e plaats moet zeker haalbaar zijn als we kijken naar de selecties van de andere ploegen!

 3. De Koel

  Heel goed nieuws als Sarpei voor een jaar naar VVV komt. Ik denk wel dat Leemans en wellicht ook Post zich zorgen moeten gaan maken over hun basisplaats…
  Ben benieuwd hoe VVV het morgen gaat doen tegen een sterke tegenstander.

 4. Dino

  Zijn toch leuke namen, die erbij zijn gekomen. Kan niet wachten op de grote test in de eredivisie. Zou leuk zijn dat ze andere teams positief verrassen. In hun ogen is VVV 1 van DE degradatiekandidaten, heb het gevoel dat VVV toch om plek 15 kan strijden met deze versterkingen.

  1. RuiverCity

   Opvallend dat zes basisspelers van het vorige seizoen hun plaats (kunnen) verliezen.
   Rutte zou ik in plaats van Dekker zetten omdat hij aanvallend en fysiek meer brengt.
   Post kan gebruikt worden centraal achterin maar dan mis je ook weer de nodige power op het middenveld waar het in de eredivisie toch meestal gebeurt. Ik ben een grote fan van Promes maar ik vraag me af hoe hij het gaat redden met zijn snelheid. Compact (blijven) spelen zal de opdracht worden.

   1. Louis van Gaal

    Post zal waarschijnlijk de plek achterin overnemen Indien er bij achterstand aanvallend een wissel dient te komen dan kan Promes of Röseler vervangen worden door bijvoorbeeld Opoku of Seuntjens dan schuift Post naar achteren.
    Indien we moeten gaan verdedigen kan Rutten het middenveld versterken voor bijvoorbeeld Van Crooy of Tissoudali, mogelijkheden genoeg…

   2. De Koel

    Hoezo opvallend dat een aantal spelers hun basisplaats kan verliezen? Geeft alleen maar aan dat VVV erin is geslaagd om echte versterkingen aan te trekken. In de Eredivisie is, zoals je zelf al aangeeft, het middenveld cruciaal. Logisch dat daar ook versterkingen voor zijn aangetrokken. En een basisplaats moet je verdienen. Iedereen moet zich nu opnieuw bewijzen en dat is prima.

 5. chretien

  Als ik die opstelling zie en ook nog de “bank” dan heb ik de indruk dat het er redelijk goed uitziet. Maar ja, eigenlijk is het zo moeilijk in te schatten hoe ons niveau is in vergelijking met de overige zwakke broeders in de eredivisie. Laten we ons maar verschuilen in de underdog positie. We moeten maar eens beginnen.

 6. kiekoputspelke

  Ben benieuwd…niet zozeer of het rond komt maar naar de kwaliteiten van deze speler….morgen maar eens kijken in de wedstrijd tegen Real Sociedad….

 7. venlow077

  Tot dusver van de nieuwe spelers, ben ik het meeste onder de indruk van Antonis, en Sarpei ervan uitgaande dat het dus goed gaat komen. Zijn toch 2 spelers waarvan niemand eerder gehoord heeft, en dus niet direct rekening mee houdt als ze tegen Vvv spelen. Die kunnen wel eens de verassing/uitblinkers van het seizoen gaan worden, met daarbij nog een goeie mix eromheen. Nog een centrale verdediger erbij dan laat het seizoen maar beginnen!!

 8. lucien1978

  Opstelling Vvv Venlo.

  Unnerstall
  Dekker – Post – Roseler – Labylle
  Sarpei – Antonis – Leemans
  V. Crooy( Opoku ) – Thy – Tissoudali

  Promes erlangs ivm te traag en te lage handelingssnelheid. Is 33 en heeft nooit bewezen de eredivisie aan te kunnen omdat hij helaas te statisch is .

  Leemans moet altijd spelen. Vorig seizoen de beste en hij moet met zijn vrije trappen voor gevaar zorgen. Net als met zijn passes om de voorste linie te bereiken

  1. Goodie

   We hebben Post al een aantal keren in de verdediging gehad, niet doen! Promes speelt elk seizoen degelijk. Niemand in dit team heeft het bewezen in de eredivisie.

  2. Gerardus

   Promes heeft afgelopen twee seizoenen bewezen het wel degelijk aan te kunnen, hij was de meest constante speler van het afgelopen seizoen en note bene in de wedstrijd tegen Jong Ajax waar Post werd weggespeeld alsof het niks was hield Promes zich als enige VVV’er zonder moeite staande. Daarnaast is Feyenoord afgelopen seizoen kampioen geworden met de twee traagste verdedigers die rondlopen in de eredivisie dus dat zegt nog niets. Ik denk juist dat Promes gaat verassen en daarnaast denk ik dat Steijn niet veel gaat aanpassen aan zijn selectie, aangezien hij van vastigheden houdt.

   Van Crooij
   Rutten-Roseler-Promes-Labylle
   Sarpei-Crooij/Seuntjes-Leemans
   Tissoudali-Seuntjes/Crooij- Thy/Hunte

   Denk dat hij niet veel om zal gooien aangezien Steijn zo vasthoudend is.

   1. Louis van Gaal

    Denkt het toch wel….ben jij de laaatste 8 wedstrijden van vorig seizoen vergeten of zo… Antonis en Sarpei hebben in de eredivisie simpelweg weer waarde… en Van Crooy erin en Unnerstall niet.? Buiten het feit dat je bent vergeten dat elke hoge bal vorig jaar al gevaarlijk was laaat staan dit jaar is van Crooy echt geennvolwaardig eredivisie keeper en is Unnerstall dat wel.

   2. Gerardus

    Ik ben niets van afgelopen seizoen vergeten hoor. Dit is alleen hoe ik VERWACHT dat er gespeeld gaat worden maar niet hoe ik het zou WILLEN. Ik haal daarom ook aan dat Steijn zo standvast is. Ik zou niet eens misschien voor van Crooij kiezen en ik had Unnerstall denk ik gewoon bijna alle wedstrijden laten keepen in de voorbereiding. Ik denk alleen dat Steijn vast blijft houden aan zijn spelers waar hij vertrouwen in heeft. Kijk maar naar zijn eerste seizoen waar hij van Crooij kostte wat kost liet spelen. Ik hoop persoonlijk dat er vooral voorin wat gewijzigd wordt en dat we gewoon 4-4-2 gaan spelen met Seuntjes en Opoku/Thy in de spits.

 9. Luis Erique

  Als we toch bezig zijn met opstellingen

  ————-Unnerstall—————-
  Dekker-Promes-Roseler-Labylle
  ———Antonis-Sarpei—————
  Van Crooy—-Leemans—Tissoudali
  ———————-Thy———————-

  Ervan uitgaande dat Thy wat kan, anders gewoon Opoku of de Seun in de spits.

 10. VenloVVV

  Dit is naar mijn mening de sterkste opstelling;

  Basis:
  Unnerstal
  Rutten – Röseler – Promes – Labylle
  Sarpei – Post – Antonis
  v. Crooij – Thy – Tissoudalli

  Reserves:
  V. Crooij, Hunte, Seuntjes, Leemans, Janssen, Opoku, Dekker, Peeters, Nieveld (, Bezzat)

  Toch een aardige selectie als alles rondkomt!!!!

 11. Drikus

  Mooi om te zien dat er zoveel creatieve breinen op venlonaren actief zijn mbt opstellingen. Geeft wat mij betreft goed aan dat de technische staf het goed heeft gedaan met de versterkingen.
  Morgen krijgen we waarschijnlijk een idee wat Maurice in gedachten heeft voor komend seizoen. Genoeg mogelijkheden in ieder geval 🙂

 12. kenfen

  Het wordt toch afwachten voorlopig zijn 4 spelers van vorig seizoen geblesseerd. Steijn kan daar voorlopig nog geen beroep op doen Ik vond Seuntjes goed spelen afgelopen oefenwedstrijden,fit en afgetraind wat ik van thy gezien heb was vooralsnog niet indrukwekkend. Sarpei gaat volgens mij een basisplaats verwerven. Unnerstal is gehaald voor de basis en gaat zeker spelen v Crooy weet dit. Rosseler en Promes zíjn echt niet minder dan veel andere CV in de Eredivisie Antonis is ook Eredivisie waardig dus die speelt ook en de rest is mi nog niet helemaal duidelijk maar de mogelijkheden zijn redelijk ruim

 13. Godfried

  Het heeft helemaal geen zin om een opstelling te roepen. Volgens mij heb je dadelijk een selectie ie redelijk gelijkwaardig is. De trainer zal per wedstrijd bekijken wie hij nodig heeft. Of je brengt aanvallende accenten, of je speelt meer verdedigend. Steijn heeft meer kwalitatieve keuze dit seizoen. En maar goed ook!

 14. robbaan

  Precies, VVV zal elke wedstrijd te maken krijgen met sterkere of gelijkwaardige tegenstanders.
  Daarom is het goed dat de trainer zijn keuzes kan maken uit een volwaardige selectie, soms is het type Seuntjes meer nodig, dan Thy, en dat geldt voor alle posities.
  Het ideale team? Laten we eens eerst zien, hoe goed de nieuwelingen, morgen presteren.

 15. chretien

  Te kleine selectie, dat wel, e weinig manschappen om in de eredivisie te kunnen spelen. Kwestie van geld natuurlijk, maar verstandig om niet mer uit te geven dan je hebt. Het positieve van deze selectie is dat een groot aantal spelers op meerdere plaatsen kan worden ingezet. Ik ben benieuwd naar vanavond.

 16. Animal

  Jaell Huttu tekent contract bij PSV, Venlonaar die paar jaar geleden nog bij jeugd VVV zat. Heeft VVV nog een zogenaamd samenwerkingsverband met PSV?? Onmiddellijk mee stoppen !!, we hebben er totaal niks aan , beste spelers gaan weg en we krijgen Nooit iets terug, ook niet als we eredivisie spelen…

  1. Godfried

   Het is Hattu. En hij speelt toch al zo’n 5 jaar in Eindhoven.
   Er is voor PSV overigens echt geen samenwerking nodig om Venlose jongens binnen te hengelen hoor. Het is volkomen logisch dat talenten die stap wagen.

 17. rimpelkop

  Alles lezende zijn de meeste supporters tevreden over de daadkracht van de technische staf. Positief vertrouwen lijkt de overhand te hebben. Dan blijf het toch zo jammer dat de SCC verkoop zo tegenvalt.
  Sommige vinden 4.000 meevallen. Maar in een verzorgingsgebied van 300.000 – 350.000 mensen moet toch een aantal van 6.000 stuks haalbaar zijn. Kijk naar andere vergelijkbare clubs. Dus daarom beste voetballiefhebbers in Noord-Limburg, kom naar de Koel, koop die SCC, we maken er met z’n allen een prachtig seizoen van, Daar waar iedere regio in Nederland massaal achter hun club staat, is bij ons iedereen zo afwachtend en sceptisch, Waarom ?? Ben TROTS op ons cluppie, ben TROTS dat Noord – Limburg weer eredivisie voetbal heef, Tot in de Koel.

  1. Godfried

   Alde rimpelkop. Je hebt natuurlijk gelijk. Maar ik begrijp al die mensen ook wel. Als je tegenwoordig een fox abonnement koopt voor een paar euro per maand, zie je de thuis- én uitwedstrijden vanaf je gerieflijke sofa.

   Niks geen regen, wind en kou. Maar de centrale Heitzung aan en een tuut chips op je schoot. Pissen wanneer je wilt en geen ‘alde greekers’ om je heen de 90 minuten de boel lopen af te kraken. Bovendien is het zo dat je van de 17 wedstrijden er meestal een stuk of 7 niet kunt, vanwege verjaardagen, vakantie of eigen sportactiviteiten. Heel veel mensen kiezen er dus voor om losse kaartjes te kopen op speeldagen dat ze kunnen en het een beetje fatsoenlijk weer is in De Koel.

   Let op. Zodra er een nieuw stadion is waar mensen bij regen niet een nat pak halen en tot de enkels door de blubber moeten lopen, zul je zien dat het aantal seizoenskaarten omhoog gaat. Die 6.000 worden dan makkelijk gehaald.

  2. RuiverCity

   Helemaal met je eens Rimpelkop. Triest dat er nog steeds zo weinig seizoenkaarten zijn verkocht. Misschien dat het na de wedstrijd van vanavond aantrekt….maar het stadion had toch al lang uitverkocht moeten zijn.

   Een wedstrijd thuis voor de buis of in een stadion beleven is nogal een verschil! Er zijn elk seizoen wedstrijden waarvan je achteraf trots van kunt zeggen: ‘Ik was er bij!’
   Die zullen ook komend seizoen weer komen.

  3. Ievel Knievel

   Gelul. VVV heeft geen achterland van 350.000 mensen. Dat heeft Berden ooit geroepen toen hij naast zijn schoenen ging lopen. Vanaf Horst neigt het al naar PSV. Vanaf boven Venray neigt het naar NEC, vanaf Roermond naar Roda en over de grens vond je vele Europacup winnende topclubs. Als je de archieven induikt kun je terugvinden dat VVV 6,500 bezoekers trekt in de eredivisie gemiddeld door alle jaren heen. Incl seizoenskaarten en losse verkoop. Is nooit anders geweest.

 18. RuiverCity

  Voor VVV liggen er echt nog genoeg mogelijkheden in Midden-Limburg. Denk eens aan Roermond met het Outlet en Retailpark. Daar kun je met een leuke actie (met selectiespelers) in het weekend (ook Duitse) klanten ‘raken’ en hun interesse wekken.

  1. Ievel Knievel

   VVV is een Noord-Limburgse club. De cultuurverschillen met midden en Zuid-Limburg zijn veel te groot. VVV kan zich beter gaan richten op het gebeid tot aan Deurne en Gennip en net over de grens tot aan Geldern. Dat is het achterland. Aangezien er bij NEC al haren wanbeleid gevoerd werd en Helmond Sport geen sterke concurrent is, is daar veel winst te behalen. Viersen en Straelen zijn ook geen echte concurrenten, net als veel clubs uit dit kleine gebied. Echter is dat bij elkaar opgeteld geen grote achterban. Vandaar dat 10.000 bezoekers in vernieuwd stadion reëel is. VVV-gebied is van Reuvers tot aan Boxmeer/ Gennep. En Deurne tot aan geldern. Daar is genoeg te halen, als je maar bescheiden bent.

 19. rimpelkop

  Jammer dat de reacties weer negatief zijn. Dat is nou precies wat ik bedoel. Het gebied van 300,00 – 350.000 klopt wel. Natuurlijk is het comfort in de Koel onder de maat, daar heeft Godfried gelijk in. De reden van Fox en het missen van wedstrijden is onzin. Dat is in heel Nederland zo en toch verkoopt VVV, op Excelsior na, veruit de minste SCC, Verder ben je bij het bezoeken van 11 wedstrijden met een SCC al goedkoper uit. Je kan met een SCC dus best enkele wedstrijden missen. Ik probeer twijfelaars over de streep te trekken, hopelijk. Ik ben van de leeftijd dag VVV met gemak10.000 – 15.000 toeschouwers trok. Natuurlijk zal dat niet gehaald worden, maar de achterban is zeker groter van de 4.000 SCC die nu verkocht zijn.

 20. lucien1978

  Ik snap dit hele gezeur niet. Ten eerste heeft VVV een prima seizoenskaart verkoop. Ten tweede , wat maakt het uit of er nu 4.500 of 6000 seizoenskaarten worden verkocht. Het stadion komt door verkoop losse kaarten toch wel vol. Sterker nog vaste seizoenskaarthouders kunnen vaker niet en dan blijven de stoeltjes leeg terwijl bij losse verkoop de stoeltjes wel gevuld zijn. Ten derde, er zijn genoeg gezinnen met 3 kinderen. Dan ben je al 500-600 euro kwijt voor seizoenskaarten. Dan kun je beter een paar keer gaan met losse kaarten en de rest lekker thuis voor de buis kijken. Want voor sommige is het gewoon niet te betalen. Kort samengevat prima verkoop dus.

  1. Goodie

   Met 4000 verkochte SCC zal het stadion niet vol gaan komen. Buiten Ajax, Feyenoord, PSV en een eventuele degradatietopper zal VVV geen 3500 kaarten (excl uitvak) gaan verkopen. Jammer, VVV kan het geld goed gebruiken. Maar laten we er met de supporters die er wel zijn gewoon een groot feest van maken!

   1. Goodie

    Het antwoord blijft nee. Wil je het nu gaan vergelijken met de vorige eredivisie periodr van 4 jaar? Daar zijn elk seizoen 1500 tot 2000 SCC meer verkocht. In dat 1e jaar waar het 14x uitverkocht blijkt te zijn was zelfs een wachtrij voor een SCC. Kortom, nee.

   2. lucien1978

    Het antwoord blijft ja. Prima seizoenskaartenverkoop. Het zijn er zelfs al 4500/5000. Dat stadion komt natuurlijk helemaal vol want er zijn genoeg mensen die losse kaarten kopen. Totaal geen probleem.

   3. Goodie

    4500/5000? Dit geloof je zelf toch niet? Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat het ook zo is, maar dit is niet realistisch op het moment.

 21. robbaan

  Het is zoals het is, 4000 op dit moment is een mooi getal.
  ik verwacht dat er nog 1000 bijkomen en dat levert zeker bij meer dan de helft vd wedstrijden een volle Koel op.
  Ik merk onder volwassenen en kinderen, dat VVV niet meer zo leeft. Een van de oorzaken is zeker de overvloed aan live voetbal, de verzadiging, de luxe om naar PSV of naar Borussia MG te gaan. Maar ook het gemis aan comfort in de Koel is daar debet aan. Maar,en daar hoop ik op, door aantrekkelijk voetbal, door positieve PR, zeker door ons als vaste fans, zal er een breekpunt komen waardoor VVV weer meer gaat leven. Dat geldt ook voor sfeer op de tribunes, die kun je wel kunstmatig willen verbeteren/aanjagen, maar het moet toch door het publiek worden uitgevoerd. Daar zijn in eerste instantie aantrekkelijk voetbal en spelers voor nodig die tot het uiterste willen gaan. Types zoals we die in het verleden hier hebben gehad Mikan, Rossie, de Koes, Pietje Pala, Stan, Honda etc..

 22. kenfen

  Goede analyse Rob’s baan. Een overvloed aan activiteiten zíjn hier mede debet aan. Maar er is zeker nog winst te boeken en ik heb het idee dat VVV hier momenteel al goed bezig is.

Leave a Reply