Transferoverzicht VVV-Venlo

Het is 2 februari en dat betekent dat de winter transferperiode er weer op zit! Dit houdt in dat er geen spelers meer vertrekken of aangetrokken worden. Precies een jaar geleden was het nog een spectaculaire transferperiode met veel mutaties. Dit seizoen minder spectaculair, er vertrokken geen spelers van VVV-Venlo al stonden deze wel in de belangstelling. Maar de Venlonaren wisten ondanks de slechte financiën wel 2 kwalitatief goede spelers te halen.

Boban Lazic
Zo werd afgelopen donderdag Boban Lazic uit de hoge hoed getoverd. De kleine dribbelkoning die via de jeugd opleiding van Ajax en een seizoen Olympiakos bij PEC Zwolle terecht kwam, had geen uitzicht meer op speelminuten. Boban koos voor VVV en speelt het komende half seizoen voor geel-zwarten. Bij PEC heeft de jonge Bosnier nog een contract tot eind van dit seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Mitchel Paulissen
Op de allerlaatste dag van de transfermarkt versterkte VVV-Venlo zich met nog een aanvallend ingestelde speler namelijk Mitchel Paulissen. De in Kerkrade geboren staat de boek als groot talent bij Roda JC. Maar door de koopgekte bij onze zuiderburen heeft Mitchel geen uitzicht meer op speeltijd. De aanvallende middenvelder was vorig seizoen een van de smaakmakers bij de Koempels. Tijdens de oefenwedstrijd begin dit seizoen tussen VVV en Roda viel de middenvelder overigens op met 2 doelpunten. Mitchel Paulissen heeft nog een contract tot en met 2018 bij Roda JC.

Wij wensen beide spelers veel succes bij VVV-Venlo. Hopelijk kunnen we de jacht op Sparta heropenen.

Transfers Oud VVV-ers
Opvallend is dat er deze winterstop enorm veel oud VVV-ers zijn getransfereerd. Hierbij een klein overzicht van de transfers.

Nordin Amrabat
Als jonge onbekende voetballer kwam de jonge Utrechter via Almere bij VVV-Venlo terecht. Na een seizoen VVV werd de jonge aanvaller verkocht voor 2,3 miljoen euro aan PSV Eindhoven. Via Galatasaray kwam de Marrokaans international bij Malaga terecht die hem deze winterstop verkocht aan de in de Premier League spelend Watford FC. Naast dat Amrabat zijn droom in vervulling gaat met een transfer naar Engeland is de aanvaller ook blij voor VVV door een kleine 42.000 euro dat hij opleverde dankzij deze transfer.

Pim Balkestein
Na 2 seizoenen VVV vertrok Balkestein afgelopen zomer voor een avontuur bij SV Elversberg 07. Na een half jaar keert de centrale verdediger terug naar Nederland. Hij speelt vanaf heden bij Topklasser de Treffers.

Ricky van Haaren
Kwam ooit als groot talent naar VVV. Maar heeft deze belofte nooit waar kunnen maken. Via ADO, Dordrecht en Dinamo Boekarest is de jonge Rotterdammer nu neergestreken bij tweedeklasser Sanliurfaspor in Turkije.

Josue
Als jong talent door FC Porto voor een seizoen gestald bij VVV-Venlo. Het was geen groot succes al had dit niet aan de voetbalkwaliteiten te maken. De jonge Portugees was vooral bezig met randzaken. De international  heeft zich goed terug geknokt en is via Bursaspor teruggekeerd naar Portugal bij SC Braga.

Aziz Khalouta
Vorig seizoen keerde Khalouta na een avontuur terug bij Fortuna Sittard bij VVV-Venlo. Na een seizoen vertrok de aanvaller na wat onenigheid. Na een avontuur in Roemenië bij Pandurii Targu Jiu keerde de Venlonaar terug op de Nederlandse velden bij FC Den Bosch.

Melvin Platje
Vorig jaar een van de smaakmakers bij VVV-Venlo met 17 doelpunten in alle competities. Maar na 1 seizoen hield Platje het voor gezien in Venlo. De cultheld streek neer in Frankrijk bij Stade Brest waar gisteren zijn contract werd ontbonden. Platje vond echter snel een andere club namelijk 3.Bundesliga club Hansa Rostock.

Prince Rajcomar
Onder Rene Trost werd ooit Prince Rajcomar gehaald. Hij kwam, overwon niks en vertrok. Afgelopen winter vertrok Rajcomar bij MVV voor ACS Poli Timișoara in Roemenië.

Alexander Tampakis
Vorige winterstop werd de Griekse doelman Alex Tampakis gehaald als potentiële eerste doelman. De Griek kon niet aarden en kon de technische staf niet overtuigen van zijn kwaliteiten. Alex keerde terug naar Panathinaikos en speelt vanaf deze winter bij de nieuwe MLS club, Atlanta United. Waar hij gepresenteerd werd als allereerste speler in de historie van de club.

Oğuzhan Türk
Oğuzhan kwam in 2012 via Cambuur in Venlo terecht. Na twee seizoenen VVV zagen veel supporters Türk graag blijven maar koos de Turk ging voor een avontuur in Turkije bij Gaziantespor. Na 2 seizoenen zit het avontuur het bij de Superlig club en gaat de in Kampen geboren middenvelder een divisie lager spelen bij Adanaspor.

Ramon Voorn
Kwam vorig jaar op huurbasis van Fortuna naar VVV. Liet een goede indruk achter bij de supporters en een iets mindere bij de staf. Hij kwam na zijn vertrek bij VVV wederom niet aan de bak bij Fortuna en liet zijn contract ontbinden. Vanaf deze winter speelt de middenvelder bij 3de klasser Bocholt VV in België.

Yanic Wildschut
Ooit te boek als groot talent en VVV kon een groot bedrag ontvangen. VVV gok en verloor waarna Wildschut voor een prikkie kon overstappen naar Heerenveen. Via Middlesborough is de rappe aanvaller bij Wigan Athletic (League One) terechtgekomen.

Graag hadden we Ahmed Musa bij het rijtje toegevoegd. We hadden goede hoop na 4 immens hoge biedingen van Premier League koploper Leicester City FC. Helaas mocht het niet zo zijn en moeten we minimaal een half jaar wachten op een eventuele transfer van Musa.

9 Responses

 1. kiekoputspelke

  Mooi artikel met interessante transfers….waarbij opvalt dat het merendeel van de spelers inmiddels niet echt op niveau speelt.
  Vind het opvallend dat een speler als Pim Balkestein vanuit Engeland is afgegleden naar De Treffers….
  Verder lukt het Ricky van Haaren ook maar niet om ergens een onbetwiste basisspeler te worden

 2. Luis Erique

  Wat een schande trouwens dat Fox Sports de wedstrijd van a.s. zondag niet uitzendt, zelfs niet op het internetkanaal. En volgend jaar, als een van de twee kampioen is geworden, staan ze weer vooraan om kijkers te trekken in de Koel of het Kasteel.

 3. kiekoputspelke

  @ Ben
  Ik weet dat je door een gekleurde bril kijkt maar ik moet toch even reageren op je reactie.

  Want nu schrijf je net alsof de meeste van deze spelers bij VVV hun glorietijd hadden en dat is in mijn ogen onzin !!
  Sommigen presteerden goed, sommigen matig, sommigen ronduit slecht, Tampakis heeft geen minuut gespeeld en Khalouta bleek een stoorzender en is met veel heisa via de achterdeur vertrokken.

  Amrabat en Wildschut zijn de enige spelers die wél een absolute meerwaarde bleken (laatstgenoemde trouwens niet meer in zijn laatste seizoen) en dat leverde deze jongens dus ook een mooie vervolgstap op naar respectievelijk PSV en sc Heerenveen.
  Platje en Türk hebben in Venlo hun waarde bewezen maar écht gefloreerd hebben ze niet waarbij gezegd moet worden dat ze ook niet in een heel sterk VVV speelden….zo bekeken heeft Platje vorig seizoen gewoon prima gepresteerd !!
  Balkestein bleek een echte verdediger maar tóch kon hij hier niet laten zien dat hij onmisbaar was.
  Voorn kwam ons vorig seizoen in de winterstop versterken op het middenveld maar ondanks dat hij alles speelde bleek hij geen echte aanwinst. Tenmiste geen kaliber middenvelder waarmee je dominant positiespel kunt spelen….
  van Haaren had misschien wel het talent maar zijn prestaties vond ik ronduit teleurstellend !!
  En Rajcomar was een grote miskoop die op voorspraak van René Trost moest komen maar niks toegevoegd heeft !!

  Tot slot Josué die ik meteen al interessant vond als nr.10 maar helaas kwam het er niet uit dat ene seizoen.
  Later bij FC Porto werd hij basisspeler en bleek hij alsnog de goede voetballer die hij in Venlo nog niet was….

  Josué speelde hier nauwelijks maar bleek later bij FC Porto tóch de speler die wel degelijk bovengemiddelde kwaliteiten had.
  Voorn speelde vorig seizoen alle wedstrijden dan wel alle wedstrijden op het middenveld maar was vooral een breker.
  En over Ricky van Haaren, Balkestein

Leave a Reply