Transferoverzicht zomer 2015!

De tranferperiode is tot zijn einde gekomen! Het is een roerige transferperiode geweest voor VVV waarin veel spelers onze club verlieten, maar ook veel nieuwe spelers werden aangetrokken.

Wij maakten een klein overzichtje van de afgelopen transferperiode:

Weg:

Danny Wintjens Bocholt VV (B)
Guus Joppen Willem II
Abdelaziz Khalouta Pandurii Targu Jiu (Roe)
Uche Nwofor Lierse SK (B) inmiddels Boavista (P)
Yuki Otsu Kashiwa Reysol (Jap)
Randy Wolters Go Ahead Eagles
Niki Mäenpää Brighton & Hove Albion FC (UK)
Joeri Schroijen Fortuna Sittard
Harry Ascroft Central Coast Mariners (AUS)
Bas Hendriks De Treffers (ama)
Travis Cooper Adamstowns Rosebud FC (AUS)
Medy Elito Newport County (UK)
Jeffrey Altheer NNB
Alexis Tampakis Panathinaikos (was gehuurd)
Ramon Voorn Fortuna Sittard (was gehuurd)
Vitalijs Maksimenko Brighton & Hove Albion FC (UK) (was gehuurd) inmiddels FK Liepāja (LV)
Melvin Platje Stade Brest (F)
Eric Verstappen De Graafschap
Pim Balkestein SV Elversberg 07 (D)

 Nieuw:

Gianluca Nijholt Amkar Perm
Jordy Deckers Excelsior
Johnathan Opoku FC Oss
Leandro Resida FC Emmen
Moreno Rutten FC Den Bosch
Delano van Crooij SV Deurne (ama)
Evren Korkmaz eigen jeugd
Lugman Bezzat eigen jeugd
Omar Ramadhani eigen jeugd
Roy Oomen eigen jeugd
Vensan Klicic eigen jeugd
Ralf Seuntjens SC Telstar
Jason Bourdouxhe FC Eindhoven
Torino Hunte FC Eindhoven
Kristiaan Haagen FC Dordrecht
 Sam Westley  West Ham United (wordt gehuurd)
Robin Buwalda Ado Den Haag (wordt gehuurd)

Veel verschuivingen in het team van trainer Maurice Steijn. Er staat echt een heel ander elftal dan de voorgaande jaren. Er is veel meer geselecteerd op multifunctionele spelers die afgelopen seizoenen goed hebben gepresteerd in de Jupiler League. Daarnaast is er gekeken naar het potentieel van de speler, opvallend is dat we dit seizoen te maken hebben met een vrij jong elftal die een enorm groei potentieel heeft.

Verder is het opvallend dat er 5 spelers uit de eigen jeugd zijn doorgeschoven naar het eerste elftal. Om de clubcultuur maar ook de binding met de regio te behouden is het belangrijk dat er spelers uit de regio en uit de eigen jeugdopleiding doorstromen naar het eerste elftal. Wij denken dat het een juiste mix is met een fijne balans tussen spelers met ervaring en eigen jeugd.

Misschien is het nog niet te merken in het aantal punten wat we de eerste 5 wedstrijden hebben behaald. Maar het voetbal is zeker veranderd en dan wel in een positieve manier. We hopen dat deze lijn wordt doorgetrokken en veel supporters het stadion zullen vinden.

8 Responses

 1. pavisto67

  VVV speelt eindelijk weer voetbal om het publiek te vermaken. Dat is misschien wel al vijf jaar geleden. Dat is de grote winst op dit moment. Kampioen zullen ze niet worden, maar de Play Off’s halen is een club als VVV natuurlijk aan haar stand verplicht.
  Het punten aantal valt misschien ietwat tegen, maar praktisch alle ploegen staan binnen 3 punten van elkaar op de ranglijst, er is dus nog niet zoveel aan de hand. Ik ben wel benieuwd hoe deze ploeg omgaat met eventuele druk, want er staat een loodzwaar programma aan te komen ( Eagles, Dordrecht, Helmond en Nac). Stel je pakt niet al te veel punten,, dan komt er toch druk op te staan. Maar goed, dat zien we dan wel. Voor nu complimenten aan het team en laten we hopen dat ze zich dit seizoen goed ontwikkelen.

 2. festina lente

  leuk overzichtelijk lijstje. ik denk dat met het wegvallen van de salariskosten van manpeaa utso en nwofor de salariskosten van alle nieuwe aanwinsten grotendeels gefincieerd heb. prima reorganisatie.
  .

 3. spits

  Ik denk dat de club op de goede weg is , wel is het belangrijk om geen filiaal van West Ham te worden waardoor je hun spelers moet gaan opstellen. Zolang als daar geen druk op ligt komt het wel goed.

 4. Ben

  Gek, als ik het lijstje goed bekijk dan vind ik dat we er kwalitatief op achteruit zijn gegaan, Wat een materiaal! Toch, en dat is gebleken, was het niet goed. De spelers pasten niet bij elkaar? The mix was niet goed?
  Hoe het ook zij, ik heb vol vertrouwen in de huidige selectie en, nog belangrijker, ik vind het leuk om naar de eerstvolgende wedstrijd te gaan. FORZA VVV!

  1. marcel

   grotendeels te maken met een te statisch en ‘voorzichtig’ middenveld (geen diepgang in loopacties en balletje breed/terug). kun je wel leuke voetballers hebben, maar de voorhoede staat geisoleerd, geen verassing omdat er niemand door komt van het middenveld, en dus makkelijker te verdedigen, maar ook geen hulptroepen om de bal eens aan kwijt te kunnen.
   vaak heb ik de laatste jaren de opmerking: “we zijn VVV geen Barcelona” voorbij zien komen.
   voor mezelf dacht ik dan vaak: als er maar een man voor de goal staat, moet je wel barcelona zijn, want elke bal moet perfect op die ene speler komen. anders gaat ie naast die ene die er staat langs, en is de aanval voorbij.
   Nu er meer staan, kan je a) de bal makkelijker kwijt, maar als ie niet perfect is, kun je ook nog wel eens een mazzeltje hebben dat ie bij iemand anders terecht komt.

  2. Godfried

   Hoe kun je nu zeggen dat we er op achteruit zijn gegaan?
   De enige spelers uit dat rijtje die ik er nog graag bij had gezien, zijn Niki Mäenpää en Maksimenko.

   Met de rest van de spelers is allemaal iets aan de hand. Kun je ook goed zien. Alle spelers die weg zijn gegaan hebben of geen basisplek, of niet eens een club, of spelen bij de amateurs.

   Nwofor is trouwens niet afgelopen seizoen vertrokken.

Leave a Reply