VVV-Venlo juicht

Transferoverzicht zomer 2019

Deadlinedag is meestal een spannende dag waarop vanalles nog gebeurd. Ook in de Koel gebeurde er weer vanalles. Zo is Yeboah een nieuwe aanwinst. Was Dekker akkoord met GAE maar wou GAE niet het gehele salaris overnemen waardoor de huurtransfer geen doorgang vond. Aan de soap Susic kwam eindelijk een einde, maar wel een met een sisser. De gehoopte transfersom werd niet geboden en vanaf de eerste training was het al duidelijk dat Susic geen toekomst meer in Venlo had. Zijn contract is helaas ontbonden omdat zijn contract te zwaar op de begroting drukte.

Ondanks alles heeft VVV-Venlo een uitstekende transferbalans kunnen overleggen met name dankzij de verkoop van de trainer en de voormalig topscorer van vorig seizoen, Peniell Mlapa. Deze leverden flink wat geld op in het laatje. Hieronder een kort overzicht van de spelers die de club afgelopen seizoen hebben verlaten:

Spelers Club
Ralf Seuntjes de Graafschap
Peniel Mlapa Al Ittihad Kalba Sports Club
Moreno Rutten FC Crotone
Evren Korkmaz Adanaspor
Axel Borgmann FC Energie Cottbus
Jerold Promes Zonder club
Josimar Lima Zonder club
Tino-Sven Susic Zonder club

 

Daartegenover stonden flink wat nieuwe aanwinsten. De afgelopen seizoenen werden er vooral spelers gehaald uit de Duitse competities of met een Duitse achtergrond. Ook dit seizoen was dit weer het geval. Daarnaast kwamen er nog twee Engelse spelers over met als absolute hoogtepunt Lee Cattermole. De Engelse vedette heeft zich in zijn spaarzame minuten toch flink bewezen. De enige nieuwe Nederlanders zijn Samuel Scheimann en trainer Robert Maaskant.

Spelers Club
Peniel Mlapa SG Dynamo Dresden
Tobias Pachonik Carpi FC 1909
Lee Cattermole AFC Sunderland
Samuel Scheimann Beitar Jerusalem
Haji Wright FC Schalke 04 II
Thorsten Kirschbaum Bayer 04 Leverkusen
Steffen Schäfer 1.FC Magdeburg
Elia Soriano Korona Kielce
Richard Neudecker FC St. Pauli
Jerome Sinclair FC Watford
John Yeboah VfL Wolfsburg
Joep Munsters VVV-Venlo Onder 17
Paul Wienhoven VVV-Venlo Onder 19
Aaron Bastiaans VVV-Venlo Onder 19

De transferdeadline is bijna afgelopen maar het zou nog kunnen dat er een enkel buitenkansje wordt binnengehaald, daarnaast zou een transfervrijespeler ook nog een optie kunnen zijn. Er traint toch al enkele weken een transfervrije speler mee. Wie weet.

17 Responses

 1. OooLGooO

  Promes is nog aan het revalideren idd, dat gaat nog maanden duren. Daarbij is de vraag of hij op zijn leeftijd nog 100% wedstrijdfit raakt op eredivisie niveau.

  Betreft Honda, geen nieuwe club gevonden tnt. Biedt deze man een amateur contract aan. Blijft hij wedstrijdritme op doen, blijft fit, aantrekkingskracht voor de koel, maakt het team beter en kan zo vertrekken als hij zich in de kijker speelt. Ik zeg alleen maar winsituaties?

 2. galwaycityfc

  En als dat niet werkt links naast benders op het nolensplein een pop up sushi bar annex japanse supermarkt annex karaoke bar open, hoeft Honda’s vrouw niet meer naar Dusseldorf maar kan ze gewoon naar Beej Honda.

 3. Grad

  Hieronder een leuk stuk in de VI over de recente gekte, werkweigeraars en buitenkansjesn op de transfermarkt met betrekking tot VVV:

  Zaterdag
  Zo schijnt de bekendste middenvelder van Japan al weken rondjes te lopen op een bijveldje in Venlo. Keisuke Honda, onder meer ex-AC Milan, zit zonder club en houdt in Limburg zijn conditie op peil. Benieuwd naar het verhaal van Keizer Keisuke vragen we de VVV-woordvoerder naar de mogelijkheden voor een interview. Hij speelt de vraag door naar het management van de 98-voudig international, maar een reactie blijft uit. Haast is geboden. ‘Volgende week worden er interlands gespeeld’, aldus VVV. ‘En Honda is bondscoach van Cambodja…’

  Meneer Honda, heeft u even?
  ‘Ik geef geen interviews.’
  Gewoon één vraag.
  ‘Een interview dus.’
  Wat doet u hier in Venlo?
  ‘Ik wil fit worden voor komend seizoen.’
  Bestaat er een kans dat u bij VVV blijft?
  ‘Dat denk ik niet. Ik wil in een andere competitie spelen.’
  En weg is de vedette. Hij slaat de hoek om, het krachthonk in. De cameraman blijft achter in de hal en filmt lachend de verbijsterde VI-journalist. Vanavond mag heel Tokio meegenieten. VVV zou graag helpen, maar Honda is geen contractspeler.
  Dat is Lee Cattermole wel. De 31-jarige Brit is misschien wel dé transferverrassing van deze zomer. Een cultheld met bijna driehonderd Premier League-wedstrijden achter zijn naam speelt nu in De Koel. Manager voetbal Stan Valckx blijkt net zo verbaasd over diens aanwezigheid als wij. ‘Ik werd deze zomer gebeld door een onbekend nummer’, vertelt hij. ‘Het bleek het management van Lee. Of hij bij VVV kon voetballen. Waarom? Hij zocht een mooie club in een mooie competitie. Dat is het echte verhaal. We spraken af dat hij een week zou meetrainen. Vervolgens hebben we een salarisindicatie gegeven. Geen probleem. Het kunstgras? Geen probleem. In twee, drie uur was alles geregeld. Dit was misschien wel de makkelijkste transfer die ik ooit heb gedaan.’

  Een absoluut buitenkansje. In Sunderland zijn VVV-shirts niet aan te slepen en de gerenommeerde BBC wil binnenkort een reportage komen maken in Venlo. Valckx moet met een lege portemonnee op zoek naar meer van dit soort voltreffers. De selectie bestaat nu uit negentien man, jeugdspelers worden ingezet om elf-tegen-elf te kunnen spelen. Misschien de zwijgzame bondscoach in het krachthonk eens polsen? ‘Dat is niet aannemelijk. Iemand als Honda kunnen wij niet betalen’, besluit Valckx.

 4. Hup VVV!

  Nu de selectie helemaal compleet is, is het voor Maaskant en co zaak om de gekozen speelwijze goed over te brengen op dit team!
  ik ben ervan overtuigd dat er veel meer voetbal in dit elftal zit dan wat we de afgelopen weken gezien hebben. Het heeft allemaal even de tijd nodig, wat absoluut niet gek is

  Hup VVV! Op naar een mooi seizoen.

 5. Dond

  Sommige spelers staan er direct, andere hebben wat meer tijd nodig.
  Over het algemeen denk ik dat we ons goed versterkt hebben. Al blijft de selectie wal echt enorm smal.

  Verdediging = dubbel bezet – perfect
  Middenveld = dubbel bezet
  Aanval = het zorgen kindje – Hier kunnen diverse spelers spelen maar je hebt toch liever spelers op hun eigen positie.

  Wat zou het fijn zijn om hier nog 1 of 2 transfervrije spelers aan te kunnen toevoegen.
  Honda = transfervrij ; zou het middenveld van de missende aanvallende kwaliteiten kunnen voorzien.
  Menig = transfervrij ; heeft pure snelheid! En kan ook op alle 3 de aanvallende posities uit de voeten.

  1. Lincoln

   Die verdienen per jaar meer dan het hele budget van VVV. Lijkt me niet zo verstandig.
   Valckx heeft jaren bewezen met geen geld redelijk goede spelers te halen. Sommige blinken uit andere wat minder maar goed we leven weer en staan nog altijd in de Eredivisie.

 6. Dond

  Dit is de selectie waar we het mee moeten doen?
  Of iemand nog iets opgevangen dat VVV nog kijkt naar transfervrije spelers?

  Honda is te mooi om waar te zijn, zolang die geen club heeft blijft de hoop bestaan.

  Aanvallend vind ik het met buitenspelers echt minimaal. Als je gaat kijken is er maar 1 echte buitenspeler gehuurd. Bestaat de kans dat VVV zich nog aanvallend gaat versterken? – Queensy Menig?

Leave a Reply