VVV-Venlo

Treffer Grot zorgt voor een punt VVV-Venlo tegen Fortuna Sittard

VVV-Venlo heeft een punt overgehouden aan het duel tegen Fortuna Sittard. In het Fortuna Sittard Stadion werd het na 90 minuten spelen 1-1. Maar had er meer ingezeten voor de Venlonaren?

Er was nogal wat kritiek op Maurice Steijn de vorige wedstrijden en we weten natuurlijk niet of hij daar naar luistert, maar hij had wel wat wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling van de geelzwarten. Lima, Linthorst en Opoku begonnen in de basis. Van Ooijen, Seuntjens, Kum en Grot begonnen ditmaal op de bank.

In de eerste twintig minuten kon VVV nauwwelijks een vuist maken. Unnerstall wist in de eerste minuut met twee goede reddingen de uitploeg op de been te houden, maar Fortuna bleef aanvallen en VVV kon niet onder die druk vandaan voetballen. Dit resulteerde in de 11e minuut in de voorsprong van de gastheren. Unnerstall bracht eerst nog redding op een schot, maar de rebound was te machtig voor de doelman. Novakovich maakte de 1-0 voor de Fortunezen.

Hierna liet VVV-Venlo eigenlijk voor het eerst echt van zich spreken, maar vlekkeloos verliepen de aanvallen niet. Fortuna bleef de gevaarlijkste kansen krijgen en het was wederom Novakovich die met een schot gevaar stichtte. VVV kwam voor het eerst met een goede poging nadat een afgeslagen corner in een keer op de pantoffel werd genomen door Post, maar hij zag zijn poging licht getoucheerd langs gaan. Aan het einde van de eerste helft was VVV-Venlo de betere partij, maar kon het dat overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Het gaf in ieder geval hoop voor de tweede helft.

De Venlonaren moesten feller aan de tweede helft beginnen dan het slappe begin in de eerste helft, en dan lukte. Iets te goed eigenlijk, want Danny Post kreeg een gele kaart na amper 5 minuten spelen en daarmee is hij geschorst voor de volgende wedstrijd tegen De Graafschap van aankomend weekend. Kort daarna kreeg Mlapa een kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gekeerd door Kosalev.

Twee wissels werden doorgevoerd door Maurice Steijn. Susic en Linthorst verlieten het speelveld, Seuntjens en Grot waren hun vervangers. Vooral met Grot probeerde VVV de aanvallende intenties uit te spreken, maar in de 77e minuut leek Lamprou de gastheren op een 2-0 voorsprong te zetten. Zijn harde schot wist Unnerstall te verrassen, maar uiteindelijk ging de goal niet door na ingrijpen van de VAR.

Het leek alsof dit de Venlonaren nog meer wakker leek te schudden en op dit moment was VVV dan ook de dominante ploeg op het veld. De beloning voor het vertoonde spel kwam in de 80e minuut. Een lange bal kwam terecht bij Opoku – die met hangen en wurgen de bal bij Grot bezorgde net buiten de 16. Die schoot in een keer op het doel en zijn poging belandde in de verre hoek: 1-1!

In het restant van de wedstrijd probeerde VVV-Venlo nog door te drukken, maar uiteindelijk werd het 1-1 in het Fortuna Sittard Stadion. VVV-Venlo heeft nu 34 punten, net zoveel als het vorige seizoen. Definitief veilig zijn we niet, maar we hebben een flinke stap gemaakt en ook met vertoonde spel (grotendeels) kunnen we bouwen de komende wedstrijd. Op naar de Graafschap thuis!

Fortuna Sittard – VVV-Venlo 1-1 ( 1 – 0 )
Doelpunten: 11. Novakovich 1-0, 81. Grot 1-1.
Scheidsrechter: Christiaan Bax.
Gele kaart: Ramirez (Fortuna Sittard), Post (VVV-Venlo).
Toeschouwers:

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Lima ( 80. Van Bruggen), Röseler, Janssen, Linthorst ( 71. Grot), Post, Susic ( 62. Seuntjens), Opoku, Mlapa, Joosten.

21 Responses

 1. RuiverCity

  Als je na een week voorbereiding op deze manier aan een wedstrijd, en zeker aan een derby, begint dan vraag ik mij af wat ze daar doordeweeks op een training doen. Wat een slappe hap die eerste helft. Tweede helft iets beter maar aanvallend zijn we echt zéér zwak.
  En dan wisselt Steijn een speler met creativiteit (Susic) ook nog terwijl zijn vriendje Opoku mag blijven staan. Onvoorstelbaar en terecht dat Susic boos was!!!
  Gelukkig speelde Linthorst, na een onzeker begin, een goede wedstrijd. Dat mag zeker een vervolg krijgen. Volgende week Post geschorst. Dus Van Ooijen op het middenveld erbij. Lima speelde ook een zwakke wedstrijd. Waarom krijgt Van Bruggen geen vertrouwen van Steijn?

 2. Depor

  Hoe kun je Susic nu wisselen…? Niet te begrijpen. Zeker in die fase van de wedstrijd. Begrijpelijk dat Susic boos was.

  Genoten van Linthorst. Geweldig hoe die speelt!

  1. Koelie

   Omdat hij er geen pepernoot van bakte misschien? Zet die Steijn haat bril af.
   De enige met een voldoende waren vanavond Post, Unnerstall, Seun, Grot en Joosten voor de moeite.

   1. ponnie veag oet de pan

    Sorry maar wat heeft joosten nou laten zien? Gaat de hele tijd voor eigen succes en wil steeds 2 man uitspelen. Wisselen die slappe hap!

   2. sultana

    Heeft niks met de Steijn haat bril te maken, is gewoon de realiteit! Als Opoku maar keer op keer mag blijven staan terwijl hij al weken speelt als een natte krant en je haalt een speler met creativiteit eraf dan begrijp je het niet! Opoku is duidelijk het vriendje van Steijn!! Opoku had gewisseld moeten worden en van Ooijen erin, Lima viel mij vies tegen zie liever van Bruggen. Seuntjens viel goed in, kwam meer druk naar voren. Ook Grot viel goed in mijn complimenten. Post duidelijk gefrustreerd en terecht, Unnerstall, Roseler, Linthorst en Post speelden een prima wedstrijd. Snel vergeten deze wedstrijd en de aandacht naar de Graafschap.

 3. Animal

  VvV speelt een prima seizoen. erg jammer dat het na de winterstop minder loopt wellicht dat er toch te weinig breedte in de selectie zit. Aanvallend is VVV al het hele seizoen zwak, . Gisteren heel zwak begonnen en zich steeds beter in de wedstrijd geknokt en dat is ook een kwaliteit !! Susic is een geweldige speler maar veel te veel balverlies ! Toen Seuntjes erin kwam ging het veel beter lopen en werd het dreigender

  @ Koelie : Roseler en Linthorst ook een voldoende. Evert gaan we heel veel plezier aan beleven. En het uitvak ook !! Goede support de hele wedstrijd

  Nogmaals VVV doet het geweldig dit seizoen. Het is minder de laatste weken maar laat ons wel realistisch blijven . 1e seizoenshelft boven onze stand geleefd…2e wat minder dan mogelijk is maar we staan nog steeds hoger dan je eigenlijk mocht verwachten.

 4. ger

  Ik stond gisteren niet in het uitvak maar achter het doel tussen de Fortuna suporters! De sfeer is toch wel net iets anders dan in de koel! De wedstrijd was de eerst 70 a 80 min niet aan te zien maar na de wissel van Grot die super inviel ging het stukken beter! We kunnen zeiken op trainer en spellers maar ze hebben VVV wel het kampioenschap bezorgt en de antal jaren in de ere. Hier mag je ook wel eens aan terug denken.

 5. Zeker wete

  Susic is een prima voetballer maar Seun deed het heel goed en hele ploeg begon beter te voetballen. Zeker toen ook nog de verguisde Grot erin kwam. Heerlijk om te zien dat VVV toen sterk domineerde. En Susic is niet heilig!!

 6. OooLGooO

  @ Ger, daar ben ik het ook mee eens. Laten we dat eens realiseren. 3e jaar op rij eredivisie, met minimale middelen!
  Vind ook dat we meer vanuit het perspectief en mogelijkheden moeten denken ipv dat elke wedstrijd een top wedstrijd moet zijn. Eerste helft van het seizoen hebben we veel meer gekregen en gezien van vvv, tweede helft van het seizoen stuk minder.Conclusie, doelstelling bereikt! Je kunt wijzen naar andere clubs maar dat heeft geen zin.
  Nu het seizoen afsluiten met trots dat we ons direct handhaven. Dit heeft het team en de club ook verdient. Al verliezen we de resterende wedstrijden…. de technische staf ziet de beperkingen ook en zullen hiermee aan de slag gaan.
  Steun de club in positieve zin, dan komen we samen verder!

 7. Godfried

  slecht begin, maar redelijk opgepakt daarna. fijn toch nog een punt gepakt.

  jammer te zien dat er duidelijk onvrede heerst binnen de ploeg. susic die de boel bijeen schold. seuntjes die in de media roept dat hij de beste is… wordt tijd voor de zomerstop.

  gefeliciteerd met handhaving vvv

 8. De Realist

  We zijn nu inderdaad zo goed als zeker van lijfsbehoud. Er even van uitgaande dat De Graafschap vanmiddag verliest zullen de Graafschap en Excelsior geen 3 wedstrijden vd laatste 4 gaan winnen. Ik hoop wel dat VVV nog wat punten gaat halen en minimaal 13e gaat worden of wellicht nog iets hoger. Het spel van VVV was inderdaad niet geweldig gisteren. Ik moet zeggen dat het spel van Fortuna, op het 1e kwartier na, nog bedroevender was. Daar zat in de 2e helft helemaal geen lijn meer in. Hopelijk sluit VVV het seizoen nog goed af en halen ze nog 3 a 6 punten. In de zomer grote schoonmaak wat mij betreft en er volgend seizoen weer met frisse moed tegenaan. Hopelijk met een nieuwe trainer want de chemie tussen hem en het team is uitgewerkt. Al met al heeft Steijn het natuurlijk super gedaan, al was het voetbal soms niet om aan te zien. Ik ben jaloers op Willem II met Adrie Koster. Hij liet in zijn tijd bij VVV de ploeg ook leuk aanvallend voetballen. We zullen zien wat er allemaal in de zomer gaat gebeuren en laten we hopen dat Valckx aanblijft om weer goede spelers aan te trekken. Hopelijk gaat VVV ook wat doen aan de veiligheid in het stadion want wat er thuis tegen Feyenoord gebeurde mag niet nog een keer gebeuren.

  1. Koelie

   Als je echt realistisch bent dan zie je dat er wel een groot verschil is met onze selectie en die van Willem II. Met zulke spelers en budget is het makkelijker aanvallen. Adrie Koster herinner ik me vooral van het verkloten van de playoffs. Blind aanvallen en dan altijd de deksel op de neus krijgen. Was vooral erg dom.

   De sfeer in de selectie is minder als je nu dan weer Ralf hoort klagen in de media bij Fox. VVV heeft je deze kans gegeven
   Valt me tegen van hem. Ik was nog voorstander om hem in basis te laten staan. Maar blijkbaar vind meneer zich te goed voor ons. Ga jij maar lekker banken. Tijd om door te selecteren. Alle vertrouwen erin dat Valckx en Steijn weer een goede selectie samenstellen.

 9. twiggy11

  Het vertrouwen in valckx heb ik wel maar in Steijn totaal niet meer het wisselbeleid is slecht als je ziet dat opoku mag blijven staan en sucis eruit moet nou dan is de vriendjes politiek wel duidelijk zichtbaar voor mij mag het contrakt open worden gebroken en een jaar eruit halen kan hij meschien met Seuntjens naar NAC

 10. Louis van Gaal

  Ach…. punten tegen de juiste ploegen gepakt:
  NAC 4
  Excelsior 3
  Graafschap 3 en msg nog meer
  Fortuna 4
  Zwolle 3 en msg nog meer
  ADO 6
  Willem 2 6
  Op een na allemaal uit het linker rijtje. Af en toe idd niet om aan te zien maar gezien de begroting eigenlijk toch wel weer een prima prestatie… en nu…. doorselecteren!!

 11. Goodie

  Nog 4 wedstrijden te gaan met een voorsprong van 8 punten. Het moet gek lopen wil dit nog mis gaan, maar ik zie ons weinig punten meer pakken.
  Vanmorgen bij dtvk werd duidelijk dat de contractonderhandelingen met Seuntjens stuk liep omdat hij na 4 jaar VVV extra salaris wilde. In dat geval een juiste keuze van VVV.

  1. chretien

   Ik begrijp zowel Seuntjens, maar ook VVV. Het blijft jammer dat hij heeft besloten te vertrekken. Zijn goede recht, maa ja, ook wij moeten verder. Hij verdient wel een eervol afscheid, door de voordeur…

 12. Baolderse

  Off topic : Wat een leuke stand hebben we ineens ! Heerenveen is de nieuwe koploper met 60x een gelijkspel ! Check even de stand op deze site….. Zullen ze in Friesland heel fijn vinden !

 13. Hup VVV!

  Het niveau was vanuit beide kanten bedroevend. Ik denk ook dat een punt voor beide partijen acceptabel is. Al had ik tijdens de wedstrijd wel het gevoel dat wij net een beetje meer aanspraak maakte op de drie punten. Maar we creëerde simpelweg te weinig kansen om doelpunten te maken. En dat dat je dan na de “2-0” toch nog de 1-1 maakt is meer dan prima.

  Overigens was de sfeer in het met 425 man gevulde uitvak meer dan prima! Je staat 70 minuten lang op achterstand, maar de gehele wedstrijd was er steun voor de ploeg! Dit is ook wel eens anders geweest.

Leave a Reply