Tristan Dekker tekent bij VVV-Venlo

Op woensdag 29 juni werd duidelijk dat de Venlonaren wederom een aanwinst mochten verwelkomen.

Het is de 18-jarige Tristan Dekker. De rechtsback komt transfervrij over van ADO Den Haag en trainde de afgelopen dagen al mee met de Venlonaren waar hij een overtuigende indruk achterliet. Dekker tekent een contract voor 2 seizoenen met een optie voor één extra seizoen. 

 De Nederlander, met Zuid-Koreaans bloed van zijn moeders kant, speelde de afgelopen jaren in de jeugd van de Hofstedelingen en was eerder lid van de selectie van Oranje onder 18. Bij de nationale selectie wist hij 4 keer in actie te komen.

 “Het is mooi om weer in contact te komen met Maurice Steijn. Toen ik bij ADO Den Haag tekende, was hij hoofdtrainer. Ik heb nooit onder hem gespeeld, maar daar gaat hopelijk snel verandering in komen!”, laat de kersverse aanwinst weten.

 “Ik heb het al eens eerder gezegd: als er een buitenkansje voorbij komt moeten we snel handelen. Tristan is zo’n buitenkansje en daarom ben ik blij dat we hem aan de groep hebben kunnen toevoegen. Het is een hele snelle jongen met een behoorlijke fysieke kracht voor iemand van zijn leeftijd”, vertelt onze trainer Maurice Steijn.

Wij heten Tristan van harte welkom en wensen hem veel succes.

7 Responses

 1. kiekoputspelke

  Verrassende maar ook weer logische transfer van VVV, Een talent en niet duur….
  Wederom uit het niets komt de club met een voor het grote publiek onbekend talent. Benieuwd hoe deze jongen zich gaat profileren maar het is hoe dan ook goed door een extra alternatief rechts achterin te hebben. Ook omdat het contract van Moreno Rutten volgens mij afloopt na dit seizoen en tegenwoordig kiezen de meeste spelers voor het gebruiken van hun transfervrije status.
  Ik las in het eerdere bericht over deze speler dat Lincoln (onze meest geïnformeerde gast op deze site) met de opmerking kwam dat Moreno Rutten dan waarschijnlijk op linksback gaat spelen maar dat hoop ik toch niet !! Ten eerste omdat het geen linksback is en het vraagt toch enig specialisme om een goede back te zijn. Ten tweede vind ik – en dat is vaak onderbelicht gebleven – dat Moreno Rutten ECHT belangrijk is voor VVV als rechtsback. Hij durft hoog druk te zetten, heeft een goede voorzet en een verre inworp en kan met ruimte in de rug verdedigen omdat hij snelheid heeft. In mijn ogen dus een prima RECHTSback en ik betwijfel of deze kwaliteiten er als LINKSback uitkomen. Dus Lincoln; ik hoop echt dat je geen gelijk krijgt deze keer !!!

  1. Haha wat je zegt is zeker waar! Een van de belangrijkste spelers van afgelopen seizoen en te vaak onderbelicht gebleven. Maar dat is wat ik zo in de wandelgangen mee heb gekregen, al einde van afgelopen seizoen. Toen duidelijk werd dat Niels zijn contract niet verlengd werd. Maar ik hoop overigens ook dat ik ongelijk heb aangezien ik geen voorstander ben om een rechtsback op links te zetten. Maar ik weet wel dat Moreno dit zou kunnen. Is tweebenig en gewoon een zeer sterke verdediger.

 2. Ben

  Een beetje gezwam, net een stelletje oude wijven. Geeft niet, als er uit komt wat jullie zeggen, zal ik een knieval maken. In ieder geval fijn te lezen dat VVV actief zoekt naar versterking der gelederen. Toch liever gelezen dat we een linksback met persoectief hebben kunnen strikken. Ben benieuwd morgen tegen de Venlosche boys. Laten we beginnen, FORZA VVV!

  1. Kapitaalvernietiging zeker niet want je haalt hem transfervrij en zou dan weer transfervrij vertrekken. Alleen salaris ben je kwijt maar goed zo werkt dat in het normale leven ook. Maar het zou goed zijn als ze zouden praten over een contractverlenging maar ook daar is het weer die jongen heeft ambities en wacht denk ik rustig af waar we volgend seizoen gaan spelen.

Leave a Reply