Tristan Dekker

Tristan Dekker in voorlopige selectie Oranje onder 20

Het gaat goed met de Nederlandse spelers van VVV. Naast Vito van Crooij, mag ook Dekker zich gaan melden bij een vertegenwoordigend elftal. Tristan Dekker is door bondscoach Peter van der Veen van Oranje onder 20 geselecteerd voor de voorlopige selectie voor het oefenduel tegen Tsjechië dat later deze maand zal plaatsvinden. Dat meldt de KNVB vandaag.

De spelers van Oranje onder 20 zullen op 27 maart een wedstrijd spelen tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op de KNVB campus in Zeist en zal om 18.30 uur beginnen. We zijn er trots op dat Tristan zich goed ontwikkeld heeft in de Jupiler League en nu ook in de Eredivisie zijn steentje bijdraagt aan het team. Het zou fantastisch zijn als Dekker ook speelminuten kan gaan maken. De KNVB heeft 25 spelers opgeroepen in de voorselectie en aan het einde van de volgende week wordt duidelijk wie er daadwerkelijk bij de definitieve selectie zit voor de oefenwedstrijd tegen Tsjechië.

De afgelopen zomer nam Dekker samen Oranje onder 19 deel aan het EK in Georgië. Daar wisten ze de halve finale te bereiken en dat was al een fijne prestatie waar onze verdediger waarschijnlijk heeft geleerd. Hopelijk kan hij die lijn nu doortrekken. Tristan Dekker kwam tot dusver 12 duels in actie dit seizoen in de Eredivisie, waarvan 5 als basisspeler.

De definitieve selectie zal op 16 maart bekend worden gemaakt en dan weten we of Dekker aan Oranje kunnen (mogen) uitlenen. Het zou zeker goed zijn voor het imago van onze club. Maar eerst ligt de focus op de volgende wedstrijd in de Eredivisie. Komende zaterdag komt het goed presterende Excelsior op bezoek en er zal flink geknald moeten worden, willen we de overwinning in Venlo houden. Maar het is zeker positief dat twee spelers van VVV-Venlo kans maken op een uitverkiezing voor de vertegenwoordigende elftallen van Nederland.

 

1 Response

  1. kenfen

    Speler met grote mogelijkheden . Om verder door te groeien zíjn zulke extra trainingsstages prima. Tristan wordt hier beter van en voor VVV is het ook prima om spelers in vertegenwoordige elftallen te hebben waarmee hun speelsterkte en marktwaarde wordt vergroot.

Leave a Reply