Trost: ‘Gaan de boel ombouwen en de sfeer omdraaien’

René Trost heeft geen moeite met het feit dat hij voor één jaar heeft getekend bij VVV-Venlo. ‘Ik begrijp wel dat VVV een tikje voorzichtig is, gezien het verloop van trainers de laatste jaren’, laat Trost aan VI weten.

‘Maar dat houdt me scherp. Ik wil het laten zien bij VVV en ga ervoor zorgen dat ze binnen een paar maanden zeggen: met die vent willen we langer door.’ Het tekent de gedrevenheid van Trost. Zijn doel is om de Venlose club in een jaar weer terug te brengen naar de Eredivisie, al weet hij dat het niet makkelijk zal worden.

‘Kijk maar naar clubs als Sparta en De Graafschap hoe dat kan tegenvallen, maar de uitdaging ligt er. Eerst zullen we ervoor moeten zorgen dat we de boel weer opbouwen en de sfeer gaan omdraaien bij de club.’

‘Want ik verwacht niet dat de spelers hier op 27 juni fluitend binnenlopen, zo vlak na de degradatie’, vervolgt hij. ‘Maar ik heb er wel enorm veel zin in en ga er alles aan doen om deze club weer omhoog te krijgen.’

Trost zal, in tegenstelling tot berichten in Limburgse media gisteren, geen eigen assistent meenemen naar Venlo. Hij gaat aan de slag met de huidige staf van VVV. De geboren Kerkradenaar keert terug bij de club waarvoor hij nog een seizoen als speler uitkwam.

‘Dat was toen niet zo’n succes’, lacht hij, ‘dus ik heb wat goed te maken. Ik ben heel blij met deze kans. Na mijn vertrek bij MVV kwam er helemaal niks. Toen VVV vrij kwam, hoopte ik dat zij wel aan mij zouden denken. En gelukkig. De club is ook heel slagvaardig geweest.’

‘De leiding kwam met drie man (directeuren Hans Soentjens en Marco Bogers en technisch manager Wim Dusseldorp, red.) naar mijn vakantieadres in Toscane en daar verliepen de gesprekken meteen voorspoedig. Ik doe bijna alles op gevoel, en dat zit goed bij VVV.’ (Geert-Jan Jakobs)

Bron: VI.nl

53 Responses

 1. Goodie

  Misschien dat hij nog iemand als Smeets mee weet te krijgen. Lijkt mee ook een nuchtere kerel die Trost. Niet zoals Lokhoff die alles maar weg lachte na wedstrijden.

 2. Word

  Hopen dat hij spelers als Reimerink, Altheer en Yuki aan het voetballen krijgt. Ben ervan overtuigd dat deze spelers het verschil kunnen maken in de Jupiler League.

  1. VvvVenlo

   Ja ik vraag me dan ook af als Reimerink van gedachten is veranderd en alsnog wil blijven?? Want Go Ahead Eagles gaat denk ik niks mee worden…want hij zou de opvolger van Antonia gaan worden daar maar die heeft toch nog bijgetekend.

   1. Word

    Ik denk dat Reimerinks uitspraken vooral voortkwamen uit frustratie. Degraderen, niet spelen, trainer die je geen kans geeft.

    Komend seizoen nieuwe trainer, waarschijnlijk veel aanvallender en meer aan de bal. Dat zal Reimerink toch ook wel snappen. Denk bovendien dat Eagles niet op hem zit te wachten. En denk ook dat vvv hem nu niet wil laten gaan.

 3. Lincoln

  Ben benieuwd naar de plannen met Cooper wordt denk ik weleens tijd om hem de kans te geven. Dan hebben we toch een spits in huis? Nog een pinchhitter met ervaring erbij en klaar. Zal zeker nog weggaan hoop dat er een team staat volgend jaar die vecht tot de laatste minuut.

 4. Louis van Gaal

  Rene Trost is een prima trainer voor VVV. Nu de groep bijelkaar houden en op enkele posities nog aanvullen met wat goede JL spelers en we kunnen meedoen. Rene Trost, laat VVV zo voetballen dat weer Trots kunnen zijn op VVV !!

  1. marcel

   voor wat trost betreft ben ik het met je eens. De groep bij elkaar houden, daar heb ik nog steeds geen lekker gevoel bij. De degradatie brengt je in een situatie waarin je als club niet meer de regie voert over je spelers.
   Spelers hebben gewoon tegenwoordig het (arbeids-)recht om bij posititieverbetering aan te geven dat ze weg willen. Grote transferbedragen zoals ik hier door sommigen genoemd voorbij zie komen, kun je vergeten. Rekensommetje door de rechter,over het salaris, looptijd van het contract, en je bent gezien als club. VVV is met de spelers die ze hebben, en het feit dat ze met die spelers de juup in moeten, de meest interessante vijver voor veel clubs om even te kijken of er iets van hun gading bij loopt. En de onzekerheid omtrent je selectie gaat weer duren tot je 5 weken de competitie in bent. Dit laatste was natuurlijk altijd al zo, echter toen betrof het je toppers, nu is 70% van de selectie interessant voor koopjesjagers uit binnen en buitenland + clubs van het niveau als cambuur/GAE/RKC/PEC…….

   ben benieuwd hoe de selectie er over 1o weken echt uitziet. Desondanks denk ik dat trost ons in elk geval weer trots op onze club kan laten zijn, en er op de tribunes weer sfeer ontstaat ipv pessimisme en desinteresse.

   1. Word

    Groot(ste) probleem is/wordt dat iedereen weg wil en niemand wil komen. Ook al zijn Türk, Mäenpää, Linssen en Nwofor (nog) niet weg, de tendens is negatief. En dat werkt door op het aantrekken en aanspreken van nieuwe spelers.

    Bovendien denken clubs dat ze weer wat kunnen vragen, ‘want vvv heeft immers geld (genoeg)’. En dat laatste is zeer twijfelachtig.

 5. mienvisie

  Op zicht denk ook ik, dat Trost op dit moment een geschikte trainer voor VVV kan zijn. Het ware wel beter geweest als de hele technische staf vervangen was geworden. Zoals al meerdere keren geschreven hier, zij overleven keer op keer de trainer….welke conclusies kun je daaruit trekken?

  De vraag is echter of deze trainer dan ook de vrije hand krijgt in de spelopvattingen en de ploeg echt leuk aan het voetballen krijgt.
  Ook ik heb me geërgerd aan de speelwijze vorig seizoen, maar als dit de visie is welke ze aan een trainer voorleggen…(citaat)

  “VVV-Venlo wil zo herkenbaar mogelijk voetbal spelen. De speelwijze sluit aan bij de volksaard van de regio waarin VVV-Venlo zich bevindt. De resultaten dienen de hoogste prioriteit te krijgen, zo mogelijk behaald met voldoende strijd en attractief voetbal”

  Dit komt uit 2012, en als ze de laatste regel Ton op het hart hebben gedrukt, verklaart dat wellicht alles….
  Wij, de supporters willen volop strijd (ipv voldoende), liefst attractief voetbal en dan volgen de resultaten vanzelf! (en als ze onverhoopt uitblijven en we degraderen bijvoorbeeld uit de eredivisie, dan met opgeheven hoofd!) Nu hebben we dan op resultaat gevoetbald, meetsal niet om aan te zien en met schaamrood op onze kaken gedegradeerd.

  Kortom, bestuur, bestuur de club (en beter dan nu gebeurd), en laat de voetbaltechnische kant over aan de aangestelde trainer. Ga niet voorschrijven hoe het team moet voetballen, wie opgesteld moet worden etc.

  Geef Trost de ruimte en dan zullen we met een goede selectie in ieder geval bovenin mee kunnen doen.

 6. vvvicky

  Ik zeg Edwin halen voor de routine en dan blijft Brian minstens nog tot de winterstop!
  Of verlengen met een jaartje en hem de belofte doen om hem bij interesse te laten gaan komend jaar zodat vvv er nog wat aan over houdt.

  1. Goodie

   Mag ik toch hopen. Met name nog een verdediger, een middenvelder en 2-3 aanvallers. Dan is de basis in ieder geval compleet. Daarna de rest opvullen met wisselspelers / desnoods eigen jeugd.

   1. VvvVenlo

    Daar ben ik ook bang voor Wildschut wordt aardig gelinkt aan Heerenveen, en laten ze daar nou net morgen 2 nieuwe spelers gaan presenteren…. Ik hoop toch echt dat er voor donderdag nog wat gepresenteerd gaat worden hier!

   2. Frosty

    Je hebt gelijk, Wildschut wordt morgen gepresenteerd door Heerenveen.
    Hoeveel zou die opbrengen? 4 ton? of toch nog 5/6 ton?

 7. VvvVenlo

  Ja van die 2/2,5 mil van de winterstop zal nog maar weinig van over zijn, je mag inderdaad blij zijn als je tussen 4/5 ton ervoor krijgt nog! Maarja allemaal leuk en aardig maar het wordt hoog tijd voor nieuwe spelers hopelijk gebeurt er voor donderdag nog wat…

  1. Goodie

   Tja gokken kan ook slecht uitpakken. Voor het zelfde geldt, speelden we nog eredivisie en werd Wildschut deze zomer voor 4 miljoen verkocht. Maar het zij zo. Hopen dat de spelers die weg willen, zo snel mogelijk weg zijn. Die zullen het samenspel en het hechte wat er in een team hoort dit zitten, niet te goede komen. Er zullen nog zeker minimaal 5 spelers bij moeten komen, en het liefst voor donderdag. Het is dan niet zo dat de andere Jupiler League clubs wel allemaal de selectie compleet hebben, maar voort maken moeten ze zeker. Er is nu al salaris vrij en een transfersom (Van Haaren), en morgen dan dus naar alle waarschijnlijkheid Wildschut. Geen smoesjes voor komende week dus.

   Overigens gaat AC Milan nu voor Honda, nu Tevez onhaalbaar lijkt. Nog een half jaar contract, 9 miljoen moet hij kosten. En ook Lazio en Inter zijn geïnteresseerd. Hoop dat komende zomer één van die drie clubs de zak met geld op tafel legd. Geloof dat VVV zo’n 5-10 % ervan krijgt. Is dus weer een mooi bedrag voor VVV.

   1. Word

    Minimaal 5 erbij? Welke juupclub heeft 27 man in de selectie? Vergeet niet dat er nu 22 (zonder Wildschut) op de lijst staan. Dat is weliswaar met de ‘jeugd/amateurs’ en de twee geblesseerden, maar het zijn er toch echt 22.

    Er moet wel wat bij. Maar ‘minimaal 5’ is wat te veel.

   2. Koelie

    Daarbij moet VVV zo’n 4 miljoen bezuinigen. Dat is de helft van de begroting. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat de salarissen met de helft zijn gedaald door degradatieclausules. Dus zullen er eerder spelers weggaan dan dat er nieuwe bij komen. Nwofor zal nog wel vertrekken want die is veel te duur en vorig seizoen is aangetoond dat je best zonder spitsen kunt spelen. Je hoeft toch niet te winnen. Ik ben benieuwd of dat ook de doelstelling is dit seizoen.

   3. Goodie

    Ja dan heb je daar alle jeugdspelers bij opgeteld. Ik twijfel of ze het niveau aan kunnen, en of ze wel gehaald zijn voor het 1e. Daarbij verwacht ik nog dat minimaal naast Wildschut, ook nog Nwofor en Linssen zullen vertrekken. Dus die 5 is zeker niet onrealistisch.

 8. Louis van Gaal

  Maar als je er geen “stuk of 5” bij kan halen heeft Soentjens tijdens de eerste werkdag van Rene Trost toch al een minder prettige mededeling: “Rene fijn dat je er bent maar we kunnen toch niet meedoen voor het kampioenschap… sorry “.. Deze jonge spelers hebben zelfs geen JL ervaring en kunnen alleen beter worden als er enkele kwalitatief betere en ervaren jongens omheen lopen..

 9. VvvVenlo

  Nou nou wie is/zijn de volgende nog die gaan vertrekken(Linssen,Turk)?!?! We horen alleen maar dat er spelers weg gaan maar spelers die komen ho maar….. Actie nu er weer geld in het laatje is gekomen!

 10. Paljas

  Let op,dat is nog lang niet alles als we het hebben over transferinkomsten voor dit seizoen voor VVV…
  -Eene meneer Honda verhuist zo goed als zeker naar AC Milan,
  -Türk hoogswaarschijnlijk naar Turkijen,dan wel terug naar Go ahead,
  -Linssen gaat naar NEC, NAC of Heracles,is mijn voorzichtige voorspelling,
  -En dan nog Nwofor,die misschien naar Rusland kan,maar die ook zo maar eens naar een Engelse Premierleagueclub kan verkassen.

  Daarbij opgeteld het vetrek van de heer Van Haaren en Wildschut en VVV heeft een meer dan behoorlijk bedrag te besteden om met goede versterkingen op de proppen te komen voor komend seizoen…

  Gegroet,

  Paljas.

  1. Goodie

   Gae is ook een oud werkgever van Türk, maar dat terzijde. Linssen moet al een aantal keer in Almelo gespot zijn. Liefst zo snel mogelijk weg, anders loopt hij volgend jaar gratis de deur uit. Het is alweer maandag, en we hebben nog steeds geen nieuwe spelers….

   1. Frosty

    Hoeveel zou Linssen moeten opleveren denk je? Gok op een zelfde bedrag of iets lager als Wildschut, 6/7 ton.

  1. VvvVenlo

   Ja als we de geruchten mogen geloven zou Linssen inderdaad snel genoeg een contract bij Heracles tekenen…. Ik ben benieuwd waar het ophoudt…Turk,Nwofor de laatste 2 te gaan nog !??? Maar het is allemaal leuk en aardig die bedragen wat we ervoor ontvangen het wordt echt tijd dat ze eens gaan toeslaan op de transfermarkt!

   1. Goodie

    Nee, dat is hij niet. Heeft nog steeds geen nieuwe club en heeft alleen een aanbieding van VVV op zak.

   2. LJ

    O ja? Zijn contract loopt af op 30 juni. Daarna is hij vrij om te tekenen waar hij wil. VVV heeft al een vervanger in de persoon van Pim Balkestein.

   3. Goodie

    Dat mag dan wel zo zijn, maar zolang geen club zijm salaris wil betalen (rkc), is hij transfervrij en kan alleen nog bij tekenen bij VVV. Je denkt toch niet dat hij op zijn einde van zijn carrière nergens geld wil verdienen?

 11. Goodie

  Denk zo’n beetje het zelfde. Was afgelopen jaar samen met Seip de uitblinkers. Heeft ook nog een 1-jarig contract, maar kan tot tegenstelling met Wildschut wel op meerdere posities spelen.

 12. YowVVV

  Ook wildschut had nog maar een contract voor één jaar, beter nu nog de inkomsten uit transfer pakken dan volgend jaar gratis de deur uit. Want tijdens een jaar jupiler gaat die echt niet verlengen, van Haaren en Wildschut hadden wel uitblinkers kunnen zijn in de Jupiler, alleen ook in negatieve zin. Teambelang heb ik nooit echt centraal zien staan bij beiden heren.

Leave a Reply