Trost geldt bij VVV Venlo als alternatief voor Koster

De Koel2René Trost is de volgende naam op het lijstje bij VVV-Venlo. De trainer van MVV Maastricht is bij de provinciegenoot één van de overgebleven kandidaten voor de opvolging van de opgestapte Glen De Boeck.

Voorzitter Paul Rinkens van MVV weet dat Trost in beeld is in Venlo. ‘Directeur Marco Bogers van VVV heeft me verteld dat René op een shortlist staat, maar niet meer dan dat. We hebben afgesproken dat ze zich officieel bij ons zullen melden voor ze eventueel met René in gesprek zullen gaan. Dat is tot op heden niet gebeurd’, laat Rinkens aan VI weten.

Trost geldt echter niet als de belangrijkste kandidaat in De Koel. Hoger op de lijst staat Ruud Brood, die vanavond met RKC Waalwijk nog voor de beker uitkomt tegen Go Ahead Eagles. Maar de Gorkummer bedankte een jaar geleden al eens voor VVV en intern vragen ze zich daar af of de kansen nu veel groter zullen zijn.

 

Op de achtergrond heeft voorzitter Hai Berden van de Venlonaren ook de hoop op Adrie Koster nog niet opgegeven. In de ogen van de preses is de Zeeuw de ideale man om VVV in rustig vaarwater te brengen. Koster legde een eerste toenadering door directeur voetbalzaken Mario Captein vorige week naast zich neer, maar Berden zou nog één keer alles op alles willen zetten om de ex-international alsnog te strikken.

Mochten Brood en Koster allebei definitief onhaalbaar blijken, dan wordt het vizier mogelijk naar Trost verlegd. De voormalige verdediger kwam als speler nog uit voor VVV en is nu bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van MVV.

Hij begon in Maastricht toen de club praktisch aan de grond zat na een rakelings afgewend faillissement, maar wist de ploeg tot leven te wekken. Vorig jaar verraste MVV met het bereiken van de play-offs en nu staat Trost met zijn manschappen in de middenmoot. Zijn contract in De Geusselt loopt nog anderhalf jaar door. (Geert-Jan Jakobs)

Bron: Voetbal International

Leave a Reply