Tuchtcommissie: Danny Post 3 duels geschorst, 1 voorwaardelijk

Danny Post is door de tuchtcommissie van de KNVB geschorst voor 3 duels, waarvan 1 voorwaardelijk naar aanleiding van zijn directe rode kaart tegen Jong Ajax.

Eerder lag het schikkingsvoorstel van de aanklager voor diezelfde straf, maar Post en VVV-Venlo lieten weten niet akkoord te gaan met deze straf. Gisteren was de zitting in Zeist. De tuchtcommissie heeft de straf die de aanklager had voorgesteld, nu dus overgenomen en dat betekent dat Post er vanavond niet bij zal zijn en ook het eerste competitieduel in de Eredivisie zal moeten missen.

De KNVB meldt op haar website:
“De tuchtcommissie betaald voetbal heeft Danny Post een schorsing opgelegd van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De duur van de uitsluiting is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

VVV-Venlo en de middenvelder zelf gingen daar niet mee akkoord, waarna de zaak donderdag door de tuchtcommissie werd behandeld. Die besloot tot eenzelfde strafmaat, waardoor Post de komende twee competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB moet toekijken.”

Een tegenvaller voor onze aanvoerder en ook voor VVV-Venlo, omdat we nu Post moeten missen in het eerste competitieduel.

 

 

2 Responses

  1. kiekoputspelke

    Dat is dan ook duidelijk en laten we eerlijk zijn; dit soort overtredingen (hoe ongelukkig van aard dan ook) zijn in het verleden ook wel eens zwaarder bestraft.

Leave a Reply