VVV-Venlo

Tuchtcommissie spreekt Moreno Rutten vrij

Moreno Rutten wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Groningen. Dat meldt VVV-Venlo op haar website.

Rutten kreeg de rode kaart gepresenteerd tegen FC Groningen na de ingreep van de VAR. Daarop wou de KNVB hem voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Daar was VVV-Venlo het niet mee eens en ging in beroep bij de tuchtcommissie. Die had afgelopen donderdag een zitting en de uitspraak daarvan werd zojuist bekend gemaakt. Moreno Rutten wordt niet geschorst.

Hij is daarom gewoon inzetbaar morgenavond tegen Excelsior en dat scheelt weer in de verdediging. Hij staat wel op scherp met 4 gele kaarten op zak.

8 Responses

 1. Venlonaerke

  Hopelijk hebben we tegen Excelsior het geluk aan onze zijde. Het zal weer een lastige pot worden. Spelen met of zonder Moreno is een groot verschil dus blij dat hij er morgen wel bij is.

  Helaas heeft de onterechte rode kaart ons wel punten gekost (helaas niet de eerste keer dit seizoen). Denk dat we zonder de VAR 7 punten meer zouden hebben gehad.

  Hopelijk morgen veel sfeer en beleving al ben ik er bang voor met al die jeugd. Met z’n allen als 12de man achter VVV.

 2. chretien

  Dus scheidsrechter ziet zware overtreding: gele kaart. VAR zegt: vreselijk zware overtreding: rood. KNVB zegt: 3 wedstrijden schorsing. VVV zegt: dat pikken wij niet. Denk maar eens goed na. Tuchtcommissie zegt: niets aan de hand, geen rood, zelfs geen geel. Die Rutten is gewoon een lieve jongen. Ik zeg, wedstrijd overspelen…. advies aan KNVB: laat scheidsrechter, grensrechters, VAR en tuchtcommissie alleen optreden als zij 100% zeker iets zien. Bij de geringste twijfel is er niets aan de hand…

 3. Koelie

  Kappen met de huidige VAR die alleen in het voordeel van de grote ploegen werkt en tot totale willekeur heeft geleid. Elke scheet is in de slow motion een aanslag. Als je naar Match of the Day kijkt dan zie je een andere contactsport. De eredivisie wordt zaalvoetbal gespeeld op een veld. Geheel gericht op het beschermen van de tere Ajax zieltjes.
  Laat de VAR niet meer zelfstandig ingrijpen, alleen op advies scheidsrechter en geef elk team twee mogelijkheden om een beslissing van de scheidsrechter te raadplegen bij de VAR. Wordt jouw verzoek overruled dan verlies je je mogelijkheid om de VAR aan te vragen. Laat het VAR besluit in het stadion aan het publiek horen. Dit wordt ook bij hockey en rugby met succes toegepast.

Leave a Reply