Tussenstand: een team met lef

VenlonarenAfgelopen zaterdag heb ik VVV de eerste keer, dit seizoen, live gezien. En wat ik zag bekoorde mij wel voor een ploeg in voorbereiding. Wat ik als eerste zag was echter de voorwedstrijd tussen ALD VVV en het RTL team. Toen ik goed en wel zat viel me de scheidsrechter op, wat liep die als een huppeljuffrouw. Bleek het een vrouw te zijn. Hulde: meer vrouwen in het voetbal, ook als scheids!

Dan de wedstrijd en wat mij als eerste opviel, er stond een team. Dat heeft er in het (recente) verleden nog wel eens aan ontbroken in een voorbereiding. Daarin herken ik de hand van Ton Lokhoff, immers bij Excelsior was dat indertijd ook het geval. Daarnaast zag ik een goede verdediging, Ismo die de leider uitstraalde, Marcel die zijn mannetje kan uitschakelen en, je ziet de ervaring, goed positie kiest. En de backs die hun werk naar behoren doen. En ja, ik heb de commentaren ook gelezen van de ontevredenen, jongens kom op, we praten over een voorbereiding die in het geval van VVV nog zeker twee jaar niet optimaal zal gaan lopen. De verdediging zit voor onze begrippen goed in elkaar.

Onze middenvelders, tja wat zal ik er van zeggen. De ex-aanvoerder liet, zeker in de eerste helft, zien dat hij misschien maar één trucje kent. Bal aannemen, naar het eigen doel toedraaien en dan geconfronteerd worden met een tegenstander, ergo bal kwijt. Dan onze (mijn) grijze haren bezorger, Ozan. Het is al door diverse mensen gesteld, daar hebben we een goeie aan. Maar dat wisten we al aan de extra grijze haren die we in mei door hem erbij kregen hebben. En ons eigen talent Quin moet nog leren, het leek soms of hij al met z’n gedachten bij Fortuna was.
De korte tijd dat Ricky in het veld was gaf aan dat hij een bijtertje is, overzicht heeft en een goede pass kan geven, dat wisten we al en we konden ook zien dat hij nog moet groeien in zijn rol.

De voorhoede is voor velen een zorgenkind. Ik vind het wel meevallen. Nemen we ongepolijst pareltje 1, Yanic, dan zag ik hem 3 Spanjaarden in de luren leggen en dat de Osasunezen zich hadden voorbereid op VVV was wel duidelijk, Vanaf het begin zaten er direct 2 man op Yanic’s huid die ook nog rugdekking kregen van nummer 3. Diezelfde Yanic zag ik verdedigen en nog niet onredelijk ook. Die is gewoon goed bezig en die komt eraan. Uche Nwofor deed me kwa lopen denken aan de scheids uit de voorwedstrijd, maar die Uche is ook goed bezig. Gaat het duel niet uit de weg, wat we al wisten, maar liep zich een paar keer slim vrij in het strafschopgebied. Zijn doelpunt was daar een mooi voorbeeld van. Daar kan Maurice goed mee aan de slag. Die maakt er nog wel een stel dit jaar. Ja en dan Linssen en Cullen, speelden ze wel op hun beste plek, afwachten tot Jules erbij is, die dan moet aantonen dat hij, al dan niet gepolijkst, pareltje 2 is.

Al met al ben ik niet ontevreden en verbaas ik me over het commentaar van een aantal op deze site. Er wordt gesproken dat er spelers uit vorm zijn. Pardon, ze moeten nog in vorm komen, ze zijn er sinds de vakantie nog niet in geweest en dat is maar goed ook, dus wat willen we nu? Dat ze nu in vorm zijn en straks, als het er echt om gaat, volledig uit vorm? Blijkbaar verwachten er een paar dat VVV-spelers er direct staan, beter zijn dan ze kunnen en continue op dat (te) hoge niveau blijven acteren. Laten we wel zijn, er staat een team, er staat een team met lef en lefgozertjes. Dat heb ik een tijd gemist en daar zal VVV het van moeten hebben. Deze tussenstand, en wat nog gaat komen geeft mij nog meer vertrouwen. We kunnen zeker op plaats 15 eindigen. Als dat in mei de eindstand is (of nog beter, wie weet) neem ik er een paar extra pilsjes op.

Geschreven door Sem

1 Response

  1. Pingback : 3subjecting

Leave a Reply