Tussenstand

De Koel2Met 3-0 onderuit tegen GAE. ’t Is me wat, maar toen ik de foto’s zag begreep ik het helemaal. Het zwarte uittenue van vorig seizoen. Logisch dat je dan voortgaat op die ingeslagen weg, met zwart aan je lijf kunnen we een goed resultaat vergeten. Dus is er nog niets aan de hand, straks in het wit blauw of rood blauw of rood wit blauw of blauw blauw, dan wordt het allemaal anders. Dan is het natuurlijk ook zaak dat de heren voetballers doen waar ze voor betaald worden, je best doen, goede mentaliteit tonen en tot het gaatje gaan.

Op de site hier is het na de zeperd tegen GAE weer helemaal mis met de club. Het overgrote deel van de reacties laat een totaal gebrek aan vertrouwen zien. Dat komt wel vaker voor in het Venlose en dat is jammer, je schiet er geen donder mee op en je praat de hele club naar de degradatiezone. Dat is trouwens al aangegeven door de clubleiding; het wordt weer vechten om plaats 15, als we dat redden. En wedden dat (ik weet zeker dat dat nu gebeurt) er nu bij een paar lezers al gedacht wordt dat we plaats 15 nooit halen, we mogen al blij zijn met de play offs.

In mijn middelbare schooltijd werd mij geadviseerd niet in Venlo te blijven. Dat werd gemotiveerd door de stelling dat Venlonaren harde werkers zijn, vooral tuinders en die werken in de grond, kijken naar beneden. Daarom hebben ze over het algemeen geen visie werd door de koude grond psycholoog gezegd, ze reageren direct op de situatie zonder alle omstandigheden en mogelijkheden te overwegen. Let wel het zijn niet mijn woorden en de reden dat ik niet meer in Venlo woon heeft te maken met mijn werk. Het is natuurlijk ook wat kort door de bocht, ik moet er wel aan denken als ik de vele reacties lees op een slechte oefenwedstrijd en de conclusies die daar nu al aan verbonden worden, zonder dat alle omstandigheden gekend zijn. 

Een enkeling haalt herinneringen op aan de wedstrijden van RKC in de voorbereiding op het vorig seizoen. Dat waren slechte uitslagen voor RKC. De trainer van toen, Ruud Brood, liet optekenen in de VI van vorige week dat het vorig seizoen bij RKC vooral afwachten was tot het einde van de transferperiode. Dan kwamen de net uit de boot vallers van de topclubs op de markt. Het is, zei hij, het afwegen van nu doen of toch nog even geduld hebben. En clubs met een lage begroting zijn aangewezen op wachten tot er zich een buitenkansje voordoet. Daar hoort ons VVV ook bij. Overigens schoot mij wel te buiten dat de nodige jaren geleden, ergens in de vorige eeuw, wij een oefenwedstrijd speelden tegen de huidige club van Brood. VVV met moeite middenmoter in de 1e divisie, Roda een stevige middenmoter in de eredivisie. Wij wonnen dik en verdiend en we waren het er allemaal over eens, VVV ging mee doen om het kampioenschap en Roda was een degradatiekandidaat. Het werd wat anders, VVV in de lagere regionen van de 1e divisie en Roda in de top van de eredivisie.

Het wordt vaker gezegd tijdens voorbereidingen op weer een seizoen, het is de voorbereiding. We kunnen er nog geen conclusies aan verbinden. Wat we al wisten en wat oppe berg wordt erkend is dat we nog versterkingen nodig hebben. Daar wordt dan ook aan gewerkt. Als het aan mij lag was Hoesen al gecontracteerd, liep Droste al mee op het trainingskamp en was Lukoki ook al binnengehaald. Als ik de jackpot van de Staatsloterij had gewonnen had dat zomaar gekund. Maar ja, die win ik nooit, vooral omdat ik geen staatsloten koop, dus zal het afwachten zijn wat wel mogelijk is. Hoesen is te duur, we wachten af, pas op 1 september is er de eindstand. Van de selectie tenminste.

Geschreven door Sem

Leave a Reply