Twee spelers op proef bij VVV-Venlo

Vandaag zijn de trainingen hervat in voorbereiding op de tweede helft van de competitie en VVV-Venlo doet dat onder andere ook met twee spelers die op proef zijn. Het gaat om de Spanjaard José Manuel Casado en Nederlandse Congolees Abel Tamata. Zij kunnen beiden voornamelijk op de linksback positie terecht.

De Venlonaren zijn op zoek naar een versterking op de linksback positie, aangezien daar geen vervanger voor Roel Janssen is. Met deze twee proefspelers is te zien dat de club daar nadrukkelijk mee bezig is.

Casado heeft in de jeugd gespeeld van FC Barcelona en Sevilla FC. Hij heeft daarnaast gespeeld in de Primera Division voor clubs als Malaga, Rayo Vallecano en Almeria. Het vorige seizoen speelde hij 9 wedstrijden voor Bolton Wanderers in het Engelse Championship (het 2e niveau). Casada is transfervrij

Tamata is een bekendere speler voor ons. Hij doorliep de jeugdopleiding bij PSV en speelde zowel voor Jong PSV als voor het eerste elftal. Hij werd verhuurd aan Roda JC in het seizoen 2012-2013 en speelde het afgelopen seizoen 15 wedstrijden voor FC Groningen. Tamata is sinds augustus 2016 transfervrij.

Beide spelers zullen bij de groep blijven tot en met zaterdag, waar we ze hoogstwaarschijnlijk ook in actie kunnen zien in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht in Stadion de Koel om 14.00 uur.

10 Responses

 1. RuiverCity

  José Manuel Casado heeft de laatste 3,5 jaar in totaal 19 wedstrijden gespeeld. Tamata is na zijn gebroken kuitbeen niet meer tot zijn oude niveau gekomen. We wachten af hoe de technische staf over hen oordeelt.

 2. YowVVV

  Als ze meer gespeeld hadden, dan waren ze nu niet op stage bij vvv. Qua achtergrond lijken het prima spelers, met af en toe pech en blessures tijdens hun carierre. Vraag me wel af of die spanjaard betaalbaar is. Tamata gezien zijn leeftijd mogelijk de beste optie, al ben ik ook wel onder de indruk van de carriere van de spanjaard, dat de beste mag blijven! Ik denk wel dat een van de 2 mits direct inzetbaar iets kan worden. Forza VVV

 3. kiekoputspelke

  VVV heeft goed geschakeld door nu twéé spelers op proef te nemen. Dan kun je niet alleen hun niveau en fitheid testen deze week, maar ook nog eens goed vergelijken waar de zwakke en sterke punten liggen.

  Gevoelsmatig is Tamata een gelijksoortige linksback, die vooral verdedigend zijn taken uit kan voeren maar staat volgens mij niet bekend om zijn aanvallende meerwaarde.

  Van de andere kant is dit misschien ook niet een must aangezien onze rechtsbacks (Rutten en Dekker) dit wél beheersen.

  De Spanjaard is voor mij een grote onbekende, maar zou over bepaalde kwaliteiten moéten beschikken gezien zijn opleiding. Misschien voor VVV en Nederlandse begrippen wel degelijk een aanwinst.

 4. RuiverCity

  Ze zouden allebei tot zaterdag blijven. En nu?
  Hoe zit dat nu met Kurto?
  Er komen wellicht wel de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen aan.
  Velen maken zich al druk om MVV maar zullen we ons eerst bezig houden met Cambuur. Lastig genoeg lijkt me….

  1. Ben

   Geen geld op zak en dan toch spelers te enthousiasmeren om naar VVV te komen… Met in het achterhoofd de gedachte dat die spelers die langskomen wel iets moeten toevoegen aan de huidige selectie. Ga er maar aan staan. Niet gemakkelijk voor De TD. FORZA VVV!

  2. Druk maken is een groot woord. Kijk we spelen tegen MVV de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Wat we al jaren willen is de Koel vol krijgen en daarmee moet je al op tijd beginnen met de wedstrijd aan te bieden bij het publiek. Daarom lopen er ook meerdere dingen paralel aan elkaar maar met dezelfde boodschap. We hebben dan ook gekozen om de wedstrijd hetzelfde te benaderen als de andere doen dan is het een saamhorigheids gevoel. Dat betekent niet dat Cambuur vergeten wordt.

   Wat betreft de spelers is er nog niet veel duidelijk, eigenlijk zouden we een oefenwedstrijd spelen en dat zou de ultieme test worden. We zullen nog even moeten afwachten hoe het zit. Of hij zou nu gepresenteerd worden tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

   VVV heeft in een eerder stadium aangegeven dat er geld beschikbaar is om spelers aan te trekken. Het lijkt me dan ook duidelijk dat het een van deze twee spelers wordt. Wat betreft Kurto dat is ook onduidelijk of dit echt loopt en of hij gaat komen of niet. Dit kwam vanuit de VI maar verder heeeft geen ander medium dit naar buiten gebracht.

Leave a Reply