VVV-Venlo

Tweede Duitse aanwinst is binnen: Elia Soriano naar VVV-Venlo

Een paar dagen nadat de eerste Duitse aanwinst een contract heeft getekend is het nu de beurt aan de tweede Duitser. Ditmaal is het Elia Soriano, die half Duits en Italiaans is, die een contract heeft getekend bij VVV-Venlo. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog één seizoen.

Soriano komt transfervrij over van het Poolse Korona Kielce dat uitkomt in de hoogste Poolse divisie. Hiervoor trof hij in 33 wedstrijden 14 maal doel. Een doelpunt minder dan Mlapa, die we zeker niet meer teruggaan zien in Venlosche dienst. Soriano was bij de terugkeer van VVV-Venlo in de Eredivisie ook al in beeld om in de Koel te spelen, alleen kaatste dit op het allerlaatste moment af en werd Lennart Thy binnen gehengeld. Hij vertrok toen naar het Poolse Korona Kielce.

Soriano Kwam onder andere uit voor VFR Aalen en Eintracht Frankfurt in Duitsland. Hij kwam voornamelijk uit in de 3. Liga en de Regional Liga Süd. Aan hem is het dus de taak om Mlapa te doen vergeten.

32 Responses

 1. lucien1978

  Wauw ik ken deze spits nog uit zijn tijd bij Stuttgarter Kickers en Wurzburg.

  Een echte doelpuntenmachine, maar ook voetballend prima.

  Dit is echt een hele goede aanwinst.

 2. Goodie

  Opmerkelijke citaat uit het persbericht:
  “Elia wordt de opvolger van de vertrokken Mlapa die afgelopen seizoen 15 maal doel trof in Venlosche dienst.”

  De optie van Mlapa wordt dus niet gelicht?

  1. Hup VVV!

   VVV heeft direct al aangegeven dat Mlapa onhoudbaar is voor VVV. Dit aangezien vvv niet kan voldoen aan zijn wensen rondom het salaris.
   De enige reden waarom VVV de optie zou lichten is als hij dan doorverkocht kan worden, zodat het financieel nog iets oplevert voor de club.
   Wellicht dat dit risico voor VVV te groot is, want als je hem niet doorverkoopt zit je met een te dure speler te kijken.

   1. Goodie

    Het enige wat ik me kan bedenken is dat VVV heeft gewacht of er een club zich bij VVV zou melden.
    Zal dan niet gebeurd zijn, dus optie niet gelicht.

 3. Godfried

  Misschien wel, maar dan direct weer verkocht.

  Ken deze jongen niet. CV is niet heel indrukwekkend, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niets te zeggen. Ben erg benieuwd. Ze zetten er in ieder geval wel vaart achter. Mooi om te zien.

  Succes!

 4. Hup VVV!

  Ken deze hele speler niet, maar dat hij eerder ook al in beeld was geeft wel aan dat VVV hem graag wil hebben. Blij dat dit dan nu gelukt is!

  Ook goed dat VVV al snel handelt met nieuwe spelers halen. Geeft ook een positief beeld aan andere potentiële nieuwe spelers

  1. venlow077

   Verder meldt de Telegraaf ook:

   De uit het Limburgse Kronenberg afkomstige Verhaegh sprak ook met VVV-Venlo, waar hij de jeugdopleiding doorliep, maar een rentree bij VVV zit er (nog) niet in deze zomer. VVV heeft doorgeschakeld naar andere opties voor de rechtsbackpositie.

 5. twiggy11

  Ik denk dat het niet verkeerd is de Poolse competitie is ongeveer het zelfde als hier en dan ligt het er nog aan wat heb je naast je staan als spelers misschien maakt hij er hier wel meer als in polen we zullen zien het is toch al nummer 2 die nieuw is nog een stuk of 5 en we kunnen beginnen met de voor bereiding.⚽️⚽️

 6. RuiverCity

  Lijkt me een prima spits. Maar ook hij is afhankelijk van de aanvoer. Flankspelers zijn gewenst.
  Laat Verhaegh maar snel weg als hij niet voor VVV wil gaan. Vind hem persoonlijk ook veel te oud. Als je wil door selecteren moet je niet met een 35-jarige aankomen.

 7. Zeker wete

  Super weer van VVV. Het zijn geen indrukwekkende clubs maar hij heeft bij elke club nogal wat doelpunten gemaakt. Prima statistieken. Ik heb er nu alweer zin in… Kunnen ze niet gewoon weer beginnen..?

  1. OooLGooO

   Volgend mij is het niet een potje om natuurgras te realiseren. Deze gelden komen in eerste instantie voornamelijk terecht bij de clubs die in de Eredivisie op natuurgras spelen. Deze maatregel motiveert clubs om over te stappen op natuurgras en maakt niet-Europese deelnemers in de Eredivisie sterker.

   Dit zou dus betekenen dat vvv hier nauwelijks voor in aanmerking komt zolang ze op kunstgras spelen.

 8. RuiverCity

  Yannick Wildschut? Laat aub daar. Heeft nog nooit ergens iets gepresteerd. Kwam tijdens zijn VVV-periode ook amper een man voorbij.
  We horen niks meer van die keeper van Leverkusen.
  De keeper (Matthias Hamrol) van die Poolse club (Korona Kielce) is trouwens ook transfervrij. Type Unnerstall qua postuur.

  1. RuiverCity

   Wat ik begreep, geldt dat pas het jaar daarna. Maar ik kan het mis hebben. Wellicht kan VVV daar gaan shoppen. Lopen er een paar rond die moeiteloos bij VVV meekunnen.

   1. expat

    Lijkt het niet op: https://www.vi.nl/nieuws/het-eredivisie-tv-geldenoverzicht-de-verdeling-voor-volgend-seizoen (zou 160.000 euro schelen). Mooie verdeling trouwens waar Emmen 50.000 ‘slechts’ minder kreeg dan VVV, maar goed.

    Berichtje vandaag over wijzigingen eredivisie (dat nr. 17 direct degradeert wat me prima lijkt) staat ook dat “de ratio tussen de nummer 18 en 1 verbetert van 1 : 5,3 naar 1 : 4,8”. In het VI-overzicht krijgt Fortuna met 1,95 miljoen inderdaad 5,3x zo weinig dan Ajax met 10,3 miljoen. Nu moet alles herverdeeld worden, dus je kunt er niet direct 10% bij Fortuna bij optellen, maar wel zeg 6% voor de clubs onderin.

    Mocht VVV de plek van Excelsior innemen (+160.000 euro) en er zes procent bij krijgen over de 2,23 miljoen (+138.000) dan was dit een erg goede dag voor de financiën van VVV. Net geen 3 ton.

   2. mats

    Voordat Exc. er uit vloog vond ik het verschil met Emmen wel heel klein. Terwijl die pas 1 jaar meedoen en onder VVV zijn geëindigd.

   3. chretien

    Er zou helemaal geen verschil moeten zijn. De wat zichzelf grote clubs noemen worden altijd bevoordeeld. Kan me iemand zeggen waarom? Deze clubs zijn al zo enorm veel bevoordeeld. Niet alleen hebben ze de beste voetballers die ze her en der wegkapen, ze hebben ook op de bank in theorie de kwalitatief de betere zitten en, nog erger, ze hebben veel meer reserve spelers achter de hand. Wat is er ueberhaupt eerlijk aan het voetbal. Als je ziet wat sommige spelers verdienen, ze kunnen volledige clubs opkopen. Ik ben fan van VVV en dat blijf ik, maar als ik objectief naar het betaalde voetbal kijk, dan is het een grote maffiabende. FORZA VVV! Dat natuurlijk wel weer…

 9. RuiverCity

  In die documentaire over Valckx (bij FOX) ging Stan naar Portugal en bezocht een wedstrijd om een Braziliaanse/Portugese speler te bekijken. Ooit nog iemand iets van vernomen?

Leave a Reply