Tweeluik GAE: De Statistieken

Vrijdagavond is het zover; Dan beginnen we ons Play-Offs avontuur met een tweeluik tegen Go Ahead Eagles. ‘Kowet’ is een bekende van de Venlonaren en in de nogal recente geschiedenis wist GAE ons in dezelfde Play-Offs uit de Eredivisie te schoppen.

Hoe anders liggen de kaarten nu met twee ploegen die (nog) allebei in de Jupiler League uitkomen, na het degraderen van GAE vorig jaar tegen de Graafschap. (Mogelijkerwijs de volgende tegenstander van VVV, mocht er van GAE gewonnen worden). Venlonaren.net maakte een overzicht van alle interessante feiten en weetjes.

Historie
VVV-Venlo werd opgericht in 1903 te Venlo en speelt de thuiswedstrijden in Stadion de Koel. Go Ahead Eagles in 1902 te Deventer en speelt haar thuiswedstrijden in de Adelaarshorst.

Beide ploegen troffen elkaar 44 keer in officiële wedstrijden. Daarin was er 15 keer winst voor de Venlonaren, 22 keer winst voor GAE en werd er 7 maal gelijkgespeeld.

Van de laatste 5 wedstrijden die er gespeeld werden, won VVV er 2, verloor VVV er 2 en werd er 1 keer gelijkgespeeld tegen de Eagles. De laatste twee wedstrijden – die van het reguliere seizoen – werden gewonnen door de Venlonaren. Thuis werd het 2-1 in de laatste minuut door Vito van Crooij en uit werd misschien wel de gemakkelijkste zege van dit seizoen behaald: 0-3 in het voordeel van de Geelzwarten.

2015/2016
Zoals gezegd hebben we twee keer gewonnen van Go Ahead Eagles in het reguliere seizoen. Voor het verslag van de thuiswedstrijd klik je hier en voor het verslag van de uitwedstrijd klik je hier.

VVV-Venlo doet het boven verwachting goed dit jaar. De ploeg van Steijn eindigde met een achterstand vna 4 punten op kampioen Sparta op de tweede plek en is daarmee een van de grote kanshebbers op promotie. De Venlonaren hebben bewezen er vooral tegen goede ploegen te staan. Gewonnen werd er van NAC (2x), GAE (2x), FC Eindhoven (1x). Daarnaast is het de meeste scorende ploeg van de Jupiler league met in de gelederen Topscorer Ralf Seuntjens (28 doelpunten). Ook heeft het de minst gepasseerde defensie van de Jupiler League.

Go Ahead Eagles heeft het zwaar gehad na de degradatie in de Jupiler League. Lang leek het erop dat zij zich niet zouden mogen meten met de beste in de competitie en in de play-offs, maar een eindspurt bleek afdoende om als 5e te eindigen en daarom mee te doen aan de play-offs.

Vorm
VVV-Venlo: W-W-W-W-W
Go Ahead Eagles: W-W-W-W-G

Doelpuntenmakers
Van de huidige selectie zijn er 3 spelers die tegen GAE wisten te scoren. Dit gebeurde ook allemaal in dit seizoen. Vito van Crooij wist er 3 te maken, terwijl Ralf Seuntjens en Leandro Resida allebei 1 keer wisten te scoren.

Juichen!
– De 2-1 van Van Crooij in de slotseconde van de thuiswedstrijd dit seizoen. In de 93e minuut wist Seuntjens de bal goed door te koppen naar Van Crooij en toen was het raak!
– De 0-3 zege op de Adelaarshorst net na Vastelaovend, ogenschijnlijk de meeste simpele zege van het seizoen.
– In het kampioensjaar begonnen we uitstekend door thuis Go Ahead Eagles helemaal van de kaart te spelen. Het werd 5-0 in het voordeel van de Venlonaren.
– Niels Fleuren zal voor de 11e keer uitkomen voor VVV tegen GAE. De volgenden op de lijst hebben allemaal 2 keer of minder gespeeld tegen Go Ahead Eagles namens VVV.

13 Responses

 1. roermond

  Ik hou mijn hart vast voor a.s. maandag, vvv-eagles staat o.l.v. Pieter (Blinde) Vink, goede herinneringen aan, maar niet heus…pfff… Come on Venli…forza VVV…gewoon scoren en op wen veilige marge komen, anders bederft die kl… ons feestje…

 2. Godfried

  Ein kort gebed en ein lange braodwors dene de reizende mins. Deze kier gaon we Beej Bierstekers van de schöp springe en aan de kant van pastoer drinke.

  Ik zeg altied maar zoë: Alle begin is zwaor, behalve beej de lompeman. Maar GAE is napjes op de vim. Ik weit zeker det de Parade door de Klaosstraot geit. Maar pas op! D’r zitte doève op ’t daak. Die komme vriedaag met de ganse koedeljach naor de Adelaarshorst. En dan kinse d’n aezel waal nao de baek leie maar um doon zoèpe kanste neet. Dus baeter eine lange nek as gooj kaart. Vol op de kis houwe. eine bläöker kriege en ein druuëge nek rennen. Wies det hae de pierikke huurt hooste. Dan dreie ze wat oèt d’n aek.

  En de Kogel? Dae haet Leuth verraoje veur eine laeverwors. Niks kump d’r beej dae euver de deur, as zoëpe en beej de wiever euver de proëme kroëpe.

 3. kenfen

  Nou sla ik vanmorgen mijn krantje open om te kijken of er al iets over de wedstrijd van morgen in staat niet dat ik daar hoge verwachtingen van heb gezien het afgelopen jaar waar regelmatig een flutverhaal over randzaken zonder enige informatie over de wedstrijd. Nu maken ze het bij de Limburger nog bonter om een positieve sidestory óver de trainer van de eerste tegenstander te geven schandelijk!!!

 4. Ben

  Belangrijkste lijkt me dat we het kopje er bij houden. Ik ben bij VVV altijd een beetje bang voor wat ik noem overconcentratie. Dat men zo op de wedstrijd is gefocust, dat men bijna verstijfd op het veld staat. Als Stein dat weet te voorkomen, dat moet het goed gaan met ons VVV. we schreeuwen ze naar de overwinning. FORZA VVV!

 5. Luis Erique

  Ik erger me ook al aan Dagblad de Limburger. Volgens mij weten ze amper wie er bij vvv voetbalt. De krant staat altijd vol met non-nieuws over evenementen buiten Limburg en over Roda.

 6. Godfried

  Ik las trouwens dat Twente geld gaat uitgeven aan gedupeerde clubs. Me dunkt dat VVV hiertoe behoort, aangezien VVV eredivisie speelde op het moment dat Twente door list en bedrog kampioen werd. Zoals ik het nu begrijp ontvangen alleen de teams die dit jaar eredivisie spelen een schadevergoeding. Maar hoezo is een Cambuur gedupeerd? Die speelde ten tijde van deze schimmige constructies netjes eerste divisie!

  Aan VVV dus de schone taak alles en iedereen hierop te wijzen!

  Al weet je maar een klein bedrag los te peuteren. Doen!

  1. Ben

   Kan zo maar gebeuren dat KNVB besluit dat FC Twente gestraft wordt met degradatie.
   Nummer twee van de Jupiler promoveert dan naar de eredivisie. Dit gegeven is bij VVV bekend. VVV promoveert liever door winnen van wedstrijden ook leuker voor publiek. Hopelijk 2x uitverkocht huis. FORZA VVV!

   1. Godfried

    Helaas, de nummer 2 promoveert dan helemaal niet automatisch.
    De nummer 16 degradeert niet uit de eredivisie. Dát is wat de KNVB naar buiten heeft gebracht.

   2. Ben

    Veel leuker als VVV promoveert door overwinningen in de komende wedstrijden. Wel benieuwd met wat voor ideeen FC Twente komt om schulden af te kopen, welke bedragen? Aan wie? Wordt een farce, welke wellicht vanzelf doodbloedt? Is namelijk niet uit te zoeken. wie weet grijpt KNVB in door ze te laten degraderen, maar de kans daarop schat ik laag in. FORZA VVV!

   3. boeksbal

    De KNVB heeft de promotie- en degradatieregeling betaald voetbal aangepast voor het geval dat de intrekking van de licentie van FC Twente definitief wordt. Het besluit over de aanpassing van de promotie- en degradatieregeling ligt momenteel voor bij de Centrale Spelersraad (CSR), die over deze beslissing advies uitbrengt.

    De KNVB wil geenszins vooruitlopen op de beslissing van de licentiecommissie in dit dossier, maar hecht er grote waarde aan om nu duidelijkheid te verschaffen, voordat de definitieve beslissingen in de competitie gevallen zijn. In verband met een beroepsmogelijkheid en eventueel een gang naar de kort geding rechter, is de verwachting dat er medio juni een finaal oordeel ligt. De laatste wedstrijden in de play-offs om promotie en degradatie zijn op zondag 22 mei.

    Aanpassing

    De aanpassing in de promotie- en degradatieregeling luidt als volgt. Indien het team dat als twee na laagste is geëindigd op de ranglijst na afloop van de reguliere competitie Eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off om promotie/degradatie, zal dit team de plaats van FC Twente innemen in de Eredivisie seizoen 2016/’17.

    Indien het team dat als twee na laagste is geëindigd op de Eredivisieranglijst één van de finales van de play-off om promotie/degradatie wint en het team dat als één na laagste is geëindigd in de Eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off, zal het team dat als één na laagste is geëindigd de plaats innemen van FC Twente in de Eredivisie seizoen 2016/’17.

    Indien de teams die als twee na laagste en één na laagste zijn geëindigd in de Eredivisie de finales van de play-off om promotie/degradatie winnen, neemt het team dat als laagste is geëindigd op de Eredivisieranglijst 2015/’16 de plaats in van FC Twente in de Eredivisie in het seizoen 2016/’17.

    De directies van de Eredivisie (ECV) en de Jupiler League (CED) kunnen zich vinden in bovenstaand besluit.

 7. phibrer

  z pack use After 72 h of culture in 1 ml of T cell medium RPMI 1640 medium supplemented with 2 mM L glutamine, 100 U ml 1 penicillin, 100 Ојg ml 1 streptomycin, 50 ОјM 2 mercaptoethanil, 10 FBS supplemented with 10 U ml 1 of human rIL2, cell free supernatant were assessed for IFN Оі concentration using the procarta kit Cat EPX011 20606; Affymetrix eBioscience

Leave a Reply