Uche Nwofor naar nieuwe club

Artikel VI
‘Ontbinding contract Nwofor minst slechte oplossing
VVV-Venlo en Uche Nwofor (22) hebben overeenstemming bereikt over het ontbinden van het contract van de Nigeriaanse aanvaller. ‘Het is uiteindelijk de minst slechte oplossing’, laat Marco Bogers, directeur van de Venlonaren, Voetbal International weten.
‘Hij is vrij om te gaan en staan waar hij wil’, vat Bogers de situatie rond de 22-jarige aanvaller samen. ‘We waren al enige tijd met hem en zijn zaakwaarnemer in gesprek en maandag heeft dat geleid tot een overeenkomst. Hij verblijft momenteel in Nigeria, dus het moest telefonisch afgehandeld worden, maar al met al zou je het ontbinding van zijn contract kunnen noemen.’

De Nigeriaan had nog een verbintenis in Venlo die nog tot medio 2015 doorliep. Maar als achtvoudig international van Nigeria drukte hij bij de ploeg van Maurice Steijn zwaar op de begroting. ‘Het moge duidelijk zijn dat, wanneer hij een grote waarde vertegenwoordigt voor de club, zijn salaris te verantwoorden was geweest’, gaat Bogers verder. ‘Maar in relatie tot zijn staat van dienst van de laatste tijd (blessures plus afgelopen seizoen een mislukt avontuur als huurling bij SC Heerenveen, red.) is het nu beter dat hij op zoek gaat naar een andere club.’

Nigeriaanse media melden dat hij in beeld zou zijn bij een Belgische topclub. Ook Bogers heeft zoiets dergelijks voorbij horen komen, maar kan deze interesse niet bevestigen. ‘Hij had zicht op wat anders, dat weet ik wel. En dat is alleen maar goed voor hem; we gunnen hem zeker een stap hogerop. Wij hadden ook gehoopt dat hij hier iets meer zou renderen.’ (Mitchell Minnaard)

Bron: VI.nl

Officieel statement VVV-Venlo
VVV-Venlo en Uche Nwofor hebben de afgelopen weken met elkaar gesproken en de speler heeft daarbij aangegeven dat hij graag op een hoger niveau wil spelen.

Beide partijen hebben op 1 september besloten om de speler die kans te gunnen zodat hij bij een andere club kan gaan spelen en zo een volgende stap in zijn carrière kan maken. De afspraken en voorwaarden daaromtrent zijn op 1 september vastgelegd in een overeenkomst.

Wij vinden het jammer voor onze club, omdat Uche Nwofor een belangrijke speler voor ons was, maar we hebben begrip voor zijn positie. Hij is Nigeriaans international en heeft persoonlijke doelen die hij graag wil bereiken.

De afgelopen jaren was Uche Nwofor een uitstekende kracht bij onze club en mede daardoor hebben wij besloten om samen tot deze oplossing te komen om VVV-Venlo te verlaten. Uche Nwofor is een zeer goede spits en we zijn ervan overtuigd dat hij een grote toekomst voor zich heeft.

Wij bedanken hem voor de tijd bij onze club en wensen hem het allerbeste bij zijn nieuwe club.

Bron: VVV-Venlo

31 Responses

 1. Frosty

  Erg jammer dat het er nooit helemaal uit is gekomen bij hem!
  Ik kan me zijn eerste wedstrijd nog herinneren tegen PSV, prachtige goal maakte hij toen. Net als Yoshida overigens :p

 2. festina lente

  Als ik dit goed begrijp . Heeft hij een transfervrije status en kan hij nu overal na toe. (zelfde regeling als platje. Alleen kan in die overeenkomst nog een vergoeding gevraagd worden voor een van de partijen als hij naar een nieuwe club gaat.

  1. Een of andere constructie, kan je de details niet geven want ik weet niet precies hoe het in elkaar steekt. Maar in ieder geval staat er dit op voetbalzone: Uche mag op zoek naar een nieuwe club maar wanneer dat het geval is, kan VVV in ieder geval nog een transfervergoeding tegemoet zien. Het contract van de Afrikaan loopt namelijk nog tot de zomer van 2015. Het lijkt mij meer dat hij op non actief is gesteld en op zoek mag naar een nieuwe club maar dat het niet ontbonden is. Zoiets werd mij gisteren trouwens ook medegedeeld

   Maar goed dat is suggereren.

 3. Ben

  Ja,,ja VVV leiding vond en vindt ook nu nog dat Nowfohr een geweldige speler is. Zum Kotzen zou mijn oude tante zeggen. Daar wil ik het maar bij laten. FORZA VVV!

 4. Louis van Gaal

  Op een of andere manier denken die nigerianen allemaal dat ze een wereldster zijn als ze buiten Nigeria voetballen. Buiten Musa hebben alle Nigerianen van VVV, zelfs als ze tussendoor hun naam varanderen, niet gebracht wat we ze hebben moeten betalen. In veel gevallen hoor je van deze jongens helemaal niets meer. Doeiiii Uche..

 5. leevancleef

  Jammer dat ie weg gaat. Was dit seizoen een van de betere spelers geweest. Snap ook niet waarom Steijn hem niet opstelde. Denk als je deze speler het vertrouwen geeft hij er makkelijk 25 maakt. Want scoren kon hij wel !! En als ie op de training te weinig liet zien? Hou aub op. Als je er in de wedstrijd maar staat, ma dat zal wel typisch Nederlands zijn weer.

  Ben wel blij met Platje, goede vervanger.

  1. sultana

   Als jij niet begrijpt waarom Steijn hem niet opstelde dan heb je vast geen wedstrijd gezien met Nwofor in de basis dit seizoen, hij straalde duidelijk uit dat de juup hem te min was, ongemotiveerde niksnut. Meneer voelde zich te goed, en had er geen zin in, heel goed gezien van Steijn. Eindelijk eens een trainer die dingen eist van zijn spelers en ze passeert als ze hier niet aan willen voldoen. Ik zie de toekomst weer positief tegemoet, is het niet dit seizoen dan wel volgend seizoen dat we mee gaan doen voor het kampioenschap. Heb nu al zin om volgende week naar Maastricht te gaan. Forza VVV

   1. Drikus

    Helemaal mee eens Sultana.
    De situatie met Nwofor is trouwens wel een cadeautje voor Stein geweest. Hij heeft meteen kunnen laten zien dat hij van iedereen inzet verwacht en eist. Breng je dat niet op, dan sta je er naast. ongeacht status of salaris. Goed signaal naar de groep dat je Stein niet voor de gek kunt houden.

 6. Venlooow

  Idd jammer dat hij weggaat.
  Had misschien wel topscoorder in de Jupiler League kunnen worden alleen zat het volgens mij niet helemaal goed tussen de oren bij hem.Als het vetrouwen er was hadden we waarschijnlijk nog veel plezier van hem gehad.
  Maarja op dit moment is het voor hem en VVV (drukte behoorlijk om de begroting)de beste oplossing om uit elkaar te gaan.
  Ik wens Uche veel succes bij zijn nieuwe club.
  Misschien dat ze nu meer geld hebben om Janse en Leemans een beter voorstel te doen?

 7. mats

  Wat een pannenkoek die Nwofor. Niks gebracht bij VVV, niks bij Heerenveen…en dan toch denken dat je te goed bent voor de Juup.
  Opzouten met die overbetaalde niksnut, en laat die strik ook maar zitten.

 8. Depor

  Weg er mee! Waardeloze spits. Dat had Nederlands beste spits ooit (Van Basten) bij Heerenveen al meteen gezien.
  En dan ook niet geen motivatie hebben om bij VVV te spelen. Waardeloze speler en waardeloze vent.

  En dan ook nog zo’n kut slijm verhaal op de site van VVV.

 9. eric

  Wie heeft invloed en kan regelen dat Torres nog eens komt optreden, juichen in de koel, lekker voor het sfeertje, hoe zit het met Nikki Hoeveel wedstrijd heeft hij nu ,mag hij de beker wedsr mee doen

   1. Hahahahahah Niki! Sorry had dat Torres Blues verhaal een beetje gemist. Maar Torres Blues ja ik weet het niet als er veel supporters zijn die dat graag willen kan ik het natuurlijk voorleggen. Maar kan natuurlijk niks beloven!

   2. eric

    Hey Lincoln,

    Ik denk dat dit wel gewaardeerd wordt vraag de volgende keer eens om je heen, de laatste keer dat hij daar was was het bere gezellig, mooi deuntje en daarna ons VVV lied, of in de pauze natuurlijk, ik denk dat dit echt een leuke sfeer actie is. We zien het , Gr Eric

   3. Ik heb gisteren eens beetje rond gevraagd of het überhaupt mogelijk is. Maar ik kreeg te horen dat Torres voorlopig niet wilt optreden omdat hij behoorlijk verguist is en er dingen zijn gebeurd waar hij niet zo blij mee was. Dus als er een kans zou zijn vanuit VVV dan moet hij ook overtuigd worden. Maarja misschien eens tijd om een actie op te zetten.

 10. leevancleef

  Vond Nwofor tegen Twente echt niet slecht. Den bosch heb ik niet gezien dus kan ik niet over oordelen. Tegen Emmen viel hij toch niet ongemotiveerd in vond ik. Zette nog druk en liep op elke bal. Dat bracht meer gevaar dan Khalouta de hele wedstrijd. Daar kon je toch niet uit opmaken dat hij de Jupiler League te min vond?

 11. aoje

  Uche is een goede spits….alleen door zijn (luie, omhooggevallen) houding is het er niet uitgekomen. Na de degradatie van VVV was hij ongemotiveerd en meende hij dat de goede clubs op hem zouden wachten. Met zijn instelling komt hij niet ver. Schandalig dat een Afrikaan volgens de regels 5 ton per jaar moet verdienen. Daar zit ook een grote fout in. Schop onder zijn kont…..luie donder

 12. eric

  Vaak zie ik bij veel clubs, dat op het moment van een overtreding 30 mensen om de scheids heen staan, wordt hier op getraint /gewezen. Bij VVV zie ik dat nooi, flinke overtreding op een VVV er en iedereen loopt weg, veel te mak.
  Niet dat dat iets op dat moment uitmaakt, maar je wekt wel twijfel bij de scheids en fluit minder snel bij een overtreding van ons.
  Geef dit eens aan Maurice door !

  1. LJ

   Beste Maurice Steijn,
   Wil jij volgende keer 19 reserves op de bank laten plaatsnemen? Eric zou graag zien dat er bij een beslissing van de scheids 30 man rond de scheids gaan staan. Daar winnen we wedstrijden mee.
   Dit moesten we even doorgeven.
   Bedankt alvast!

 13. Ben

  Hij heeft toch nog aan VVV te danken dat hij een rijbewijs heeft, niet dan? Wij zijn wereldkampioenen in het begeleiden van jonge voetballers uit een ons totaal vreemde cultuur. Daar mogen we trots op zijn. Ik wens hem in ieder geval veel succes in zijn verdere carrière.

Leave a Reply