Uche Nwofor nog geen succes bij Lierse SK

Oud VVV spits Uche Nwofor verruilde in september VVV voor Lierse SK. Daar heeft hij nog geen basisplek kunnen afdwingen en ook het doel nog niet weten te vinden. Hier een stukje over Lierse en een interviewtje met Nwofor.

Lierse kreeg zondag tegen AA Gent nauwelijks kansen. Maar die ene kopbal van Uche Nwofor had wel gewoon binnen gemoeten. ‘Ik keek naar het doel en wilde de bal verlengen. Helaas belandde hij naast de verkeerde kant van de paal’, jammert Nwofor.

De 23-jarige spits is niet de eerste keuze van Slavisa Stojanovic. Na zijn monumentale misser tegen AA Gent zal daar wellicht niet meteen verandering in komen. Karim El Messaoudi zonderde Uche Nwofor met een slimme en snelle vrije trap voor het doel van Matz Sels af. De ex-aanvaller van VVV Venlo en Heerenveen miste de opgelegde kans onbegrijpelijk.

‘Plots kwam de bal in mijn richting uit. Ik wist dat ik hem enkel goed met het hoofd moest raken. Tot mijn grote frustratie ging de bal naast. Dit was een wedstrijd die we eigenlijk niet mochten verliezen en waarin we uiteindelijk toch met lege handen achter blijven. In het klassement doen we een bijzonder slechte zaak’, geeft Uche Nwofor toe.

Aan de overkant had Hannes Van Der Bruggen geen genade.

‘Elke fout van ons wordt afgestraft. Om van gek van te worden. In die fase hadden we het professioneler moeten uit spelen. Ik hoop dat we in de toekomst dergelijke fouten niet meer maken. Mij zal je niet horen zeggen dat het een gebrek aan ervaring is. We worden elke wedstrijd beter. We moeten hard blijven werken en elke week opnieuw vechten voor de punten. Elk punt is in deze fase van de competitie van levensbelang. Het wordt sowieso een strijd tot het bittere einde.’

De Nigeriaan liet eind augustus zijn contract bij VVV Venlo ontbinden. Voor als nog liet hij geen onvergetelijke indruk. Scoren deed hij niet in de twee wedstrijden waarin hij in actie kwam. Al moet gezegd dat hij telkens slechts mocht invallen. ‘Het is op dit moment niet gemakkelijk voor mij. Een nieuwe competitie met nieuwe spelers vraagt een hele aanpassing. Ik speelde drie seizoenen in Nederland. Daar speelt elke ploeg hetzelfde systeem: 4-3-3. In België is het helemaal anders. Elk team heeft zijn systeem en is het zelfs niet altijd hetzelfde. In de Nederlandse competities krijg je veel meer ruimte’, vergelijkt Nwofor.

Voor Lierse wacht alweer een lang seizoen. ‘De trainer pept ons voortdurend op. Hij zegt ons dat we voor elk punt moeten knokken. De spelersgroep betaalt leergeld. Daarom mogen we niet te lang stil staan bij een nederlaag. Ik geloof niet dat we verlamd zijn door de degradatiestress. De voorbije weken lieten we zien dat we ook aardig kunnen voetballen en dat kunnen koppelen aan goede resultaten.’

Bron: Het nieuwsblad

3 Responses

  1. Ben

    Nog niet een keer in de basis? Zijn ze daar net zo dom als bij ons? Als hij een paar westrijden in de spits wordt opgesteld, gaat hij aan de lopende band scoren. Let maar op, kind my words, hij wordt een absolute topper. Ik denk nog steeds Chelsea. FORZA VVV!

  2. Sanderkuh

    Sorry Ben, maar dit ga je niet menen…..kan je volgen tot een basisplaats bij een club als Lierse SK maar Chelsea….daar loopt ene Diego Costa die er al meer dan 12 in heeft liggen….dat niveau zoeken ze daar……

  3. mats

    Een carriere bij Heerenveen? Bankzitcarriere bedoeld hij zeker? En dat zal bij Lierse ook zo blijven. Volgend jaar op hangende pootjes terug naar Nigeria. En terecht…niks gepresteert hiier.

Leave a Reply