Uchebo gelukkig

UcheboDe leader van eredivisie voetbal heeft een klein moment dat zich afspeelt in De Koel, aan de Duitse kant. Een lange slungelige voetballer laat op onnavolgbare wijze zijn tegenstander de hielen zien, met bal en al. De bal op de hak omhoog half over de tegenstander en weg is tie. Hij heet Uchebo. Michael.

Ik denk daar wel eens aan als er op de diverse fora fors wordt uitgehaald naar hem. Kluns is nog aardig commentaar. Dan vraag ik me wel eens af hoe je het voor elkaar bokst om gekozen te worden in DE leader van het Nederlandse voetbalprogramma met die weergaloze actie, gekozen uit een heel seizoen met bijzondere acties, en op fora afgebrand te worden door ‘voetbalkenners’ die het, zacht gezegd, niet in hem zien zitten.

En nu wordt er door VI beweerd dat er bij VVV nagedacht wordt om toch de optie op hem te lichten. Ik moet zeggen dat mijn wenkbrauwen even omhoog schoten bij het lezen van dat bericht.

Want het vertoonde spel van onze Michael was nu niet van het niveau van de leader, om het zachtjes uit te drukken. Wat we zien zijn de beelden op TV of het spelletje in het stadion, waarbij trouwens wel opvalt dat wat je in het stadion zag ineens op TV er heel anders uitziet. De vraag is dan: wat zien wij niet wat de VVV-verantwoordelijken wel zien.
Wat mij opviel was een klein zinnetje van zijn zaakwaarnemer. Hij is sinds de komst van Ton Lokhoff weer gelukkig. Gelukkig! Ton voelt

voor hem aan als vaderfiguur. Op dat moment schoot me te buiten (een stupiditeit in de Nederlandse taal, het kan je niet te binnen schieten, want daar zit het al, het schiet je dus te buiten) dat het ongeveer een jaar geleden is dat zijn vader overleed. Daarna kreeg hij te maken met trainer nummer 3 en 4 (4 = de herhaling van trainer 2), blessures en geen vertrouwen, in ieder geval zeker niet van een behoorlijk aantal supporters. En het valt niet te ontkennen dat de laatste weken het rendement van Michael behoorlijk is toegenomen. Wellicht een tweede Lokhoff-effect? Ik ben van mening dat we niet al te snel moeten zijn in het afwijzen van de ideeën over Michael die de technische staf blijkbaar heeft over hem.

Blijft wel het salaris want dat zal toch een probleem worden als hij niet presteert. Hoewel ik bladen die een tijd geleden schreven dat het behoorlijk bonje was binnen de selectie door de hoge salarissen met een korrel zout neem zal er wel eens wat wrijving zijn geweest. Of dat alleen aan het salaris ligt? En laten we wel wezen, er wordt wat onzin verkondigd over de inkomens van de heren voetballers. Hugo Borst weet zeker dat Marcel Meeuwis € 1.000.000,00 per jaar verdient, terwijl andere bronnen over € 300.000,00 praten. Ik ken het contract niet, dus ik weet het niet en het interesseert me ook voor geen meter. Wat mij interesseert is hoe mijn cluppie speelt en op welk niveau. Als ze de stijgende lijn vast houden en knokken in de komende wedstrijden (ik schrijf dit voor de wedstrijd van vanavond in Leeuwarden) blijft het niveau eredivisie. Met een nieuwe leader waarin we geen Michael Uchebo tegen zullen komen. Misschien wel onze vriend Yoshida met zijn goal tegen PSV, als hij dan tenminste nog in Nederland te bewonderen is.

En intussen nog minstens 10 dagen billen knijpen met de hoop op een nieuw eredivisie seizoen en dan kan het zomerspel beginnen; van wie komt en wie gaat en wat vinden we van wat er wel komt en niet komt en wellicht gekomen zou zijn als niet die ander sneller was geweest, kortom blijft Uchebo en gaat Wildschut en/of Yoshida en komt Bruins of toch die ander. De zomer, altijd leuk, zeker met deze komende sportzomer.

Geschreven door Sem

Leave a Reply