Uit de oude doos: Cambuur uit altijd lastig

De Koel2SC Cambuur en VVV Venlo ontmoetten elkaar twee keer eerder in de nacompetitie. VVV verloor alle vier de duels van SC Cambuur. De eerste ontmoeting was in het seizoen 1982-1983 en eindigde in een 2-1 overwinning van SC Cambuur Leeuwarden. De wedstrijd in Venlo werdt met 0-1 gewonnen door SC Cambuur. De concurrent FC Den Bosch promoveerde via de nacompetitie naar de Eredivisie.

De tweede ontmoeting in de nacompetitie tussen beiden clubs dateert uit het seizoen 1997-1998. VVV pakte dit seizoen een periodetitel en mocht zo meedoen aan de nacompetitie. Ook deze twee wedstrijden wist VVV niet te winnen van SC Cambuur. Het eerste duel in Leeuwarden werd met 3-2 verloren. De thuiswedstrijd werd met 2-0 verloren. SC Cambuur Leeuwarden promoveerde dit seizoen via de nacompetitie naar de Eredivisie.

De onderlinge resultaten van beide clubs zijn in het voordeel van SC Cambuur. Sinds 1965 troffen beiden clubs elkaar 61 keer. 23 keer winst voor VVV-Venlo. 30 keer winst voor SC Cambuur en tien maal eindigde de wedstrijd gelijk.

Leave a Reply