Uit het oog verloren: Selman Sevinc

In de reeks Uit het oog verloren gaat Venlonaren.net kort het gesprek aan met ex-VVV’ers die – zoals de naam al suggereert – uit het oog verloren zijn. En vandaag trappen we af met Selman Sevinc. De, in Venlo geboren, middenvelder brak in 2013 door naar het eerste team, onder René Trost. Hij speelde 52 wedstrijden voor VVV-Venlo, waarin hij driemaal wist te scoren. In 2016 besloot Selman naar Ankaraspor (wat destijds nog Osmanlispor heette) te vertrekken – een subtopper op het hoogste niveau van Turkije. Via Bugsas Spor, Diyarbekir Spor en SV Straelen is de inmiddels 25-jarige middenvelder terecht gekomen bij Darica Gençlerbirliği – een hoogvlieger op het derde niveau van Turkije. Waar Selman een vaste basisplaats heeft kunnen bemachtigen.

Hoe is het nu met Selman?

“Goed! Ik heb heel veel meegemaakt sinds ik de overstap van VVV naar Turkije heb gemaakt. Op dit moment speel ik bij Darica Gençlerbirliği, en is het mijn tweede seizoen hier. We staan momenteel vierde! Ik wil wel graag één of twee niveaus hoger voetballen, dat is wel mijn ambitie.”

Want ondanks dat je definitieve doorbraak bij VVV eraan zat te komen, koos je destijds toch voor Osmanlispor. Hoe kwam dat?

“Op financieel gebied is dat natuurlijk heel aantrekkelijk. Het is ook heel verleidelijk om op zo’n leeftijd die stap te maken. Van VVV naar een team dat destijds Europa League speelde. En het is natuurlijk ook mijn vaderland. Ik had dus eigenlijk genoeg redenen om een transfer te maken.”

Hoe heb je je tijd bij VVV ervaren?

“Ja, heel goed! Lekker dichtbij huis en mijn familie. In de jeugdopleiding was het nog VVV/Helmond Sport, vanwege de samenwerking, maar toen ik in het eerste team terecht kwam begon het échte werk. Ik ken de meeste spelers die er nu nog steeds spelen ook nog, onder andere Danny Post, Vito van Crooij en Torino Hunte. Ik heb heel veel mooie ervaringen meegemaakt, en daar ben ik wel trots op kan ik zeggen!”

Volg je VVV dan nog steeds op dit moment?

“Jazeker! Al hoop ik wel dat ze in de Eredivisie blijven, want ik denk dat het toch een club is dat in de hoogste competitie in Nederland thuishoort.”

Wat was je favoriete moment bij VVV?

“Eigenlijk heb ik twee favoriete momenten: Allereerst toen ik mijn debuut mocht maken in het gele shirt. En ten tweede toen we de periodetitel wonnen, van Jong FC Twente, en dat ik mijn team kon helpen door een doelpuntje mee te pikken!”

Mis je je tijd bij VVV wel eens?

“Absoluut. Soms denk ik wel eens: kon ik de tijd maar terugdraaien en de mooie momenten weer meemaken.”

‘De tijd terugdraaien’ als in dat je spijt hebt van je keuze om weg te gaan? Of meer als terugdenken aan een mooie tijd?

“Allebei eigenlijk. Maar toch een beetje meer in de zin van dat ik heel veel mooie herinneringen eraan heb overgehouden.”

Je noemde net al het willen spelen op het eerste of tweede niveau van Turkije. Heb je verder nog ambities?

“Niet echt. Op dit moment werk ik alleen daaraan omdat ik van mezelf denk dat ik genoeg kwaliteiten heb. Ik denk dat dit niet mijn plafond is.”

Wil je nog iets zeggen tegen de fans van VVV?

“Ik wil hierbij zeggen dat ik ze gemist heb. En ik hoop voor deze geweldige fans dat ze binnenkort weer in het stadion mogen zitten. Want met zo’n trouwe supporters vinden andere clubs het écht niet leuk om in Venlo te spelen, en dit is allemaal te danken aan de fans van VVV.”

3 Responses

Leave a Reply