Uitgelicht: Danny Post

Danny Post (Amsterdam, 7 April 1989) begon zijn profcarriere bij het inmiddels ter ziel gegane HFC Haarlem, waar hij in het seizoen 2008/2009 zijn debuut maakte tegen Excelsior. Via FC Groningen, SC Cambuur en FC Dordrecht kwam Post in Juli 2013 terecht bij VVV-Venlo en is inmiddels niet meer weg te denken uit het DNA van het hedendaagse VVV-Venlo.

Samen met andere steunpilaar Jerold Promes is hij cement, het fundament van het succes van deze ploeg. Zijn leiderscapaciteiten bleven Maurice Steijn ook niet onopgemerkt en de Amsterdammer werd aan het begin van het seizoen 2014/2015 tot aanvoerder gepromoveerd door de trainer. Door de leidende rol van Post zijn we in staat geweest ons als club op te pakken en ons te vormen tot de titelkandidaat die we nu zijn.

Danny Post is het soort voetballer dat bedreigt wordt met uitsterven. Waar iedereen tegenwoordig vooral gefixeerd is op creativiteit, heeft onze aanvoerder alles wat een kampioen nodig heeft. Kwaliteit, passie, inzet, de wil om te winnen en het teambelang staat immer voorop. Een extra verdediger wanneer onze defensie het zwaar heeft, een ondersteuning voor de aanvallers in offensieve positie en iemand die het allemaal goed zet. Danny Post is een onmisbare schakel in het VVV anno 2016.

Zijn postuur, zijn gezag, zijn overzicht doet denken aan een soort van Venlose Nigel de Jong.

We worden in Nederland helemaal opgewonden van de creatieve voetballers, maar deze kunnen alleen maar hun werk doen, wanneer er iemand is die het vuile werk opknapt. Iemand die de poort dicht houdt, iemand die iemand op z’n flikker geeft. Iemand die bikkelhard is en niet terugdeinst. Eredivisie of Jupiler League, ontzag is er voor niemand. Dit is Danny ten voeten uit.

Hij speelde al meer dan 100 wedstrijden voor de Venlonaren en die ervaring helpt de nieuwe en jonge jongens. Hij is als een mentor voor ze, op en naast het veld. Het is een uiterst hechte groep die alles voor elkaar doet, met Post als kapitein. Hij waakt over zijn troepen in tijden van vrede en oorlog, straalt gezag uit en een duidelijke dont mess with me mentaliteit. Heerlijk.

De successen zitten hem in het fundament en Danny Post is ons gewapend beton. Danny is een Venlonaar.

15 Responses

 1. RuiverCity

  Helemaal terecht dit stuk. Samen met Promes de absolute veldmaarschalken van de huidige successen. VVV zonder Post is een heel stuk minder. Hopelijk blijft hij nog een aantal jaren in Venlo spelen en vindt VVV nog 1 of 2 van zulke types om zich in de winter te versterken.

 2. Ben

  Goed stuk, alleen vind ik Danny Post een wat slimmere voetballer. Alleen die, soms onnodige, gele kaarten. Die breken ons misschien nog op, zo tegen het eind van de competitie. Wellicht dat het wordt opgevangen door Receveur of Slegers? We zullen het gaan zien. FORZA VVV!

 3. Ben

  Ik zie op VVV site Stein voor het stadhuis. Ik vind dat een beetje voorbarig. We zijn nog lang geen kampioen. Dit is vragen om problemen, of zijn we al bijna zo ver? FORZA VVV,

  1. Die foto is een tijd geleden gemaakt voor een artikel in de presentatiegids van VVV-Venlo. Daarin ging het over de stad en hoe hij zich hier voelde. Maurice Steijn houdt zich volgens mij niet zo bezig met de perikellen rondom de gemeente en de club. Hij heeft een missie en dat is met zijn team presteren en het kampioenschap binnen te slepen.

  1. RuiverCity

   Mogen transfervrij vertrekken uit Kerkrade. Als ze dat niveau al niet aankunnen wat moet VVV er dan mee? VVV moet nu echt selecteren op bikkels die 200% willen geven de tweede helft van de competitie want schorsingen en blessures zullen vast niet uitblijven.

 4. marcel

  terecht mooi stukje. Weet nog dat ik hem voor het eerst op de training zag, toen al een beer van een kerel die direkt opviel. VVV heeft goeie zaken gedaan door hem te kunnen behouden voor de club. denk dat dit ook de basis is geweest om te voorkomen dat meer spelers zouden vertrekken, daar gaf men een goed signaal af naar de rest van de selectie. Topper

 5. RuiverCity

  Offtopic: José Manuel Casado en Tamata (Ex PSV en Roda) op proef. Die Spanjaard heeft de laatste 4 jaar 19 wedstrijden gespeeld. Tamata zit sinds augustus al zonder club.

 6. Enzyday

  stromectol dose Materials and Methods A retrospective cohort study was implemented to assess whether overlapping therapy with highdose tamoxifen and CYP2D6 inhibitors influence medication adherence during the first 540 days of therapy

Leave a Reply