Uitgelicht: Jay Driessen

Jay Driessen (Venlo, 9 augustus 1969) is een bekend figuur in Venlo. Zowel onder de gevestigde orde, als bij de jeugdige fans is hij een graag gezien personage in de Koel.

Als speler van VVV werd hij eind jaren ’90 naar voren geschoven vanuit de jeugd en met hem in het team maakte VVV een uiterst bewogen periode mee. Zowel promoties(2x) als degradaties (3x) werden ervaren door de middenvelder die op 19 jarige leeftijd bij de A-selectie kwam. Een aanvallende middenvelder met het type John de Wolf kapsel – typerend voor die periode -, technisch begaafd en een echte Venlose jongen. Keer op keer bracht hij het stadion meerdere malen in vervoering met zijn optimistische spel.
In zijn periode bij VVV maakte hij 31 doelpunten. Geen enorm aantal, maar vaak uiterst beslissend voor de Venlose equipe.

De aanvallende middenvelder was allesbeslissend in de finale van de nacompetitie in 1991. Het stond 2-0 voor NAC Breda en op dit moment zou NAC gaan promoveren met deze stand.
Tekenend voor Jay en zijn spel is het volgende moment, waarin hij op bijna fabelachtige wijze de Bredase droom uiteen doet spatten. NAC was vele malen beter, maar in de tweede helft krijgt VVV een vrije trap. Die wordt genomen door Van Aerts, waarna Boere hem met zijn hoofd panklaar neerlegt voor Driessen. Die knalt hem droog en hard in de linkerhoek, hierdoor VVV op promotie zettend. Het is maar één van de belangrijke doelpunten die Jay heeft gemaakt voor VVV, maar deze zal ons altijd bijblijven. Ironisch genoeg had hij op dit moment contact met NAC over een verhuizing naar Breda, maar met deze actie had hij zijn eigen ruiten ingegooid. Hè wat jammer nu….

Jayrodriguez

Direct na zijn spelerscarrière begon Jay aan het trainersvak. Als jeugdtrainer bij VVV in combinatie met het trainen van diverse amateurclubs waaronder huidige tweedeklassers SV Blerick en Venlosche Boys. Hier behaalde hij verschillende successen mee en dat heeft eraan bijgedragen dat Jay vanaf het seizoen 2014/2015 assistent trainer werd van VVV-Venlo. Daarnaast kreeg hij ook de eindverantwoordelijkheid over Jong VVV.

De goedlachse assistent-trainer zorgt in Venlo voor een nieuw soort optimisme, een positieve kijk op VVV als het ware. De ex-vedette zonder vedette neigingen geeft de juiste koers aan: glimlachend de toekomst in!

Jay Driessen is de verpersoonlijking van de VVV-Cirkel: jeugdspeler, talent, basisspeler, sterkhouder. Vervolgens komt hij na een avontuur in Oss terug als jeugdtrainer en heeft het nu weten te schoppen tot assistent-trainer: Jay-Jay is kind van de club!

5 Responses

  1. Lemcheets

    We suggest that when the level of LP exceeds LP max in a patient with a confirmed OSCC, bony invasion by the malignant process is highly likely and further investigation is required where to buy priligy usa A NURSE IS CARING FOR A CLIENT WHO HAS A DEEP PARTIAL AND FULL THICKNESS BURN AND REQUIRES A TOPICAL ANTIMICROBIAL DRUG

Leave a Reply