UITGELICHT: JEROLD PROMES

Jerold Ryan Promes (Amsterdam, 9 maart 1984) begon zijn loopbaan in de jeugd van Ajax, waarna hij zijn debuut maakte voor RKC Waalwijk. Dit gebeurde in de wedstrijd tegen Feyenoord. Het begin van de carrière Jerold en via AZ, Sparta en Telstar kwam hij in de zomer van 2013 terecht bij onze Venlose voetbalclub.

Tijdens zijn eerste seizoen in Venlose dienst vormde hij samen met Pim Balkensteijn een centraal duo, dat ook wel ‘The Twin Towers’ van Venlo werd genoemd. Hoewel de grote beer Jerold maar een 13-tal wedstrijden speelde, maakte hij een zekere indruk.

In het seizoen 2014|2015 heeft Jerold Promes zich echt laten zien als vaste waarde voor het team. Het ging echter niet van een leien dakje, het afgelopen seizoen was een seizoen van uitersten voor Promes. Hij begon met enkele rode kaarten en een disciplinaire schorsing, maar wat vervolgens gebeurde siert de gigant.

Hij groeide uit tot een rots in de branding, een speler waar men op kon vertrouwen. Week in, week uit was de naam van Promes een zekerheid in de opstelling. In plaats van teleurgesteld te zijn met de start van het seizoen, liet de Amsterdammer zijn ware kracht zien. Een ware wederopstanding, een van niveau. Een waar de Messias trots op zou zijn (de Messias is natuurlijk Ralf Seuntjens).

Een toffe gozer die met zijn expertise de jeugd coacht en leert. Maar bovenal een gedreven voetballer, die passie legt in zijn spel.

Vergeet Leroy Fey, vergeet Yaya Touré. Wij hebben Jerold Promes.

Als een beer die boven iedereen uit komt, leidt hij de defensie. Andere verdedigers trekken zich op aan Promes en stijgen naar grotere hoogtes. Solide en sterk werd de verdediging, aangevoerd door Promes.
Maar niet alleen verdedigend staat hij zijn mannetje, ook aanvallend komt hij meer dan goed uit de verf. Een echte box-to-box player en met zijn aanvallende acties brengt hij de gehele Koel in vervoering. Kopsterk bij standaardsituaties, een briljante kapbeweging en een goed schot. Met rasse schreden stormt hij naar voren, grote passen makend. Waarna hij de verdediging van de tegenstander bedwingt met een staaltje Amsterdamse bluf. Een publiekslieveling en rasartiest pur sang. De Venlonaren houden van Jerold Promes, wij hebben een onneembare vesting als verdediging en het fundament is Jerold Promes.

9 Responses

 1. kiekoputspelke

  Promes heeft vorig seizoen een beresterk seizoen gespeeld; verdedigend bijna altijd de baas over de spitsen van de tegenstander en aanvallend geregeld met gevaarlijke rushes belangrijk in de omschakeling.
  Ik schreef eerder al dat VVV eigenlijk nú moet toeslaan en deze speler (met een aflopend contract) een nieuw contractvoorstel moet doen !!

  Dus Marco Bogers: om de tafel met Jerold en snel ook !!

 2. Ben

  Leuk artikel en het klopt helemaal. De deskundige hierboven heeft helemaal gelijk, alleen vind ik dat het contract al lang had moet worden verlengd. FORZA VVV, op naar de eredivisie!

 3. RuiverCity

  Beste verdediger sinds jaren in de Koel. Waarom wacht VVV zo lang met het aanbieden van een goed contract voor hem? Types als Promes zijn goud waard voor een team!

Leave a Reply