UITGELICHT: Leandro Resida

Deze week in uitgelicht: onze rappe buitenspeler Leandro Resida. Deze rubriek licht spelers of trainers van VVV uit, maar daarvoor hoeven ze niet al jaren voor VVV gespeeld te hebben. Het is juist datgene wat betekenisvol is voor de club, dat telt! Zo ook Leandro Resida, die in de korte periode dat hij in Venlo is een grote indruk heeft gemaakt op het publiek in de Koel.

Leandro Resida (11 oktober 1989) begon in de jeugd bij Ajax, maar wist daar nooit door te breken. Hij bevond zich hierna in het amateur voetbal en wist zich zo via onder andere Telstar en FC Emmen op te werken naar VVV-Venlo. Opvallend is dat Leandro zichzelf aanbood bij VVV om stage te lopen en dat siert de Amsterdammer. Hij wist de technische staf te overtuigen en al vanaf de allereerste competitiewedstrijd was het duidelijk dat de pijlsnelle aanvaller uit Amsterdam wel degelijk potten kon breken in de Eerste Divisie. Leandro heeft een heel arsenaal aan schijnbewegingen en weet de als een fluit de tegenstander te bespelen. Het publiek voelt bij iedere actie dat er wat gaat gebeuren, iets magisch kan zo van de voet komen. Je merkt het in het stadion wanneer Resida de bal krijgt, mensen leven op.

“Een corner van de tegenstander wordt weggewerkt en Resida krijgt 40 meter van het vijandelijke doel, de bal in zijn bezit. De aankomende seconden zijn prachtig, kijk om je heen en je ziet mensen intensief genieten en meeleven van deze rasechte buitenspeler.Supporters in het stadion krijgen tinteling van spanning, wat zou hij nu weer proberen? “

Leandro is een speler die de tegenstander opzoekt, er enkele scharen uitgooit en zo de tegenstander uitspeelt. Hij is een speler die zijn opponent uit kan spelen en dan nog verschillende opties heeft: passen of op goal schieten. Hij heeft bewezen dat hij beiden kan en het vieren van zijn eerste doelpunt was een verademing: Hij maakte een salto in de lucht! Het is een zeer welkome, tropische toevoeging aan de hardwerkende ploeg van Maurice Steijn. Maar ook deze balvirtuoos werkt altijd even hard mee. Dit alles maakt het een speler waarvoor je naar het stadion komt, een speler waar je je nageslacht over gaat vertellen, een speler waarvoor je op de banken gaat. Hij zorgt weer voor dat stukje extra opleving en opportunisme in de Koel wat we een tijdje niet gehad hebben. Leandro Resida is een echte publiekstrekker!

2 Responses

  1. supportertje

    Goed verhaal en de spijker op zijn kop hiermee geslagen. We mogen blij zijn dat Leandro bij speelt en we gaan zeker nog veel plezier aan hem beleven bij VVV.

  2. kenfen

    Heel goed verhaal. Technisch erg sterke speler goed overzicht en prachtige acties. Een genot om naar te kijken. We zullen dit jaar misschien geen kampioen worden maar met alle aanwinsten van dit jaar zullen we zeker meedoen ik heb in ieder geval al meer voetbal gezien dan de afgelopen 4 jaar bij elkaar nu nog de koel volkrijgen

Leave a Reply