Uithuilen en opnieuw beginnen; VVV-Venlo eindigt seizoen met 0-4 thuisnederlaag tegen FC Emmen

Met een fel schijnende zon aan de hemel begon VVV-Venlo zondagmiddag om 14:30 uur aan de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. In Venlo was FC Emmen de tegenstander. De gedroomde finale die het had moeten zijn, zou het helaas niet gaan worden. De Venlonaren waren namelijk afgelopen donderdag door het verlies bij Ajax en de resultaten van de concurrentie al officieel gedegradeerd uit de Eredivisie.

Grootste afwezige deze middag was Jos Luhukay. De trainer was in aanraking gekomen met een positief coronageval en zat zodoende in thuisquarantaine. Zijn taken werden overgenomen door Jay Driessen en Mark Luijpers. Naast Luhukay miste VVV ook sterkhouders Kirschbaum en Giakoumakis. Hun logische vervangers waren D. van Crooij en Arias. Verder was er ook een basisplaats ingeruimd voor de 17-jarige Essanoussi. Hij stond op de plek van Machach.

De eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd was voor VVV. Roemer vond V. van Crooij op de rand van de zestien en met zijn linker schoot hij uit de draai op doel. Hij vond FC Emmen-doelman Verrips op zijn weg. Ook Arias leek in kansrijke positie te komen, maar hij kwam net tekort bij een voorzet van Roemer. Aan de andere kant kreeg FC Emmen de grootste kans tot nu toe. Swinkels verloor op de helft van de tegenstander de bal waardoor het achterin open lag. Met twee diepe ballen kwam Adzic oog in oog met D. van Crooij te staan. De Serviër wilde het fraai met een stiftje afronden, maar daar trapte de vervanger van de geblesseerde Kirschbaum niet in. Zo was het een open beginfase met kansen voor beide doelen. Goals waren er vooralsnog niet gevallen.

Niet veel later kregen de gasten ook hun tweede levensgrote kans. Pena stuurde Frei weg. Hij had op zijn beurt alleen nog Swinkels en D. van Crooij voor zich, maar van eerstgenoemde was hij al verlost zonder daar zelf iets voor te hoeven doen. D. van Crooij had echter weer een puike redding in huis waardoor de stand nog altijd 0-0 bleef. Met die gelijke tussenstand na een halfuur spelen mochten de Venlonaren het meest content zijn. Het was FC Emmen dat het spel mocht maken en de grootste kansen kreeg. VVV loerde op de omschakeling of standaardsituaties, maar wist daar nog niet gevaarlijk uit te worden.

De derde grote kans voor de ploeg van Lukkien was wel raak. Een langlopende aanval over verschillende schijven kwam uiteindelijk via Bijl bij Frei terecht. De Turk legde de bal goed breed op Adzic en de spits van de Drentenaren rondde koelbloedig af. Zoals het spreekwoord luidt; drie keer is scheepsrecht. VVV moest nu iets meer uit haar schulp kruipen en kreeg al razendsnel de mogelijkheid om de score weer recht te trekken. Het schot van V. van Crooij ging jammer genoeg net naast. Ook Guwara probeerde het enkele minuten later van afstand, maar ook zijn schot ging rakelings langs het doel van Verrips. Verdere kansen kwamen er niet meer en dat betekende dat VVV met een 0-1 achterstand de kleedkamer op ging zoeken. Een zeer gezapig potje in Venlo met FC Emmen toch wel als verdiende virtuele winnaar. Het was duidelijk merkbaar dat de geelzwarten nergens meer voor speelden en slechts hun sportieve plicht wilden vervullen. Hopelijk kon er in de tweede helft toch minimaal een goal gemaakt worden door VVV om alsnog met een goed gevoel afscheid te nemen van de Eredivisie.

De laatste 45 minuten van VVV in de Eredivisie voorlopig werden afgetrapt met een wisseling aan Venlose zijde. Janssen was de vervanger van Essanoussi. Binnen een halve minuut kreeg FC Emmen al gelijk de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Adzic, die ook al de 0-1 voor zijn rekening had genomen, kon makkelijk kappen en draaien in het strafschopgebied en vond uiteindelijk ook ruimte voor het schot. Niet voor de eerste keer deze wedstrijd redde D. van Crooij. Diezelfde D. van Crooij ging in de volgende Drentse aanval wel de fout in. Waar hij in eerste instantie nog kon keren, vloerde hij in de rebound de instormende De Leeuw. Scheidsrechter Makkelie kende geen twijfel en wees naar de stip. Penaltyspecialist Pena ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos in het doel: 0-2.

Na precies een uur spelen ging VVV voor de tweede keer wisselen. In aanvallend opzicht waren de Venlonaren onmachtig waardoor er creativiteit bij moest. Daar moest Machach voor gaan zorgen. Hij loste Swinkels af. Direct effect had het niet. Sterker nog, het werd zelfs 0-3. De Leeuw stond vogeltjevrij voor het doel en kon ongehinderd de afgemeten voorzet van Pena binnenkoppen. Geen schijn van kans voor D. van Crooij. Een afgang, als het dat al niet was, leek in de maak. De Venlonaren legden een armzalig niveau op de mat en lieten uit alles blijken dat ze toe waren aan het einde van de competitie. Om enkele spelers nog wat speeltijd te gunnen ging de technische staf nogmaals wisselen. Een dubbele wissel deze keer. Hupperts en John mochten nog zo’n twintig minuten meedoen, wat ten koste ging van Roemer en V. van Crooij.

Met nog tien minuten officiele speeltijd op de klok werd het ook nog 0-4. Invaller Gladon worstelde zich makkelijk langs Dekker en passeerde in de korte hoek D. van Crooij. Ook hier zag het er weer aan alle kanten niet goed uit. De gifbeker moest écht helemaal leeg. Zelfs een Venlose eretreffer ging er niet komen, al was de kans daar zeker wel voor. Hupperts gooide de bal knap voor het doel waar Arias alleen maar zijn voet tegenaan hoefde te zetten. Typerend voor het seizoen lukte zelfs dat niet. Godzijdank floot Makkelie niet lang daarna voor het einde van de wedstrijd. VVV sloot het seizoen af met een duidelijke 0-4 nederlaag tegen FC Emmen.

Zo komt er een einde aan een seizoen met hoge pieken en diepe dalen. Een seizoen waarin we de topscorer in onze gelederen hebben, voor het eerst in lange tijd de halve finale van de TOTO KNVB Beker haalde, maar ook de boeken ingaan met de grootste nederlaag ooit in de Eredivisie en twaalf nederlagen op rij, wat uiteindelijk degradatie betekende. Maar het grootste gemis dit seizoen, was natuurlijk het publiek in de stadions. Wat zijn we er met z’n allen achter gekomen hoe erg we dat eigenlijk missen en hoe graag we onze mannen in het geelzwarte tenue live in het stadion naar de overwinning willen schreeuwen. Het liefst natuurlijk in de Eredivisie, maar als dat in de Keuken Kampioen Divisie is, het zij zo. Dus blijf allemaal deze prachtige club steunen, verleng die seizoenskaart en dan gaan we vanaf volgend seizoen samen betere tijden tegemoet.

VVV-Venlo-FC Emmen 0-4 (0-1)

Scoreverloop:

’36 Adzic 0-1

’53 Pena (pen) 0-2

’64 De Leeuw 0-3

’81 Gladon 0-4

Opstelling VVV-Venlo: D. van Crooij, Pachonik, Swinkels (Machach ’61), Da Graca, Guwara, Dekker, Post, Essanoussi (Janssen ’46), V. van Crooij (John ’72), Arias, Roemer (Hupperts ’72)

Opstelling FC Emmen: Verrips, Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan, Ben Moussa (De Vos ’84), Bernadou (Veendorp ’76), Pena, Frei (Laursen ’76), Adzic (Gladon ’70), De Leeuw

380 Responses

 1. supportertje

  Het zal de komende tijd wel stiller worden hier. Ik maak dan ook nu van de gelegenheid gebruik om Venlonaren.net te bedanken voor de mooie stukjes hier op de site. En de gelegenheid om te reageren hierop. Hopelijk kunnen we door op de ingeslagen weg. Ook met de discussie punten en meningen en gedachtes. Wel of niet mee eens is niet van belang, wel goed met elkaar omgaan. Op naar het nieuwe seizoen in de KKD, en opbouw van VVV.

 2. robvvv

  Dit was eigenlijk wel te verwachten.
  Schelden, vloeken heeft geen zin. Even rust nemen en een flinke bezem door de selectie halen. Laat Jos Luhukay gaan bouwen aan een nieuw competatief team en ik ben al tevreden met play offs komend seizoen. Slechter dan dit (ik heb in 60 jaar niet zo’n verval gezien als dit seizoen.. ) kan het niet worden.. alleen beter.
  Jos, Stan ,Marco succes en veel wijsheid gewenst de komende periode.

  FORZA VVV

  1. roermond

   Come on Venlo…forza VVV, zin in volgend seizoen…weliswaar op vrijdagavond, maar met een nieuwe selectie, Jos aan het roer en hopenlijk weer leuke wedstrijden met veel echte supporters en zonder naölers…

 3. FC VVV03

  Kunnen wij als supporters nog iets betekenen voor Danny? Aan zijn interview te zien vanmiddag merk je aan alles dat het wel eens zijn laatste pot voor VVV kan zijn geweest. Mocht Danny vertrekken verdiend hij toch wel een mooier afscheid dan volgend seizoen ergens halverwege een bloemetje in ontvangst te moeten nemen in de rust. Misschien kunnen wij hem op andere gedachten brengen met een actie. Laten we hopen dat Danny als aanvoerder behouden blijft om de nieuwe (waarschijnlijk) jonge groep bij de hand te nemen. Wat denken jullie?

  1. supportertje

   Helemaal goed, ik heb al iets richting de twaalfde man gestuurd. Wat mij betreft mag hij op de muur naast alle andere spelers die niets hebben betekend voor VVV. Maar als er meer mensen dit aangeven bij de twaalfde man zou mooi zijn.

 4. supportertje

  Hoop dat de KNVB nog wel even Emmen aan gaat pakken met die onsportieve fratsen van hun. Vind dat gewoon schaamteloos om zo proberen uitslagen te beïnvloeden.

  1. Ievel Knievel

   Er volgt een onderzoek morgen. Het is te hopen dat Fortuna zaken zwart op wit heeft staan. Anders is het moeilijk aan te tonen. Als het vanuit spelers zelf komt, dan is het al lastig om de club ergens van te beschuldigen. Tenzij natuurlijk die straf op die speler zo zwaar wordt, dat hij wel de club er bij gaat lappen. Natuurlijk kwam dit voorstel vanuit Emmen zelf. Ze hebben het zelfs gechecked van te voren bij de KNVB, maar hebben het zo slim gespeeld door te stellen dat het verzoek vanuit de spelersgroep kwam (yeah right).

   Dus alles valt of staat bij het bewijs dat Fortuna heeft. Er is wel meer gebeurd dan de voorzitter van Emmen en de spelers van Fortuna nu stellen. Fortuna meldt het niet voor niets bij de KNVB (als dit later uitlekt is Fortuna namelijk ook strafbaar voor het niet melden), dat betekent dat er iets gebeurd is. Anders hoef je jezelf nergens druk over te maken.

   Van de andere kant; hoe wil je Emmen straffen dan. Ze moeten al nacompetitite spelen en puntverlies verandert weinig aan de stand (ze staan 7 punten voor op VVV met een veel beter doelsaldo> dus zelfs bij 6 punten aftrek verandert er niks). Een geldboete dan? Wij zijn trouwens terecht dankzij ons zelf gedegradeerd, dus misschien moeten wij wel niet via een troostrpijs in de ere blijven. Dan verandert er ook niks binnen de club op beleidsniveau op de lange termijn vrees ik; en dat is iets wat inmiddels toch wel echt nodig is.

 5. Koelie

  Nu we verlost zijn van deze selectie 2020/2021, kunnen we de balans opmaken. Wie heeft er nog een contract voor komend seizoen:

  Delano van Crooij

  Pachonik
  Gelmi
  Da Graca
  Schmitz

  Post
  Janssen
  Essanoussi

  Hoeppertz
  Vito
  Gia
  Roemer

  De enige die we denk ik eventueel kunnen verkopen zijn Gia, Pachonik, Da Graca, Gelmi. Buiten Gia zal dat wel niet veel opbrengen. Schmitz en Hoeppertz moet je het contract afkopen, want daarvoor gaat niemand zich melden. Blijft nog over of Vito en Post willen blijven.

  Dan houden we zo’n vijf spelers over. Kunnen we toch zeker een heel elftal aan versterkingen gaan halen. Zouden ze al lijstjes hebben klaar liggen? 😉

  1. Ievel Knievel

   Ik zie het iets rooskleuriger. Dit typte ik in het andere topic:

   Volgend jaar in de selectie en misschien wel basis-elf: Roemer, Bastiaans, Dekker, Janssen, van Dijk.

   Hoop dat Kisrchbaum en Vito blijven.

   Als Pachonik en de Graca blijven (die kan zich echt nog wel ontwikkelen) en misschien ook Post (al ben ik er bang voor), dan mis ik nog maar 1 speler en dat moet natuurlijk een afmaker zijn. Dat betekent vooral breedte versterkingen en misschien 2 (of 3) namen extra voor de basis. Dat is een haalbare kaart, waarbij we niet te veel geld hoeven kwijt te zijn. Misschien wil die Schmitz ook nog wel blijven om zich te revancheren.

   Ziet er op papier nog niet eens zo slecht uit. Dit rijtje namen. Kost je bijna niks qua aankopen (in verhouding), zeker als ze van een lager niveau afkomen. We hoeven in ieder geval geen gebruik meer te maken van die Zuid-en-Oost-Europese zaakwaarnemers. Dat is zelfs de komende 3 seizoenen niet nodig.

   We moeten hier net als onder Steijn 3 seizoenen voor uittrekken. Eerste seizoen 8e proberen te worden (dan ook niet teleurgesteld zijn mede-supporters), dan proberen op plek 5-3 te eindigen en dan proberen voor plek 2 te gaan (een kampioenschap is met de concurrentie in de KKD tegenwoordig misschien niet meer zo realistisch).

   Voor die afmaker maar eens eerst de KKD of de jeugdteams afstruinen of daar geen spelers rondlopen die EN veel kunnen scoren en die misschien wel ook uitgekeken zijn binnen hun huidige team. Anders maar eens in Duitsland, in NRW vooral (misschien wel op 3e niveau) en in België (op 2e niveau) rondkijken. Voor dergelijke spelers kan VVV als ex-ere-divisie team nog wel een stap voorwaarts zijn. Zeker omdat het buitenland is.

   1 hoofdtrainer en 2 eventueel (nieuwe) assistenten in de staf. Dat is dan ook de staf wat mij betreft. Misschien wel zo’n Duitse opleidingstrainer die vooral achter de schermen een enorme reputatie heeft, maar qua naam bij het publiek minder. De rest van de staf kan helaas weg (als dit ook contractueel kan). Daarvoor in de plaats 1 of 2 scouts. En dan een spitsentrainer voor de hele club graag. Ook zou een sportpsycholoog in de club nodig zijn (niet alleen voor het eerste). Dit soort processen zijn niet meer weggelegd voor een staf tegenwoordig.

   AUB iemand naast Valkx voor de balans.

   Ik hoop dat we bij VVV eens niet te lang bij de pakken neer gaan zitten. Morgen een straftraining (9 km rennen, niet geleid door Jay misschien wel, maar iemand anders. Desnoods een jeugdtrainer). Alleen maar voor ons supporters, omdat het vandaag beschamend was. Een signaal. Maak maar eens zo’n gebaar. Hier is VVV te veel bescheiden. Haal daar de pers ook maar mee.

   Dan 2,5-3,5 week vakantie vanaf dinsdag/ woensdag en dan met frisse moed echt aan de slag, in de club en dan ook op het trainingsveld. Uithuilen die laatste 3 dagen op de club; harde woorden uit spreken naar elkaar (dat moet) en dan ook goed uit elkaar gaan.

   Dan na die 3,5 week max echt aan de slag. Dan maar met een uitgedunde selectie en club. Wel met spelers en personeel die echt van ons zijn en voor ons willen gaan. Wel er echt voor gaan. Ook qua teambuilding. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar de mouwen opstropen. Zeker met frisse gezichten (de assistenten bijvoorbeeld). We gaan maar eens lekker rennen of mountainbiken, op de hei en ook in de bossen net over de grens in Duitsland (als dat weer mag> zo mooi daar) om de hoofdjes leeg te maken. Even lekker weg van alles.

   Lezen jullie mee VVV? Dit moet echt snel. Dit kan je niet op de lange baan schuiven. Je moet het ijzer smeden als het heet is. We moeten nu niet in de gezapige VVV stand, want dan verandert er helemaal niets.

   1. DeOtjes

    Straftraining ? Er hoeft niet meer gespeeld te worden. En je kan de meesten de spelers die er nu stonden niet kwalijk nemen dat het halve elftal er niet bij was.

    Volgens mij wil je als VVV nu 2 dingen:

    – Begroting opstellen volgend seizoen
    – Inventariseren welke spelers blijven / welke weg willen

    Overkoepelend zul je nog
    – moeten evalueren
    – een plan moeten opstellen voor de komende jaren. Wat wil je als VVV uitstralen. Wat zijn ambities.

    Als je weet wat je te besteden hebt (geld) en wat je nog aan spelers hebt kun je andere trajecten inzetten.

    Niet gaan rennen voordat je hebt leren lopen

   2. supportertje

    Heldere uiteenzetting, maar het zal er op neer komen dat de tering naar de nering gezet gaat worden.

 6. mats

  Swinkels was een drama vandaag, maar dat is bekend….. maar die Da Graca,…iemand? Die staat nu toch ook al -tig wedstrijden achter elkaar te slapen. Die valt me toch ook vies tegen hoor. Doordekken heet ie nog nooit van gehoord en laat vele te vaak zijn mannetje lopen en zit helemaal geen pit in. Snel verkopen. Past niet bij VVV/wil je niet in een nieuw team hebben.

  1. Ievel Knievel

   De Graca is een jong talent. Kan zich nog volop ontwikkelen in een goede omgeving (en dat was dit VVV niet). Begon ook gewoon sterk. Is dus eigenlijk verkloot door VVV zelf. Heeft niet voor niets al bij selecties van Zweden gezeten als international. Kan dus gewoon iets. Zo iemand moet je tijd, ruimte en begeleiding geven. Je moet wel gek zijn als club om zo’n speler op te geven.

   1. Ievel Knievel

    Een international van Zweden dus. Daarvan gaan wij zeggen dat die niet goed genoeg is voor VVV? Come op zeg. Soms…..

  2. supportertje

   Viel mij toch op in de eerste wedstrijden in het positieve. deed wat hij moest doen en met verve. Wij in onze groep vonden al net zo’n type als Gerald Promes. Op de een of andere manier kwam er na een wedstrijd of 5 de klad er in. Maar ik denk persoonlijk toch dat hij meer kan. Maar de tijd zal het uitwijzen, van mij krijgt hij zeker het voordeel van de twijfel. Hetzelfde geldt voor Guwara als hij blijft. ook daar een goede start, maar ook na een wedstrijd of 5 minder gaan spelen. Heeft ook veel met de teneur te maken gehad die heerste binnen het team.

   1. Ievel Knievel

    Ik heb de Graca zelfs hoger zitten dan Guwara. Guwara mag van mij terug naar Utreg. Heb ook het idee dat de Graca één van de weinige spelers (net zoals Schmitz voorfgaand aan het seizoen) is die niet hap-snap is gehaald, maar waar uitvoeriger naar gekeken is. Niet voor niks is hij ook echt getekend. Ook voor volgend seizoen.

   2. mats

    Word jij nou nooit eens moe van jezelf en je ellenlange reacties ?
    Hetbis niet ‘wij’ … slechts ‘ik’ die zei Da Graca niet bij VVV past.

   3. kuebke

    Mats,laat hem toch schrijven.
    Ze zeggen toch niet voor niets: wie schrijft ,die blijft . Haha !!

   4. mats

    Klopt. Dacht ook aan Promes maar zoals ik hem de laatste wedstrijden zag spelen. Kom aan zeg, dat was toch helemaal niks? Geen passie, geen strijd….
    als hij geselecteerd wordt voor het Zweeds elftal vreet ik mijn schoenen op.

   5. Ievel Knievel

    Hij is geselecteerd geweest.

    “He was a youth international for Sweden.

    In January 2020, he was selected for the Swedish national a-team’s international training matches in Doha, Qatar against Moldavia and Kosovo by head coach, Janne Andersson. He is still eligible to represent Cape Verde due to his heritage.

    He made his international debut for the Sweden national team on 12 January 2020 in a friendly game against Kosovo.”

    Eet smakelijk

   6. mats

    Jezus Ievel, ik kan lezen hoor. Dubai weet dat hij ooit geselecteerd WAS! Als jij nou ook eens geleerd had een beetje begrijpend te lezen dan had je begrepen dat ik bedoelde “als hij nóg eens geselecteerd zou worden’

    Man man man jou ga ik De komende maanden dus niet missen.

   7. Ievel Knievel

    Ah! Je gaat er een paar maandjes tussenuit! Bon voyage! Zal je goed doen denk ik, een frisse neus.

  3. DeOtjes

   Ik denk dat de Grace best kan verdedigen maar niet de leider is die Promes (of Roseler of zelfs Jansen) wel waren. Denk dat de Graca heel erg gebaat is met een ervaren kracht naast zich.

   Hij is pas 23 dus ik geef hem ook het voordeel van de twijfel

   1. kuebke

    Nou,daar noem je mij er ook twee op zeg .
    Door de vele blunders van deze twee zijn ze vele wedstrijden verloren.

   2. DeOtjes

    Ik was niet zo duidelijk. Ik bedoel dat de Graca neer werd gezet als leider van de verdediging. Ik denk dat hij daar nog niet rijp voor is. Een leider naast hem zou hem helpen.

 7. Ievel Knievel

  Die Jizz Hornkamp van FC Den Bosch. Is dat eigenlijk wat? Schiet er toch veel in, voor een Den Bosch dat helemaal onderin was te vinden. Toch opmerkelijk.

  1. Ievel Knievel

   En mocht Robert Mühren het onverlet niet kunnen op Eredivisie niveau (en in het verleden bleek dat toch een beetje zo te zijn), dan zou ik het lijntje maar eens kort houden met Cambuur. Mocht hij daar op plan B terecht komen, dan moet je toehappen. Op eerste divisie niveau kan hij het wel.

   1. Real VVV

    En van welk geld gaan ze deze spelers betalen? No way dat ze een spelers als Muhren een fatsoenlijk contract kunnen aanbieden.

   2. Ievel Knievel

    Daarom zeg ik; alleen als hij op de één of andere manier uit de basis verdwijnt aankomend seizoen. Dan op huurbasis uiteraard.

    En als je met alle eigen talenten en eigen selectiespelers al 8 a 9 plekken in je basis kan vullen, dan blijft er immers geld over, ook voor aankopen. Deze spelers staan namelijk al onder contract en gaan zeer waarschijnlijk ook minder verdienen in de KKD. Aangezien dit ex-jeugdspelers zijn zullen zij ook geen fortuin verdienen.

    Je moet ook niet denken dat Mürhren nu zoveel verdient bij Cambuur hoor. Er is vooralsnog geen belangstelling van andere clubs voor hem geweest. Niet zo vreemd ook, want voor Cambuur was hij bij Sparta en NAC geen veelscorend spits. Helemaal niet zelfs.

   3. Ievel Knievel

    Dat uit de basis verdwijnen weet je dan ook pas rond de winterstop natuurlijk. Kan zijn dat hij niet voldoet op ere niveau of dat Cambuur andere plannen heeft.

   4. Ievel Knievel

    En ik denk niet Jizz Hornkamp een dure speler is. Die scoort voor het eerst zo goed en speelt bij één van de slechtste ploegen in de eerste divisie en een financieel niet daadkrachtige club, waar meerdere financieringsmogelijkheden zijn mislukt.

 8. Real VVV

  Aan het team van Venlonaren: bedankt voor het bijhouden van al het nieuws dit hele jaar. Het moet niet gemakkelijk zijn geweest om iedere keer weer in de pen te kruipen na al die slechte wedstrijden. Hulde!

 9. chretien

  Ja, team Venlonaren, ook van mij hartelijk dank voor het faciliteren van deze site.
  Vele fans zullen we komende tijd niet meer terug zien op deze site. Als Corona is uitgebannen, hopelijk snel, dan zitten, of liever gezegd, staan we weer met 1500 man ons team aan te sporen. Het nieuwe seizoen begint elk jaar eerder dan verwacht. Wij met zijn allen hopen op een mooi nieuw seizoen. Hopelijk breken meerdere spelers door, komen er méér toeschouwers dan in het begin, worden er wedstrijden gewonnen, wordt er gejuicht… FORZA VVV!

 10. OooLGooO

  Muhren staat in belangstelling van Fc Twente.

  In de KKD vielen mij meerdere leuke spelers op. Daar zat inderdaad Hornkamp van Den Bosch bij, maar ook Loukili van Helmond Sport.

  We gaan het zien….

 11. Ievel Knievel

  En van die Affelay weet ik het nu wel dat hij fan is van, een in mijn ogen nietszeggend clubje als, Emmen en dat HIJ een pesthekel aan VVV heeft en daar dan ook nog iedereen aan tafel in mee wil nemen. Ook een beetje kansloos. Na 12x dezelfde uitspraak weet ik het ook wel.

  Bij Emmen weet ik ook niet of ik het feest na het bereiken van de nacompetitie nu ergens sympathiek vind of toch ook wel een beetje heel erg calimero en overdreven, aangezien ze afgelopen week al veilig waren.

 12. Goodie

  Nadat de KNVB al haar stempel op het seizoen drukte door sommige clubs 3/4 wedstrijd met thuispubliek te laten voetballen, waar andere dat slechts 1/4 hadden, gaan ze nu nog een stap verder. Thuispubliek toelaten bij wedstrijden in de play-offs die o.b.v. één wedstrijden beslist worden. Alles voor ons knuffelclubje.

  1. kuebke

   Natuurlijk,Emmen moet in de eredvisie blijven en daar doen ze alles aan.
   Ze hebben al het hele seizoen voordeel gehad van de K.N.V.B ( 9 penalty’s in 10 wedstrijden.)
   Het is gewoon een grote maffiabende bij de K.N.V.B dat is wel duidelijk.

 13. Ievel Knievel

  Maar, maar, maar……

  https://www.vi.nl/nieuws/vvv-venlo-pakt-oud-dossier-op-club-wil-weg-uit-de-koel

  Alleen hierom moet dhr. Bogers opstappen. Wat een prutser.

  Hij liegt trouwens. Het Kazerneplan is helemaal niet “niet-doorgegaan” door tegenwerken van de overheid. De gemeente Venlo heeft al miljoenen uitgegeven aan een plan dat uiteindelijk niet is doorgegaan. Er lagen allerlei procedures (bij de Hoge Raad al) die maakte dat er helemaal geen voetbalwedstrijden EN evenementen op die plek konden plaats vinden. De buurt had ook al allerlei procedures aangespannen.

  De gemeente heeft al de grond van de Koel en rondom de Koel tegen gunstige tarieven en voorwaarden aan VVV verkocht, met het idee dat de Koel gerenoveerd zou worden.

  En dan nu weer richting overheid gaan wijzen, die dus helemaal geen rekening hebben gehouden in de begroting voor de komende 15 jaar (!!!!) om te investeren in een stadion. De plannen voor “Venlo 2030-2040″zijn al in de maak en daar is geen rekening gehouden met een nieuw stadion, waardoor er ook geen financiering voor is bij de gemeente.

  Het is niet zo dat er geen financieringsmogelijkheden zijn voor de verbouw van de Koel; dhr. Bogers is gewoon niet in staat om dit voor elkaar te krijgen. Het ligt aan hem.

  Als je alleen al niet het geld aan een compleet zinloos leger huurlingen had uitgegeven, had je de gerenoveerde O-tribune al half kunnen financieren. Over sponsoring mbt tot modulaire eenheden als VIP-boxen hoor ik dhr. Bogers nog niet eens.

  Was de Kraal nu alweer eigendom van VVV? Of niet. Zo ja, deze grond kan toch verkocht worden voor woningbouw? Misschien wel voor een “spot” in samenwerking met Cube Homes. Grond levert aardig wat op tegenwoordig. Wees creatief zou ik zeggen. Dan heb je alweer een deel financiering voor aanpassen de Koel te pakken.

  Het verschil tussen VVV en de andere clubs, als een Heracles is, dat die niet bij de pakken neer zitten. Niet zo geloven in “kan niet” en niet zo snel steeds opgeven. Rondom de stadionplannen (verbouwing) van het Heracles stadion kon er ook van alles niet en werd er vertraging op tegenslag gestapeld. Toch is het stadion verbouwd. De aanhouder wint.

  Ik word zo moe van dat gewijs naar anderen terwijl je zelf overduidelijk niet functioneert. Venlo is al heel veel historie kwijt geraakt, vanuit het idee dat alles altijd zo goedkoop mogelijk moet. Hop, plat zo’n gebouw. In Venlo heeft men gewoon een gebouw van Berlage plat gegooid. Daar staat nu de voedselbank.

  Nu zeg ik niet dat de Koel een architectonische parel is, maar het heeft veel cultuurhistorische waarde.

  M. Bogers> ongeschikt.

  De man verneukt onze hele club, geschiedenis en identiteit.

  1. Ievel Knievel

   Hij maakt ook compleet niet duidelijk waarom financiers niet willen investeren in de verbouw van een tribune a 2 miljoen euro, op een zeer mooi in het groen gelegen locatie (waar je in de toekomst nooit meer iets had kunnen bouwen als er nog geen stadion had gestaan> dat maakt de waarde vd grond nog groter); 1 van de mooist gelegen stadions in het land.

   Waarom zouden die investeerders dan wel elders op een industrieterrein willen investeren in een duurder ziellozer stadion?

   1. Ievel Knievel

    Het is allemaal zo’n gelul. De Koel ligt fantastisch. Tuurlijk kan je daar iets moois bouwen. Er zijn vele plekken in Nederland waar modernere stadions liggen, op een ongunstigere ligging. En dat Fortuna stadion als voorbeeld noemen….het is nog niet eens afgebouwd. Het staat er al 20 jaar half afgebouwd te zijn.

   2. Ievel Knievel

    Ik ben echt woedend. Dat hele plan “Truuk d’n berg op” wordt overboord gekieperd.

    En niet omdat het plan niet deugde, maar omdat Bogers en Valkx er een tyfus puinhoop van hebben gemaakt. Door zich niet aan de eigen spelregels te houden (eigen talenten, spelers van 2e/ 3e niveau Duitsland, herkenbaarheid in de regio, cult, historie) EN door een prutser als Maaskant aan te stellen, middels vriendjespolitiek EN tegen de afspraken in in een opwelling van paniekvoetbal nutteloze huurspelers binnen te halen, die de hele clubcultuur om zeep hebben geholpen. En een cultuurbewaker aan te stellen die niet functioneert in zijn positie. Witheet, ziedend.

    Als VVV de Koel verlaat en in een gedrocht plaats neemt op basis van valse beloftes en voorwaarden zijn ze mij kwijt. Alle voorwaarden en mogelijkheden lagen er de laatste 6 jaar om echt iets van onze club te maken. Om er een cultclub van te maken. Maar men gaat dus door op de voet van 2006-2014. Je weet wel. Die periode die geleid heeft tot degradatievoetbal onder Ton Beton Lokhoff. Miljoenen aan transferbedragen die of verbrast zijn of in zakken van mensen zijn verdwenen.

    O ja, en er werden luchtkastelen van een MFC geschetst. Jullie weten wel, dat zielloze theater met een dicht dak dat vooral evenementen moest gaan huisvesten en; o ja, VVV, mocht er ook af en toe komen opdraven. Compleet megalomaan en misplaatst. Helemaal niet in kaart gebracht of het ook wenselijk was, of er genoeg animo voor was. “”De slag om Nederland” heeft in een uitzending nog duidelijk gemaakt op wat voor wankel plan dat stadionplan gebouwd was. Concertorganisatoren wilden bijvoorbeeld helemaal niet in Venlo concerten organiseren. Het stadion zou o.a. met verboden staatssteun tot stand komen, etc., etc..

   3. Ievel Knievel

    Quote: ” ‘Daar vind je nu geen investeerders voor. We hebben het geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Als je een tribune wilt verbouwen, ben je al twee of drie miljoen euro kwijt. Vind maar eens iemand die daarin wil investeren, laat staan dat je dat geld terug gaat verdienen.”

    Er zijn genoeg naamgevers/ stadionsponsoren die dergelijke bedragen betalen bij andere clubs hoor. Was je ook gelukt als je was doorgegroeid naar een stabiele middenmotor. Als je jezelf als club aan je eigen plan had gehouden ja.

    Wat heeft ie geprobeerd dan? Ik heb daar toch erg weinig van meegekregen. Zijn er oproepen geweest dan? Het lukt idd niet echt om vrienden te maken bij al die bedrijvigheid op alle trade ports. Aan wie ligt dat nu precies?

    Waar de fok zijn die supportersaandelen die er al in 2019 hadden moeten zijn? Waarom worden die niet uitgegeven tegen de afspraken in. Waarom zijn er wel aandelen aan zakelijke partners verkocht?

    Waar is de 6 miljoen gebleven (3 miljoen was er toch zeker al) die gereserveerd was (voor 2019) voor fase 1 en 2 van de stadionverbouwing. Aan afkoopsommen uitgegeven, vanwege falend beleid zeker?

    Wat dhr. Bogers hier nu staat te doen is zijn eigen hachie te redden.

    Wat een modderfkking prutser. Ik was nog veel te aardig voor hem.

    Ik ben benieuwd waar hij dat stadion wil bouwen dan ook. Er is alleen maar grond beschikbaar, ver weg van alles aan de snelweg, op 1 van de trade ports. Je gaat dan eerder veel publiek kwijt raken dan publiek winnen. Op andere plekken kan je helemaal geen vergunningen meer krijgen, dankzij bestemmingsplannen die al gemaakt zijn.

    Zo’n Roda stadion, wat een bezettingsgraad heeft van 65-75%, zelfs in goede tijden. Het zit nooit uitverkocht. Nou, wat ben ik jaloers op die lelijke kitsch-tempel. Not. Een gedrocht is het.

   4. supportertje

    Krijg ook het idee dat het weer van stal halen van de stadion plannen een afleiding manoeuvre is om eigen falen te verbergen. De plannen die er lagen voor een verbouwing waren goed. 19 tot 20 miljoen zou het moeten gaan kosten. Tel er nu maar een paar bij op.

    Iedereen met een hart voor de club wil dat de Koel blijft, maar gewoon echt goed opgeknapt gaat worden. Het is een uniek stadion, vooral door zijn trap. Alle ingrediënten om er inderdaad een echte cultclub van te maken zijn aanwezig.

    Tevens is verbouwing goedkoper als een nieuw stadion. Charme aan ons stadion dicht bij de stad. Waar moet dat nieuwe stadion komen, ex Floriade terrein, mij te ver weg in de middel off je weet wel, bij het ziekenhuis, kan niet ivm brandweer en het ziekenhuis zelf. Tegelen for get it, VVV is Venlo en niet een club van een gemeente Tegelen, niets tegen Tegelen trouwens, maar onze club hoort in Venlo.

 14. FC VVV03

  Wat een beleid man! Nu weer een nieuw stadion- dan weer verbouwen- en dan toch weer een nieuwe bak( wat er over 10 jaar nog niet staat). Kan die hele organisatie bij VVV niet op de schop?!

  1. Ievel Knievel

   Dat is het ook. Dat nieuwe stadion staat er over 10- 15 jaar nog niet. kan VVV wel weer lekker de schuld bij de overheid neerleggen, als het allemaal tegenzit de komende 15 jaar. Dan heeft de overheid het weer gedaan.

   Dit terwijl het beleid niet deugt. Men heeft helemaal niet vastgehouden aan het eigen plan “allemoal truuk d’n berg op”. Het is puur een schijnbeweging om de aandacht af te leiden van het eigen disfunctioneren van de heren Bogers en Valkx.

   En dan dit: “Hij kondigt een kritische evaluatie van de organisatie aan, inclusief zijn eigen functioneren. Vooralsnog voelt Bogers vanuit de raad van commissarissen en andere geledingen genoeg vertrouwen om door te gaan bij VVV. Zelf denkt hij niet aan opstappen. ‘Ik ben ambitieus en strijdvaardig’, zegt Bogers. ‘Ik wil VVV helpen om terug te keren in de Eredivisie.'”

   Misschien had hij beleid moeten maken de afgelopen 3 seizoenen waardoor de kans wat groter was geweest dat VVV op plek 12 was geëindigd. Misschien had hij niet ja moeten zeggen tegen Maaskant en niet zijn handtekening moeten zetten onder contracten met het vreemdelingenlegioen. Met verstandig financieel beleid had afgelopen seizoen weinig van doen. terwijl je al in het rood staat he!

   En ja, de Raad van Comssiarissen. Dat zijn allemaal vriendjes van Bogers (en Berden) zelf. Die hebben ze aangesteld toen er nog geen Raad van Commissarissen was en ze het clubmodel zo omgezet hebben, zodat ze compleet naar eigen inzicht en zonder controle, de posities zo konden verdelen, zodat ze daar zelf het meeste belang bij zouden hebben. Typsich Limburgs cliëntelisme weer., maar met een volwassen bedrijfsvoering heeft het allemaal niets te maken. Ik hoop dat de gemeente Venlo aangeeft dat ze VVV best willen helpen, maar dan wel op de plek van de huidige Koel. Misschien kan de gemeente dan wel eerst even een extern onderzoek laten plaats vinden naar de niet professionele handel en wandel binnen VVV en de belangenverstrengeling. Lijkt me wel ene goed plan voor je medefinancier wordt. Gemeenteraad: Lezen jullie mee?

   1. kuebke

    Het is och duidelijk dat ze allemaal onder één hoedje spelen.
    Het is gewoon een grote vriendjes politiek en een corrupte bende daar op den berg en dat Bogers niet opstapt uit zich zelf dat wist je van te voren. ( Hij is toch niet gek) .

    Nee,er uit schoppen moeten ze hem en z.s.m

    p.s Als de gemeente er in wil stappen moeten ze maar eisen dat er een heel nieuw bestuur moet komen en anders geen steun geven.

 15. FC VVV03

  Mooiste is nog dat Bogers overal roept dat ze de organisatie grondig gaan evalueren en er harde woorden gaan vallen, om er vervolgens meteen achteraan te zeggen dat hijzelf niet opstapt en Valckx natuurlijk niet weg moet. Allemaal zo doorzichtig daar bij VVV. Die gaan dus aan een tafeltje zitten vertellen wat moois, en sluiten vervolgens met een gezamenlijk biertje af. Hij zei altijd dat Steijn, Valckx en hijzelf alles samen besliste. Dan is hij toch net zo verantwoordelijk voor dat bijeengeraapte zooitje wat we dit seizoen op het veld gezien hebben? Als een boegbeeld als Post al wil vertrekken dan weet je genoeg lijkt me. Misschien kunnen ze daar eens harde woorden over laten vallen. Niemand buiten Valckx heeft een beetje voetbal verstand daar volgens mij. Als Stan de plaatselijke linksback van een 4e klasser heeft bekeken, zet Bogers daar zonder te kijken een handtekening onder. Nu word het weer 5 jaar lang bij de gemeente “gesprekken” voeren, daarna willen ze de Koel toch verbouwen, en daarna lopen de vergunningen niet zoale gewenst. Zo doorzichtig allemaal! Bah man

  1. Ievel Knievel

   Bogers laat Post dus ook gewoon gaan, lees je al in het stuk. Een nette manier om iemand gedag te zeggen. Een vorm van ontslag dus eigenlijk. Weer een speler die clubliefde had en liefde voor Venlo en inmiddels compleet is uitgekeken op de mentaliteit in de club, zoals we al zo vaak hebben mogen meemaken. Bij andere clubs lopen ex-spelers de club plat en is er liefde en sympathie.

   1. kuebke

    Post heeft groot gelijk dat hij gaat.
    Wie wil er nog voor zo’n klote organisatie voetballen

    Eigenlijk moesten alle spelers gewoon zeggen dat ze NIET meer willen spelen zolang dat Bogers er zit.

  1. Ievel Knievel

   Dat kan je ook iets netter formuleren Kuebke.

   Van mij hoefde hij niet weg uit de club, per sé. Ik had hem nog wel zijn oude commerciële functie gegund. Maar nu blijkt hij toch wel lid te zijn van de verkeerde lobbyclub.

   VVV= de Koel. Daarmee onderscheiden wij ons van andere teams. Het is onze identiteit. Zonder de Koel is VVV als een FC Den Bosch. Een vrij identiteitsloze club. Het is ons DNA. Als we weg gaan uit de Koel wordt het van kwaad tot erger. Dat kan ik je garanderen.

   Waarom kan Sparta wel een Kasteel stap voor stap vernieuwen. Dat stadion ligt ook niet echt lekker gunstig. Waarom kan GAE het ook? Dat stadion ligt pas echt slecht.

   1. kuebke

    Ievel,ik kan het niet meer netter formuleren. ( Ben echt heel kwaad)
    Ik ben al dik 45 jaar supporter en heb al verschillende ups en downs meegemaakt, maar hoe het nu gaat dat spant toch wel de kroon.
    Die Bogers maakt de club gewoon naar de kloten met zijn gezwam .
    Hij sprak ook in een eerder interview over MIJN club.
    Zo komt hij ook over dat de club alleen maar van hem is en van niemand anders ,en al zeker niet van de supporters .

    Sorry,maar ik heb het helemaal gehad met die vent.

   2. supportertje

    Dat zijn er wel meer, supporter in hart en nieren, en al heel lang de club trouw blijven. Misschien moeten we ons eens verenigen, en een brandbrief schrijven aan de RvC.

 16. rongo26

  Wat een zwabberbeleid… daar gaan we weer.

  Zoals eerder gezegd: VVV = de Koel. Als je dat niet snapt en over skyboxen praat, dan heb je dus geen benul wat VVV uniek maakt.

 17. Leonardus

  De Koel is betaald voetbal onwaardig. Dat krot moet gewoon gesloopt worden.

  Iedereen die het hier heeft over historie en nostalgie moet maar naar het amateurvoetbal gaan kijken.

  Een nieuw stadion is een must om fatsoenlijk betaald voetbal te kunnen spelen.

  1. rongo26

   Daarom renoveren. Respect voor voetbalnostalgie en voldoen aan moderne standaard. Dat maakt je uniek(er). Je moet jezelf ook kunnen ‘verkopen ‘ tov gladbach, PSV. ….

 18. Koelie

  Je kunt niet ontkennen dat de gemeente Venlo niet heel meewerkend is geweest. Heel Nederland staat vol met door de overheid gefinancierde stadions of verbouwde stadions. Wie kan zich dat lachwekkend slechte rapport herinneren van VVV hater Van Graafeiland over mogelijke lening aan VVV.
  Daarnaast heeft de gemeente toen ze nog eigenaar waren van het stadion wel jaren hoge huren ontvangen (als het vergelijkt met andere clubs met nieuwe stadions) , maar niks gedaan aan de verpaupering. Ja pas in 2003 dat was een lapmiddel om te zorgen dat VVV de tijd kon overbruggen naar nieuw stadion…

  Daarnaast begrijp ik wel dat er geen investeerders zijn te vinden. Er valt namelijk buiten voetbal niks te verdienen aan De Koel. Er mag immers vanwege bestemmingsplan geen andere activiteiten (zoals bioscoop of bowlingbaan of winkels) worden georganiseerd. Dat was in 1999 al bekend toen ze op het bijveld nieuw stadion wilde bouwen. Dat ging dus ook niet door.

  Investeerders stappen alleen in als ze hoog rendement krijgen dat VVV niet kan ophoesten. Dat laatste komt natuurlijk ook door het falende aan en verkoopbeleid. Er hadden dan meer spelers met winsten moesten worden verkocht. Dan houd je niks over om weer te herinvesteren in nieuwe spelers.

  Maar dit weten we toch al tien jaar. Toch heeft men met volle verstand gekozen voor de “trap omhoog”. Naar nu blijkt zinloos. Weer jaren weggegooid. Ben het daarom eens Ievel, Bogers geeft hiermee een brevet van onvermogen af. Wat heb je dan afgelopen jaren geprobeerd???Hoezo was er wel geld voor fase 1 zonder O-tribune? Nee de verkeerde prioriteiten gesteld en nu zit je met de gebakken peren. Wat een gepruts.

  Je kon heel goedkoop geld lenen, maar dat is binnenkort voorbij. Het probleem was dat NL banken geen stadion financieren. Dan moet de gemeente garant staan. Ga maar eens bellen met Telstar of de Eagles hoe die aan de financiering komen.

  Ben benieuwd of heropening van de samenleving niet te snel komt voor de Fanzone……..

  1. Ievel Knievel

   @Koelie

   Er is bij mijn weten wel ruimte om bijv. een sportopleiding in gebouwen die in 1 of 2 tribunes gehuisvest kunnen worden te realiseren. Zeker nu Venlo zich als opleidingsstad wil profileren. Ook kan de Koel als zakelijk congrescentrum dienen. Dat is nog een immer booming business (nu hybride events). Zeker als Corona dadelijk weer over is. Misschien is er ook wel een congres-hotel mogelijk zelfs. Venlo heeft een internationaal congresbureau in oprichting momenteel. Dan maak je zo optimaal mogelijk 24/7 gebruik van faciliteiten. Nederlandse en Duitse markt zelfs vanwege de ligging.

   Het parkeerterrein is op Duitse dagen behoorlijk winstgevend.

   Misschien eens vragen of de gemeente een supermarkt wil toestaan in 1 van de gebouwen.

   Er is volgens mij veel meer mogelijk in en rondom de Koel dan nu verteld wordt.

   Heeft VVV de trainingsvelden rondom VOS ook in bezit? Dan is het al de moeite waard om 1 van die velden op te offeren voor woningbouw bijv.. De melkkoe op dit moment. Als die grond van de gemeente is, dan zou een één tweetje toch al tot de mogelijkheden kunnen behoren. Datzelfde geldt voor 1 van de 2 velden rondom de Kraal.

   1. Ievel Knievel

    Of het parkeerterrein KAN heel winstgevend zijn op Duitse dagen (betaald parkeren + P en R; vd Munckhof).

   2. Real VVV

    Laten we niet praten over congrescentra en kantoorruimte en zo in het stadion. De markt hiervoor is totaal ingezakt door Corona en dat gaat echt niet meer terugkomen. Bovendien ligt Venlo in een uithoek van NL waar niemand een congres houdt.

    Het stadion van VVV zal vooral een stadion zijn met wat kantoorruimte voor het personeel. Alles wat er hier op dit forum wordt bij verzonnen is luchtfietserij en verspilde moeite.

    Ik zou trouwens lekker in De Koel blijven. Een beetje verbouwen links en rechts en klaar.

   3. Ievel Knievel

    Een deel van mijn werk (in Maastricht en Hilversum) bevindt zich in de evenementen- en congressenhoek. Je wil niet weten hoeveel aanvragen en boekingen er het afgelopen jaar steevast zijn binnengekomen. Ondanks geen perspectief. En er worden nog steeds forse bedragen betaald. Vanaf november is er een intense markt van hybride evenementen en congressen ontstaan. De markt heeft dus zelfs niet stil gelegen. Achter gesloten deuren zijn er nog steeds evenementen (met fysieke gasten) georganiseerd die dan vervolgens gestreamd zijn.

    De flexkantoormarkt boomt ook (nog steeds) gigantisch. Dit wordt zelfs meer.

    En nee, het gaat niet alleen maar om een stadion. Een stadion gebruik je als faciliteit maar 1x in de week en het kantoor alleen maar op kantooruren, in een traditionelen setting. Dat is dus vastgoed (veel waarde) dat een groot deel van de tijd niks staat te doen. Dan loont een investering zich idd niet. Er moet wel rendement uitgehaald worden. Het vastgoed moet ook waarde creëren.

    Overigens is de onderwijs- en congresmarkt een redelijk veilige. Die stort niet snel in; en je bent gegarandeerd van huurders.

    Ben je eenmaal een congresvoorziening, zou je via partnerbureaus zelfs de markt voor sprotcongressen in handen kunnen krijgen in Zuid-Oost Nederland. Dit bijvoorbeeld gecombineerd met trainingskampen van sportclubs.

    En nee, dit is alles behalve luchtfietserij.

   4. Clipo

    We gaan naar de KKD en de discussie over een nieuw stadion laait weer op. Welk probleem lost dit nu op?Ik kan daar met mijn hoofd niet bij, dan leef je buiten de realiteit. Voor de lange termijn natuurlijk mooie luchtkastelen En fantasien, maar feit is en blijft, we gaan ca 1,5 miljoen in het rood dit jaar, en een soortgelijk bedrag moeten we ook nog eens gaan bezuinigen. Dan mogen we van geluk spreken dat Giakoumakis dat gat nog gaat dichten en dat er dan als we geluk hebben ook nog wat overblijft…. Ook daar weer luchtkastelen van rond de 10 miljoen, wellicht dat Marco & co het nog niet doorhebben, maar Corona zorgt echt voor een neerwaartse druk, jammer voor ons, maar helaas ook de realiteit.

    Cruyff en Van Basten zeiden het al, zet je kapitaal op het veld. En evenzeer: voetbal is heel eenvoudig, je moet een keer meer scoren als je tegenstander. En kijk dan eens wat er bij ons staat, hoe ingewikkeld kan het zijn? Als zelfs onze Danny Post het al een paar weken geleden opgeeft, dan houd het gewoon op. Als ie naar NEC wil, lekker laten gaan, heeft veel voor de club betekent en ruil hem tegen een jonge middenvelder of spits (en liefst 2) van hun. Zowel Proper, Bruijn als Baeten zijn voor ons VVV prima in de KKD voor de lange termijn, allen versterkingen! En met het geld dat we binnenhalen voor Giakoumakis, haal spelers die kunnen scoren, dat hebben we echt nodig, en niet een persoon, we moeten 3/4 spelers hebben die er een dozijn per jaar in kunnen schieten.

    De realiteit is mijns inziens ook, dat we moeten gaan bouwen aan een jong nieuw team waar we weer jaren op kunnen voortborduren, de financiële risico’s zijn simpelweg te groot, met een stabiele kern van jongens uit de regio en scout ook eens fatsoenlijk in de eerste divisie. Wat suggesties:

    Keeper: schendelaar gratis op te halen bij Telstar, echt een top keeper! En we hebben er al drie uit de regio daarachter. Kirschbaum is veel en veel te duur voor KKD.

    Verdediging: Pachonik, Dekker, Da Graca,, Mirani (Almere), Bronkhorst (Telstar), stanisic (bayern München 2), aangevuld met Van Dijk en Joep Munsters. Evt Roselaar terughalen. Rest mag van mij weg

    Middenveld: zoals gezegd die twee van NEC, Maurice Malone (augsburg), Rieckmann (werder bremen 2) Aangevuld met Janssen, Nabbe en Essanouisi. Rest weg.

    Aanval: mulattieri (Volendam), hornkamp (Den Bosch), omarsson (Excelsior) en dan hebben we uit eigen gelederen nog Vito, Roemer en Bastiaans. Rest mag allemaal vertrekken voorin van mij, dat zijn broodvoetballers…..

    En als je dan gaat bezuinigen Marco, kijk eens eerst naar je eigen salaris, moeten we echt nog iemand op de bank hebben zitten naast Jay en Luypers? En dan bedoel ik natuurlijk niet Jos of onze keeperstrainer, die hebben zich denk ik wel meer dan eens bewezen afgelopen jaar. De medische staf is ook prima, niets aan doen, vooral je overtollige euro’s inzetten op jong talent, scout die eens bij andere clubs en laat die rijpen En biedt ze perspectief, naast onze eigen talenten, kijk eens wat afvalt bij Ajax, psv en Az, dat zijn echt prima spelers voor ons in de KKD.

    Kortom: ik hoop op realiteitszin! Dan kunnen we komend jaar hopelijk op de vrijdagavond weer eens genieten van een vernieuwd VVV!

   5. mats

    En Tom Boere bij SV Meppen weghalen. Die wil zich vast wel weer in de kijker spelen bij een club als VVV

   6. Clipo

    Ook een fantastische speler Idd! Haal er daar nu eens 3 van zou ik zeggen, lui die ook bewezen hebben dat ze kunnen scoren. Rest haal je vooral gratis op omdat ze uit contract lopen….

   7. Real VVV

    Erg goed stukje Clipo. Ik ken veel van die kkd-spelers niet goed genoeg, maar het klinkt allemaal prima. Die Boere lijkt me ook echt een goede zet. Zijn contract loopt volgens mij af en Meppen staat op degraderen.

    Ik denk echter wel dat we geen nieuwe keeper nodig hebben en dat geld kan dan ergens anders aan besteed worden. Kirschbaum laten gaan (te duur waarschijnlijk) en Van Crooy is een prima kkd-keeper. Hoge ballen zijn zijn zwakte, maar het is een prima lijnkeeper en kan goed meevoetballen.

   8. RuiverCity

    Delano van Crooij is veel te onzeker bij hoge ballen. In de KKD is het vooral fysiek voetbal, vaak met hoge ballen. Dan zakt deze overgewaardeerde keeper gigantisch door het ijs.
    Die keeper van Helmond ophalen. Dat is pas een talent!

   9. Koelie

    Congres zou kunnen weet niet hoe de markt daarin is. Onderwijs is natuurlijk wel een markt, maar hadden we niet een deal met stadion op het kazerneterrein met de Fontys? Die samenwerking kun je door dat fiasco wel vergeten. Mischien met de HAS of UM voor collegezalen onder de tribunes. Ik weet niet hoever dat die opleidingen daar behoefte aan hebben. Maar sowieso kun je dat denk ik niet realiseren op de huidige locatie. Dan is het platgooien en opnieuw beginnen.

   10. Ievel Knievel

    Vandaar ook samenwerking met de sporttak van Den Hulster en CIOS (samenwerking MBO/ ROC en HBO sport en bewegen) + opleidingen food en health. Dat is de enige logische combinatie die te maken is voor een vestiging in een deels vernieuwd stadion. Dat is logische clustering. De overige sportparken zijn goed te bereiken vanuit de Koel, er zijn eigen (sport-)voorzieningen, je zit dichtbij uitvalswegen en je fietst (loopt) er ook zo heen vanuit het station. Overige collegezalen van andere opleidingen in het stadion zijn minder handig.

    Collegezalen zijn wel weer multifucntioneel inzetbaar, ook bij organiseren van congressen, zeker als ze goed ingericht worden.

  2. supportertje

   Gemeente had in de tijd dat er sprake was van een nieuw stadion bij de maas miljoenen uitgetrokken en uitgeven aan voorbereiding. VVV onder Hai Berden heeft toen zelf de stekker er uit getrokken. Mede door allerlei extra eisen die later gesteld werden. Toen had men door moeten pakken om de Koel bestendig te maken voor de toekomst.

 19. Split

  Heel Nederland vindt VVV een k*tclub. De meeste zijn blij dat we zijn gedegradeerd. Dat komt onder andere door het anti-voetbal van de afgelopen jaren, maar ook dat VVV niet echt een identiteit heeft en de ‘cult’-status is al zeer ver te zoeken.. Het enige wat ze van ons waarderen en mooi vinden, is ons stadion (al is er wel altijd veel kritiek op het uitvak). Maar goed. Als je dat nu gaat weghalen, blijft er helemaal niks meer van ons VVV over. Denk jij dat we blij moeten zijn met zo’n stadion zoals dat van Fortuna, Zwolle of MVV? Wat hierboven ook al wordt geschreven: dit zou betekenen dat we ergens op een industrieterrein belanden, ver weg van de stad.

  VVV, kijk eens niet naar Heracles (het o zo mooie voorbeeld..).
  Zoek eens een andere architect en begin gewoon met 2 tribunes te renevoren. Kijk juist eens naar GAE. Die hebben twee tribunes platgegooid en in dezelfde stijl herbouwd. Die hebben nu ook skyboxen. Begin daar eens mee. Maar weg uit de Koel, zou de doodsteek voor VVV betekenen.

  1. Godfried

   Wat een onzin. Welke identiteit hebben clubs als Cambuur, Excelsior, Fortuna, RKC, PEC, Almere, Volendam etc. etc.?

   De meeste mensen vinden VVV gewoon een sympathieke club. Moet dan ook heel hard lachen om alle opmerkingen die ik de laatste dagen voorbij zie komen.

   “vriendjespolitiek”, “oprotten”, “slecht beleid”… doe eens even allemaal normaal. Wij zijn VVV. Een klein provincieclubje uit een straatarme grensstad. We werken in de eredivisie met de laagste begroting. Zelfs in de KKD zijn er veel clubs die meer te besteden hebben. Wat verwachten we? VVV al altijd laveren tussen het hoogste en het tweede niveau in Nederland.

   Kijkende naar onze begroting hebben we het weer prima gedaan de laatste seizoenen. Dat we dan een seizoen hebben waar het minder is (mede door blessures, foute keuzes of inschattingen en geen publiek) en we terecht degraderen is volkomen logisch.

   Nu kunnen we wel weer allemaal lopen te zeiken. Elkaar de schuld in de schoenen schuiven. Wat schiet je daar mee op? Stuk voor stuk kunnen wij (ja, wij allemaal) het niet beter.

   Dus kappen met dit gezeik en ga achter de club staan!

   Blijven we nog jaar en dag in een vervallen Koel? Prima!
   Gaan we toch renoveren? Prima!
   Nieuw onderkomen? Helemaal Prima!

   VVV kan alleen stappen maken qua niveau, als de organisatie ook stappen maakt. Het onderkomen hoort daarbij. Of geldt dat alleen voor alle andere clubs in de wereld, maar niet voor VVV. Alleen omdat er een betonnen trap in het stadion zit? Laat die nostalgische bullshit aub varen. VVV speelde in dat stadion hoofdzakelijk in de krochten van het betaalde voetbal. Vals sentiment noem ik dat.

   Dus: Stan, Marco, Jos en iedereen binnen de club. Kop op! Doe je best. We hebben het volste vertrouwen in jullie! Tot over enkele maanden. Succes.

   1. chretien

    Blij met je reactie. Echter stomverbaasd over die vuilspuiterij hierboven. waarop is die gebaseerd? We hebben inderdaad een xxxseizoen achter de rug met gevolg dat we zijn gedegradeerd.
    Als dat laatste niet was gebaseerd, dan hadden Jos, Stan en hoe ze ook allemaal heten een standbeeld verdiend.
    Laat de verantwoordelijken, incluis de raad van bestuur, de grote lijnen uitzetten.
    * Veeleer vind ik van belang te onderzoeken hoe het komt dat VVV een thuiswedstrijd met 0-13 verliest?
    * Hoe het kan dan we 12 wedstrijden achter elkaar verliezen?
    * De reden waarom meerdere spelers “bang” op het veld staan.
    * Waarom werd er niet “gevochten” voor de punten?
    Er moet iets zijn gebeurd waardoor het zo slecht is afgelopen. 13 wedstrijden voor het eind van het seizoen hadden we nog 3-4 punten nodig om “veilig” te staan.
    Van het antwoord of antwoorden kun je een en ander leren. Indien nodig ingrijpen.
    FORZA VVV!

   2. Ievel Knievel

    Dat is helemaal niet waar. Ook als we niet gedegradeerd waren, was het een puinhoop seizoen geweest. Dan had nog steeds de motivatie en spirit bij de spelers ontbroken. Dan waren er nog steeds allerlei interne problemen op personeelsvlak geweest, dan had nog steeds (en dat heeft hij nog steeds) de technische man carte blanche gehad. Stan en Macro hadden dus ook zeker geen standbeeld verdiend voor afgelopen seizoen. Waarom ook? Ze doen wel gewoon trouw hun werk, maar het is duidelijk waarneembaar, ook voor de sportjournalistiek, dat men steken laat vallen.

    Dat je 0-13 verliest komt door een rode kaart, door een sputterende verdediging en een net iets te kleine niet warm gedraaide keeper. Anders had je met 1-4 of 0-5 verloren; ook niet lekker maar dat gebeurd nu eenmaal tegen een kwart-halve finalist Europees voetbal. Dat heeft weinig rechtstreeks met het beleid te maken.

    Dat je 12 wedstrijden op rij verliest heeft er mee te maken dat er iets, na de komst van het huurleger, niet goed zit in de kleedkamer. Het zat al niet goed, maar werd versterkt door allerlei mannetjes. Dat is een rechtstreeks gevolg van het technische beleid waarvoor gekozen is.

    Men staat bang op het veld, omdat de technische staf de boel niet onder controle had. Jos kreeg dat in zo’n korte tijd niet gefixed. Er is dus te laat ingegrepen. Je ziet ook dat Jay en de assistenten dat overwicht helemaal niet meer hadden. Zie je aan de laatste wedstrijd o.a.. Als je in de tweede helft nog zo veel doelpunten om je oren krijgt.

    Daarom wordt er ook niet gevochten. We hadden spelers die niet gemotiveerd konden worden, omdat de technische staf dat deels niet kon, maar we hadden ook spelers die het lot van VVV weinig kon interesseren. Overduidelijk. Wie geeft zijn akkoord op het binnenhalen van die spelers? Als je geen spelers had gehaald was je misschien ook wel gedegradeerd, of misschien juist wel helemaal niet.

    De spelers t/m de winterstop haalden af en toe op mentaliteit nog 19 punten in 18 wedstrijden. Je had er maar 12 extra nodig om je veilig te spelen dit seizoen. Dus misschien hadden we ze gewoon de kans moeten geven. Die 0-13 is te veel opgeblazen in de pers. Daar had je niet te veel op af moeten gaan Je moet dan als bestuurder bij de club het lef hebben om tegen de kritiek en de supportersgeluiden in te gaan, als je geloofd in je beleid. De kwaliteit helde zeker niet over, maar je had het misschien wel gered. Dan had je deze zomer jezelf kunnen verbeteren.

    EN ja, je verliest ook gewoon door een Swinkels, en een rest van een verdediging die niet klopt, misschien wel een wedstrijd of 15 (!). Niet leuk voor hem om te horen of steeds te moeten zeggen, maar wel deels waar. Het verschil met de periode Steijn is ook dat je veel te weinig gelijk speelt. Te veel tegendoelpunten krijgt.

    Maar wat wil je leren van deze conclusies dan? Behalve dat mensen cruciale fouten hebben gemaakt. Die mensen zijn daar toch voor verantwoordelijk? Diezelfde mensen geven in ieder interview dat de laatste maanden/ weken en zeker ook dagen geven steeds minder vertrouwen dat zij in staat zijn zelf de problemen op te lossen. Hoe leren zij van hun fouten als zij die fouten niet willen erkennen?

    En die raad van bestuur? We hebben een raad van commissarissen. Die zijn onzichtbaar, hoort ook zo meestal; maar ik proef dat zij gewoon achter hun beleid staan. Juist in dat beleid (zoals nu al meermaals, op basis van open bronnen en uitspraken) gaat er veel fout en al minimaal 2 jaar. Waarom grijpen zij niet in?

   3. mats

    VVV heeft er alles aan gedaan om die 0-13 in de pers te bagetaliseren…..dus dat is raar wat je zegt

   4. Ievel Knievel

    “Cambuur, Excelsior, Fortuna, RKC, PEC, Almere, Volendam etc. etc.?”

    Deze clubs hebben dus ook niet echt veel identiteit of veel uitstraling. 13 in een dozijn. In stadion, tenu en uitstraling.

   5. Goodie

    Ik ben het ergens wel met Ievel en eerder ook Rossie eens.
    Wat maakt VVV nou uniek?
    Niet het leuke voetbal, niet de trouwe supporters (zoals een GAE), niet het tenue, maar de Koel.
    Ik ben groot voorstander van het (grondig) renoveren van de Koel.

    Nieuwbouw stadions zijn vrijwel altijd een 13 in een dozijn blokkendozen.
    Grauw, weinig sfeervol, aan de ring van de stad.
    1x per 2 weken naar een bak als het Gelredome gaan zou mijn beleving aan het bezoeken van wedstrijden van VVV toch flink aantasten.

   6. supportertje

    Godfried, grotendeels eens met wat je schrijft, echter met een ding niet, ” Laat die nostalgische bullshit aub varen “. Iedere voetbalclub is trots op zijn ontstaan, geschiedenis, en traditie die er om heen gebouwd is. Dat is geen nostalgische bullshit. Het is juist de reden dat ik VVV al zo lang volg en supporter van ben. Anders was ik wel fan geworden van, vergeef me Ajax of PSV.

    Maar dat ben ik niet, als ik naar de koel ga is het een klein stadion op de berg, als ik de controle door ben voelt het als thuis. Ik kan snel de maten vinden, en lekker bij kletsen. De trap van de Koel is wereld bekend, en heeft in de goede dagen voor de tegenstander en psychologisch effect, voor als de Koel kolkt. Ik ben trots op het verleden en het heden van VVV, ook met het vallen en opstaan. Het maakt mij niet uit, liefst ED, en anders zoals nu KKD.

    Ik vind het fijn in de Koel, niet zo’n achterlijk groot stadion, maar meer een familie stadion. Met mensen die elkaar kennen, en hieraan waarde hechten. De plek is perfect, het stadion zelf niet. Renoveer, of bouw een nieuw stadion daar. Maakt mij niet uit, maar zo’n achterlijk groot betonnen geval hoef ik niet. En wat is er mis met een beetje nostalgie, terugkijkend naar het verleden. Dat hoeft helemaal niet slecht te zijn. Het gaat om voetbal, sfeer, gezelligheid, samen kijken naar de wedstrijd, onze ploeg aanmoedigen, over het verleden praten, weet je nog verhalen. Dat kan perfect op die plek, pas het stadion aan voor max 15000 mensen, want meer krijgen we er toch niet. Alsof de grote stadions van al die grote clubs tot de nok toe gevuld zitten.

  2. Ievel Knievel

   Volgens mij vinden veel mensen VVV helemaal geen kutclub.

   Ja, er zijn er die dit wel zullen vinden, maar dat houd je altijd. VVV wordt echt nog wel sympathiek gevonden hoor. Ben het wel met je eens dat het betonvoetbal niet zo gewaardeerd wordt en wel iets doet met je imago als club in negatieve zin.

 20. Ievel Knievel

  Als je niet veel geld hebt en niet veel te besteden hebt, dan moet je slim zijn. Dat slim zijn was een beetje ver te zoeken de laatste 2 jaar bij VVV.

  Je moet mijn inziens niet in de “we deden een plas, alles bleef zoals het was” modus terecht komen.

  Ik ben het dan ook echt niet met je eens Godfried.

  Verder ben ik het ook niet eens met vuilspuiterij. Het is soms moeilijk voor mensen om een middenweg te bewandelen. Blijf aub beschaafd. Valkx en Bogers hoefden in eerste instantie niet van mij weg. Ze kunnen ook een iets andere rol in de organisatie krijgen, maar hoe meer er informatie op dagelijkse basis naar buiten komt over het reilen en zeilen binnen VVV, hoe meer het mij in het verkeerde keelgat schiet, eerlijk gezegd. Dat is wel zo.

  VVV is niet slim geweest met het beperkte budget.

  Ik kan het aantrekken van een trainer (Maaskant), een ex-werkvriend van onze technische man Valkx, waar zo’n beetje heel Nederland bij voorbaat terechte kritiek op heeft gehad en die je een paar weken later alweer moest ontslaan, niet echt een slimme zet noemen. De kritiek vooraf was terecht EN is uitgekomen.

  Ik kan het aantrekken van een vreemdelingenlegioen aan huurspelers, een lijst met namen/ spelers die Valkx aangeleverd krijgt vanuit de zaakwaarnemers (geen eigen scouting) , en waar hij dan op basis van weet ik niet wat keuzes in maakt, ook niet echt een slimme zet. Het kost je heel veel geld en levert je niks op. Ja, soms zit er een lucky shot tussen. Dat is geen beleid, dat is maar in het wilde weg schieten.

  Als je met je eigen opgeleide spelers had gespeeld, was je misschien ook wel gedegradeerd, maar het had je veel minder geld gekost. Misschien had je ook wel minder tegengoals gehad. Wie zal het zeggen? Het had wel anders gevoeld (als wij als supporters ook wat realistischer worden en niet in zo’n situatie te snel gaan noälen).

  Het te laat ingrijpen in een technische staf die de boel niet onder controle krijgt, slechts 8 weken voor het einde van de competitie is ook niet slim en te laat. Die signalen had je eerder moeten oppikken.

  Qua Bogers. Ja. Het werd door velen al gesteld toen hij aangesteld werd als Algemeen Directeur: “is dit nu ons boegbeeld?”. Dat heeft met uitstraling en gevoel te maken. Je voelt gewoon dat het niet helemaal klopt. En velen met mij hebben datzelfde gevoel. Dat is niet per sé rationeel, dat weet ik, maar gevoel zegt wel iets.

  Je kan niet ontkennen dat het stadiondossier voor geen meter loopt. Hij is degene die, en het lijkt een afleidingsmanouvere te zijn, tijdens de evaluatie van afgelopen seizoen dit voluit de pers inslingert. Niemand anders. Is dit nu het moment daarvoor? 4 dagen na degradatie?

  Dat doet hij om de discussie te draaien omtrent zijn eigen functioneren. Is de poging althans. Het idee is dat we het nu weer vol over een nieuw stadion gaan hebben en de rol van de gemeente/ overheid daarin en dat zij dan vervolgens weer de zwarte piet gaan krijgen (vanuit VVV: “zie je wel> we staan er alleen voor”).

  Ook is het de algemeen directeur Bogers, die zijn technische man Valkx, carte blanche heeft gegeven. Dat is zijn verantwoordelijkheid en dat heeft niet goed uitgepakt. Dat is geen professionele organisatie runnen. Dat is geen professionele sportorganisatie.

  Zoals gezegd. Je hoeft zelfs geen inside info te hebben om bovenstaande te zien. Alles wat ik hierboven beschreef zijn feiten, die zelfs ook bevestigd worden door en info vanuit de club en zaken die in de pers verschijnen en uitspraken die mensen doen.

  Ik hield juist van de (onmogelijke) uitdaging die VVV zichzelf had gesteld. Niet meegaan in de malle molen van de voetbalwereld, maar zaken daadwerkelijk anders doen. Het gevolg dat we er nu voorstaan zoals we doen, is dat VVV de afgelopen 1,5 jaar toch is gaan meedoen in de malle molen van de voetballerij. We zijn het helemaal niet anders gaan doen. We doen het precies zoals iedereen, alleen dan slecht uitgevoerd.

  Dat stadionplan hoort in dat rijtje.

  Waar moet dat stadion komen dan? Bijna in Sevenum, op de Floriade? En alle supporters die op het fietsje of te voet komen dan? Er ligt daar geen metrostation, tramstation, treinstation of een (trolley-)busstation he?

  Het wordt in stadion in niemandsland.

  De Koel is een stadion wat de echte voetbalfan aanspreekt, niet de verwende. VVV is meer cult dan men denkt, als men maar wel de goede zaken uitlicht (gebeurd niet). Men spreekt dus ook de verkeerde (potentiële) supporters aan.

  Voorbeeldje: Bogers had op een gegeven moment de focus op Midden-Limburg liggen. Om daar een slag te slaan. Die slag win je niet. Roermond naar het Zuiden (en al vanaf Swalmen) is Fortuna gebied. VVV moet zich focussen op het gebied tussen Reuver en Boxmeer en de Peel (misschien alles rechts van Deurne nog) en Krefeld/ Viersen. Dat is ons achterland. Boven Boxmeer is NEC gebied. Onder Swalmen Fortuna. Bovendien kiezen de verwende supporters natuurlijk voor PSV/ Borrusia MG of zelfs Ajax/ Feijenoord. Wie moet je dus aanspreken. De voetbalsupporter die een ware liefhebber van het spelletje is. Dat gebeurd te weinig.

  Ook op het gebied van het aantrekken van sponsoren is men conservatief. Het is het oude businessclub spelen. Het van der Valk/ Rabobanksfeertje. Dat is misschien nog wel de wereld van vandaag, maar niet de wereld van de toekomst. Ik mis het creatieve, het innovatieve en stappen die VVV daar zelf in inneemt. Men hobbelt achter de feiten aan en is te weinig toekomstgericht. Men speelt paniekvoetbal en is alleen metd e waan van de dag bezig. Er mist visie, een beleid, een meerjarenplan. Een plan waar jaren aan gewerkt wordt en wat ook verdedigd wordt als het even tegen zit. Daar moet je dan ook voor gaan staan.

  Waarom vanuit de club zo weinig verbinding met food en health? De HAS zit gewoon in Venlo. Om maar eens wat te noemen. Kijk naar zo’n team Sunweb (nu DSM) en team Jumbo in het wielrennen die op alle facetten topsport bedrijven. Hun sporters, dus ook in hun voedingspatroon en gedrag, begeleiden en op maat gemaakte diëten en recepten aanleveren. Dat is topsport. Op maat gemaakte trainingsprogramma’s. Begeleiding. Ook van sporters waarbij het niet loopt. Je sporters zijn je belangrijkste investering. Die zijn geld waard. Als het niet gaat zoals je wil, begeleid je ze, in plaats van dat je ze afschrijft. Niet alleen op financieel vlak is dat zonde, ook op ethisch vlak niet juist.

  Ik ben het dus niet eens met hoe het gaat bij onze club en heb er dus ook geen vertrouwen in dat het op deze manier wel goed komt.

  Deze mensen zitten er soms al bijna 20 jaar! En; het opbouwen in de eerste divisie gaat steeds wel goed, dat vertrouwen kweken en steeds weer opnieuw beginnen, maar bij het puntjes op de i zetten, het af- en uitwerken gaat er keer op keer heel erg veel mis, waardoor we steeds weer in hetzelfde schuitje terecht komen. Investeer eens in mensen die echt kennis van zaken hebben. Desnoods koop je ze weg bij andere clubs. En ja: dat kost geld, veel geld, maar is wel een investering die zich dubbel en dwars terugverdient. Dat zijn investeringen waar je op de lange termijn iets aan hebt, meer dan aan spelers in een tussenjaar.
  En leg deze mensen voor echt lang vast minimaal 5, maar liever 8 jaar . Zorg dat ze niet weg gaan bij iedere lucratieve aanbieding die tussendoor komt.

  Anderzijds moeten mensen wel beschaafd en met respect bejegend worden. Ik geloof meer in dat kritische supportersgeluiden wel degelijk beleid en koers iets kunnen bijsturen. Met termen als het “oprotten”en “opt*fen” van bepaalde mensen in de organisatie schiet je je doel echter voorbij. Je wordt dan helemaal niet meer serieus genomen. En het is onbeschaafd.

   1. Ievel Knievel

    Ach ja. Misschien als je het zou lezen, zou je zien dat het helemaal niet veel van hetzelfde is.

  1. Godfried

   “Als je niet veel geld hebt en niet veel te besteden hebt, dan moet je slim zijn. Dat slim zijn was een beetje ver te zoeken de laatste 2 jaar bij VVV.”

   Dat is achteraf natuurlijk makkelijk praten. VVV dacht juist slim te zijn door te kiezen voor Duitsers. Dat vond iedereen (ook jij) een sterke zet. Thy, Mlapa, Pachonik, Unnerstall waren schoten in de roos. Dat erdan ook spelers tussenzitten die niet uit de verf komen, dat overkomt de beste (Ajax en PSV hebben er tientallen). Maak ook nu hebben we notabene de topscorer in huis. Volgens mij is VVV juist heel slim geweest.

   Dat er vervolgens een fout is gemaakt door te veel te focussen, dat is helemaal waar. Ze draafden door. Maar dat risico loop je als er maar één of twee mensen verantwoordelijk zijn. Tunnelvisie. Helaas zijn we geen Ajax die op elk continent tientallen scouts heeft rondlopen en een gigantische technisch staf. Bij os zit Valkx die de boel vlot trekt. Nogmaals, dan verzand je soms in tunnelvisie. Soms moet je kunnen sparren om tot betere inzichten te komen. Is volgens mij gewoon een geldkwestie.

   1. Ievel Knievel

    Die topscoorder is fijn, zeker nu hij geld opbrengt, maar wel een toevalstreffer, schot in de roos. Maar je degradeert ook en dat kost je heeeeel veel geld. Dus.

    De keus voor die Duitsers was goed, maar dat was wel een keus van een aantal seizoenen geleden. Geen recente keus.

    In het plan “truuk d’n berg op” stond dat VVV bescheiden moest blijven en moest gaan voor een herkenbaar aantrekkelijk elftal, waarin jonge talenten de kans kregen zich (opnieuw) te bewijzen. Herkenbaar uit de regio of bijv. het Duitse achterland. Herkenbaar en aantrekkelijk voetballen. Men heeft overduidelijk het eigen plan losgelaten door bij de waan van de dag te gaan leven (stom).

    Ik denk trouwens dat Schmitz en ook Schäfer helemaal geen miskopen zijn. Daar gaat overduidelijk iets anders mis. Ook Gelmi zou helemaal geen slechte speler voor VVV moeten zijn.

    Thy hadden we trouwens gewoon terug kunnen halen, maar daar wilden we niet aan. Als je de statistieken erbij pakt is het een spits die bijna de meest duellen wint van iedereen, dus sterk aan de bal is.

   2. DeOtjes

    Moet je wel talenten hebben die het eredivisie nivo in zich hebben. Met uitzondering van Linthorst waren het allemaal gevalletjes ‘net niet’.

    Het plan op papier klinkt leuk maar hetzelfde plan afgezet tegen het spelersbudget en het nivo van de eredivisie rammelt.

   3. Godfried

    klopt en daarmee zie ik direct ook weer een groot gevaar voor komend seizoen. Denken dat je het met veel eigen jeugd wel redt in de KKD. Dat lukt geen enkel team. Sterker nog, zelfs de verschillende jong-teams bakken er niets van. Naïef om te denken dat VVV dan wel met veel eigen jeugd mooie sier maakt.

   4. Ievel Knievel

    VVV hoeft ook helemaal niet mee te doen met de top 5 aankomend seizoen. Dat als ambitie en missie uitspreken is dan ook een heilloze weg die alleen maar tot teleurstelling gaat leiden.

    De missie voor VVV is 3 jaar bouwen. Daarna kan je misschien wel oogsten (geen zekerheid). Dus de eigen talenten de basis laten zijn en alleen versterken waar nodig. op iedere linie er minstens 1 speler bij en op middenveld en verdediging er minstens misschien 2 spelers bij.

   5. Godfried

    ?? Natuurlijk moet VVV wel de ambitie hebben om in de top 5 te eindigen en z.s.m. weer te promoveren! Wat anders? Gaan voor plek 8 of 9? Kom op.

    Volgens mij is het juist van groot belang om zo snel mogelijk weer terug te keren op het hoogste niveau. Hoe langer je KKD speelt, hoe moeilijker het wordt. Elk jaar wordt je begroting lager, het aanzien minder en de kans op goede spelers kleiner. Daarbij, als je geen ambitie hebt, ga je ook nooit iets bereiken. Elke topsporter heeft een uitdaging nodig. Anders spelen ze niet op 100% en delf je ook in de KKD het onderspit.

    Het wordt komende twee jaar erop of eronder voor de club. Vooral als de competitie opzet straks op de schop gaat.

   6. Ievel Knievel

    Niet mee eens.

    Eerst gaan voor plek 8= deelname play offs.

    Dan voor plek 4 of 5

    Dan voor plek 2= rechtstreekse promotie.

    Bouwen. Net als onder Steijn. Wil je volgend seizoen meteen promoveren, dan kan ik je nu al vertellen dat het seizoen gaat tegenvallen, met de top die volgende seizoen KKD speelt. Stuk voor stuk misschien wel grotere clubs dan VVV. Qua budget, achterban en sponsoring of sportieve prestaties en mogelijkheden.

   7. DeOtjes

    Je ambitie is grotendeels ook afhankelijk van het beschikbare geld.

    De trainer die weet hoe je een promotie moet bewerkstelligen heb je.
    Als je de middelen hebt om een selectie neer te zetten als dan niet in combinatie met jeugd en je wil promoveren dan ga je voor het hoogst mogelijk.

    Overigens als je uitspreekt dat rechstreekse promotie de doelstelling is dan ga je voor plek 1. Gokken op plek 2 is geen winnaarsmentaliteit

   8. Ievel Knievel

    @ Deotjes
    Natuurlijk mik je op plek 1, maar in de KKD kan het er best om spannen.

    1e of 2e worden, dan heb je promotie. Iig niet 3e worden lijkt mij. Je moet altijd zoveel winnen als dat je kan winnen en zo min mogelijk goals tegen krijgen> liefst geen. Wie gaat er nu expres op gelijke spelen gokken?

    Het is alleen niet realistisch om te denken dat je aankomend seizoen wel even in de top kan meedraaien. Zelfs de 2 opvolgende jaren blijf je giga-sterke concurrentie houden.

   9. Ievel Knievel

    Dat ben ik dus niet met je eens. De huurspelers en aankopen waren juist gevalletjes net niet (met name op mentaliteit). Een Hunte en John steken schril af tegen de drive en het enthousiasme van Roemer en Bastiaans.

   10. DeOtjes

    Die waren OOK net niet. Maar dat is achteraf (alhoewel van Hunte het wel bekend was). Roemer en Bastiaans werden vooraf te licht bevonden voor de basis. Dan ga je op zoek naar een alternatief. Achteraf kun je zeggen dat John niet heeft voldaan maar dat kon je vooraf niet weten.

    Dat is dan ook meteen het issue met al je wijsheden. Het is veelal met de wijsheid achteraf.

    Ja dan is vingerwijzen makkelijk.

   11. DeOtjes

    Ja maar jij roept heel veel :). Dan zal je ook wel eens gelijk hebben.

    Voor elke speler die VVV volgend seizoen aantrekt zeg ik op voorhand dat hij het niet gaat redden. Grote kans dat ik bij 1 van die spelers gelijk ga hebben. Dat maakt mij geen kenner.

  2. DeOtjes

   De pers is het wel eens met de constatering van Boogers over het stadion. Ik eigenlijk ook wel.
   Wat bezielt een sponsor om te sponsoren. Wat haalt hij uit zijn sponsoring en wat verwacht hij eruit te halen ?
   Lukt dat bij VVV met de faciliteiten die ze nu hebben ?

   Het is dat ik van de positie van VVV hou als in met weinig veel bereiken. De rol van de underdog. We hebben 4 jaar ed gespeeld. 4 ! Bijna een record voor VVV.

   Zijn er dingen misgegaan ? Tuurlijk. Maar om nu meteen maar ALLES anders te gaan doen is het andere uiterste. Kijk naar Roda. Jaren een stabiele factor in de ED en waar staan ze nu ? Fortuna, meerdere malen geholpen door inzamelingen en nu volledig afhankelijk van steeds 1 (1!!!) grote geldschieter. ADO.. bijna dood. Twente .. hoezo staatssteun is verboden. Hoeveel geld heeft de gemeente erin gestopt. Helmond sport. Was ook bijna dood.

   Dan doet VVV het absoluut nog goed. En het blijft een geldspelletje. In de KKD kunnen we, met ons budget en het plan dat VVV met steijn (en nu Luhukay) heeft uitgevoerd op termijn weer iets betekenen. Maar in de ED wacht weer dezelfde valkuil. Goede speler kosten geld. Dat we dan weer niet hebben tenzij de inkomsten verhoogd kunnen worden.

   1. Ievel Knievel

    Nou, de reacties van de echte voetbalfans op het plan ook. Die zeggen dat je wel gek moet zijn om de Koel te verlaten.

    Voor een sponsor zou het om naamsbekendheid vergroten en het koppelen van je image aan een image van een te sponsoren ploeg het belangrijkst moeten zijn.

    Dus het image van de club en de ploeg spelers is belangrijk en de zichtbaarheid van de naam van de sponsor. Ook wil een sponsor netwerken en zakelijke contacten leggen met contacten die hij nog niet heeft. Dat is het rendement van een sponsor.

   2. DeOtjes

    Vind ik dat de Koel charmes heeft ? Jazeker. Maar ik zie (en ervaar) ook de beperkingen.

    Beperkte toiletruimtes / natte hobbelige wegen / beperkte catering waardoor lange rijen ontstaan / een oude krakkemige uitstraling van de tribunes / een buitenkant die niks van een stadion uitstraalt.

    De voetbalfan zal niet weg willen vanuit nostalgie. Maar nostalgie helpt je niet aan een toekomst.

   3. Godfried

    Dat niet alleen. 1/3 van het stadion is nog steeds onoverdekt. Je denkt toch zeker niet dat er mensen zijn die 1,5 uur in de stromende regen gaat zitten! Niet meer van deze tijd.

    Dan kun je heel veel geld steken in een rigoureuze verbouwing. Maar nieuwbouw is waarschijnlijk makkelijker én goedkoper. Daarbij heb je dan veel meer ruimte om alle wensen te verwerken. Je bent op de locatie van de Koel met handen en voeten gebonden aan de stijlrand, die bestaat uit gewapend beton uit de tweede wereldoorlog. Daarbij is er maar aan één zijde een uitvalsweg en ligt het stadion praktisch in een woonwijk.

   4. Ievel Knievel

    Er is geen gewapend beton te vinden in de steilrand uit de Tweede Wereldoorlog. Waar dan? Misschien alleen onder de randweg die daar als puin voor versteviging gestort is.

    De Koel was gewoon een zandafgraving. Net als ut joamerdal.

    Er zijn twee zijdes onoverdekt. Daar is makkelijk iets op te bedenken. Je kan gewoon tribune voor tribune nieuw bouwen IN de Koel. Dan heb je ook je volledige nieuwe stadion. Precies zoals het plan was.

   5. DeOtjes

    Bedenken kan je heel veel. Financieren misschien ook nog. Maar ik denk dat in de uitvoering de meeste problemen zitten. Hoe kun je verbouwen in een lopend seizoen ?

   6. Ievel Knievel

    Gefaseerd bouwen, gebeurd bij zoveel clubs. Zo heeft Sparta het Kasteel ook opnieuw gebouwd (en daar is het veld zelfs half gedraaid).

   7. Grad

    Je vergeet de infrastructuur in en rond het stadion. Publiek kan alleen stadion verlaten via uitvalswegen Kaldenkerkerweg. Zuidzijde krijg je nooit vergunning voor aanpassingen omdat het natuurgebied is.

   8. Ievel Knievel

    Dat hoeft toch helemaal geen probleem te zijn?

    Er is genoeg ruimte aan de Kaldenkerwegzijde hoor.

    En er zijn genoeg mogelijkheden om de Z-tribune extra te ontsluiten, met toegangs en vluchtroutes, zonder dat je door de natuur gaat.

    Je kan dus op het bijveld achter de O-tribune een extra voetgangersboulevardje (en extra trappen) aanleggen om de Z tribune extra te ontlasten. Dat is dan gewoon gescheiden van het weggetje achter O langs door het hek dat er nu ook al staat.

    In de al geprsenteerde verbouwplannen kwam er ook een boveningang van de vernieuwde O-tribune, met zwevend brugdeel, om niet meer per sé de trappen af te hoeven bovendien. O krijgt dan benedeningangen en boveningangen.

   9. Godfried

    Pardon? De gebombardeerde maasbrug is daar in de grond gestopt. exact op de plek waar het stadion staat. Dat is ook exact de reden waarom het hemelwater niet goed wegloopt en er destijds gekozen werd voor kunstgras.

    Niet zomaar iets uit de losse pols roepen aub.

    Daarbij, nieuwbouw is altijd goedkoper dan verbouwen. Altijd.

   10. Ievel Knievel

    Er is genoeg ruimte in en rondom de Koel om iets aan nieuwbouw te doen. Al dan niet gefaseerd.

   11. Ievel Knievel

    Niks wat niet eenvoudig aangepakt kan worden, tegen relatief weinig geld.

    “Beperkte toiletruimtes / natte hobbelige wegen / beperkte catering waardoor lange rijen ontstaan / een oude krakkemige uitstraling van de tribunes / een buitenkant die niks van een stadion uitstraalt.”

    Dit alles is redelijk eenvoudig op te lossen. Kost zelfs meer aandacht en tijd, dan geld.

    Dat heet ook, oog voor detail hebben en liefde voor je huisvesting.

   12. Grad

    Hèhè gelukkig zijn er nog realisten, ik begon al te vrezen dat de roeptoeters de overhand begonnen te krijgen. Halve waarheden en geruchten maken ze tot feiten, voorstellen/gedachten worden zondermeer al tot uitvoering gebracht en aannames worden tot al zekerheden gebombardeerd.

   13. Ievel Knievel

    Ik beperk mij gewoon tot de feiten hoor. Alles wat ik tot nu toe heb beweerd is te verifiëren.

    Maar succes de komende jaren met het aangeklooi met mensen aan de knoppen die dit al jarenlang mogen doen. Zonder veversing, verfrissing of tegengas (nooit goed in een organisatie) .

    En succes in dat nieuwe stadionnetje dat dan een kopie gaat zijn van de zovelen nieuwe stadionnetjes (zal wel iets al la PEC worden dan). Lekker onderscheidend ben je dan. Zeker als het dan alsnog tegenzit en je dan alsnog in de KKD speelt, om plek 9. Maar ja, dan hebben de sponsors waarschijnlijk iets wat ze willen. Maar dat is dan ook het type mens wat het leuk vind om bij van der Valk af te spreken en loopt te shinen met hun eigen blokkendoos op een industrieterrein en in een zwarte of grijze leasebak rijdt, gekleed in een lichtblauw overhemd. Ja, een echte identiteit krijgt je club zo.

   14. DeOtjes

    Ja maar jij geeft je eigen draai en conclusies aan feiten.

    Een stadion hoeft niet onderscheidend te zijn. Een stadion moet functioneel zijn. Er moet gesport kunnen worden en moet supporters en sponsoren kunnen huisvesten en faciliteren.
    Als het daarnaast nog extra inkomsten kan genereren als het niet gebruikt wordt is dat mooi meegenomen.

    En als de Koel dat niet kan bieden dan is dat maar zo. Alle sentiment ten spijt.

   15. mats

    Precies. Zo denk ik er ook over. Kijk ik hoef geen betonnen bak a la Fortuna of erger Vitesse brrrrr,….maar kijk waar Vitesse staat tegenwoordig….hadden ze heus niet bereikt als ze in dat knusse oud Monnikenhuizen waren blijven zitten.

    Tuurlijk voelt de Koel als thuis, maar kom aan de faculteiten zijn prut en daarnaast is VVV ook nog eens duur voor wat ze qua stadion bieden.

    En verdomd! Dan bouw je toch desnoods een stadion met kleedruimtes bovenin zodat je die trap in ere kunt herstellen.
    Punt is, De Koel is uniek! Hopelijk kunnen ze op die plek iets creëren/ verbouwen waardoor VVV weer een tijd vooruit kan. Maar zoals het nu is is het niks.

   16. Ievel Knievel

    Onzin, het is helemaal niet helemaal niks.

    Ik durf zelfs te stellen dat ons stadion beter en mooier is dan vele stadions in Nederland. Zeker qua faciliteiten voor sponsoren.

    Alleen het uitvak is behoorlijk ruk, maar dan boeit me dan weer weinig.

    Ik moet alleen al aan de ellende denken die bij Top Oss staat, of Helmond Sport, Of Telstar, of Emmen, of RKC, of Excelsior, of Eindhoven, of nou ja, voorbeelden te over.

   17. DeOtjes

    Beetje flauw om nu te gaan vergelijken met (voornamelijk) KKD stadions. RKC en Excelsior zijn ook net niet op een neer clubjes. Wellicht dat zij dezelfde issues ervaren vwb sponsoring als VVV.

    Ik ken de de stadions niet dus google. RKC is relatief klein maar ziet er wel redelijk uit. Bij Excelsior kwam ik meteen op een site met verbouw plannen. De voorgevel heeft idd geen porem

   18. Ievel Knievel

    @ Deootjes.

    De grap is dat de stadions, al dan niet van KKD clubs of op-en -neer clubs nog allemaal relatief nieuw zijn of verbouwd zijn (de laatste 15-20 jaar) EN geen porem hebben.

    Nou dan, een ander voorbeeld van een ere-divsie club. het stadion van Fortuna is al 20 jaar half af. De nieuwe investeerder is half-half begonnen met een facelift, maar ook dit ligt alweer 2 jaar stil.

    Uiteraard heeft het merendeel van de top 14 in de eredivisie een stadion dat de afgelopen 25 jaar of nieuw gebouwd is of iedere zoveel jaar sterk gemoderniseerd wordt. Dat is ook een ongoing proces, dat iedere 5 jaar moet. Dat vergeet men sowieso ook te doen bij VVV. Dat stadion moet dus geld genereren, dus ook prioriteit hebben in je uitgaven.

   19. Quicksilver

    Probleem is dat je die investering in een nieuw stadion of renovatie ook terug moet verdienen. Het heeft geen zin om nu een aanzienlijke investering in de facaliteiten te doen, zolang onzeker is wanneer supporters weer worden toegelaten. Daarnaast blijft de bezetting van het stadion een probleem. Alleen tegen de klassieke Top 3 in de ED verkocht je het stadion uit. Tegen de andere ploegen in de ED is de bezetting minder en in de KKD zullen het er nog minder zijn.

    Als je toch opnieuw moet bouwen, begin dan met de jeugd. Niet alleen in de selectie, maar ook de Venlose jeugd. Betrek die zo vroeg mogelijk bij de club. Het hoeft geen Ballorig te worden in de Koel, maar “kweek” een nieuwe generatie supporters.

   20. Koelie

    Kip / ei verhaal. Je gaat nu sowieso niet meer supporters lokken met het huidige stadion. Je moet wel verbeteren. Had achteraf gewoon dat theater op de kazerne geaccepteerd……

   21. Ievel Knievel

    Je moet wel investeren in de Koel nu, omdat de ontwikkeling van een volledig nieuw stadion ook zo maar eens 10 tot 15 jaar kan kosten. Dat betekent dat je sowieso EN/ EN moet doen., anders is je club al dood voordat het nieuwe stadion er kan staan.

    Daarom kan je jezelf ook beter op de aanpak van de huidige Koel richten. De tekeningen daarvoor zijn al klaar.

    Het probleem zit hem dus in dat de club het niet voor elkaar krijgt de financiering rond te krijgen, niet in het plan zelf. Dat is een wezenlijk verschil.

   22. Ievel Knievel

    Maar het gaat dus over de vraag of het waar is, dat de Koel dat niet kan bieden. Dat wordt echt niet alleen door mij in twijfel getrokken.

    Het enige dat we zien is dat bij VVV niemand weet hoe ze dat moeten fixen, of ze willen het gewoon niet fixen (daar heeft het eerder alle schijn van> het plan “truuk d’n berg op”is al onder druk van ons tot stand gekomen). Misschien dus wel tegen de eigenlijke wens van Bogers in. Maar dat is iets anders. VVV weet het gewoon niet of wil het niet weten. Daar zou de gemeente of provincie nu wel eens een rol in kunnen spelen, al is het maar in het aanleveren van/ doorverwijzen naar de juiste expertise (heeft de gemeente al gedaan toen met dat onderzoeksbureau, waar ook een rapport uit is gekomen). Die vraag is niet zo raar van VVV, als ze het echt niet weten bij VVV.

    Maar het tenekrommende is dat men een plan van 4/ 5 jaar oud nu weer doodleuk in de prullenbak kiepert, terwijl men zelf faalt in het succesvol ontwikkelen van een lijn die men zelf heeft ingezet.

   23. Ievel Knievel

    Of een schijnbeweging, om de discussie om de club heen op een ander onderwerp te brengen.

    Op en rond de plek van de huidige Koel is natuurlijk ook gewoon nieuwbouw mogelijk, waarbij je ook gebruik maakt van de natuurlijke omstandigheden daar. Het een sluit het ander niet uit.

 21. chretien

  Of we nu onze Koel gaan renoveren, of dat men een nieuw stadion wil laten bouwen, we hebben dan sowieso gemeente en provincie nodig. Dus prioriteit nummer één moet dan worden een serieuze verbetering van de relatie met de autoriteiten. Dat is een must, zonder hen kunnen we niets.
  Ik vertrouw er op dat Stan Valkx en Jos Luhukay een selectie kunnen samenstellen die in de kkd goed mee kan. Wij als fans doen de rest, als we binnen mogen, schreeuwen wij ze naar voren.
  FORZA VVV!

 22. Ievel Knievel

  En dan gaat zo’n Zuid-Limburgse gladjakker als een Reginald Thal (gadver) ons eens even wat vertellen over ons stadion.

  Dat hij maar eens naar die gruwelbak van een Geuselt gaat kijken.

  Overigens oogt de Koel een stuk moderner dan het gemiddelde stadion in Belgïe. Er zijn uitzondering, er is ook een moderniseringsgolf geweest, maar dat geldt eigenlijk alleen voor een deel voor de top en de subtop.

  Zelfs in Duitsland, zeker op de lagere niveaus, zie ik veel mindere schoonheden van stadions, waar ook aan het onderhoud vaak het nodige mankeert. Daar hoor je dan niemand over. Daar hoort het er ineens wel bij. Idem voor de lagere niveaus in Engeland.

 23. jason

  Hierboven alweer iemand die het raar vind dat De Koel nog onoverdekte tribunes heeft. “wie wil er nu anderhalf uur in de regen zitten”.
  Nou ik of laat ik het zo zeggen ik kies ervoor om onoverdekt te zitten omdat deze tribunes goedkoper zijn. De regen neem ik op de koop toe. Daar hebben ze tegenwoordig paraplus of stukken plastic voor om je te beschermen. Wil je niet in de regen zitten dan kun je in De koel gewoon overdekt zitten toch ?
  Was alles overdekt dan zou de algehele prijs van een kaart ook hoger zijn. Nu heb je nog een keus. Prima dus.

  Nac en Roda hebben zo een stadion dat wij willen hebben en waar spelen die ook alweer ? En hebben die geen geldproblemen ?
  Heracles zat de laatste keren dat ik er was in het uitvak totaal niet vol. Half lege tribunes. Zij wilden een stabiele midden motor zijn. Nou dat zijn ze al jaren. De grijze grauwe middenmoot. Geen kans op Europees voetbal en geen degradatie gevaar. Oftewel saai saai saai en dat zie je bij hun aan de stadionbezetting. Maar de skyboxen zullen wel vol zitten ……

  Vvv is een heen en weer club en daar is helemaal niks mis mee. Elk jaar emotie of het nu vanwege goed spel is en een incidentele 9e plaats of omdat we weer met de zenuwen in de pens naar de koel gaan omdat degradatie in de buurt is. Nu krijgen we hopelijk weer de spanning van het promoveren. Heerlijk. Iedereen bij vvv van supporters tot de directie moeten dat eens gewoon accepteren dat we een heen en weer club zijn dan hoef je ook niet in paniek te raken bij een degradatie.
  De Koel is voor mij natuurlijk geen reden om geen seizoenkaart meer te nemen integendeel. De degradatie ook niet maar een vvv dat opnieuw gaat flirten mbt nieuw stadion wel.

  Lang leve De Koel met echt gras nog wel

  1. Ievel Knievel

   Mooi gezegd Jason. Het is echt niet zo dat VVV minder supporters trekt, omdat we ook onoverdekte plaatsen hebben. Voor sommigen is het juist leuk dat VVV die plaatsen nog wel heeft. In Duitsland is het ook bij heeeeeeeeeeeel erg veel clubs geen enkel probleem. België idem. Maar die onoverdekte zijdes, die kan je in de toekomst ook redelijk makkelijk overdekt krijgen hoor. Zoals ook in de verbouwplannen voor de Koel stond. Eigenlijk zou de gehele Koel stap voor stap vernieuwd worden

   Hoe lang kom ik nu al in de Koel? Ik heb jarenlang een seizoenskaart voor de onoverdekte delen gehad. Hoe vaak ben ik nu eigenlijk nat geworden? Zelden tot nooit. Zo vaak regent het dus ook niet. Het enige dat ik wel aan VVV overhoud in de winter zijn ijskoude voeten. That’s it.

   VVV trekt misschien wel iets te weinig supporters, omdat er geen goed verhaal verteld wordt. Niet aan de huidige supporters en niet aan de nieuwe supporters.

   Om de sponsoren te behagen kunnen er ook nu al, al dan niet via modulaire bouw, skyboxen verrijden aan de rondweg. Dat kan ook iets verhoogt, zodat je goed zicht op het veld hebt. De ruimte is er voor aanwezig. Qua andere voorzieningen voor sponoren? Ook die kunnen gemakkelijk uitgebreid worden, hetgeen VVV dan ook WEL heeft gedaan de laatste jaren.

   Zoals ik al eerder zei. Ook als je naar een nieuw stadion gaat, zul je de komende (10 jaar minimaal en misschien wel 15 jaar?) wat aan de Koel moeten doen. Dat nieuwe stadion staat er niet zomaar ineens. Een deel van de verbouwplannen zal toch uitgevoerd MOETEN worden. Geen keus. Alleen met onderhoud ben je er niet.

   Waarom dan niet meteen de Koel goed aanpakken? Waar loopt het spaak met de investeerders? Waarom investeert VVV niet zelf in zijn voorzieningen? Waarom moet er op de korte termijn rendement gehaald worden uit tribunes. Je bouwt ze toch ook voor de lange termijn? Het hoort toch gewoon bij je basisvoorzieningen. Er wordt toch rendement gehaald uit tribunes? Mensen betalen toch voor entree? Er kan toch veel meer met het stadion?

   Ook op het veiligheidsgebied zijn er veel meer mogelijkheden dan VVV schetst.

   De ligging van de Koel hoeft helemaal geen probleem te zijn. Via de Klagenfurtlaan loopt er zelfs een prima verbindingsweg richting de Koel, mooi om de stad heen, redelijk van en naar de snelweg toe.

  2. Rossie

   100% mee eens. Juist als VVV De Koel verlaat is dat voor mij een reden om geen seizoenskaart meer te nemen. Ik walg van die saaie, kleurloze multifunctionele stadions. De Koel is de ziel van VVV. Die verkwanselen is alles verkwanselen. Dan worden we juist een MVV of Roda…ik moet er niet aan denken! En die Thal-kwal moet gewoon z’n mond houden, wat een onzin zeg! De huidige Geusselt is een van de lelijkste en sfeerloze stadions van Nederland. Lang leve De Koel!!!

   1. Godfried

    @rossie Mag ik dan zeggen dat je geen fan bent? Dus jij gaat alleen naar VVV vanwege de Koel? Ook als dat betekent dat dit het einde van de club kan betekenen?

    De Koel is de ziel van VVV. Vertel, waarom? Vanwege de trap? De lege tribunes? De gaten in de rondweg? Het troosteloze onkruid dat tussen de stoelen weeldig groeit? De slecht bereikbare toegangsweg? De in modder weggezakte fiets stallingen? De onoverzichtelijke situatie na de wedstrijden? De slechte geluidsinstallaties?

    Dit valse sentiment zie je vaak bij mensen die niet met verandering om kunnen gaan. Die altijd alles bij het oude willen houden. Die continu roepen “vroeger was alles beter”.

    Weet je waarom er zo weinig nieuwe aanwas is qua supporters? Om dat de meeste jongeren de Koel een aftands stadion vinden. Die willen niet door de modder hoeven ploeteren om een wedstrijd te zien. Dan kijken ze wel vanaf de bank.

    En ja, dan kun je zeggen: fuck de jongeren. Maar dat is wél de toekomst van VVV. Of denk jij dat over 15 jaar nog steeds diezelfde 70 plussers zitten te ‘greeken’ die er 30 jaar geleden ook zaten?

    Je moet met de tijd mee. De Koel is maar een onderkomen. Een onderkomen dat niet meer dan deze tijd is. Wanneer je auto roestplekken vertoont, hortend en stotend vooruit komt en gekke geluiden maakt, koop je op een gegeven moment toch ook een nieuwe?

    Elke club pakt door met hun stadion. VVV in zo onderhand nog de laatste in Nederland die in het oude stadion speelt. Zijn zij allemaal zo gek, of zijn wij misschien de Don Quichot van de voetballerij?

   2. supportertje

    Dus als iemand een andere mening heeft is hij geen fan van VVV. Als hij voor een stadion op de berg is en daar graag een nieuw, of goed gerenoveerd stadion ziet, dan kan en mag dat. Het is ook mijn mening, ben nu in een keer geen fan meer van VVV. Houd op, ieder zijn mening.

    En dan het gegeven, een vals sentiment omdat mensen niet met verandering om kunnen gaan. Al helemaal flauwekul, spreek voor jezelf, kun jij niet om met verandering, of meningen van anderen. Ik ben ook voor een stadion op de berg. Maar dan wel een nieuw of goed gerenoveerd met alles wat een goed stadion moet hebben.

    Vroeger was alles beter, in sommige gevallen klopt dat, vooral hoe mensen met elkaar omgaan, kunnen ze tegenwoordig nog wat van opsteken. Alles moet groter, nieuwer, beter. Hoe het betaald moet worden weet niemand. Soms iets behoudender zijn is niks mis mee. Kijk maar eens in je eigen omgeving, hoe ver mensen zich in de schulden steken, omdat ze alles willen hebben. Om later staan te janken dat het uit de hand loopt.

    Dat alles beter gaat worden omdat er een nieuw stadion staat, is ook niet waar. Of blijven dan de prijzen van de SZ kaarten laag. Denk het niet. En waarom zit het dan bij Vitesse nooit vol. Groot stadion zoals vele in Nederland, maar bij de vele uitwedstrijden die ik heb bezocht, nooit vol. Dus dat is ook geen garantie. Onze Nederlandse topvoetballer Johan Cruyff zei als trainer, zorg dat je kapitaal op het veld staat, dan komen de mensen en de rest van het geld vanzelf binnen.

   3. Gerardus

    Ik ga onder andere naar VVV vanwege de Koel. Dat is juist hetgeen wat de club uniek maakt ten opzichte van andere clubs. Natuurlijk is het niet alleen de Koel, maar het is wel een belangrijk iets.

    Maar de zaken die jij noemt kun je toch gewoon aanpassen? Dat was tenminste de bedoeling met het verbouwen van het stadion. Ik zou mijn god niet weten waarom dat niet kan en waarom je perse een nieuw en veel duurder stadion wilt gaan bouwen. Nu kun je juist alles gefaseerd toen waardoor je supporters op andere plekken kunt herbergen voor een seizoen als je bijvoorbeeld de Oost Tribune wilt aanpakken.

    De meeste clubs met een nieuw stadion hebben alleen maar problemen eraan overgehouden en is het een strop aan de nek zodra het voetballend tegen begint te vallen. Kijk maar naar die subsidiepot in Parkstad. In Heerenveen betalen ze jaarlijks (dacht ik) 1.5(!) miljoen euro voor het stadion en is de situatie zo florissant dat ze jaarlijks klappers moeten maken om geen verlies te lijden. Bij Vitesse betalen ze zich ook scheel en hebben ze een of andere Rus die daar nooit komt maar er wel geld in pompt. ADO loopt ook niet bepaald soepel, Fortuna heeft één hele rijke Turk die ervoor zorgt dat ze staan waar ze staan. Een nieuw stadion klinkt vaak logisch, maar over het algemeen pakt het minder goed uit en wordt zo iets vooral gepresenteerd en er doorheen gedrukt zodra het goed gaat. Gaat het minder dan wordt er (gek genoeg) door niemand rekening mee gehouden dat het niet loopt en voor veel kosten zorgt.

    Een nieuw, en vaak duur, stadion is dus niet perse nodig en zorgt eerder voor een bedreiging van de toekomst dan dat het potentie realiseert. Dan kun je beter vernieuwen en langzaam gaan verbouwen zoals al eerder is genoemd bij Sparta, Heracles en GAE. Met name GAE heeft een beroerde ligging als je het hebt over uitvalswegen en dergelijke. Met name GAE en Sparta zijn cult clubs die hun status te danken hebben aan hun stadion en hier ook niet voor niets voor kiezen.

    Overigens clubs als Real Madrid, Liverpool en Royal Antwerp kiezen ook niet voor niets ervoor om in hun eigen stadion te blijven. Al zijn dat iets andere soort clubs uiteraard.

   4. Ievel Knievel

    Mooi voorbeeld hoe onmogelijk dat stadion van Go ahead Egles ligt, met geen 1 ontsluitingsweg, achtertuinen van huizen aan 2 zijdes van het stadion, een trainigsveld met een voetgangers steegje aan de andere kant, en rijtjeshuizen met een smalle straat tegenover de hoofdingang; en zo goed als geen parkeerplekken (op een mini parking na) in de buurt van het stadion. Toch hebben ze daar voor de helft vernieuwboud (en voor de helft niet). Die doen het dan zogenaamd beter dan ons? Interessant.

    https://www.google.nl/maps/place/De+Adelaarshorst/@52.2599392,6.1710878,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c7ea46472fabdb:0x38c225647ec01775!8m2!3d52.2599392!4d6.1732765

    De meeste vernieuwbouw in Engeland heeft vanaf jaren negentig ook gefaseerd plaats gehad (op nieuwe tempels na) ; tribune voor tribune. Alle stadions waarvan we nu vinden dat die karakter hebben, zijn op die manier gerenoveerd. Daar zijn ook vaak van onoverdekte tribunes, met de grootste onmogelijke bouwkundige uitdagingen, keurig overdekte zittribunes zonder hekken gemaakt. De stadions zijn vaak niet verplaatst. Daar waar wel gaan veel supporters zich vroeg of laat ook tegen de club keren (zoals bij Arsenal dat worden er ieder jaar meer).

    Het stadion van Charlton (en Sheffield United) zijn ook liggend in kuilen gerenoveerd. En dat is ook gewoon gelukt.

    De meeste Engelse stadions, zoals dat van Liverpool en Newcastle United liggen onmogelijk ingeklemd tussen arbeidershuizen, flatgebouwen en ander soortige gebouwen en vaak aan doodlopende straten en andere rare situaties. Toch zijn in Engeland op alle niveaus, ook de lagere, verbouwingen en vernieuwbouw pogingen succesvol gefinancierd. Rara hoe kan dat?

    Een gevolg van te luxe (vernieuwde of) nieuwe stadions is dat de seizoenskaartprijzen uiteindelijk de pan uit gaan reizen, want die investeerders willen rendement terug. Niet schrikken als je seizoenskaart beetje bij beetje steeds duurder wordt en jan met de pet de uiteindelijke 500 euro voor een jaar niet meer kan (of wil) betalen. Daarom hebben een aantal supporters van Manchester United hun eigen club opgericht, op een lager niveau. Ze waren er zo klaar mee en waren het plezier in hun club zo kwijt, dat ze er vrede mee hadden om maar divisies lager te gaan acteren onder een nieuwe naam, maar wel met plezier!

    https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_United_of_Manchester#:~:text=Geschiedenis-,Oprichting,de%20top%20van%20het%20voetbal.
    (Misschien een leuke tegenstander voor VVV in de voorbereiding).

    Het volgende voorbeeld is wel het ultieme horrorbeeld als investeerders het voor het zeggen krijgen. De club en het stadion zijn verhuisd. Uiteindelijk wilde men de naam en de clubkleuren en identiteit gaan aanpassen, etc.. Hoe Wimbledon Milton Keyns Dons werd:

    https://sport.infonu.nl/voetbal/166919-wimbledon-fc-de-spraakmakende-verhuizing-van-een-voetbaclub.html

   5. Gerardus

    Hier staan overigens nog de plannen op voor de verbouwing en ik vind het er nog steeds uniek uitzien, en een stuk beter! https://m.limburger.nl/cnt/dmf20180611_00063831/zo-ziet-de-koel-er-uit-na-de-verbouwing/

    Naar mijn mening blijft het dan een uniek en prachtig stadion waarvoor je deze speciaal zou moeten bezoeken. Ongeacht welke spelers op het veld staan.

    Overigens is het zorgwekkender dat er aandelen werden uitgegeven en met deze aandelen zouden de stadion renovaties gerealiseerd moeten worden. Iets wat volgens Bogers nu niet zal gebeuren omdat ze een nieuw stadion willen. Met andere woorden betekent dit dus dat zij ofwel alleen een nieuw stadion willen, ofwel het geld is op en het is weet ik waar naartoe gegaan. In het ergste geval zouden de huidige aandeelhouders er zelfs voor kunnen kiezen om deze te verkopen aan een Rus, Zwitser, Zwitserse Rus of een Mexicaan.

   6. Ievel Knievel

    Oftewel Marco Bogers praat een hoop poep. Precies de reden waarom ik zo kritisch ben.

    Hij heeft inderdaad uitspraken gedaan die hij niet waarmaakt. Je zou dit juridisch gezien best misleiding kunnen noemen. De aandelen zijn daar een goed voordeel van. Waar is dat geld? Ik durf te wedden uitgegeven aan dat leger kanzloze huurlingen of aan de afkoopsom van Maaskant.

    En verder; tuurlijk zien die plannen voor een verbouwde Koel er geweldig uit. De ligging is ook fantastisch.
    Niet voor niets waren alle reacties op 1 of 2 na positief over de Koel onder het aangehaalde VI-artikel. Dat zijn dan ook voetbalfans.

    Niemand die mij ook kan uitleggen waarom hier geen investeerder voor te vinden is. Kennelijk wil Covebo ook niet meer betalen voor naamgeving.

    Verder: vandaag moest ik In Rotterdam/ Schiedam zijn, met de trein. Ik kwam langs het NAC stadion> sjezus wat is dat ding lelijk aan de buitenkant: LILLIJK!!!!!!!

    En dat geldt voor meer voetbalstadions van buiten. Van de Arena-buitenkant word ik ook niet echt warm. Of van de Euroborg evenmin (meer beton kan je niet bedenken).

    Maar wat wil je ook. Je kijkt de halve tijd tegen de onderkant van betonnen trappen aan. Met groene aanslag.

    Zelf de gemiddelde blokkendoos op tradeport ziet er aantrekkelijker uit. Dat is dan dat aantrekkelijke voetbalstadion dat sommige voor ogen hebben?

    Ons entreegebouw ziet er stukken netter uit; moet ik zeggen: stukken.

    En: ok, het Kasteel, dat ziet er wel aardig uit, van buiten ook. Alleen ook niet echt als een stadion.

    De beleving in de meeste voetbalstadions is precies zoals die op O of Z bij ons is hoor. Op de hoofdtribune is het bij ons echt wel goed toeven. Maar in de meeste stadions zit je op een plastic kuipje op een betonnen trap voor en onder golfplaat. TL lampje erboven. Dat verschilt niet zoveel met de beleving elders.

    Vergeet ook niet dat als Bogers het over de faciliteiten heeft dan gaat het om puur om aanstelligere sponsoren die steeds meer en meer luxeuze wensen krijgen. Bogers interessert het heel weinig hoe het gewone supportersvolk zit hoor. “Champange”, daar get het over.

    Wat je bij VVV ziet is dat het onderhoud gewoon ver te wensen over laat. Dat mis je gewoon. En dat is echt niet altijd alleen een geld kwestie (wordt voornamelijk voor vrijwilligers gedaan) dat heeft ook met een oog voor detail en scherpte te maken (en een boeiuh mentailteit).

    Dus roest, vies, kuilenweg, lekkages> dat is allemaal gewoon regulier onderhoud.

    Maar goed, stadionuitstraling dus.
    Daar vielen sommige laatst over hier, dat de Koel niet als een stadion oogt.

    Nou; de lichtmasten zie je vanuit half Venlo, omdat de Koel een kuil is die HOGER ligt. Je ziet van mijlen ver waar het stadion is. Heerlijk.

    Bedenken ook eens de mooie woorden van Helene Hendriks die het over het mooiste voetbalstadiongeluid in Nederland had, waar? In de Koel!!! De noppen op de trap!!! Dat is cult!

   7. Grad

    Die ‘level Knievel’ is toch van alle markten thuis. Weet hoe een RvC en voorzitter moet functioneren, weet hoe een directeur zijn bedrijf moet leiden, weet hoe een technisch directeur zijn taken moet uitvoeren, weet hoe je bouwzaken en infrastructuur moet aanpakken en weet hoe alle problemen opgelost moeten worden.
    Dus dé ideale persoon die leiding zou kunnen gaan geven aan het vernieuwde VVV en de terugkeer naar de eredivisie.

   8. Ievel Knievel

    Nu een reactie op de juiste plek. Nogmaals. Al ie info waar ik me op baseer haal ik gewoon uit de pers en van de eigen kanalen van VVV af. Het zijn heel vaak uitspraken van medewerkers van VVV zelf; en ik gebruik verder gewoon mijn hersens. Ik weet niet hoe ik directeur moet zijn. Ik benoem dingen die mis gaan. Dingen die ik zie.

    Het architectenbureau dat de prachtige vernieuwbouwplannen voor de Koel heeft gemaakt kan je trouwens precies uitleggen waarom vernieuwbouw wel gewoon mogelijk is, tegen welke kosten. Geld dat VVV al gereserveerd HAD, vanuit inkomsten van aandeelhouders, die al deels zijn aangetrokken. Waar is dat geld nu?

    Misschien ook even googlen op “nieuwbouw de Koel” en dan wat artikelen lezen en wat youtubefilmjes gaan afspelen die je tegenkomt. Best grappig.

    https://www.google.nl/search?q=nieuwbouw+de+koel+Venlo&sxsrf=ALeKk00DE2YGrqr1J8U5DJlNZDM-yK1C-Q:1621442021560&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjCu9-dltbwAhVx7OAKHWDADmMQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1600&bih=789#imgrc=lMhJ55iDWEAc7M

   9. Grad

    Ik ben bekend met beelden en artikelen van ‘nieuwbouw de Koel’ en voor de duidelijk ik ben geen tegenstander hiervan, maar ook niet van een nieuw stadion als dit meer mogelijkheden biedt voor de toekomst.

  3. Godfried

   Luister Jason, ik denk dat je tegen en over mij hebt. Ik kan je verzekeren dat nog geen 0,1% van de mensen zin heeft om onoverdekt in de regen te zitten. Dat jij dit wel wil vanwege financiële redenen, dat is je goed recht. Maar in een normaal stadion kan het tegenwoordig niet zijn dat je nat wordt. Waarom denk jij anders dat deze tribunes altijd praktisch leeg zijn? Ze hebben er potdomme levensgrote spandoeken overheen geplaatst, omdat er toch geen hond wil zitten. Hoe kun jij nu beweren dat dit prima is?

   In een normaal stadion zijn dit juist de meest gewilde plekken. En ja, je kunt idd een paraplu openen ja. Alleen ziet de persoon achter je dan geen hol. Op een volle tribune kun jij echt geen paraplu openen en met een stuk plastic op mijn hoofd zitten ga ik dus niet doen. Ben niet gek.

   Nee, VVV loopt enorm veel inkomsten mis vanwege het feit dat 1/3 onoverdekt is. Daar doet jouw mening helaas niets aan af.

   Dat andere clubs met een fatsoenlijk stadion problemen hebben wil toch zeker niet zeggen dat dit altijd zo moet zijn? Bij Willem II, Sparta, Heracles, Zwolle, Fortuna gaat het wel goed.

   Jij zegt dat het stadion van Heracles half vol zit. Nou, de feiten zijn dat er gemiddeld elke thuiswedstrijd 10.000 – 11.000 mensen zitten. De capaciteit is 12.000. de bezettingsgraad is dus vele malen beter dan bij VVV.

   Hier zitten gemiddeld 5.000 – 6.000 mensen, terwijl de capaciteit 8.000 is. Hoe dat komt? Omdat de onoverdekte tribunes overwegend leeg blijven.

   Heracles heeft overigens tot 2005 altijd eerste divisie gespeeld. In 2006 kregen ze het nieuwe stadion. Vanaf dat moment spelen ze onafgebroken eredivisie. Toeval? Of een logisch gevolg van grotere capaciteit, meer geld, betere spelers, hoger op de ranglijst?

   Het is allemaal geen hogere wiskunde hoor. Alleen is het uiteraard geen garantie op succes. Maar zonder vooruitgang komt het succes er in ieder geval nooit.

   1. Koelie

    Mooiweertribunes passen dan wel goed bij de mooiweerspelers die we de laatste jaren vooral aantrekken. Nadeel is wel dat ze zorgen voor minder mooiweersupporters voor op die mooiweertribunes.

   2. jason

    Als jij reageert Godfried dan zal ut wel. De vn tribunes (onoverdekt) o.a. die achter de dugsouts zijn de eerste die uitverkocht zijn als vvv tegen ajax psv of feyenoord speelt. Wat denk je waarom. Omdat die goedkoper zijn. Daar kiezen mensen voor. Het wordt allemaal te duur en daarom is het prima dat mensen kunnen kiezen in prijs onoverdekt/overdekt. Die levensgrote spandoeken waar jij het over hebt liggen alleen op de onoverdekte tribunes onder het uitvak omdat daar mensen nou eenmaal liever niet willen staan. Ook had je daar last van het vangnet qua kijkgenot. Heeft dus niets te maken dat ze onoverdekt zijn. en zolang de overdekte tribunes niet elke wedstrijd uitverkocht zijn loopt vvv helemaal geen inkomsten mis door die 1/3 onoverdekte tribunes. Ze kunnen toch overdekt gaan zitten ?

    Wat heracles betreft denk jij dat er elke thuiswedstrijd 4000 man een los ticket kopen ? Ze verkopen nl gemiddeld 6600 seizoenkaarten. Geloof me ik was er en heb met eigen ogen gezien hoe leeg de tribunes waren.

    Verder heb je het ergens anders over de jongeren. Denk je nu echt dat de jongeren niet komen om de redenen die jij noemt ? Vanwege een fietsenstalling of wat modder ?

    Trouwens ik vind dat er juist wel veel jongeren in de koel zijn. Hele gezinnen en zelfs de harde kern op O bestaat uit veel jongeren. Het zijn denk ik juist de oudjes die klagen dat ze hun pikje in een oude pisbak moeten leggen. De jeugd boeit dat niet.

    In venlo zouden ze eens wat trotser op vvv mogen zijn. Op alles zijn ze heel trots. De zomerparkfeesten , de venloop maar zodra ze entree moeten betalen dan haken ze af.

    Lang leve die unieke Koel

   3. Ievel Knievel

    Er worden hier trouwens ook elders onwaarheden over Heracles verkondigd.

    Hun nieuwbouw is niet uit 2005/2006, maar van eind jaren negentig. In 2005/ 2006 zijn er wat rijen stoeltjes toegevoegd (geen grote verbouwing). Hun “nieuwe”stadion is opgeleverd toen ik nog in het voortgezet onderwijs zat. Eerst met een kleine beperkte capaciteit. (6500/ 7500) meen ik. In dezelfde periode als dat de Goffert vernieuwbowd is. Beide stadions waren een voorbeeld voor het (niet gerealiseerde) stadion van VVV dat op het huidige bijveld zou komen, maar door gemeente en VVV vakkundig verprutst is. Door deze pruts acties is Berden de verbouw gaan trekken die in 2003 geresulteerd heeft in de bescheiden vernieuwbouw van de Koel, met de komst van de O tribune en nieuwe gebouwen. Overigens is de gemeente Venlo bij die jaren negentig teruggefloten vanwege landelijke en EU-regels omtrent verboden staatssteun. Slecht jurdisch advies is er toen ingewonnen. Er was ook geen projectteam oid.

    Bij Heracles heeft men jarenlang er over gedaan om het stadion langzaam vol te krijgen.

    Bedenk ook dat ze in hun oude ini mini stadion met houten tribunes al aan hun plan zijn gaan werken. Dus in dat oude plan heeft de groei zich al deels voltrokken. Voorzieningen die echt 3e wereld land waren vergeleken bij wat VVV nu heeft trouwens ook. Het kan verkeren In dat stadion heeft men al een groei ingezet bij Heracles van 1300 toeschouwers gemiddeld in 1994 naar ongeveer4500 toeschouwers voordat het nieuwe stadion er was. Dat heeft men met acties voor elkaar gekregen. Publieksacties en marketing. Voor het aantrekken van sponsoren zal vast hetzelfde gegolden hebben. Dat lag dus allemaal niet aan de faciliteiten, maar aan een goed verhaal dat de achterban werd voorgehouden.

    En ook voor de groei van subtop eerste divisie (jaren voor uitgetrokken, dus niet in 1 seizoen kampioen willen worden) naar top (dan een paar seizoenen meespelen voor promotie bovenin), naar overleven onderin de ere divisie (drie jaar meen ik) naar langzaam richting middenmoot opschuiven in de ere heeft men jaren gedaan, bijna 10-15 jaar in totaal van begin plan tot succes.

    Hun nog nieuwer vernieuwde stadion werd precies geopend toen ze met die wat beperkte capaciteit europees voetbal hebben gehaald. Ze hebben dat vernieuwde stadion nog zelden tot nooit uitverkocht trouwens. Dus misschien is die capaciteit van 12.000 wel te hoog voor hen, terwijl 12.000 voor VVV goed zou kunnen zijn. VVV heeft al eerder bewezen deze aantallen te kunnen aanspreken (in de jaren zeventig onderin de eredivisie) en half jaren tachtig (subtop eredivisie). Al zou VVV gemiddeld op 8500 fans in de ere uitkomen en ongeveer 3500 in de eerste. Daar kom je op uit gemiddeld genomen door alle seizoenen heen meen ik.

 24. eric

  Jullie zijn allemaal zeikers, die Post is geen beoogde aanvoerder.Zeikt zijn collega’s af publiekelijk voor de camera.Speelt het op de man, schandelijk voor een aanvoeder.Pakt aan de lopende band kaarten op ondenkbare plaatsen en veroorzaakt overtredingen op gevaarlijke plaatsen eine prutser is het.Daar hoor je hem niets over zeggen.Die band had hij al veel eerder in moeten leveren.dan was hij al vertrokken of ontslagen.maar ze durven hem niet aan te pakken.Machas was een goede komt voor zijn collega’ op en trekt zijn mond open bij voor hem onduidelijkheden.Helaas is hij de taal niet machtig.Post weg ermee,Arias helaad ook , Hupperts ook

  1. Rossie

   Belachelijk dit! Danny Post is het beste wat ons de afgelopen jaren is overkomen! Als iedereen zijn instelling had gehad waren we nu never nooit niet gedegradeerd!

   1. VenVoeVer

    Las net op Voetbalprimeur dat Machach 1 duel schorsing heeft gekregen n.a.v. incident bij wedstrijd tegen Ajax. Las ook in bericht dat huuroptie met Machach waarschijnlijk niet wordt gelicht.

 25. Oelie op zuid

  Post is voor VVV een goede speler. Hij is echter niet meer de man die er bovenuit stak met inzet en strijd. Hij heeft zeker inzet maar hij merkt dat de jaren ook gaan tellen. Hij laat nu vaker zijn man lopen en hij is vaker niet meer in staat om fouten van andere te corrigeren.
  Hij heeft zeker een geelzwart hart en is zeker geraakt door de degradatie. Ik denk dat hij in de kkd zeker tot de beste zal behoren, maar dat hij in de eredivisie alleen in een goed team zal kunnen passen, waarbij ook andere zijn incidentele fouten kunnen corrigeren.
  Mocht hij weg willen dan moeten wij hem bedanken voor zijn inzet en hem met een menselijk gevoel behandelen. Hij is goed geweest voor VVV, dan moet VVV ook goed zijn voor hem. Als Jos het wel ziet zitten in Danny , dan is hij de man die dit moet bespreken met hem.
  Voetbal is emotie, een voetbalclub heeft geld nodig om te blijven bestaan. Zonder geld geen voetbal. VVV heeft sponsors nodig, want wij als toeschouwers zijn maar een klein deel van de begroting, maar een groot deel van de emotie.

 26. chretien

  Natuurlijk is Post niet meer wat hij was 2-3 jaar geleden. Echter voor de kkd is hij prima, ook als aanvoerder. Mocht hij willen vertrekken, dan moet er worden gepraat over het contract dat hij nog heeft tot medio volgende jaar. Voor een paar ton moet dat afgekocht kunnen worden. NEC? Dan wordt het een ander verhaal.

 27. Ievel Knievel

  Kennelijk is er het vuurtje bij de rook toch wel iets groter dan de Emmen-voorzitter ons wil hebben laten geloven:

  https://www.vi.nl/nieuws/knvb-aanklager-start-vooronderzoek-naar-handelen-emmen

  Wat zouden de consequenties eigenlijk zijn als er bewijs is en Emmen gestraft moet worden? Conseqeunties in de play offs zullen meteen heel zwaar zijn> je kan immers geen puntenaftrek doen. En men speelt donderdag al.

  Overigens ben ik voor NAC, in alles een grotere voetbalclub dan Emmen. Die horen wel echt in de ere thuis. Ik gun het Steijn ook. Ook al is de club een permanent wespennest. Emmen begint ook in rap tempo sympathie te verliezen bij mij. Dan kan Emmen er ook (ergens terecht) uit vliegen. Mochten ze daadwerkelijk regels hebben overtreden inzake Fortuna kunnen ze volgend seizoen in de KKD beginnen met enkele punten in mindering.

  Over Emmen’s imago: Je kan niet eeuwig de underdog blijven spelen. En spelen doen ze het. Te overdreven de laatste tijd vind ik. Ook misplaatst, want ze kieperen kennelijk bakken met geld overboord om uit te geven aan hun selectie. Eigenlijk is het ergens een schande dat zij met dat budget zo’n beetje het hele jaar onderin hebben gebivakkeerd en ook nog superveel pleisters hebben moeten plakken in de wintestop. Pleit niet echt voor het aankoopbeleid (oorspronkelijk) en de trainer. Ben ook benieuwd hoe sportief ze blijven als NAC voor komt te staan, met 1 of 2 goals en NAC er scherp induikt. Emmen is al tijden geen echte tegenslag meer gewoon (ook weinig tegenstand overigens). Ook benieuwd of ze het op eigen kracht zonder pingels kunnen.

 28. Ievel Knievel

  Dan nog even een aantal interssante details uit het VI-stuk over VVV.

  Volgens Jos Luhukay trof hij een selectie aan met een zeer ernstige fysieke traingsachterstand. Oftewel. Dat is helemaal mis gegaan afgelopen seizoen. Verklaart meteen de enorme terugval die sommige spelers hebben doorgemaakt. Jos heeft nog nooit een team gezien dat zo slecht herstelde en fysiek zo zwak was (in zijn carrière in het buitenland). Dat verklaart dus ook het gebrek aan “puf”.

  Interessant daarin is ook dat Jos (en zelfs Bogers heeft toegegeven) een groep aantrof zonder vertrouwen in elkaar, los zand, groepjes, die niet voor elkaar en de club door het vuur wilden gaan; terwijl de Koning aangaf een hechte groep te hebben gehad waarvan hij vertrouwen kreeg en waarmee hij zegt nog wel 4 of 5 punten te hebben gehaald. Tja……Wat moet je hier nu van vinden? Dat komt toch ook ongeloofwaardig over van Hans. Hans was toch verantwoordelijk? Ook voor de traingsachterstand en voor de sfeer in de groep?

  De schuld moet dan ook nog meer in de rest van de trainersstaf gezocht worden: wat hebben Driessen, Luypers, Demouge, Rookx dan gedaan als er zo zwak getraind is en de mentaliteit zo ruk is. We hebben toch niet voor jan lul 4 assistenten? En als Bogers dit allemaal wist (en Valkx), waarom dan 8 wedstrijden voor het einde pas ingrijpen?

  Maar goed, dat komt dus door die huurlingen, waar niet op karakter, of aanvullende eigenschappen ten opzichte van andere spelers in de selectie is geselecteerd. er is ook niet gevraagd of deze spelers wel voor VVV wilden ballen kennelijk. Ze waren hier ineens. Kennelijk beslist door hun zaakwaarnemer of hun club.

  Ook heeft men het ineens over investeerders die hebben meebetaald aan de winterhuurlingen. Wie zijn dit? Wat is hun belang (in de club), wat willen zij terug voor de investeringen? Is dat in lijn met het beleid van de club? Krijgen anonieme figuren zo niet erg veel zeggenschap over onze club? Hebben zij eigenhandig bepaald dat er “versterkingen”(verzwakkingen) gehaald moesten worden? Wat is de wederdienst die VVV moet leveren?

 29. Ievel Knievel

  Nogmaals. Al ie info waar ik me op baseer haal ik gewoon uit de pers en van de eigen kanalen van VVV af. Het zijn heel vaak uitspraken van medewerkers van VVV zelf; en ik gebruik verder gewoon mijn hersens. Ik weet niet hoe ik directeur moet zijn. Ik benoem dingen die mis gaan. Dingen die ik zie.

  Het architectenbureau dat de prachtige vernieuwbouwplannen voor de Koel heeft gemaakt kan je trouwens precies uitleggen waarom vernieuwbouw wel gewoon mogelijk is, tegen welke kosten. Geld dat VVV al gereserveerd HAD, vanuit inkomsten van aandeelhouders, die al deels zijn aangetrokken. Waar is dat geld nu?

  Misschien ook even googlen op “nieuwbouw de Koel” en dan wat artikelen lezen en wat youtubefilmjes gaan afspelen die je tegenkomt. Best grappig.

  https://www.google.nl/search?q=nieuwbouw+de+koel+Venlo&sxsrf=ALeKk00DE2YGrqr1J8U5DJlNZDM-yK1C-Q:1621442021560&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjCu9-dltbwAhVx7OAKHWDADmMQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1600&bih=789#imgrc=lMhJ55iDWEAc7M

   1. kuebke

    Rust nu eerst maar eens een tijdje uit Ievel,je zat wel pijn in de vingers hebben en moe zijn van al dat geschrijf Haha !!

   2. Ievel Knievel

    Ik verveelde me even in thuisquarantaine; gelukkig mocht ik vandaag weer de hort op 😉 😛

   3. kuebke

    Maar goed dat je weer thuis bent want dan krijgen we allemaal gelukkig weer genoeg lees voer .

 30. mats

  Wat ik dus echt spuuglelijk en ontzettend knullig vind aan De Koel is die lelijke maastribune.. veel te ver van het veld,…. die grasstroken er voor , en die lege tribunes ervoor ..en die apekooi waar ze supps van de tegenstander indouwen.

  Wat er echt moet gebeuren in de Koel is dat er nieuwe toegangswegen komen naar alle tribunes zodat die hele Westkant op de schop kan en er één mooie tribune a la Oost kan komen. Maar wel iets groter.

 31. mats

  Venlonaren, bedankt voor het mogelijk maken van deze site, maar is het misschien mogelijk dat er wat threads aangemaakt worden bijvoorbeeld over het stadion, transfers, eventueel voor Ievel een eigen thread waar hij eindeloos kan oreren…..
  deze thread raakt een beetje vol en alles loopt door elkaar, is nauwelijks nog bij te houden. Thanks

 32. Koelie

  Ja een soort forum, een VVV forum. Met heel veel topics over alles behalve VVV nieuws.

  Op zich goed moment om dat forum nieuw leven in te blazen. De club is sinds opblazen er van niet vooruitgegaan. Kunnen we gewoon verder gaan waar we gebleven waren.

  1. supportertje

   Ook toen waren vele vraagtekens, die alsmaar groter werden. Natuurlijk moet VVV naar de toekomst kijken. Maar nog belangrijker, ze moeten die zelf creëren. Je tot je neus in de schulden steken heeft geen zin. Echter er moet wel wat gebeuren. Vele supporters zijn voor de Koel, het is van VVV, en dat neemt een hoop belemmeringen weg. Echter nu nog de juiste geldschieters vinden, en daar zit m.i. het probleem van VVV.

   Het bestuur dat er nu zit, zal echt zijn best wel doen. Echter gaat het te langzaam, halen ze wel geldschieters binnen, maar dat is voor een seizoen, en om draaiend te blijven. met heel veel dank aan die sponsoren natuurlijk, want anders was VVV allang de nek omgedraaid.

   Zaak is het nu om voldoende mensen te vinden die geld willen steken in VVV. En dan heb ik het over mensen en bedrijven die grote sommen willen ophoesten t.b.v. VVV. Daar moet op ingezet gaan worden. En daar zijn mensen voor nodig die hier dag en nacht “bij spreken van” mee bezig gaan zijn. Een groot stadion op een plek ver van Venlo is zo wie zo niets. Velen zien daar geen heil in en dat heeft niets met verandering te maken, maar met het gemak als het stadion om de hoek ligt, en voor velen makkelijk is te bereiken.

   Dus gaan voor een super renovatie, zonder een betonnen gedrocht neer te zetten. Werk maken van aandeelhouders die tijdelijk hun geld hierin steken, en zorgen dat ook de supporters aandelen kunnen kopen van hun club. Met een supporters aandeelhouders vereniging als spreekbuis.

 33. Goodie

  Zo, wie het laatst lacht….
  Ik verwacht dat ze in Emmen grote problemen hebben. 2 spelers boven de 23 uit Peru die minimaal 4 ton verdienen. Dat was eigenlijk toch het kapitaal op het veld bij Emmen.

   1. Goodie

    Emmen maakt dezelfde fout als die VVV zo’n 10 jaar geleden maakte.
    Emmen promoveerde voor het eerst, wij na heel lang eerste divisie. Bij beide stonden rijen op de stoep om een SCC aan te schaffen. Beide spraken over een nieuw en groter stadion en haalde diverse spelers die qua salaris veel te duur zijn.

    Emmen kan wel is heel hard weg gaan zakken. Kijk hoe de tribunes 5 jaar geleden daar gevuld waren.
    Zij hebben, net als VVV zo’n 10 jaar geleden, het vrij hoog in de bol gekregen.

   2. Real VVV

    Ik ben het wel met je eens , Goodie. De paralellen met het VVV van 10-15 jaar geleden zijn er zeker wel. Veel aandacht in de regionale en landelijke media en iedereen vindt het clubje sympathiek. Ik heb wel het idee dat Emmen iets poeneriger is met de mega-salarissen en een voorzitter die bovenop het elftal zit. Dit was toch wel iets minder het geval bij VVV toen al kwam Berden ook veelvuldig in de media.

   3. Ievel Knievel

    Alleen het imago van Emmen is sympathiek. Als je daar echt achter de schermen gaat kijken valt het allemaal vies tegen.

    Ik snap de hype rondom Emmen niet zo. Een soort Top Oss stadion, kunstgras, ze hebben met best wat budget zo’n beetje het hele seizoen onder gepresteerd (tot aan februari), hebben vooral duur ingekocht en hun fans zijn veelal successupporters; waar waren ze in het verleden dan? Emmen heeft in het verleden toch vaker meegedaan in de top van de eerste divisie (Michel van Oostrum periode); toen had de club zelfs nog letterlijk stroken gras als tribune.

   4. Ievel Knievel

    O ja; een een hele irritante voorzitter die denkt dat hij heel wat voorstelt. denk dat het een best nare man is stiekem.

    De club krijgt het wat het verdient, ze hebben de eindsprint veel te laat ingezet. Wij hebben aan het eind vet onder gepresteerd, zij meer dan de eerste helft van het seizoen. Dan degradeer je dus uiteindelijk.

    Overigens denk ik dat wij in de nacompetitie er ook uit waren gevlogen tegen tot de tanden gemotiveerde ploegen. Dan zie je dat dit ook echt een talent vat Steijn is, op discipline en motivatie zitten. Gemiste kans om hem 1,5 jaar geleden niet terug te halen mijn inziens. Het is wel pijnlijk om te zien dat we dit seizoen, ook op niveau, echt wel kansen hebben gehad erin te blijven. Wij awren niet echt zo veel minder. Je ziet ook dat wij in de beker wonnen van Go Ahead en NEC. Club die of gepromoveerd is of misschien wel gaat promoveren.

   5. Goodie

    Nou, ik geloof dat dir bij VVV ook zo was hoor. De laatste jaren van Berden was het het minder inderdaad. Maar ik kan me herinneren dat een ex-trainer (weet zo even niet meer wie) zei dat er bepaalde spelers opgesteld moesten worden door Berden. Zij hebben daar momenteel 3 Peruanen (en enkele andere spelers die andere clubs niet konden betalen), wij hadden in het verleden Nigerianen en Japanners.

    Voor mij echt een kopie van het VVV 10-15 jaar geleden. Zal mij benieuwen of de grote sponsoren daar nu zullen blijven en of de helft van de supporters er nog zal zitten.

   6. Real VVV

    Klopt ook wel. Het waren natuurlijk vrij vreemde taferelen met de serie Japanners en vervolgens de serie Nigerianen. Van der Gijp en Derksen die om de haverklap werden ingehuurd om een praatje te houden, etc.

 34. mats

  Roda en Emmen er uit. Wat een top avond!
  Dat Emmen maar gauw een het niveau Oss en Dordt mag bereiken nu …

  En zondag NEC lekker terug de Ere in. Mooi!
  (Ik ben gewoon nooit voor clubs met dezelfde kleuren)

  1. supportertje

   Grote kans dat dan onze aanvoerder daar wel eens zou kunnen spelen, even een gedachte kronkel tussendoor, want lijkt mij onhoudbaar dat hij blijft. En na zijn inzet van 8 jaar voor VVV, is ook hij misschien wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ja en ik gun het NEC wel, hebben er ook lang naast gestaan.

   1. mats

    Ik gun Post alles. Maar eerlijk is eerlijk. Ik vrees dat hij gewoon niet goed genoeg meer is voor de Ere dus als NEC promoveert verwacht ik niet dat hij naar NEC gaat. Dan eerder naar ADO omdat Steijn daar wel naar toe zal gaan als NAC niet promoveert.

   2. mats

    Ik zou het wel hilarisch vinden als Post naar Emmen zou gaan. No change, maar toch!

  2. Grad

   Mee eens, gelukkig nog een beetje gerechtigheid wat betreft Emmen. Laatste 11 wedstrijden 10 penalties gekregen, waarvan enkele discutabele, die hun ook punten opleverden en een 16e plek en nu door penalties gedegradeerd.

   1. supportertje

    Ja gerechtigheid, ik vind het nog steeds beneden alle peil met die aanmoedigingspremie. Vind dat gewoon pure omkoping, of poging daartoe. Maar ik las vandaag dat de aanklager bij de KNVB er serieus werk van gaat maken. En zal mij benieuwen hoe het de KNVB vergaat met een vrouw als opvolger van Gudde.

   2. chretien

    Die straf voor emmen kan nog wel eens heel erg hoog worden. Terug naar amateurs derde klasse of zo iets.

   3. Ievel Knievel

    Ik neem aan dat Emmen ook boetes krijgt voor supporters die het veld betreden en spelers van NAC aanvallen?

    Neem aan dat indien geldbonus voor Fortuna bewezen wordt (en er is bewijs) dat Emmen dan ook punten in mindering gebracht krijgt + een geldboete bij start van de competitie.

    Neem ook aan dat de sympathie voor Emmen in de media nu wat sneller verdwijnt. Zal ook sneller gaan als blijkt dat er bij Emmen achter de schermen ook onaardige dingen gebeuren, kan bijna niet anders met zo’n voorzitter; en wanneer er nog maar max. 2000 man in het stadion zit.

   4. Ievel Knievel

    Die sympathie voor Emmen is trouwens vooral aangejaagd door Johan Derksen, die fan van het noorden en oosten van het land is; maar met Derksen ben ik al jaren klaar eigenlijk. Zouden meer mensen moeten zijn.

   5. DeOtjes

    Niet mee eens. Emmen speelde gewoon leuk voetbal en Lukkien heeft het voor elkaar gekregen er een goed team van te maken. En ze hebben een paar leuke spelers. Iedere commentator was er wel over te spreken.

    En je moet gewoon door het gebral van Derksen heen prikken. Zegt soms best goeie dingen.

 35. kuebke

  Heerlijk ,Emmen gedegradeerd !!
  Hebben de geschonken cadeautjes ( penalties )van de K.N.V.B allemaal toch geen nut gehad. ( En terecht )

  Op naar de kelder van de KKD of nog lager.

 36. Leonardus

  Wat een haat jegens Emmen zeg. Slaat werkelijk nergens op. Persoonlijk denk ik dat dit bij vele VVV supporters te maken heeft met een flinke portie jaloezie.

  Emmen heeft er alles aan gedaan, VVV helemaal niets.
  Emmen heeft meermaals de randen opgezocht, VVV helemaal niet.
  Emmen heeft spelers die de laatste maanden door het vuur gingen voor de club, VVV niet.
  Emmen heeft prima versterkingen gehaald in de winter, VVV niet.
  Bij Emmen heerste rust, bij VVV niet.
  Emmen speelde als een team, VVV niet.

  Dus heren en dames VVV supporter, hand in eigen boezem en niet wijzen naar de concurrent.

  1. mats

   Tja, ik heb hier 3 jaar lang sympathie geuit voor Emmen, maar het Emmen geknuffel kwam me op het laatst de nek uit. En na hun wedstrijden tegen Fortuna en Heracles had ik het wel gehad met al die mazzeltjes die VVV idd nooit kreeg. Noem het jaloezie, ja prima…. maar na het omkoopschandaal vind ik het helemaal prima dat ze als of gedegradeerd zijn. Yup, voelt extra lekker. Dan ben ik maar jaloers en kleinzielig 🙂 .
   Dikke neus naar alles wat naar Emmen riekt.

  2. Ievel Knievel

   Dit is niet het Emmen-platform, maar een VVV-platform.

   Wat interesseert mij het nou wat Emmen wel of niet doet.

   Ik moet nog maar eens zien de komende weken en maanden of er bij Emmen zo’n rust heerst. Lijkt me sterk met zo’n mannetje als voorzitter. Hun begroting rammelt bovendien aan alle kanten, net als bij ons overigens wel vaker. Met die sponsor hadden ze ook al bijna een miskleun geslagen (het mocht eigenlijk niet> ipv dat ze dat eerst checken).

   Volgens mij kan Jos bij ons trouwens volgende seizoen in alle rust bouwen. Het vertrouwen in Jos is meer dan sterk te noemen bij VVV.

  3. supportertje

   Ben niet jaloers op Emmen, ze zitten in hetzelfde schuitje als VVV. Namelijk gewoon net niet.Bij hun was het schuitje in het begin kapot, bij ons aan het einde. Beide zijn aan het hozen geweest, maar het heeft niet geholpen. Het enige wat ik niet pruim, is die vervelende poging tot een aanmoedigingspremie, cq op omkoping lijkend, en daarom ben ik blij dat ook zij niet verder zijn gekomen.

   1. Ievel Knievel

    Het idee van die aanmoedingspremie zelf is zo gek nog niet. Mij stoort vooral de mistbank die erna wordt opgetrokken. Maakt duidelijk dat men doelbewust grenzen heeft opgezocht en er overheen is gegaan.

   2. Goodie

    Aanmoedigingspremies door sponsoren is van alle tijden. Aanmoedingspremies vanuit de club zelf hoort niet, ja in de 5e klasse misschien met een vat bier.

    Daarbij hielp het 7x moord en brand schreeuwen om een penalty gister ook niet.

  4. chretien

   Haat? Wat gaat? Omkopen is het grootst mogelijke vergrijp. Bovendien, ik plaats, meer niet, bij de enorme puntenwinst aan het einde van de competitie. En ja, die vele penalty’s, daar plaats ik nu ook vraagtekens bij…
   Haat is een heel ander verhaal, een heel slechte karakter eigenschap.
   Vergeet niet dat Emmen de veroorzaker is.

   1. chretien

    Sorry, typefouten, mobieltje. Nog eens:

    Haat? Wat haat? Omkopen is het grootst mogelijke vergrijp. Bovendien, ik plaats, meer niet, vraagtekens bij de enorme puntenwinst aan het einde van de competitie. En ja, die vele penalty’s, daar plaats ik nu ook vraagtekens bij…
    Haat is een heel ander verhaal, is een heel slechte karakter eigenschap.
    Vergeet niet dat Emmen de veroorzaker is.

  5. Grad

   Oh wat heeft Emmen het allemaal goed gedaan ten opzichte van VVV. En wat is het uiteindelijk resultaat? Ik vrees alleen dat de naweeën van Emmen zeker niet minder, of misschien wel heftiger zullen zijn dan die van VVV.
   Emmen heeft nog een viertal zeer dure spelers met een doorlopend contract, met een salarislast, die het totale het spelersbudget van VVV overtreft. Bepalend zal nu zijn of deze spelers nog een leuk transferbedrag opleveren, of dat ze transfervrij mogen vertrekken, zodat men verlost is van deze salarislast.

 37. kuebke

  Emmen ontloopt straf :aanklager laat onderzoek naar aanmoedigingspremie varen volgens Voetbalprimeur.
  Zegt weer genoeg over de K.N.V.B.

  Ben benieuwd wat het zou zijn geworden als het V.V.V was geweest.

  1. supportertje

   NEC krijgt Marcel Boekhoorn weer binnen de gelederen als sponsor. Heeft een dikke portemonnee, gevuld met 1.8 Miljard euro, en is wederom bereid de club financieel te ondersteunen.

   1. kuebke

    Zat die maar bij V.V.V .
    Zo iemand heb je gewoon nodig tegenwoordig ,zonder kun je gewoon niet meer.

   2. Ievel Knievel

    Ben ik het niet mee eens Keubke. Zie ook mijn reactie ene paar reacties lager.

  2. Ievel Knievel

   Treffende analyse, alleen de conclusies deel ik niet helemaal.

   Er gaat dus best veel mis, maar waarom zouden de mensen die het zover hebben laten komen tegelijk ook de redders moeten zijn?

   Dat Bogers van VVV houdt zal ik nooit ontkennen. Dat doet een Berden ook enorm. Ik heb ook niks tegen de man persoonlijk, maar als hij in de spiegel kijkt zou toch ook de conclusie kunnen zijn dat het nu eens aan iemand anders is om de kar te trekken in die functie? Bogers kan ook op een ander vlak wat voor VVV betekenen.

   Dat de achterban het beleid onder Steijn als zoete koek slikte klopt ook niet helemaal. Het laatste jaar onder Steijn werd er flink gemord onder de achterban over het vertoonde spel en velen waren vreemd genoeg blij dat hij ging (ik niet, ik heb altijd begrepen wat het plan van Steijn was en dat het de enige manier voor dat VVV was). Ook het aankoopbeleid dat niet deugde is al onder Steijn ingezet, hoezo is er een selectie op die speelstijl samengesteld, terwijl de beste trainer wegging en wordt er een trainer, Maaskant, gehaald, die niet bij die speelstijl past, maar wel de spelers krijgt die op de behoudende speelstijl zijn ingekocht. Op dit vlak heeft Bogers als algemeen directeur veel te weinig tegengas gegeven aan de technische mensen, die daar dus gruwelijk fout zaten.

   Ik maak me zorgen om Berden (en Bogers) en zijn stadionplannen. Het betekent dus dat Berden zijn droom nooit los gelaten heeft. Zou ook kunnen betekenen dat men achter de schermen de plannen van Berden nooit los gelaten heeft en dat men het opknappen van de Koel nooit als serieuze optie heeft gezien, dat die plannen alleen gebruikt zijn om ons als achterban zand in de ogen te strooien en ons koest te houden.

   De eerdere megalomane droom van Berden tussen half jaren tweeduizend en 2014 heeft ons juist eerder 5-10 jaar vertraging in een eventuele groei opgeleverd in de plaats van dat het ons veel gebracht heeft. Die achterstand maakt dat we zo achterlopen ten opzichte van de middenmoot in de ere-divsie en dat bepaalde clubs bij ons weggelopen zijn.

   De plannen waren onrealistisch en niet haalbaar, zoals ook de uitzending van de “Slag om Nederland” in 2010 al heeft aangetoond. Ook het constante inmengen van Berden op technisch vlak heeft onze groei eerder doen achteruit hollen in plaats van doen groeien. Denk aan de compleet onnodige ruzie met Jan van Dijk, waarmee we gewoon 13e, 14e of 15e waren geworden, desnoods 16e en de onnodige ruzies met Glenn de Boeck. Dit heeft veel onrust in de club en selectie gebracht en het vertrouwen bij veel supporters (en ook sponsoren) in de club aan het wankelen gebracht. Onnodig ook. De voorzitter of directie moet de beleidslijnen uitzetten en goed overleggen met de technische mensen, maar nooit zelf aan de technische knoppen willen draaien.

   Zo’n directeur van een Telstar spreekt me eigenlijk wel aan. Die echt een club die al overleden was heeft gered en met bescheiden middelen aan het groeien is. Heel langzaam aan. Ook een beleidsplan tot 2026 klaar heeft liggen en in staat is trainers met enige naam aan te trekken voor het bescheiden niveau waarop men acteert. Mooi ook hoe hij het imago van Telstar cultiveert en van daaruit groeit. Misschien zou zo iemand wel eens een goede trainer voor VVV kunnen zijn.

   1. supportertje

    Al met al moet het gaan om het voetbal. Zaken moeten gescheiden blijven, en de communicatie richting supporters moet opener en transparanter zijn. Plannen voor een nieuw stadion zijn op dit moment niet van belang. Een nieuw stadion zet geen zoden aan de dijk, als er geen voetbal van waarde te zien is op het veld. Ik heb het al eerder geschreven, Johan Cruyff zei het, zet je kapitaal op het veld en de mensen en het geld volgen vanzelf. Ikzelf kan nog jaren leven met de Koel als er goed gevoetbald word.

    Ik zit liever in een verouderd stadion met veel voetbal en win partijen. Ik blijf voor een rigoureuze renovatie, en daardoor een minder grote schuldenlast. Het verleden van VVV is voor mij als supporter van groot belang. We hebben aan alle kanten en zijden mensen en spelers nodig die gaan voor VVV. Danny Post is zo’n iemand, Vito. Promes en vele anderen. Ook in het verleden zijn die er geweest.

    Topsport in Venlo is moeilijk, en daar zit ook een groot probleem. Iedereen met de neuzen dezelfde kant op krijgen. Nu tijd om opnieuw te beginnen, zorgen dat we de cultstatus die we uit willen stralen, ook echt gestalte krijgt.

   2. chretien

    Prima als er een compleet nieuw stadion komt. Dan zeg ik 12-15000 toeschouwers, overdekt. Gras!
    Ook akkoord met up todate maken van de Koel.
    Destijds was iedereen tegen de Koel. Twee weken na de opening was iedereen de Kraal vergeten.
    Ben benieuwd naar vervolg.
    Bovenal FORZA VVV!

 38. 077

  In de huidige tijd met steeds meer investeerders bij clubs vrees ik dat we alleen een stabiele eredivisie club worden wanneer er ook financieel meer mogelijk is in Venlo. Denk dat hier ook naar gekeken moet worden in de evaluatie anders blijft het beperkt tot incidenteel eredivisieschap.

  1. Ievel Knievel

   Mij lijkt het juist dat je het compleet anders moet dan de rest van de voetballerij. Het is een race naar de bottom die is ingezet, de wereld van het grote geld. Het lijdt tot alles dat de sport kapot maakt.

   Starboy-voetballers die vooral met zichzelf bezig zijn> voetbal is nog altijd een teamsport., waarin de kracht van het collectief geldt en niet de kracht van het individu. Ik heb weinig met die adoratie van individuele topspelers.

   Het leidt tot gore ideëen als een super league (en in het verleden al de champions lague).

   Het leidt tot inmenging van de internationale legale en illegale gokindustrie en dus ook matchfixing.

   Het leidt tot geld witwassen.

   Het leidt tot macht voor officiële en een grote hoeveelheid zeer dubieuze zaakwaarnemers (soms aan de maffia gelieerd).

   Ik zie liever een VVV dat op een bescheiden niveau verrast (boven zijn eigen ambities uitstijgt), dan een VVV dat zich mengt in een miljoenen “oorlog”.

   Zo’n FC Utrecht van van Seumeren. Ik heb daar dus heel weinig mee. Ze worden ieder jaar 5e,6e of 7e in een goed jaar,. Dan halen ze Europees en vliegen er dan in de eerste de beste wedstrijd/ ronde al weer uit een paar weken later. Of ze worden in een minder jaar 9e, 10e, 11e, 12e. Wat ook nog steeds realistisch is, toch wordt dan de trainer er al uit gekieperd. En in de tussentijd gooit die van Seumeren er miljoenen privé-geld tegenaan. Als hij ooit weer weg gaat stort het helemaal in daar.

   1. DeOtjes

    Het binnenhalen van sponsoren is hetzelfde als het binnenhalen van investeerders alleen spreid je de inkomsten waardoor je minder afhankelijk bent van 1 grote. Maar wat als Seacon zou stoppen ? Ben je dan niet een hoop geld kwijt.

    Een paar investeerders zou helemaal niet gek zijn.

   2. DeOtjes

    Hoezo MOET het anders dan bij anderen ? Er zijn weinig (ik ken er eigenlijk geen) clubs die het op een andere manier lukt. Hoe je het geld bij elkaar krijgt maakt weinig uit. Als je het maar krijgt.

 39. Ievel Knievel

  Emmen heeft ook al 2 transfers op het oog voor het nieuwe seizoen. Die schakelen lekker snel.

  Kunnen wij aub ook wat sneller gaan schakelen. We zitten al bijna 1,5 week te evalueren. In de voetballerij een eeuwigheid. Maar wel in tussentijd even een mediabom eruit gooien omtrent een nieuw stadion, maar voetbalbeleid? Ho maar. Het is wel weer klaar hoor.

  1. DeOtjes

   Als je geld hebt kun je winkelen. Blijknaar heeft Emmen nog ergens wat geld liggen.

   VVV is voor zijn begroting teveel afhankelijk van wat Giakomakis gaat opbrengen.

   1. Ievel Knievel

    Wie geen geld heeft moet dus slim zijn. Als je nog niet slim bent, moet je slim worden.

   2. DeOtjes

    Tsjees wat een dooddoener. Jij wil een professionele organisatie neerzetten (dat betekent vaak meer mensen) die ook nog eens extreem creatief (slim) zijn en daarmee de ranglijsten bestormen.

    Ik kan geen ploeg verzinnen die dit lukt.

    In een fantasiewereld kan dat. In de realiteit moet je buigen voor de wetten die er gelden.

   3. Ievel Knievel

    De vraag is bovendien hoe koosjer het financieel beleid bij Emmen is.

  1. Ievel Knievel

   En voordat mensen beginnen te zeuren over buiten-EU-salarissen. Er is misschien wel iets te regelen met Honda zelf, dat een deel van het salaris misschien in de vorm van een investering weer terug de club in vloeit, wel mooi. Honda als investeerder.

   1. Ievel Knievel

    Voor de KKD acht ik hem nog steeds goed genoeg. Ook al is hij 34. Voetballers kunnen ook gewoon tot hun 38e door hoor.

  2. Goodie

   Niet meer aan beginnen aub. Honda heeft geen enkele toegevoegde waarde meer op het veld. Heeft hij bij Vitesse laten blijken en ook bij zijn 4 clubs die daarop zouden gaan volgen.

   1. Ievel Knievel

    Volgens mij was Honda nogal belangrijk afgelopen seizoen daar in Azerbeidjan, maar goed. Dat hij niet goed genoeg was voor Vitesse, a la, maar dat is dan ook een subtopploeg. Wij bivakkeren nu 14/ 15 plekken lager op de ranglijst als het er geen 22 zijn. Voor KKD is Honda uiteraard nog goed genoeg.

    Hij kan daar naast een meerwaarde hebben als mentor/ assistent trainer. De technische staf die we nu hebben is namelijk gezakt. Spelers zullen zeker ontzag voor hem hebben.

    Ook goed voor het sentiment bij de achterban en hij verdient een mooi afscheid. Cirkeltje rond. Honda bulkt inmiddels ook van het geld. Hij zou dus ook speler/ investeerder kunnen zijn. Maar dat alles valt of staat met hoe hij hier persoonlijk in staat. We weten allemaal wel dat hij zich in Venlo op zijn gemak voelde. Niet onbelangrijk voor een speler aan het end van zijn carriere. Niks doet er meer toe. Het speletje is weer een hobby geworden. Andere dingen in het leven tellen.

    Dat hij van club naar club hopt heeft met andere factoren te maken, dan dat hij niet speelt of slecht speelt. Staat ook duidelijk in het VI-artikel. Bij 2 clubs heeft hij nog niet eens gespeeld (omdat het waarschijnlijk een zooitje is bij veel van dat soort clubs). Tegelijkertijd is Honda een avonturier en heeft hij een geweten. Hij heeft zijn eigen contract bij Vitesse zelf afgekocht. Had natuurlijk ook met het vertrek van Slutsky te maken, die hij erg goed kende. Waarschijnlijk DE reden dat hij bij Vitesse tekende en dus ook vertrok.

   1. Ievel Knievel

    Niks mis met sentiment. Voetbal = emotie. Haal je het sentiment en de emotie weg, blijft er niks over en wordt het saai. Kan ik net zo goed gaan kaarten op vrijdagavond.

   2. DeOtjes

    Leunen op sentiment in de hoop dat oude dagen herleven is naief. Als je een les uit dit seizoen kan trekken is dat te oude spelers het vaak niet meer kunnen brengen. Huppertz, John, Swinkels, Kum.

    Ik durf Honda zonder probleem in dit rijtje te zetten

 40. chretien

  Hallo level knevel, jij bent, denk ik, dan van VVV. Ik ook. Watjij allemaal schrijft, is dat allemaal van jou zelf? Ik kan het bijna niet geloven. Man man, man. Wat jij allemaal schrijft. Ik kan het allemaal niet volgen.
  Ik hou het kort, ik hoop en vertrouw dat we volgend seizoen een leuke competitie krijgen. Vel spanning, veel doelpunten in ons voordeel, misschien een periodetitel en, wie weet doen we mee om de hoogste plekken. Zo niet, dan volgende seizoen. Voor alles FORZA VVV!

  1. chretien

   Stan heeft nog ruim een maand de tijd. Eerst bepalen wie sowieso vertrekken. Daarna, wie willen behouden en wie we kwijt willen. Dan met een lege portemonnee gaan shoppen. Vooral geen oude sterren naar de Koel halen. FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   `Jammer. Had hem er nog graag bijgehad. Van Crooy is te kort (gebrek aan lengte), ook in de KKD.

   Je zou ook verwachten dat Kirschbaum beetje aan het einde van zijn loopbaan zit. Van de andere kant, als hij het op een hoger niveau wil proberen staat hem dat vrij. Denk alleen dat hij juist van enorme meerwaarde had kunnen zijn de in de KKD. Prestaties vallen of staan met een goede achterhoede en dus ook keeper. Een vervanger op niveau vind je niet zomaar. Nederlandse keepers kennen vaak te veel minpunten.

   1. Rossie

    ‘Een vervanger op niveau’…VVV overweegt serieus om helemaal géén vervanger te halen! Te triest voor woorden, echt…

   2. Ievel Knievel

    Tja. Ik snap de keus van Kirschbaum ook wel. Ik lees: 2e Bundesliga Club. Dat is natuurlijk ook een hoger niveau dan de Keuken Kampioen Divisie. Een veel hoger salaris en veel meer publiek (en meer TV-belangstelling). In alles een zeer begrijpelijke keuze. Had VVV maar niet moeten degraderen. 2e Bundelsiga.>>>Spelen inmiddels steeds meer grootmachten.

 41. Rossie

  Kirschbaum vertrekt dus transfervrij. Er zullen er nog vele volgen denk ik want volgens mij is het momenteel een echte puinhoop bij VVV. En VVV overweegt serieus om geen vervanger te halen ‘want we hebben Delano al’. Kom op zeg! Een goede keeper is voor ons ontzettend belangrijk! Zeker ook met de beperkte verdedigers die wij hebben. En Delano is een prima gast maar geen eerste keeper, ook niet in de KKD! Tenminste, als je daar bovenin wilt meedoen. Dit bewijst maar weer eens dat het (technische) wanbeleid bij VVV gewoon door gaat. Er gaat echt niets veranderen hoor, wat een amateurs. Wanneer gaat daar nu iemand eens de ogen open??? Om gek van te worden dit.

  1. Ievel Knievel

   Conclusie is dus dat men overantwoord veel geld heeft uitgegeven afgelopen seizoen (aan kutspelers), en ook nog eens een keer allemaal voor niks. En dat terwijl men al 1,5 miljoen in het rood stond. Dat noemt dus geen beleid. We staan nu straks waarschijnlijk 2,5-3 miljoen in het rood. Dit komt deels door onverantwoorde uitgaven, niet per sé door Corona.

   1. Rossie

    Eens. Wanbeleid dus. En wie gaat daar de verantwoordelijkheid voor nemen of toebedeeld krijgen? Gokje: niemand. En zo prutsen we verder…

   2. Ievel Knievel

    Ik vrees ook dat er niets gaat veranderen. Dat krijg je als sommige poppetjes het al te lang voor het zeggen hebben Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. Wil je de achterban bij de club behouden (en betrekken, ook sponsoren), dan onderneem je nu actie. Dan presenteer je nu je ambities voor de komende 3 jaar. Een plan dat een club als VVV altijd al klaar moet hebben liggen, want je weet dat je ieder jaar kan degraderen.

    Als je een mand wacht met spelers aantrekken, zoals hierboven gesuggereerd wordt, dan weet je dat alle nu nog goedkope KKD-talenten (misschien wel transfervrij of met een aflopend contract) al getekend hebben bij concurrenten van VVV, die misschien ook WEL ambities hebben.

    Zo’n Jizz Hornkamp had je de voorbije weken goedkoop kunnen aantrekken. Zeker, omdat je gewoon een spits nodig hebt. Gelet op zijn afgelopen seizoen denk ik ook nog eens keer (en zijn redelijk beperkte salaris) dat je daar weinig risico bij loopt. Aangezien VVV gewoon een eredivisie-ploeg was, zijn we voor hem een stap hogerop.

   3. Rossie

    Helemaal mee eens Ievel. Twente heeft al 10.000+ seizoenskaarten verkocht, Emmen en andere clubs hebben al meerdere spelers gehaald…en bij ons? He-le-maal niets. Nog niet eens de mogelijkheid om je seizoenskaart te verlengen…wat willen ze nou eigenlijk. Echt, amateurs!

   4. supportertje

    Tja dat stoort mij ook. Iets wat zeker snel moet gecommuniceerd worden. Of is de dreun op de berg zo hard aangekomen dat ze op apegapen liggen. Dat is niet te hopen, juist nu moet er daadkracht getoond worden. Maar ik vrees met grote vrezen. Ik ben zo wie zo benieuwd wat er aan kaarten verkocht gaat worden.

   5. Koelie

    Het momento zijn ze straks kwijt. Je had nu de slechte stemming kunnen doorbreken door snel de die hards te laten verlengen om daarmee ook weer een positieve vibe rond de club te kweken. Precies wat Ievel zegt, nu moet je doorpakken door uit te stippelen waaar je over 3-5 jaar wil staan. Niet daar pas over een paar maanden mee te komen. Of te wijzen naar nieuw stadion.

    Over Kirschbaum: logisch dat ze daar voor nu geen vervanger voor gaan halen. Delano is prima voor de KKD en linkerrijtje ambities. De knaken zullen wel op zijn. Dan kun je die beter steken in zorgen voor fatsoenlijk centum linie keeper (die hebben ze al), CV, CM, spits.

   6. kuebke

    Ik heb al een paar keer gezegd,Stan en Marco moeten z.s.m. opzouten want ze hebben allebei flink geblunderd en maken zo de club naar de kloten met hun waardeloos beleid. .

   7. Ievel Knievel

    Ik denk toch dat termen als “opzouten” alleen maar averechts werken.

    Waarschijnlijk zetten onze bestuurders dan juist de hakken in het zand (zoals enkele supporters hier al doen).

    Men hoeft ook niet per sé weg uit de organisatie, mits men zijn fouten erkent. Echter kan het toekomstig takenpakket er wel anders uitzien of eventueel een functie elders (binnen of buiten de organisatie).

    Opdat wij kunnen leren van onze fouten en richting de toekomst gaan werken.

   8. Clipo

    Veel geld zal er niet zijn, maar Schendelaar, een TOP keeper voor ons is op dit moment gratis en voor niets op te halen…. Dus ben snel! Kijk waar die keept, die kost niet veel…..

    Achterin: kijk eens naar Mirani en verleng vooral met Dekker. Naast onze eigen Van Dijk en Munsters heb je dan met Pachonik, Da Graca en Schmitz een prima achterhoede voor de KKD.

    Middenveld: Lance Duyvesteijn. Ook zonder Danny, hebben we nog twee jongens uit de eigen gelederen (janssen en essanoussie) die veel moeten gaan spelen komend jaar, En nabbe komt er ook aan. Kijk vooral naar nog twee goede controleurs in Ajax 2, AZ 2 of PSV 2 die het daar niet gaat halen…..

    Aanval: mulatierri, hornkamp en Van Keilegom. En hier ligt echt onze prioriteit, we zullen goals moeten maken. En dan met Roemer, Vito en Bastiaans heb je ook een prima aanval.

 42. FC VVV03

  Ik hoop dat VVV gewoon een degelijke wat meer ervaren as gaat samenstellen ( zoals met Promes Post Seun en Opoku enz.) en daarom heen dan jongens als Roemer, Janssen, van Dijck enz. Maar als ik dan lees dat men in Delano een prima vervanger ziet van Kirschbaum houd ik me hart vast. Als dat de lijn word van selectie samenstellen, zal men ook wel 38 wedstrijden met Arias in de spits gaan spelen😅

  1. Oelie op zuid

   Contract van Arias loopt in in juni af. Had een contract van een jaar. Van Crooy was 1e doelman bij promotie naar eredivisie. Daarna kwam Unnerstal. Ik wordt moe van alle negativiteit en alle gezeur over Bogers en Stan. Wij hebben geen geld en moeten wachten op de verkoop van Jako. Ipv de club te steunen zijn een paar notoire zeikers alleen maar negativiteit aan het creëren incl onze zuidlimburgse krant.

   1. Ievel Knievel

    Ik word zo moe van de typisch Limburgse eigenschap om kritiek als iets negatiefs of gezeik weg te zetten. Kritiek hoeft helemaal niet iets met negatief gezeik te maken te hebben. Het doel van kritiek is vooruit komen.

    En het gaat er juist over, waarom we geen geld hebben? Omdat we te veel hebben uitgegeven toevallig?

    En je kan ook gewoon alvast communiceren met welke spelers de club niet verder gaat en voor welke posities strakjes nieuwe namen gezocht gaan worden en op welke posities eigen talenten een kans krijgen.

    je had al lang een plan B hebben kunnen klaarliggen en ook al voorgesprekken kunnen voeren de afgelopen weken maanden. met een A categorie spelers in geval van ere divisie; en een B categorie spelers in geval eerste divisie.

    Het gaat er niet om dat we alle ins en outs kennen, maar het gaat er om dat we iets horen. Dat we snappen dat er beweging in de club zit.

    En inderdaad, men had al lang met een mooi (positief) statement richting achterban kunnen komen (supporters en sponsors), na 1,5 week. Ook om ze weer bij de club te betrekken voor aankomend seizoen. Dit gecombineerd met het voorverkopen van seizoenskaarten brengt al een kleine positieve golf te weeg. Brengt ook geld in de la overigens.

   2. DeOtjes

    Sorry maar continu roepen Boogers functie elders en Valkx MOET een team om zich heen is geen opbouwende kritiek. Vervolgens na 8 dagen collectief hard gillen dat er dingen MOETEN gebeuren is ook geen opbouwende kritiek.

    VVV heeft geen geld omdat VVV hard leunt op inkomsten vanuit toeschouwers. Losse kaart verkoop, merchandise verkoop en horeca. Dan nog eventuele gelden die terug betaald moeten worden aan sponsoren en kaarthouders en je zit zo ver in de min.

    Dus stap 1 voor het volgend seizoen zal begroting op orde krijgen zijn
    Parallel daaraan een evaluatie en een route uitstippelen voor de komende jaren.

    Geef mensen ook de tijd om te werken. Het staat hier vol ideeen waar sommige wellicht op de agenda staan maar een globaal idee uitwerken vreet ook tijd. Die wordt VVV niet gegeven

 43. FC VVV03

  Zoals ze vorig jaar het nieuwe shirt niet konden leveren bij de open dag. Zijn allemaal van zon kleine dingen die VVV echt een amateuristische club maken. Presenteer zo’n shirt bij de laatste wedstrijd van het oude seizoen en de supporters hebben de hele zomer om een shirt aan te schaffen. Op dat gebied zal het bij VVV nooit veranderen. Gemiste kansen zijn dat vooral bij een kleine club als VVV. Die Bogers roept elke zomer waarom er zo weinig kaarten verlengd worden. Dan had dit al lang gestart moeten zijn lijkt me.

   1. Grad

    Kuebke als je van mening bent, dat het een amateurclub is en zal blijven en zoveel kritiek er op hebt en dat er zoveel fout is bij die amateurclub dan vraag ik me af waarom je nog druk maakt om deze amateurclub en nog ‘supporter’ bent. Dan kun je beter supporter worden van een echte amateurclub zoals Venlose Boys, Wittenhorst, Venray , Irene etc..

   2. kuebke

    Grad,ik ben reeds 45 jaar V.V.V supporter en zo’n slecht seizoen heb ik het nog nooit meegemaakt in al die jaren.
    Het was grote bagger van spelers ,ts tot directie,iets anders kan ik er niet van maken.
    Ik moet zelf weten of ik mij er druk om maak of niet en nee ,ik zal geen supporter worden van een amateurclub uit Venlo,Horst,Venray of Tegelen want ik kom uit Panningen of tewel ( Kepél) )

   3. Grad

    Nou kuebke komend seizoen hoop ik de 50 vol te maken. Bagger van spelers ben ik niet met je eens, het spel van de meeste spelers was onder hun niveau en bedroevend slecht en was geen team. Daarbij waren ook enkele wedstrijden waardoor ze ongelukkig punten verloren en/of de VAR niet mee hadden, terwijl de concurrent juist hierdoor wel belangrijke punten haalde. Neemt niet weg dat VVV terecht is gedegradeerd.
    En ik heb al meerdere slechte seizoenen meegemaakt, die niet beter, of zelfs slechter waren als dit seizoen en die heb jij ook zeker meegemaakt.

   4. Ievel Knievel

    Ik spreek even in het algemeen en niet voor Keubke alleen. Je kan ook zeggen: mensen zijn zo verknocht aan VVV dat ze hopen dat het (ook maar ietsje) professioneler kan; eens een keer.

  1. Grad

   Tjonge de shirts waren niet op tijd klaar, zeer belangrijk. Volgens mij ben je nog altijd afhankelijk van de leverancier en ook vorig jaar hadden we met corona te maken en de beperkingen en onduidelijheden over het vervolg van het seizoen
   Het afgelopen seizoen zijn veel fouten gemaakt, met als gevolg degradatie. Een eerste vereiste is nu om dit seizoen goed te evalueren en te kijken waar het mis is gegaan en de nodige maatregelen te treffen en een nieuw beleid/start te maken.
   Veel supporters zijn ontevreden en het lijkt me logisch, dat men wacht met de start van de verkoop van seizoenkaarten tot er meer duidelijkheid is over het nieuw te voeren beleid.

   1. Ievel Knievel

    Het is niet de eerste keer dat het gebeurd mbt de shirts, het is eerder regel dan uitzondering. En leg me eens uit waarom 90% van alle clubs hun shirts presenteren de laatste wedstrijden van het seizoen en dat de shirtleveranciers het daar wel voor elkaar krijgen?

    Het heeft overduidelijk te maken met afspraken die je maakt met leveranciers en ook juridische stappen (en bindende afspraken) jegens leveranciers als ze afspraken aan hun laars lappen. Om wat voor reden dan ook.

    VVV moet wel HEEEL ERG vaak terugkomen op uitspraken, beloftes etc…Ook dit is eerder regel dan uitzondering. Dat is toch gewoon niet goed.

   2. RuiverCity

    Helemaal met je eens Ievel Knievel. Masita levert niet alleen bij VVV, maar ook bij MVV, vaak te laat of met elke keer een andere reden voor te late levering.

   3. RuiverCity

    Het is al jaren triest om te zien hoe het voor de wedstrijd er aan toe gaat bij de administratie en fanshop. Eén kassa beschikbaar voor de verkoop van kaartjes, shirts en andere merchandising. Als VVV daar eens professioneler in was geweest, had dat veel meer geld opgeleverd.

   4. Klopt. Zo stonden bijvoorbeeld in seizoen 2019-2020 zowel MVV als Fortuna Sittard in de Elf seizoengids met trainingshirts aan.

    In de VI seizoengids Fortuna in trainingshirts MVV in de shirts van het seizoen ervoor (foto gemaakt net voor aanvang van een oefenwedstrijd, omdat zonder shirts de persdag niet kon doorgaan)

    Ook bij VVV heeft Masita al een jarenlange traditie van te laat geleverde shirts, en keepers die uitshirts, tijdelijke shirts of shirts van het seizoen ervoor moeten dragen op de elftalfoto.

   5. Ievel Knievel

    Ik vind dat dus echt heel vreemd. De ontwikkeling van shirts seizoen 22/23 kan toch in september al starten en je kan toch begin december al een definitief ontwerp hebben, waarna die shirts in het voorjaar van 2023 geproduceerd kunnen worden? Je hoeft toch niet al honderden shirts te hebben (zoveel verkoopt VVV er toch niet), maar je hebt alleen maar een eerste zending nodig aan het eind van het seizoen?

    Wanneer overlegt VVV met Masita over dit soort dingen?

  1. Ievel Knievel

   Precies. Je hoeft niet top 2, top 3 of top 5 te worden volgend seizoen. Je kan langzaam groeien door je te richten op een 7e of 8e plek. Ook dan heb je het gewoon heel erg goed gedaan volgend seizoen.

 44. RuiverCity

  Ik weet heel zeker dat als ze Delano van Crooij eerste keeper gaan maken dat er de nodige supporters gaan afhaken voor wat betreft het aanschaffen van een seizoenkaart.. Dat is dan blijkbaar de voorbode op het niveau van komend seizoen.
  Dan zijn Stan en Bogers ongeschikt om VVV nog langer te leiden….

  1. DeOtjes

   Delano die in de eerste divisie heeft gekeept en waarmee VVV is gepromoveerd ? Delano die je 4 jaar niet hebt lopen mekkeren maar er steeds stond en 110% gaf als het team hem nodig had ? Hadden we maar meer van dat soort karakters gehad dit seizoen.

   1. Dus als je vier jaar niet mekkert moet je automatisch eerste keeper worden? Sowieso keepte hij in dat seizoen maar 2/3, want de eerste twaalf wedstrijden stond Maarten de Fockert onder de lat.

    In een seizoen waarin Seuntjens, Opoku, Post, Rutten, Roel Janssen, Promes, Vito en Leemans allemaal op het hoogtepunt van hun carrière zaten keept het nou eenmaal wat makkelijker dan als je net gedegradeerd bent en met een compleet nieuw elftal moet beginnen.

    Redelijk als derde keeper Eredivisie of reservekeeper KKD, maar meer echt niet.

   2. RuiverCity

    @DeOtjes
    Zie jij dan niet dat elke hoge bal een gevaar is, omdat Van Crooij een lijnkeeper is? Als jij een seizoenkaart koopt voor een Swinkels, Delano van Crooij, etc. is dat een prima keuze van jou! Ik heb al 50 jaar een seizoenkaart bij VVV, maar met dit beleid begin ik toch heel erg te twijfelen. Met mij nog veel meer mensen. Ik denk niet dat VVV kan overleven van die paar supporters die alles voor lief nemen en alles maar accepteren.
    VVV doet vaker beloftes die het daarna weer terug moet draaien. Is toch ook ongelooflijk dat ze nog niet een fatsoenlijk scouting apparaat hebben.

   3. Ievel Knievel

    Overigens pleit de houding van van Crooy natuurlijk volledig voor hem. Daarom is hij dus ook een hele goede reserve-/ backup keeper. Volgens mij heeft hij daar zelf niet per sé heel veel moeite mee, toch? Of heeft iemand andere informatie? Anders was hij toch wel uitgeweken naar een club in de regionalliga, of het 2e niveau in België ofzo (ik noem maar iets), of een topamateurclub in Nederland of een andere KKD-club?

  2. DeOtjes

   Ik kan me voorstellen dat je een SK aanschaft omdat er een aansprekende naam op het veld staat. Niet dat iemand er geen pakt omdat pietje op doel staat of jantje in de spits.

   1. Nee? Moet je volgend seizoen Arias in de spits zetten, Swinkels centraal achterin en Haji Wright en Torino Hunte op de vleugels. Ben benieuwd hoeveel seizoenkaarten we dan nog verkopen.

   2. Leonardus

    Haji Wright speelt volgend seizoen in de Serie A bij Spezia. Transfersom: 3 miljoen.

  3. Grad

   Los van de discussie, of Stan en/of Bogers geschikt, of ongeschikt, wordt er door menigeen vanuit gegaan Delano 1e keeper wordt nu Kirschbaum vertrekt, wat ik vanuit zijn sportief oogpunt wel kan begrijpen.
   Deze conclusie vind ik wat voorbarig en is volgens mij ingegeven door het feit door de manier waarop de betrefffend journalist in DDL, de situatie rondom de doelmannen beschrijft.
   Ik zou zeggen, laten we eerst eens afwachten tot Jos zijn plannen heeft kenbaar gemaakt en dan pas onze conclusies trekken.

 45. chretien

  We zitten bijna aan de 300 reacties…….
  * Als we in februari 3-4 puntjes zouden hebben gepakt, dan waren we veilig geweest.
  * Dan was VVV eind februari begonnen met evaluatie van het vierde seizoen eredivisie.
  * Meteen erna zou VVV zich gaan bezighouden met de selectie voor het seizoen 2021-2002,
  * Seizoen geslaagd, iedereen tevreden.
  * De fans: Nu doorselecteren!!!
  * Wij zijn een kleine club zonder…. geld

  Het is op een ongelofelijke manier anders gegaan. Ik kan het nu nog niet vatten. Maar….. afgelopen seizoen is er een hele hoop vreemd gebeurd, waar wij als fans met een hele hoop vraagtekens achterblijven.

  Nee, we hebben geen recht op antwoorden op alle vragen. Zeker niet!

  Maar, wat ik VVV wel kwalijk neem is het totale gebrek aan communicatie. Er zijn heel veel gebeurtenissen, waar VVV wel over had kunnen communiceren en dat is niet gebeurd.

  Jammer, want dan hadden we de klaagzang hierboven niet gezien.

  FORZA VVV! KKD; here we come…..

  1. Ievel Knievel

   Beste Grad,

   1) Als we in februari 3-4 punten extra gepakt hadden was er nog steeds een grote kans geweest dat we daarna geen punten meer gepakt hadden. Er zat namelijk iets gruwelijk mis in de spelersgroep en we hadden toen een trainer die daar geen controle over kon krijgen in de kleedkamer (of dat nu de hoofdtrainer of assistent was> beiden niet waarschijnlijk). Overigens hadden we 5-8 punten nodig om ons veilig te spelen.

   2) Met de kennis van nu weten we dat die evaluatie dan een drama zou zijn geworden (als het dat nog steeds niet gaat worden). We hebben namelijk een technische directeur/ manager die spelers aankoopt/ huurt op basis van aanbiedingen die zaaakwaarnemers onder zijn neus schuiven en dan op de onderbuik beslist (een soort berekende gok). Er wordt niet heel erg goed bekeken wat je als club eigenlijk wil als speelstijl, of spelers daarin passen en al helemaal niet of spelers in de psychologie van de groep passen.

   3) Zie punt 2.

   4) Waarschijnlijk zou het seizoen niet geslaagd zijn, omdat VVV vanuit een plek 12/13 nog steeds afgegleden zou zijn naar een plek 15/16 en waarschijnlijk ook met spel wat niet de moeite waard zou zijn om naar te kijken. Dan zouden nog steeds een hoop supporters kritiek gehad hebben. Net als dat ze dat vorig seizoen al hadden op de speelstijl> flinke kritiek toen, terwijl we ons toen veilig gespeeld hebben en als de competitie toen langer had geduurd, hadden we dat ook gedaan. We stonden immers op 28 punten en hadden sinds Jay en Hans waren gekomen pakten we gewoon vele punten en kregen we weinig tegen.

   De reden is namelijk dat er bepaalde mannetjes gehaald zijn (koekebakkers) die de sfeer in de kleedkamer ernstig aangetast hebben (zeker op het gebied van motivatie en spirit) erger dan het al was, want de selectie was vorig seizoen al los zand, als we diverse uitspraken van Danny en Vito mogen geloven. En ja, die geloof ik.

   Ook op bestuursgebied zou er nog steeds flinke kritiek zijn gegeven. Zelfs als we ons veilig hadden gespeeld. Want, technisch beleid dus. Maar nog steeds een miljoenen tekort op dit moment en dus overduidelijk veel te veel geld uitgegeven in de winterstop. Het aantrekken en kort daarop volgende vertrek van Maaskant nekt ons nog steeds geloof ik. Ook financieel. Het heeft je ook geen goed gedaan in een achterban behouden en nieuwe supporters aantrekken. Integendeel. Dat zag je wel in de verkochte seizoenskaarten en steun afgelopen zomer. Toen de club dat zo hard nodig had.

   Ook dan had men de renovatie van de Koel, wat gewoon een goed plan is; nog steeds afgeblazen en daar nog steeds een mistbank omheen opgetrokken en/ of daarover gelogen. In ieder geval is het al een jaartje of 15 gedoe rondom stadionplannen en als je jezelf daarin verdiept is het de club zelf die er eigenlijk een echt groot rommeltje van maakt. Ja, ze mogen soms net iets meer steun van gemeente of provincie hebben, maar het is de club die de zaken pas echt goed verneukt. Niemand anders. Daar zit ook de oorzaak voor een structureel geld tekort. Dat wordt door de club zelf gecreëerd en in stand gehouden.

   5) Over dat doorselecteren van de fans heeft laatst iemand me hier aan het denken gezet. VVV krijgt al niet veel steun. Het zou dan debiel zijn om de weinige mensen die je nog wel steunen te dumpen. Wel zou VVV er alles aan moeten doen om een nieuwe, superfanatieke ‘cult’-aanhang aan te trekken onder de pubers, die een bepaalde mentaliteit met zich meebrengt waarin ze de club altijd positief steunen, de club ten opzichte van anderev verdedigen en de club nooit laten vallen. 1) dat doet de club niet, 2) bovenstaande analyse werkt precies averechts daarin.

   6) We zijn geen club zonder geld, we zijn een club met minder geld. Het domste wat je kan doen op de lange termijn is structureel meer geld uitgeven dan je hebt. En dan ook nog een keer je weinige geld uitgeven aan een leger huurlingen zonder spirit. Afgelopen seizoen is dat toch weer gebeurd. Qua corona strijk ik nog met de hand over mijn hart, maar toch….

   Je kan ook gewoon niet meer geld uitgeven dan je hebt en gewoon eerlijk uitleggen aan je fans dat je om de onderste 2, 3 plekken gaat meedoen. Vindt die achterban echt ook niet leuk, maar je bent wel helder en eerlijk. Geen verwachtingen (zoals het parkfeest nu communiceert). Alles wat dan meevalt of verrast is positief. Dan zorg je dus automatisch voor minder kritiek, want je bent open, helder en duidelijk. Als je minder geld hebt, moet je het anders doen dan andere clubs om je te onderscheiden en om te verrassen. Compleet ander beleid voeren. Compleet out of the box. Dat doet VVV niet, ze gaan mee in dezelfde mallemolen.

   Overigens qua geld. VVV is één van de weinige clubs die nog geen sponsorcontract met een gokbedrijf had afgesloten, aangezien dat mag vanaf volgend seizoen. Waarschijnlijk wilde men zo lang mogelijk wachten, om de deal zo gunstig mogelijk te krijgen, maar dat gaat dus nu enorm tegen ze werken. Sommige andere clubs in Nederland hebben er vanuit een soort veiligheid er juist voor gekozen om al in een vroeg stadium met de Nederlandse Loterijen (Toto, Staatsloterij, etc.). In zee te gaan. Tegen een lagere sponsordeal inderdaad (veel lager zelfs), maar je weet wel wat je hebt en waar je aan toe bent. Veel buitenlandse partijen bieden veel en veel meer, maar het zijn wel vage, dubieuze partijen (misschien ook wel uit bepaalde landen). Nu heeft VVV soort van achter het net gevist. In mijn beleving kan je beter voor stabiel en duidelijk gaan; dan maar een lager bedrag, maar dat bedrag had nu wel al op onze rekening gestaan en veel schade vergoed. Overigens ben ik principeel gezien tegen gokken, maar toch. Dit voorbeeld tekent ergens ook het beleid van VVV.

   (Terechte) kritiek uiten is nog steeds iets anders dan een klaagzang.

   Ergens moet je maar blij zijn met de kritiek en alle dingen die mis zijn die momenteel naar buiten komen. Had VVV zich veilig gespeeld en was het niet nu naar buiten gekomen, dan waren die problemen er wel allemaal geweest achter de schermen en dan had de club dat waarschijnlijk proberen te verdoezelen en onder het tapijt proberen te vegen (ook fout). Dan waren deze wonden lekker door blijven etteren.

   Nu heeft de club alle kans er iets aan te doen; maar dan moeten ze daar wel open voor staan en er echt iets aan gaan doen!

   De club zaait alleen maar twijfel daarover momenteel. Door o.a. na de degradatie over een nieuw stadion te beginnen in de media, in plaats van een positief mediaoffensief in te starten in hoe ze de club van de nabije toekomst voor zich zien (en dan heb ik het over beleid op het gebied van invulling selectie, nabije financiële toekomst en beleid richting achterban).

   Met dat laatste win je juist sponsoren en supporters voor je. En die heb je nodig. Die laten VVV al jaren redelijk in de steek. Dat begint bij de club zelf. Niet per sé bij de resultaten.

   Kritiek uiten we en ik hier niet als klaagzang, maar we/ ik, willen de club vooruit helpen. Op de lange termijn.

   1. DeOtjes

    Sorry maar als jij een paar feiten pakt en daar je eigen conclusies aan draait en al dan niet acties aan verbindt is dit niet constructief omdat je conclusies niet hoeven te kloppen.
    Dan is het zeiken omdat je er van uit gaat dat je conclusies kloppen.

    ad punt 2: De evaluatie kan niet goed gaan & het spelersbeleid werkt zus en zo. 2 aannames
    ad punt 3: Maaskant heeft geleid tot minder supporters dit seizoen. Dit had ook kunnen zijn : door Corona zijn veel supporters niet geneigd geweest een seizoenskaart aan te schaffen. Dit laatste vind ik veel aannemelijker. 1 (mijns zijziens) verkeerde conclusie.

    En zo kan ik nog wel wat benoemen maar ik heb geen zin om lange verhalen te schrijven

   2. Ievel Knievel

    Tja, doe er mee wat je wil.

    Je mag alles in twijfel trekken wat ik schrijf en je mag me een enorme betweter vinden.

    Ik weet gewoon dat ik er niet ver naast zit in wat ik schrijf.

    En: Corona speelt in alles een rol. Toch hebben veel andere clubs toch gewoon een aardig aantal seizoenskaarten verkocht. VVV verkoopt al tijden structureel weinig seizoenskaarten. Corona of geen Corona. Dat komt ergens door. Zeker als je dat afweegt tegen de populariteit van VVV in de zeventiger en tachtiger jaren. Zelfs eind jaren tweeduizend bleek dat de animo behoorlijk was.

    Maar ieder zijn mening.

   3. DeOtjes

    Ja. Een brak stadion, slechte faciliteiten, geen uitblinkers in de selectie en meedoen om de laatste plaatsen lokt niet veel mensen.

    In de tijd van Unnerstall zaten in mijn vak een stuk of 10 duitsers die speciaal voor hem kwamen. Ze leefden helemaal mee met het aantikken van de lat voor de eerste helft.
    Dat soort kleine dingen helpt blijkbaar

   4. Ievel Knievel

    Ja, dat helpt. Voetbal is emotie, sfeer en ook nostalgie. Gevoel.

    Je uitstraling en imago naar de achterban toe is in mijn ogen belangrijker dan de resultaten of je faciliteiten. Ik kan zelf ook enorm genieten in een aftands Belgisch stadion. In de jaren zeventig trok VVV duizenden supporters (soms meer dan 13.000), maar de resultaten helden ook niet over, we vochten nog steeds aan de onderkant ere-divisie. Maar er werd wel gevochten, er was strijd er stonden karakters op het veld. Daar kwamen de mensen voor. Gevoel, emotie.

    Je zegt zelf al, ze komen/ kwamen speciaal voor de keeper en genieten van de kleinste details, die duitsers. Pracht verhaal trouwens.

 46. beek

  Als ik lees dat Wright 3 miljoen opbrengt en bijvoorbeeld Janssen een basisplaats bij Fortuin heeft en in de Limburger bijna altijd voldoende scoort, dan doen de trainers hier iets niet goed, lijkt me. Voor VVV waren ze niet goed genoeg.

  1. Ievel Knievel

   @ Beek, de supporters lopen ook altijd te zeiken over dat soort spelers. Zoals supporters bij VVV over zo veel eigen spelers zeiken (dat noem ik nog eens een negatieve klaagzang die de club aantast trouwens; maar kritiek op het bestuur en beleid mag je niet geven, sjongejonge). Heel vaak onterecht die kritiek op de spelers.

   Op Janssen had ik echt niet veel kritiek (en er waren zelfs mensen blij dat hij vetrok) en ook over Wright was ik behoorlijk tevreden. Je kon echt wel zien dat die jongen talent had en kon voetballen. Het is natuurlijk ook niet heel makkelijk voetballen in een ploeg die struggelt om de onderste plaatsen. En misschien ligt het NL-voetbal sommige spelers ook wel niet zo. Zeker niet het degradatievoetbal.

   Maar er zijn de afgelopen 25 jaar zo veel voorbeelden van spelers die hier afgemaakt zijn en elders compleet tot bloei zijn gekomen, dat het in de spiegel kijken sommige mensen niet zou misstaan.

   1. DeOtjes

    Dat geldt voor elke club. Soms klikt het en soms niet. VVV haalt nu (noodgedwongen) spelers met een krasje. Sommige blijken een succes. Anderen niet.

   2. DeOtjes

    Ik kan niet zien wat er op het trainingsveld gebeurt. Maar ik denk dat VVV best netjes met zijn spelers om gaat. Ik hoor alleen maar supporters

   3. Ievel Knievel

    Ik twijfel daar over. Ik hoor weinig ex-spelers vol lof en bewondering over VVV spreken. Dat doen ze vaak wel over andere ex-teams. Dat komt ergens door.

    Willem Janssen van Utrecht heeft volgens mij nog heel weinig met VVV. In een interview heeft hij wel eens laten doorschemeren dat hij juist bij ons enorme faalangst heeft opgelopen (heeft jaren geduurd om er mee te leren omgaan) door hoe er met hem vanuit de fans en de club is omgegaan. En Willem Janssen is echt geen koekebakker.

 47. mats

  Ik koop alleen nog een nieuwe SK als Ievel directeur wordt, én voorzitter, en TD, en Hoofdtrainer én assistent trainer, oh én keeperstrainer, spitsentrainer, …wat zeg ik? Ik wil Ievel op doel, als CV, Mid, half, nummer 10 en spits, én supersub, én ja, …stadionspeaker, grasmatgoeroe, toiletjuffrouw, bitterballenbakker, hoofdsuppoost, busschauffeur en ballenjongen, oh en als hij de nieuwe VVV Ultras side aanjager/leider/tronmelaar wordt.
  Voor minder doe ik het niet!
  Njet!!

  1. Ievel Knievel

   Ik zou mezelf zeker niet op doel zetten of als CV’er. Dat is in het schoolteam wel eens geprobeerd en was zeker geen succes 😉 😛

   Ook zou ik mijzelf niet de boekhouding laten doen. Dat is namelijk vragen om problemen 😉 😛

   Voor de rest heb je het wel aardig goed samengevat ja.

 48. Goodie

  Man, wat een paniek hier zeg. Ik hoop toch niet dat jullie bij elke tegenslag in het leven zo in de stress schieten, dan heb je toch een zwaar leven.

  We zijn krap een week geleden gedegradeerd en er zijn nog geen nieuwe spelers aangetrokken, oh oh wat een ramp. Zien jullie ook dat we de afgelopen 2 seizoenen het team al tijdig bij elkaar hadden en hoe dit afliep? Tot 2x toe moest er in de winter een half peloton aan spelers gehaald worden.

   1. mats

    Goed punt van Goodie, zo sta ik er ook in….. ik wacht het even af…..

    maar zoals altijd heb jij overal wel weer een antwoord op he hoe het beter/anders moet, hoe goed jij het allemaal weet,,……als er maar wat te mekkeren valt voor je he?

    Ik had misschien in mijn vorige post nog moeten zeggen dat ik ook eis dat VVV jou als alwetend orakel aanstelt.

   2. Ievel Knievel

    Ach en jij bent een kontenkusser van iedereen met wie je kan meelopen. Denk je dat het niet opvalt? Je bent al jaren met een strijdje tegen mij bezig (omdat ik ooit tegen het mannetje in ben durven gaan, nou owee). Dat zien anderen ook echt wel. Je draait in je meningen dan ook als een blad aan een boom binnen een halve dag.

    Je zat je zelf al heel erg vaak met Lincoln hier in de haren, de drijvende kracht op dat moment achter Venlonaren. Dat sloeg ook al als een tang op een varken, Getuigde ook niet echt van heel veel respect naar iemand die dit medium op dat moment mogelijk maakte.

    Ben je al achter Ruivercity aangegaan toen hij je een aantal topics geleden omschreef als iemand met waanideetjes?

    Maar goed. Dit is je mening. Succes er mee!

    Ik weet dat ik het toch best wel vaak bij het rechte eind heb.
    Wel vaak pas achteraf. Zo ook over de puinhoop op dit moment achter de schermen bij VVV. Iets dat ik een aantal weken terug al beweerde, maar toen nog bijna volledig weggeghoond werd. Bijna alle zaken die ik toen beweerde zijn achteraf in de pers naar buiten gekomen als juist. Ik hoor dan ook wel eens wat (en verdiep me eens ergens in). Maar doe er mee wat je wil.

  1. Ievel Knievel

   Afgelopen winter is er dus compleet onnodig een peleton aan spelers gehaald zelfs. Misschien was het wel niet zover gekomen als je niks had gedaan. Maar niemand die dat weet uiteraard. Het peleton tot aan de winterstop haalde in ieder geval veel meer punten.

   1. mats

    En wéér hetzelfde gemekker in een andere vorm……

    Ik eis dat VVV een geit opneemt in het logo, als eerbetoon aan Ievel!

   2. Ievel Knievel

    Mehehehehehehehehehehehehe 😛

    Blaat best lekker als geit. Ik doe dat geitenpak wel aan hoor als het in het clubbelang is. 😛

   3. Goodie

    Ik ben het er ook mee eens dat het organisatorisch beter kan bij VVV. De seizoenskaarten hadden bv. al verlengd moeten kunnen worden.

    Maar hier boven gaat het voornamelijk op het samenstellen van de selectie. Elk jaar is er hier een grote paniek dat er nog geen nieuwe spelers zijn. Wacht het nou gewoon even af, de betere spelers vallen later pas buiten te boot.

   4. VeniVidiVici

    Man wat word ik moe van jouw geroeptoeter en spam hier zeg. Mijn vingers doen pijn van het scrollen over die lappen tekst van jou. Je reageert zelfs op je eigen posts hier. De 34jarige Honda terughalen, Hornkamp kopen terwijl we Giako en Arias nog onder contract hebben….getuigt echt van goede bedrijfsvoering. Dan staan we ook supersterk in de onderhandelingen om Giako voor een mooi bedrag te verkopen, of wat denk je zelf? Ik heb vertrouwen in VVV, we komen terug als we Jos aan een team laten bouwen. Dat zal niet komend seizoen zijn, eerst pijnruimen. Forza Stan, Marco en Jos!

   5. Ievel Knievel

    Achach. Je hoeft mijn posts niet te lezen hoor.

    Honda was gewoon een leuk verwijzinkje naar een VI-artikel. Niet echt heel serieus he.

    En verder; Forza Jos; en de rest binnen staf en organisatie moet zich maar eens gaan bewijzen in wat ze met VVV voor hebben.

 49. mats

  @Veni eens…

  VVV moet nu vooral niet gek gaan doen. Gewoon gaan ballen in de KKD met wat nu nog een contract heeft (en niet weg wil/kan) en eigen jeugd…sta je hopelijk rond de winterstop rond plek 10

  En dan tot aan die winterstop heel gericht kijken wat het team nodig heeft, welke spelers bij VVV passen, heel gericht je geld uitgeven…

  .en dan opstomen naar plek 2 a la Kowet of desnoods via de play offs een NECje doen!

  Forza VVV
  Vooruit met de geit (Ievel)

  1. RuiverCity

   Hallo Mats,

   Ik durf te voorspellen als VVV dadelijk in de KKD in de middenmoot of lager speelt de toeschouwers aantallen nog meer gaan zakken. De vaste kern, de mensen hier op het forum, zullen grotendeels blijven komen. Daar redt VVV het echter niet mee. Ik zie amper een jeugdspeler waarvan ik denk dat hij ons in de KKD naar een hoger niveau gaat tillen. VVV moet vooral op fysiek en conditioneel vlak (diepgaande, hardwerkende) spelers gaan halen. Ik denk dat Jos zijn Duitse netwerk wel zal aanspreken.

   1. mats

    Yup. Dat stukje over vertrouwen in Jos had ik er nog bij kunnen schrijven. Maar dan nóg hoop ik dat VVV nu niet als een geit zonder kop geld uit gaat geven aan spelers waarvan ze (en/of Jos) niet zeker weten die een versterking zijn. Anders liever even wachten tot de winterstop en goed kijken wat echt nodig is om erbij te halen als versterking.

    En ja dat heeft ook met geld te maken want VVV moet het niet van zijn aantallen supporters hebben da’s duidelijk . Dus ja, wat is wijsheid….ik
    Probeer er maar ergens tussen in te hangen.

  2. Ievel Knievel

   Grappig; voor een heel groot deel is dat dus precies wat ik roep. (Op je eigen spelers varen).

   Echter denk ik dat je er geen 2e mee wordt, maar daarmee het beste voor een 7e of 8e plek kan gaan. Wat ik dus verder geen probleem vind

   Ik ben het echter ook deels met Ruiver eens, dat je namelijk moet investeren in sowieso een keeper, een CV, een controlerende middenvelder en een spits (afmaker). Precies de as van het veld. Ik riep eerder dat je 2 of 3 aankopen/ huren nodig had, maar dat zijn er dus nu 4 geworden. Daar omheen hebben we genoeg eigen talenten (en spelers die we nu nog hebben) rondlopen die ok zijn.

   Wel grappig dat je van de week nog riep dat Stan en Marco weg moesten, maar je nu weer precies het tegenovergestelde roept…. Tja.

   1. Ievel Knievel

    En daarbij aanhakend. Toen Jos bij VVV binnen kwam had de selectie een ernstige trainingsachterstand (hoe kan dit?).

    Op fysiek gebied; qua belasting, weerbaarheid en herstel is er dus zeeën aan winst te behalen. Ook op mentaal gebied. Daar MOET dus echt aan gewerkt worden vanaf de start van het seizoen. Doe je dat niet, ben je eigenlijk kansloos.

   2. mats

    Ja maar jij roept hier zoveel!
    Dan hoeft niemand meer iets te zeggen he?
    Want ja dan komt Ievel weer roepen dat hij het al gezegd had…
    Man man man …
    Kansloos.

   3. Ievel Knievel

    Zorgt in ieder geval wel voor wat reuring, reacties en de nodige gespreksstof. Zorgt er in ieder geval voor dat de boel hier niet inkakt. Zo kansloos dat je zelfs steeds in de pen klimt 😉 😛

 50. Rossie

  Zonder op álle individuele posts nu te gaan reageren: ik ben het met vrijwel álles wat Ievel Knievek schrijft eens. Hij zegt echt heel zinnige dingen alleen wordt dat door de meesten hier niet begrepen. Jammer. Hij mag wel iets minder lange teksten schrijven inderdaad, haha!

  Wat VVV nu vooral NIET moet doen is gaan afwachten, tijd nemen en weer (zoals zo vaak) achter de feiten gaan aanlopen. Helaas zijn ze daar echter al mee begonnen…

  Beste mede-supporters: kom aub eens uit die typisch Venlose ‘zutjes aan’ modus…die helpt ons niet!

  1. RuiverCity

   Helemaal met je eens Rossie (en Ievel Knievel).

   Wakker worden op d’n Berg! Dadelijk lopen we wéér achter de feiten aan. De selectie moet er in de zomer staan en niet zoals Mats ligt te verkondigen in de winterstop bekijken en erbij halen wat nodig is.
   Geen enkel team heeft baadt gehad bij winterse versterkingen. Ook VVV afgelopen winter niet. Dat zijn noodgrepen!

   En Mats…schrik niet hoeveel mensen nu weglopen uit de Koel.
   Als die paar supporters die alles goed vinden en alles goed praten wat VVV doet, die af en toe een geel/zwart fakkeltje voor het stadion afsteken en denken dat zij VVV hier mee redden dan moeten ze eens heel snel wakker worden. Er moet op bestuurlijk/technisch niveau heel snel iets gebeuren!!!

   1. Ievel Knievel

    Mee eens. En we hoeven echt geen kapitalen uit te geven.

    Ik mag hopen dat van de spelers die blijven, zeker die door ons zelf zijn opgeleid, in de contracten een clausule is opgenomen dat men minder gaat verdienen op KKD-niveau. Een totaal geschat spelersbudget. Een bedrag dat dus past binnen een realistische boogde begroting op KKD-niveau. Dat zou toch les 1 moeten zijn voor een club als de onze (die dus degradeert en promoveert, als 17e/ 18e van het land).

    Verder moeten we dus 3 of 4 spelers halen (hoop ik) voor de basis op KKD/ niveau 2 België/ Niveau 3 Duitsland (kleinere clubs wel op dat niveau)/ etc.. Volgens mij worden daar nog redelijk normale salarissen betaald. Toch?

    Dit zou binnen onze normale begroting moeten kunnen passen op KKD-niveau, ervan uitgaande dat we 1,5 miljoen/ 2 miljoen zakken in spelersbudget. Zeker als er nog wat geld binnenkomt op Gio. Hoop niet dat VVV op een te hoog transferbedrag inzet en alsnog moet toeleggen op de beoogde transfersom. Mag hopen dat er niet teveel richting investeerders terugvloeit.

    3 of 4 basisaankopen/ huren dus (misschien wel voor 3/ 2 seizoenen). Verder dus aanvullen met wat al onder contract staat aan vooral eigen opgeleide spelers.

    Realistische ambities opstellen voor aankomend seizoen en middels acties je eigen achterban spammen en ze ook op meerdere fronten tegemoet komen.

 51. mats

  Noem deze site dan gewoon IevelKnievelaren…. dan is het maar duidelijk waar het allemaal om draait.

  Zolang Ievel geen voorzitter/directeur/TD/Jezus wordt, hoeft het van mij allemaal niet meer.

  1. Ievel Knievel

   Ach ach, trek je toch niet zoveel van mij aan. Zo belangrijk ben ik nou ook weer niet voor jou hoor. Blijf lekker je tekstjes schrijven joh. Het zal mij alleen niet stoppen om mijn gewoon mijn mening te ventileren. Het is aan iedereen zelf welk plekje ze dat geven.

 52. mats

  Zo belangrijk ben je idd niet ondanks dat je jezelf zo graag belangrijk wilt maken met je ellenlange teksten vol zelfgenoegdoening, zelfbevestigende en ‘kijk mij het eens gezegd hebben’ en ‘kijk mij het eens allemaal weten’ etc etc

  Ik reageer graag op anderen, en waardeer jouw bijdrages heus wel, maar ben het wel beu om constant langs jou ellenlappen teksten te scrollen om dat wat anderen zeggen nog een beetje te kunnen lezen. En als je daarbij nou eens niet constant hetzelfde zou zeggen dat zou ook al schelen.

  Maar vooruit, voordat ik kritiek krijg deze site te bevuilen door constant hetzelfde te reageren op jou, zal ik maar stoppen.

  1. kuebke

   Sorry Mats ,waar maak jij je zo druk om.

   Je hoeft het commentaar van Ievel toch niet te lezen ,je kunt toch negeren en gewoon door scrollen maar blijkbaar wil je het toch stiekem allemaal lezen.

   1. mats

    Liever, geloof me… dat doe ik ook niet.
    Hij zegt toch steeds hetzelfde maar dan in andere woorden. Maar ik ben wel geïnteresseerd in wat andere te zeggen hebben….

    Maar dan kijk je weer en dan moet je weer ellenlang naar beneden scrollen omdat Ievel weer aan het zelfbevlekken is…en bleef het daar maar bij…. zie hieronder, hij gaat ook nog eens tot vervelends toe op zijn eigen posts reageren.

    Nou goed, ik kom wel weer terug als Venlonaren zelf weer wat te melden heeft.

   2. Ievel Knievel

    Ach, ach, hald toch ens op man…..

    “Ik reageer noooooooooooit meer op Ievel”: Mats in 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 (10x)”

    “Ik kom hier pas over maanden weer”, Mats een week of 1 geleden.

    Je draagt zelf nog het meest bij aan een onnodige slowchat.

    Mijn reacties op mezelf zijn trouwens aanvullingen of toevoegingen op mijn eerdere reactie. Kan vervelend zijn, maar skip het dan maar. Dat je moet scrollen ligt overigens ook er aan of je op je mobiel leest of een ander apparaat. Daar kan ik dan weinig aan doen. Dat ligt aan de techniek achter Venlonaren. Het zij zo.

    Maar aanvullingen dus: zoals hier onder over het sociale media bereik van de club. We hadden daar ook een goed iemand opzitten die ook zijn verdiende transfer heeft gemaakt richting ESPN.
    Superinteressant om het bereik van je club aan af te lezen, dit soort cijfers> dat is je (potentiële) achterban.

    Je kan dan aflezen dat we gewoon staan waar we horen te staan. Op veel vlakken. niet meer, niet minder.

    Overigens maken je eigen reacties het scrollen alleen maar langer en langer en is het op de man gespeeld en nogal inhoudsloos.

 53. Ievel Knievel

  Op sociaal mediagebied trouwens de 17e club vh land (bereik en aantal volgers):

  https://socialdutch.com/onderzoek/voetbalclubs-op-social-media-2021

  Op de eeuwige ere-divisie ranglijst staan we volgens mij rond de 18e plek.

  Op sociaal media gebied zijn we trouwens groter dan een flink aantal ere-divisieclubs (Sparta, Heracles en RKC), maar kleiner dan een aantal KKdivisie clubs (NAC, RODA, NEC).

  Dat bereik zou zich ook kunnen door vertalen naar echte fysieke bezoekers in het stadion.

  Het inhalen van Roda JC hierin zou al een mooie stap en ambitie kunnen zijn. NEC inhalen op dit gebied ligt ook in de lijn van mogelijkheden, al is dat wat moeilijker nu ze gepromoveerd zijn.

  Zou het niet zomaar zo kunnen zijn dat VVV de 17e/ 18e/ 19e/ 20e/ 21e club van het land is op het gebied van zo’n beetje alles? Niet per sé slecht als 26e t/m 30e gemeente van het land (ook dit schommelt nog wel eens). Maar dit zegt wel dat je zo’n beetje een ere- en eerste divisie club tegelijk bent. Precies wat we al wisten.

  Alleen jammer dat je als 17e club van het land tegenwoordig ook degradeert. iets waar VVV zelf trouwens voor gestemd heeft .

  Als VVV nu eens zijn vaste aanhang zou kunnen brengen op zo’n 9500 bezoekers en in de toekomst kan doorgroeien naar een stadionbezetting van 12.000 (max> in een verbouwd stadion), dan ben je precies geworden als club wat je zijn kan. Met minder hoeft VVV geen genoegen te nemen, groter worden dan dat gaat hem ook niet snel worden

  1. Ievel Knievel

   Toevoeging: je ziet aan dit lijstje wel de vergrijzing bij sommige clubs. Heb je meer facebook-volgers dan insta-volgers ben je een vergrijsde club (zie bijv. Heerenveen, wat een verschil!). Facebook wordt vooral gebruikt door 35+ inmiddels.

   Je ziet dus dat VVV op Insta gebied nog een groeispurt kan maken en inderdaad een jongere groep (15 t/m 30) aan zich kan binden. Dat is de insta generatie.

   Overigens is dit dus mijn echte vakgebied en ben ik hier zeker niet de betweter in aan het uithangen.

   1. Ievel Knievel

    Ook een PEC-Zwolle is door ons voorbij te streven. Als ik een schatting maak: trek je de online virtuele wereld door aar de echte wereld, dan betekent dit gewoon dat er voor VVV een groei in zit naar een stabiele 15e plek, met uitschieters naar een 13e of 14e plek. Dit zou dus ook je ambitie moeten zijn en daar moet je beleid op gericht zijn. Niet per sé meer willen nastreven. Dit ook uitleggen aan je achterban. De cijfers wijzen uit dat het mogelijk is (het verleden ook trouwens).

    VVV is misschien wel de nummer 17 of 18 van Nederland, maar met een goed uitgedacht beleid is een plek 13 t/m 15 haalbaar. Voor sommige (succes-)supporters is deze ambitie te gering/weinig/ laag, maar ik denk dat dit het is.

    Mocht VVV stabiel om een 13e t/m 15e plek knokken dan doen ze het gewoon meer dan goed. Daar moeten ze dan ook de complimenten voor krijgen. Dan moet je dus manieren bedenken hoe je dit op een positieve manier verkoopt aan je achterban, zonder dat deze afhaken. Structureel hoger dan een 13 plek eindigen zit er voor VVV denk ik echt niet in.

    Eerst maar eens doorgroeien naar een KKD-subtopper en uiteindelijk ook weer topper (hopelijk).

    Mocht je overigens sociaal-mediabereik koppelen aan sponsorbereik (en die 2 hebben heel erg veel met elkaar te maken), dan zit daar dus voor VVV nog veel groei in, in relatie tot andere clubs.

   2. mats

    Nou meneer de allesweter als dat dan je vakgebied is begin een eigen social
    Media kanaal…. ik beloof je dat ik er niet zal komen!!

   3. supportertje

    Volgens mij word het tijd dat Mats en level elkaar eens in het echt spreken, en samen een biertje drinken bij de wedstrijden van VVV. Zou zo maar eens iets moois uit kunnen groeien. Het is duidelijk dat beiden hun hart verpand hebben aan VVV. Helaas verschillen de meningen nogal, maar kom niet aan VVV.

   4. Ievel Knievel

    Ik ben voor hoor. Niks mis met proosten op de toekomst van ons mooi clupke. Met vrind en vijand.

   5. supportertje

    Klopt denk ik wel een beetje, in onze groep is het hoofdzakelijk Whatsapp en Facebook, en ja we zijn inderdaad de wat oudere supporter.

 54. Rossie

  Vooropgesteld: ik lees wat Ievel schrijft graag en ben het vrijwel altijd met hem eens. Maar, Mats heeft een punt dat die constante aanvullingen etc soms wat irritant zijn (maar dat is sowieso ieders goed recht). Ik denk echter dat Ievel daar niet persé zelf iets aan kan doen/dat bewust doet om Mats te pesten, maar dat dat voor een groot deel komt omdat er geen ‘edit’ of ‘delete’ mogelijkheid is op dit forum. Is daar niets aan te doen Venlonaren?

 55. kuebke

  Emmen gaat zich voor komend seizoen misschien versterken met Jeroen Veldmate van Go Ahead Eagles.
  Die hebben volgens mij toch nog geld zat.

  p.s Had hem graag bij V.V.V gezien.

 56. supportertje

  In ieder geval iemand voor onze aanvoerder. Voetbalprimeur geeft aan dat hij op het lijstje staat bij hun, en is de kans dus groot dat hij daarheen vertrekt. Misschien nog een mooi bedrag voor hem vangen, hij staat onder contract tot 2022. NEC wil hem in ieder geval zeer graag hebben. Laat Boekhoorn zijn portemonnee maar trekken, zit genoeg in.

  1. Godfried

   NEC heeft geen rotte rooie cent. Boekhoorn geeft ook aan dat de club technisch failliet is en de hulp nodig heeft van gemeente en belastingdienst.

   Ben van mening dat je toch zeker nog 2 ton voor Post moet kunnen vangen. Maar dat gaat (kan) NEC niet betalen. VVV zal hem dan ook wel gratis de deur uit laten lopen voor bewezen diensten… hebben we namelijk vaker gezien. Dom, maar wel netjes..

   Denk zelf dat het voor Post en VVV ook beter is om nu afscheid van elkaar te nemen.

   1. supportertje

    Boekhoorn heeft in het verleden reeds 22 miljoen Euro in NEC gestoken. Tevens is Boekhoorn miljardair met een vermogen van 1.9 miljard en een grote fan van deze club.

    Boekhoorn (61) gaat de koers uitzetten na een ‘opschoning’ in de top van de club en een nieuwe aandelentransactie. Die is nodig om oude claims van investeerders te weren. Van een overname is volgens betrokkenen ‘geen sprake’. Dat ligt juridisch gecompliceerd.

    Bronnen in de directe nabijheid van Boekhoorn benadrukken desgevraagd ook dat de ondernemer geen ambitie heeft om NEC over te nemen. ,,Marcel vindt dat een voetbalclub het eigendom moet zijn van de fans, van de mensen die van de club houden”, stelt een anonieme bron rondom de zakenman. ,,Hij wil de club helpen, de structuur verbeteren en zorgen dat NEC financieel weer gezond wordt. Dat doet hij uit liefde voor de club.”
    De suikeroom van NEC

    NEC krijgt daarmee geen eigenaar, zoals de constructie bij Vitesse in Arnhem met de Rus Valeri Oyf. Maar Boekhoorn, bekend van de Telfort-deal en eigenaar van Ouwehands Dierenpark, stapt wel ‘vol’ in. De Bennekomse miljardair kiest, als een pakket aan eisen is ingewilligd, voor ‘bewuste en structurele investeringen’ in de profclub. Het betreft dan meteen miljoenen euro’s, want die zijn nodig om in de top van het Nederlandse voetbal stand te houden.

    De aankoop van stadion De Goffert staat, tot dusver, niet direct op de rol.

    Boekhoorn is al jaren de suikeroom van NEC. De zakentycoon dicht elk seizoen weer de gaten in de begroting aan de Waal. Hij betaalt veelal ook de afkoopsommen bij ontslagen. Al met al heeft de ondernemer in twintig jaar zo zeker 25 miljoen euro in de club gestoken. In al die jaren circuleren er in Nijmegen ook al geruchten over een machtsovername. ,,Nu stapt Boekhoorn ook echt in”, zegt Leen Looijen, lid van de raad van commissarissen van NEC. ,,En dat is een heel goede zaak voor de club.”
    ‘Pas als ze er uitkomen, stapt hij in’

    Dit proces is al langere tijd bezig”, verklaart Looijen. ,,Er wordt nu bewust beleid uitgestippeld. NEC moet weer een stabiele eredivisionist worden.”

    Boekhoorn wil betalen als hij de koers mag bepalen. In Nijmegen zijn daartoe de eerste stappen al gezet. Zo is Ted van Leeuwen aangesteld als technisch directeur. Hij moet op sportief vlak voor consistent beleid zorgen. De club moet snel weer uitgroeien tot een stabiele eredivisionist. De bekende voetbaltrainer Fred Rutten is daarbij een vertrouwenspersoon. Hij wil in De Goffert geen officiële functie bekleden.

    Een voorbehoud maakt Boekhoorn wel. De deal is nog niet beklonken, zo melden bronnen rond de zakentycoon. ,,Volgens mij onderhandelt Marcel nog met de gemeente Nijmegen en de Belastingdienst over een aantal belangrijke financiële zaken, want de club staat er zeer beroerd voor. Pas als ze daar uitkomen, stapt hij in.”

    Gaat alles door, dan worden de aandeelhouders van NEC, verenigd in de STAK, binnenkort ondergebracht in een stichting. Hun medezeggenschap wordt minder. De raad van commissarissen bestaat dan uit minder leden.

   1. Dond

    In principe heb je alleen Van Crooij ; Verbong en Craenmehr zijn jeugdspelers.
    Daarbij is van Crooij een lijnkeeper. Elke hoge bal voor de goal zal gevaarlijk zijn!

    Wanneer de kans er is zou ik echt wel voor een keeper kijken die de concurrentie kan aangaan met Van Crooij.

   2. Real VVV

    Een nieuwe keeper heeft geen prio. Je kunt beter je geld uitgeven aan een ervaren veldspeler (op de as). Hier kunnen andere jongere spelers zich dan aan optrekken. Vooral als Post vertrekt, heb je ervaring nodig om Essanoussi en in mindere mate Janssen aan te sturen..

   3. Louis van Gaal

    Natuurlijk heeft een nieuwe keeper wel prio… de as van het nieuwe VVV moet een sterke,stabiele en betrouwbare basis zijn en dat heb je met van Crooy niet..

   4. Ievel Knievel

    VVV moet toch wel 4 subtopspelers op KKD-niveau kunnen aantrekken tegen een beperkte salarislast (spits, centraal middenveld, centrale verdediger, keep). Of zit ik er nu echt heel ver naast?

    Zelfs als de spelers 50.000 euro per jaar kosten/ verdienen (een fortuin op KKD-niveau geloof ik; en ik roep ook verder maar wat) geef je aan de selectie, met 18 spelers, zo’n 900.000 euro uit. Bij een salaris van 70.000, zo’n 1,2 miljoen euro. (Dan heb ik het niet over wat die spelers netto verdienen overigens).

   5. rongo26

    verbong is al 21, Craenmehr is 19. Roox stond toen al in het doel. Dus of je geeft ze een kans, of je zegt dat ze naar Wittenhorst kunnen vertrekken omdat ze niet goed genoeg zijn voor betaald voetbal.

   6. Ievel Knievel

    Je hebt toch ook een 2e en 3e doelman nodig? En doelmannen die bereid zijn vooral op een bak te zitten….

   7. Godfried

    De keeper is misschien wel de belangrijkste positie van het elftal. Een goede keeper zorgt voor rust in de verdediging en dat er vooruit druk wordt gezet.

    Staat er een grabbelaar onder de lat, dan zijn speler geneigd om achteruit te lopen. Dit werkt door op het hele veld. Daarbij, een goede keeper pakt punten voor je (Unnerstall) een slechte kost je punten.

 57. Rossie

  En dan lees ik gisteren in de Limburger dat die hele evaluatie nog steeds moet plaatsvinden (woorden van Valckx). Ongelooflijk. En dan mogen wij hier van sommigen niet zeggen dat het allemaal veel te lang duurt. En al ligt het aan ziekte of quarantaine of wat dan ook, dan regel je het maar op een andere manier. We gaan weer gewoon achter de feiten aanlopen hoor, amateurs.

  1. DeOtjes

   Tsjonge. Je mag niet eens ziek zijn. Het is pas 1,5 weken geleden dat de laatste wedstrijd gespeeld is. Pas 2,5 weken dat degradatie een feit is. En het is aan de RvC. Een orgaan dat niet fulltime in dienst is van VVV.

   1. Ievel Knievel

    1,5 week en 2,5 week lijken niet lang, maar toch…de wereld draait gewoon door, zeker de voetbalwereld. Ik neem aan dat mensen in verantwoordelijke functies bij VVV gewoon 5 (of soms 6) dagen in de week werken en soms 7 indien nodig. En dan dagen van 8- 10 uur maken. Hoort een beetje bij de tak van sport lijkt me. Volgens mij hebben we tegenwoordig toch ook gewoon vele functies om het virtueel werken goed mogelijk te maken? Ook in quarantaine. Ik snap dat je een deel van de evaluatie in real life wil doen, Mensen in de ogen wil kijken, maar een voorbereidend deel had toch echt al flink plaats kunnen hebben. In 2 weken kan je makkelijk complete projectplannen tikken hoor. Zeker met meerdere mensen samen. Ook al moet ook de afhandeling van afgelopen seizoen nog plaats hebben.

    Overigens denk ik dat er wel wat aan werk gedaan is hoor, de afgelopen 2 weken. Supporters en sponsors willen gewoon vooral ook het gevoel meekrijgen dat het gebeurd!

Leave a Reply