UPDATE Ahmed Musa: Deadline day!

Tot vanavond 12 uur – in Engeland tot 23.00 uur – hebben de clubs de tijd om hun slag te slaan op de transfermarkt. Wij als Venlonaren kijken met grote belangstelling naar de ontwikkeling rondom de persoon van Ahmed Musa.

De oud VVV-er staat in grote belangstelling van diverse Engelse clubs en VVV heeft een bepaald percentage bedongen bij de verkoop van de Nigeriaan aan CSKA Moskou. Wanneer Musa dus voor een groot bedrag verkocht wordt vandaag, kan dat de Venlonaren een leuk bedrag opleveren.

In de voorbije dagen hebben we concrete interesse van Leicester City waargenomen, maar vier keer is hun bod afgeslagen door CSKA.

The Independent meldt vandaag dat naast Leicester City, ook Manchester United en Southampton zeer geïnteresseerd zijn in de jonge aanvaller. Ook The Mirror onderschrijft dat. Volgens hen gaat het op deadline day tussen die drie clubs die Musa willen contracteren. Onze eigen Voetbal International meldde op donderdag al dat Ahmed Musa in de transfer carrousel heeft plaatsgevonden, zij berichtte het zelfde bericht als Sky Sports: Musa staat in de concrete interesse van Leicester City en Manchester United.

CSKA daarentegen wilt dat Musa in Moskou blijft en geeft aan dat hij blijft. Dat meldt de BBC. De Moskovieten kunnen Musa niet tegenhouden wanneer de zogenaamde ‘buy-out’ clause geboden wordt. Die bedraagt 22,8 miljoen pond (29,9 miljoen euro).

Het laatste bod van Leicester City (18,7 miljoen pond) is door de Russische club afgewezen. In de wandelgangen gaat het rond dat Manchester United een bod van 20 miljoen aan het voorbereiden is, maar er is nog niets concreets geboden.

Foto: Historie VVV-Venlo

12 Responses

 1. kiekoputspelke

  Lijkt me dan dat er geen transfer gaat komen….Moskou is uitgesproken en weigert water bij de wijn te doen terwijl de geïnteresseerde clubs nog ruim onder de gevraagde transfersom zitten….
  Maar goed: zeker een club als Manchester United heeft wel vaker verrast met een absurde “last minute transfer”. Afgelopen zomer nog met de komst van Martial !!

 2. Ben

  “VVV heeft een bepaald percentage bedongen bij de verkoop van de Nigeriaan aan CSKA Moskou.”
  Hoe kan het zijn dat wel bekend is dat dit zo is, maar niet bekend is welk percentage? FORZA VVV!

 3. kiekoputspelke

  Tsja Ben….dan moet je proberen een bestuursfunctie bij VVV te bemachtigen 🙂

  Nee, even serieus. Dat is natuurlijk geen informatie die op straat komt te liggen !! Stel dat je het percentage wél weet (bv. 5%) en er komt een transfer van € 22.500.000,=….dan gaan jij en ik er maar van uit dat VVV meer dan 1 miljoen euro bijgeschreven krijgt. Wat gebeurt er dan ?? De 1e reactie op het bericht dat Musa is verkocht wordt dan ongetwijfeld een waslijst met spelers die gehaald moeten worden en een hoop frustratie wanneer blijkt dat VVV geen euro spendeert !!

  Om die onrust te voorkomen kiezen clubs er bewust voor de getallen niet naar buiten te brengen dus….

  Overigens denk ik dat het niet om een miljoenenbedrag gaat, maar dat VVV hoogsten een paar tón gaat krijgen.
  En dat stelt me dan wèl weer teleur gezien de hoogte van de transfersom; maw dan is het percentage wel ERG laag.

  1. Ben

   Stel je hebt gelijk, dan krijgt VVV niks. Terecht overigens. Maar deze geheimzinnigheid leidt uiteindelijk alleen maar tot wrevel en ergernis. Daar moeten we vanaf. Niet dat wij supporters detail van alles en nog wat moeten hebben, maar VVV moet wel een open club worden. FORZA VVV!

 4. Meuske

  Dit wordt toch niks meer vandaag want al maken ze het geld over hoe krijg je Musa voor 12 uur in Engeland of hoeft hij niet eerst medisch gekeurd te worden? Hoop toch niet als het doorgaat dat hij naar United gaat want daar is het op dit moment echt een puinhoop. Kopen om te kopen bij dhr van Gaal en presteren ho maar.

 5. Goodie

  Als je denkt dat Musa het verschil kan maken wat is 5 pond meer om zijn clausule te betalen? Ik zie het niet meer gebeuren, maar ze hebben nog altijd geen andere aanvaller aangetrokken..

Leave a Reply