Update Corona-maatregelen

Er is nauwelijks nieuws te melden deze tijden wat betreft ons favoriete spelletje en dat komt allemaal door de heersende corona-pandemie in de wereld. Gisteren maakte de overheid bekend dat de maatregelen zullen gelden tot 28 april en er was ook specifieke informatie voor voetbal.

VVV-Venlo zorgde ervoor dat er wat meer informatie op hun website te vinden was wat betreft de maatregelen:

“Dinsdagavond 31 maart werden de maatregelen wederom uitgebreid. Nu tot en met minimaal 28 april. Daarnaast werd duidelijk dat wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek alsnog óók vallen onder de evenementenregeling die tot 1 juni van kracht is. Voor het betaald voetbal betekent dit dat de competities niet binnen afzienbare termijn uitgespeeld kunnen worden.

Vanzelfsprekend is dit organisatorisch en sportief een zeer vervelend bericht, maar de gezondheid en veiligheid van personen staat bovenaan. Mede in het licht van de recente ontwikkelingen in Nederland en wereldwijd, is het besluit vanuit het kabinet begrijpelijk.

Gevolgen voor VVV-Venlo
*De selectie van VVV-Venlo zal tot en met 28 april niet collectief trainen;
*Covebo Stadion – De Koel – blijft minimaal tot die tijd gesloten;
*Dat betekent ook dat al het overig personeel zoveel als mogelijk thuis werkt;
*De fysieke Fanshop zal gesloten zal blijven tot die tijd;
*VVV-Venlo én de VVV Foundation lassen daarnaast tevens alle activiteiten en evenementen tot en met maandag 28 april af.

Voor de jeugdelftallen van VVV-Venlo lijkt het dat de competitie erop zit. Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad namelijk besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.

De KNVB kwam gisteravond met een statement en het is nog steeds onduidelijk hoe het precies gaat aflopen wat betreft het betaald voetbal in Nederland, maar zij gaven het volgende aan:

“Wij – KNVB, ECV en CED – beseffen dat het voorgoed afbreken van de noodgedwongen stopgezette betaaldvoetbalcompetities, door ons steeds als ‘scenario 3’ betiteld, ook een mogelijkheid lijkt. Niettemin proberen we daarnaast een weg voor onze competities te vinden, welke past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die tevens aansluit bij wat UEFA morgen zal adviseren. Die route onderzoeken we omdat elk besluit ingrijpende, ook financiële gevolgen heeft voor alle betaald voetbalorganisaties en hun medewerkers.

De komende periode blijven we als betaald voetbal in overleg met alle betrokkenen in deze, zowel in onze sport als met de overheid, om uiteindelijk gezamenlijk tot de beste beslissingen te kunnen komen.”

Bron: VVV-Venlo, KNVB

3 Responses

Leave a Reply