VVV-Venlo

UPDATE: Lars Unnerstall naar PSV, volgend seizoen op huurbasis bij VVV-Venlo

UPDATE: Donderdag 17 mei, 20.04 uur

Lars Unnerstall verruilt VVV-Venlo voor landskampioen PSV uit Eindhoven. Dat maakt VVV-Venlo zojuist bekend via de officiele kanalen. De doelman had een aflopend contract en kon dus transfervrij vertrekken. Hij tekent in Eindhoven een contract voor 3 jaar. Dit lijkt minder goed nieuws voor VVV-Venlo, maar Unnerstall zal het komende seizoen nog verhuurd worden aan VVV-Venlo en dat is zeer goed nieuws voor VVV!

Stan Valckx: “We beseften dat het enorm moeilijk zou worden om Lars langer aan ons te binden. Uiteindelijk is dat dankzij een samenwerking met PSV toch gelukt”

Lars Unnerstall: “Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad bij VVV-Venlo. De overgang naar PSV is een mooie beloning, maar het voelt ook goed om nog een jaar langer in Venlo te kunnen blijven. Het is prettig dat deze constructie is bedacht.”


UPDATE; woensdag 16 mei, 23.15 uur

De Telegraaf meldt zojuist dat de transfer van Lars Unnerstall naar PSV in kannen en kruiken is. De landskampioen en de Duitse keeper zijn eruit en Lars ondergaat morgen de medische keuring. Als dit goed gaat zal hij zeer waarschijnlijk een contract voor 3 seizoenen tekenen bij de Eindhovenaren.

Het goede nieuws is dat de inzet van deal is dat PSV hem eerst nog een jaar verhuurt aan VVV-Venlo. Met Unnerstall is de landskampioen ook in 2019 al verzekerd van een ervaren, betrouwbare doelman in de selectie.

Bron: De Telegraaf


Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV hengelt naar de diensten van Lars Unnerstall. Unnerstall is in beeld om tweede keeper te worden bij de Eindhovenaren of om hem nog een seizoen aan VVV te verhuren. PSV zou dit eventueel willen doen omdat het contract van de huidige tweede keeper, Eloy Room, in 2019 afloopt. Op deze manier hebben de Eindhovenaren zeker nog een tweede keeper.

Beide clubs zijn volgens het dagblad in gesprek over een verhuizing van de keeper richting Eindhoven, maar de clubs zelf, doen hier geen concrete mededelingen over. De 28-jarige Duitserkan deze overstap transfervrij maken, omdat zijn contract afloopt. De clubs zijn volgens het dagblad wel in gesprek over een mogelijke terugkeer van Unnerstall in Venlo, maar dan op huurbasis. VVV heeft al eerder aangegeven er alles aan te doen om de doelman ook volgend seizoen in het geelzwart van VVV te laten spelen en deze optie biedt daar mogelijkheid op. Tot nu toe is het nog allemaal gissen hoe en wat, maar Unnerstall is een parel voor de club en de Eredivisie, zoveel is wel duidelijk.

Het verhaal dat VVV en Unnerstall tot dusver geschreven hebben is een groot succes geworden. De Duitser kwam afgelopen zomer transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en hij speelde tot dusver 32 wedstrijden voor de Venlonaren en hield hiermee maar liefst 8(!) keer de nul. In de Eredivisie zijn er slechts vier andere doelmannen die vaker de nul hebben gehouden dan Unnerstall. In het verleden kwam de Duitser ook uit voor Schalke ’04 en FC Aarau.

Bron: Eindhovens Dagblad

39 Responses

   1. Goodie

    Ik kan me niet voorstellen dat je een goede vriend naar VVV haalt om vervolgens 5 dagen later zelf te vertrekken.
    Daarnaast is Unnerstall transfervrij en heeft VVV nergens voor nodig. Ik hoop dat Unnerstall zo slim is om niet ergens te gaan verpieteren om de bank en dat er een kern van waarheid zit over een eventueel verhuur aan ons.

 1. chretien

  Enorme aderlating. Wie er ook voor in de plaats komt, we krijgen er geen betere voor terug. Maar het is hem zeker gegund. Wat een man, altijd correct. We hebben geboft dat we hem een jaar onder de lat hebben gehad. Succes bij PSV. Hopelijk speel je tegen ons je slechtste wedstrijden…

 2. ger

  Ik heb gelezen dat het ook een mooie deal kan worden voor VVV!
  Hij zou dan nog voor een jaar verhuurd worden naar VVV tot het contract van hun tweede doelman uitgediend is!
  Dat zou een super deal zijn voor ons!

 3. Louis van Gaal

  Wat zou dat een uitstekende deal zijn met alleen maar winnaars…. VVV volgend seizoen, PSV het jaar daarna, alle VVV supporters, sponsoren, goed voor de verkoop van seizoenkaarten, goed om andere spelers te overtuigen naar VVV te komen maar met name voor Lars zelf. Het is hem van harte gegund deze top transfer te maken !!!

 4. festina lente

  Prima voor vvv.maar toch een rare constructie. Je contracteert een speler van 27 jaar en ga hem gelijk verhuren. Zullen toch wel randvoorwaarden bij zijn

 5. festina lente

  Opvallend ook de samenhang tussen psv en vvv. Kunnen we na nilis en unnerstall nog wat meer verwachten..Het zou me niet verbazen dat psv een Japanse speler contracteert en dan een jaar uitleent bij vvv.

 6. RuiverCity

  Schitterend nieuws dit!!!

  Aan de andere kant ook vreemd. Zoet wil deze zomer graag weg. Dan heeft PSV nog Room en Jurjus als keepers.
  Dan zou je toch verwachten dat Unnerstall eerste keeper wordt omdat hij tien keer beter is dan die andere twee.
  Maar goed dat zijn problemen voor PSV.

  1. chretien

   We weten nog niks en wat jij bij voorhand schrijft zou wel eens kunnen betekenen dat VVV misschien, als die ene nu nog niet, maar pas vertrekt als het contract einde volgende seizoen afloopt, Unnerstall mag hebben. Misschien, heel misschien dus. Mocht Zoet vertrekken, PSV ontvangt dan een mooi bedrag, dan gaat Unnerstall alsnog naar PSV. VVV mag dan misschien als compensatie Room hebben. Laten we maar afwachten, ik verwacht in de loop van de dag definitief nieuws (na keuring).

   1. VenloVVV

    Inderdaad even afwachten, maar mocht het lukken hebben ze heel goed werk gedaan!

  2. De Koel

   Unnerstall is door PSV gehaald als tweede keeper. Als Zoet vertrekt, zal een andere eerste keeper worden aangetrokken. Aldus VI. En aangezien het contract van Eloy Room nog een jaar doorloopt, kan Unnerstall een jaar aan VVV verhuurd worden.

 7. pavisto67

  Geweldig nieuws dit, zonder Unnerstall waren wij keihard gedegradeerd dit seizoen.
  Dit is samen met de contract verlenging van Roseler een hele goede stap in de juiste richting wat betreft het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Ik hoop eerlijk gezegd wel op het vertrek van enkele spelers zodat er ruimte is voor vers bloed. Promes is op leeftijd en blessure gevoelig dus centraal achterin mag er wel iemand bijkomen. Mij lijkt wel dat de prioriteit wat betreft eventuele versterkingen volledig op de voorhoede mag komen te liggen.

 8. VenloVVV

  Klopt! De voorhoede is erg matig. Had veel verwacht van Castelen maar vond persoonlijk Tissoudali nog 10x beter. Het is belangrijk om te zoeken naar echte versterkingen en een echte speler waar mensen voor naar het stadion komen! Wellicht dat er meer vanuit PSV zal komen na de ontwikkelingen van de laatste week.

  Honda is transfervrij als ik me niet vergis. Helaas zal dit salaris niet mogelijk zijn, maar wat zou dat toch een stunt zijn! Ook voor de verkoop van de seizoenskaarten!

 9. Godfried

  Even off topic: Onlangs werd door Omroep Venlo gecommuniceerd dat over 2 weken de stadionplannen zouden worden gepresenteerd. Deze zaterdag zijn die 2 weken voorbij. Iemand op de hoogte van het hoe, wanneer en waar?

 10. Goodie

  Wat betreft Unnerstall zou het uitstekend werk zijn van Valckx. Het enige nadeel is dat er waarschijnlijk een clausule in staat opgenomen dat hij tijdens het seizoen terug kan keren ben ik bang.

  Met het houden van Post, verlengen van Röseler en eventueel huren van Unnerstall houdt je in mijn ogen DE 3 sterkhouders van het team.

  Overigens mag Levi Garcia transfervrij weg bij AZ. Vond ik dit seizoen in de thuiswedstrijd van ons tegen Excelsior heel dreigend.

 11. Animal

  Als het lukt Unnerstall in de Koel te houden is dat een geniale zet. In welke constructie dan ook.met een optie dat ie teruggehaald kan worden gedurende het seizoen. Betere keeper kan VVV never nooit krijgen !!

 12. De Koel

  Prima geregeld Stan! Een betere keeper is voor VVV niet te vinden. Mooi ook voor Lars dat hij toch iedere week kan spelen, i.p.v. op de bank te zitten bij PSV als tweede keeper. En dat tegen een veel beter salaris natuurlijk.

 13. festina lente

  Voor vvv prima volgend seizoen een uitstekende keeper Maar toch een vraag . PSV krijgt transfervrij een keeper. Een gedeelte van zijn salaris wordt door vvv betaald. ( huursom ). In seizoen 2019/2020 hebben ze dan Unnerstall. Mogelijkheid is dat ze hem dan ook doorverkopen en een leuk bedrag ontvangen als transfersom.

  Hopelijk kan vvv daarvan ook een gedeelte krijgen. Manchester City constructie bedoel ik . Zie bijvoorbeeld nac.

  1. Mwah maak je niet druk het is fantastisch dat hij direct verhuurd wordt en er dan voor kiest dat het VVV wordt. Had ook een andere club kunnen zijn. Weet overigens niet of VVV een huursom betaald, misschien is ook wel de goede connectie die hier ons bij helpt.

   De opmerking van OooLGooO zie ik ook zo we moeten ons daar absoluut iet druk over maken. Dit was een onhoudbare situatie dat Lars zou vertrekken maar op deze manier hoeven we iet op zoek naar een nieuwe keeper. We weten wat we in huis hebben en ja jammer dat we geen geld eraan hebben verdiend maar ik denk dat dit in de lange termijn geld oplevert, als je kijkt naar nog een jaar Eredivisie etc. etc.

 14. OooLGooO

  Waar maken we ons in godsnaam druk over. Randvoorwaarden hier, salaris daar, doorverkoop constructie. Wat staat er allemaal in het contract etc… Wij zijn supporters, geen financiële medewerkers die de transfers moeten regelen.
  We moeten gewoon erg blij zijn dat hij nog 1 jaar mag keepen bij ons! Onder welke voorwaarden moet ons een zorg zijn. Al krijgt hij 1 miljoen salaris, boeiend. Dit is een keeper die ons heel veel punten gaat opleveren wat de rest van al die randzaken niet meer belangrijk maakt….

  VVV heeft de zaken goed op orde, vertrouw deze mensen maar gewoon. Inhoudelijk ga je er toch nooit achter komen.

 15. marcel

  ongelooflijk knap dit. Dat VVV (via welke constructie dan ook), deze geweldenaar nog een jaar onder de lat had staan. complimenten voor de mensen die dit voor elkaar gekregen hebben.

 16. De Realist

  Allemaal leuk en aardig, maar het is nog lang niet zeker dat Lars volgend jaar weer onder de lat staat bij VVV. Het is natuuroijk de vraag wat Zoet gaat doen en dan lees ik hierboven dat indien Lars wel naar PSV gaat volgend seixoen naar PSV gaat dat wij dan misschien wel Room krijgen. Sommige doen hier een beetje laagdunkenk over, masr Room is natuurlijk voor VVV begrippen een topkeeper. Laten we niet vergeten dat we “maar” VVV zijn. Daarnaast wordt als ik het goed heb het contract van Maenpaa niet verlengd en dit zou natuurlijk ook een optie voor VVV zijn. Verder heb ik mijn twijfels bij Thy. Hij zoegt, hij werkt, maar heeft te weinig rendement. Ik geloof dat hij 32 wedstrijden heeft gespeeld en “slechts” 7 goals heeft gescoord. Al heeft hij wel 6 assists op zijn naam staan. De statistieken bewezen al voordat hij naar VVV kwam dat hij weinig scoort voor een spits. VVV is noodgedwongen vaak een counterploeg en dan kunnen we wel een snelle spits gebruiken. Laten we eerlijk zijn….Thy is niet de snelste. Wel alle respect voor hem, ook vanwege zijn inzet. Ik denk dat The Seun of God er nog meer dan Thy had gemaakt als hij het hele seizoen in de spits had gestaan. Puur omdat Ralf veel doelgerichter is. We zullen zien wat er allemaal gaat gebeuren op transfergebied. Ik heb alle vertrouwen in Valkx en consorten. Come on Venlo !!!

 17. Nard

  Gratulation Lars! Wie schön fUr dich. Wat een prachtig nieuws voor je én voor VVV! Heel veel succes en laat ons wederom genieten in je tweede seizoen bij VVV! Wie had dit kunnen bevroeden?? Het is duidelijk dat onze Stan goeie connecties heeft bij PSV, anders krijg je zo’n constructie echt niet voor elkaar! GEWELDIG! Dit bewijst slechts één ding: VVV kijkt naar de toekomst en wil het opgebouwde vertrouwen verder uitbouwen, een goede zaak. Voor mij is het ook duidelijk ondertussen dat geld niet het allerbelangrijkste is voor VVV, ook een goede zaak, want overleven is net zo belangrijk!!!
  Ik laat me graag verrassen wat er nog meer uit de hoge hoed getoverd gaat worden. Enkele (spits)spelers uit Duitsland zou, vanwege hun mentaliteit, zéér welkom zijn. Er lopen er genoeg rond en Stan zal er zeker in slagen iemand te strikken voor VVV. Als dat dan ook nog gaat klikken met Thy, dan gaat die er “vanzelf” meer in schieten!! HUP HUP HUP VVV

Leave a Reply