De Koel

UPDATE: Lustica aangeboden bij VVV-Venlo, veel interesse voor Samuelsen

We hadden het al eerder over het gerucht dat VVV-Venlo geïnteresseerd zou zijn in Steven Lustica. Dit klopt niet helemaal. VVV bevestigt dat de speler is aangeboden aan de club, maar dat er (nog) geen sprake is van een interesse vanuit Venlo. Dat zegt Stan Valckx in Dagblad de Limburger vandaag.

Steven Lustica is een 27-jarige middenvelder die zowel centraal als defensief kan spelen.  Hij heeft naast een Australisch ook een Kroatisch paspoort, wat voor VVV-Venlo heel erg zou schelen in de kosten omdat je geen non-EU salaris zou hoeven te betalen. Hij is in het bezit van een aflopend contract bij Western Sydney Wanderers en zou dus transfervrij kunnen vertrekken naar Venlo. Hij kwam in het verleden uit voor Gold Coast United, Hajduk Split, NK Dugopolje, Brisbane Roar, Adelaide United en Western Sydney Wanderers. In totaal speelde hij 143 duels voor deze club, daarin scoorde hij 13 keer en gaf hij 7 assists. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor Western Sydney Wanderers en speelde hij 25 duels. In het verleden speelde hij 21 duels voor Australië onder 21.

Daarnaast stond in hetzelfde artikel dat er veel interesse is voor Martin Samuelsen van West Ham United. VVV-Venlo ziet hem als een eerste keus speler voor de selectie en hoopt via de samenwerking met de club uit Londen dit te bewerkstelligen. Er zijn echter meerdere clubs in Nederland die hem willen huren of kopen, dus dat kon nog wel eens lastig worden voor de Venlonaren. Lees hier meer over deze speler.

Duidelijk is wel dat de club druk bezig is om de aanval en het middenveld aan te vullen. Daar zijn zeker versterkingen nodig en al helemaal als er nog spelers zijn die onze club gaan verlaten. De toekomst zal het leren, het is even afwachten wat er gaat gebeuren deze transferperiode. Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte.

5 Responses

  1. idderzienmeining

   Ik zou het ook vreemd vinden indien straks blijkt dat Samuelsen naar een andere Eredivisionist zou gaan ! Dat zou ik een ondermijning vinden van de samenwerking … een samenwerking die overigens VOORAL bedoeld om van elkaar te leren en bij elkaar in de keuken te kijken en niet (zoals tussen NAC Breda en Manchester City) met de keiharde toezegging dat we spelers krijgen !

   Samuelsen lijkt me van wat ik zie aan beelden in elk geval een technisch vaardige speler met overzicht en handelingssnelheid. Dit soort spelers hebben we momenteel te weinig in de selectie dus ik hoop écht dat we deze speler kunnen binnen halen.

   Lustica is een speler die ik ook totaal niet ken, maar puur op basi van zijn leeftijd concludeer ik dat dit geen absolute aanwinst hoeft te zijn. Maar goed: dat is verder nergens op gebaseerd en dus mijn onderbuikgevoel !

 1. chretien

  Gezien de ontwikkelingen de laatse jaren kun je de samenwerking als beëindigd beschouwen. Ik vraag me overigens af wat de samenwerking inhield? FORZA VVV, wij gaan verder…

Leave a Reply