UPDATE: Reactie n.a.v. bericht VVV-Venlo over stadionverbod

UPDATE: Reactie n.a.v. bericht VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft gereageerd op het stadionverbod en de aandacht die het in de media heeft gekregen. Zij reageren met de volgende woorden: “Het stadionverbod dat een VVV-supporter kreeg die afgelopen zaterdag na het duel tegen Ajax zijn billen liet zien aan het arbitrale trio, heeft veel losgemaakt onder de fans van de club. En dat is volkomen begrijpelijk. In eerste instantie werd, na het zien van de foto, ook intern hard gelachen om de ‘mooning-actie’ van de betreffende supporter.

Helaas is het ‘moonen’ slechts het halve verhaal. Op basis van getuigenverklaringen wordt namelijk een onderzoek ingesteld naar het maken van racistische oerwoudgeluiden door dezelfde supporter, die overigens net weer terug is na een eerder opgelegd stadionverbod. Hierover is rapport opgemaakt dat aan de KNVB is verstuurd. Het huidige voorlopige stadionverbod is dan ook nog geen definitief vonnis. Dat komt pas als het onderzoek is afgerond.”

Wij hebben de brief van de commissie stadionverboden gezien en in onze beleving is het bericht van VVV-Venlo om de volgende redenen een beetje apart:
1) Het stadionverbod in kwestie zou ingaan vanaf 25/08 en zou 12 maanden duren. Dat staat in de brief van VVV-Venlo aan de persoon. Daarin staat niets over een voorlopig stadionverbod of iets dergelijks.
2) Het stadionverbod zou gaan om de ‘provocatie’ van de scheidsrechters door het tonen van de blote billen door de persoon in kwestie. In de brief staat niets over racisme, oerwoudgeluiden of iets dat daar op lijkt.

We weten niet precies wat er aan de hand is of waarom VVV-Venlo zich genoodzaakt voelt om dit in een bericht te zetten. Maar het geeft geen volledig beeld van de situatie en zaait alleen maar twijfel, frustratie en woede bij mensen.


Je hebt het wellicht al gezien of gehoord, maar er is weer een stadionverbod uitgedeeld naar aanleiding van de wedstrijd VVV-Venlo tegen Ajax. Een met een nogal ludieke reden. Een supporter van VVV-Venlo kreeg 12 maanden voor provoceren van de scheidsrechter door zijn blote billen te laten zien. Dat melden onder andere Dagblad de Limburger.

De emoties liepen hoog op in Venlo nadat scheidsrechter Blom een aantal discutabele maakte en dat de VAR daar ook een rol in speelde. Logischerwijs was er sprake van veel emotie na het verliezen van de wedstrijd in de laatste minuten  van de wedstrijd tegen Ajax. De supporter in kwestie liet zijn billen zien aan scheidsrechter Blom en VVV-Venlo heeft dit beoordeeld als provocatie en volgens de richtlijnen van de KNVB bestraft met 12 maanden stadionverbod.

Wat vinden jullie hiervan? Stadionverbod, ludieke actie of anders?

32 Responses

 1. pavisto67

  Voetbal is emotie, KNVB slaat hier echt volledig door. Natuurlijk, dit is geen lekkere actie van deze supporter maar een jaar stadionverbod??? te triest voor woorden. Ik zou het juridisch aanvechten als ik deze supporter was.
  Misschien massaal een paar billen kopen voor een eurootje of 5 via internet en massaal de eerste thuiswedstrijd een statement maken tegen de KNVB?

 2. Goodie

  Wat een belachelijke actie van VVV, krijgen dan ook behoorlijk wat kritiek op social media. Even ter vergelijking, deze jongen krijgt een net zo’n zware straf als die Psv’er die verstandelijk beperkte sloeg vanwege een Feyenoord shirt. Maar in het geval dat dit stadionverbod niet wordt teruggedraaid, gelijken monniken gelijke kappen. Iedereen die afgelopen wedstrijd op vw4 zat een stadionverbod, een combi omzeilen mag immers ook niet.

 3. RuiverCity

  Belachelijke (re)actie van VVV. Volgende keer moet een heel vak dit doen als VVV zo benadeeld wordt. Zo veel stadionverboden zullen ze echt niet uitdelen! VVV is weer veel te netjes in deze!!!
  Zaterdag hadden de protesten op het veld veel harder/feller moeten zijn maar de spelers missen dag gogme. Huntelaar was daar veel slimmer in. Hij zorgde voor de afgekeurde goal en de penalty door de VAR te eisen!

 4. robvvv

  Het fatsoen daar is ver te zoeken. Middelvingers , blote konten. Wat een onfatsoen!!
  Dat je het niet eens bent met de gang van zaken is begrijpelijk maar deze mensen hebben iets gemist in hun opvoeding….. Een schande voor het aanzien van onze club . Een stadionverbod van 12 maanden vind ik wel erg overtrokken… zo’n hooligangedrag was dit nu ook weer niet.
  En als de scheidsrechter zich aangesproken voelt mag hij ook eens bij zichzelf te rade gaan … Dit was een aanfluiting . VAR staat voor onafhankelijkheid en gerechtigheid .. Dat heb ik deze wedstrijd 3x gemist: de goal van VVV had niet mogen worden afgekeurd, Van Ooyen had een rode kaart moeten krijgen, en in de laatste minuut had VVV een penalty moeten hebben. Hoe fout kun je het doen …??!!

 5. chretien

  Wat VVV beslist, daar ga ik niet over, maar in figuurlijke zin zou mijn reactie naar deze arbiter hetzelfde kunnen zijn. Ook richting wat zich journalisten noemt. Bij de diverse media zitten ze als, laat ik het “ Ajax fans” noemen, zich te verkneukelen over alleen maar Ajax. Voor de rest zijn ze blind. Ik heb nergens ook maar één journalist iets over de niet aan VVV gegeven penalty horen zeggen. Journalisten van deze tijd worden niet meer beoordeeld over hun onafhankelijke, deskundige visie, maar of ze oorverdovend hard iets in de microfoon kunnen schreeuwen of ze regelmatig een wel of niet waar “ gerucht” weten te vertellen.
  Dus dikke blote reet en middelvinger naar arbiter, VAR en de hedendaagse journalisten.
  FORZA VVV!

 6. LJ

  Hier zijn gewoon regels voor vanuit de KNVB opgelegd. VVV kan gewoon niet anders. Ik snap ook niet wat zo’n gast bezield. Dan ben je toch gewoon dom en ontzettend zielig.

 7. supportertje

  Emoties zijn hoog opgelopen tijdens deze wedstrijd. In allerlei vormen en het gevoel van onrechtvaardigheid. Het is niet goed te praten maar wel begrijpelijk. VAR heeft hieraan bijgedragen doordat alleen momenten zijn bekeken en niet wat zich er voor of, er na heeft afgespeeld. Maar de scheidsrechter heeft uiteindelijk de verantwoording en de taak om te beslissen, maar dan moet hij wel alles bekijken en niet alleen het moment.
  Daar is het fout gegaan. Terechte penalty bij het in de rug springen van Huntelaar, maar onterecht afkeuren van doelpunt Samuelsen, deze kreeg eerst een hand in het gezicht te verwerken van diegene die hij aan zijn shirtje trok.

  Hand op zich tijdens de bal aanname in het gezicht is in mijn ogen ook een penalty, daar de speler zwaar gehinderd word. Ook het wegdouwen van Opoku naar de grond tijdens de aanname van de bal had bekeken moeten worden. Maar het was duidelijk dat de arbitrage, zowel als de VAR dit niet in de laatste minuut aandurfden. Het voordeel viel naar Ajax, en dat zal nog veel meer gebeuren, want wie controleert de VAR en waar zij opletten.

 8. Goodie

  VVV heeft een statement gepubliceerd waarin de fan wordt verweten dat hij oerwoudgeluiden heeft gemaakt. Gister stond op ddl de volgende reden:

  Regels
  Een woordvoerder van VVV laat weten dat de straf geheel volgens de regels van de KNVB is. Voor provocatie van de scheidsrechter geldt een stadionverbod van twaalf maanden.

  Ik krijg nu sterk het gevoel dat er iets niet klopt in het verhaal van VVV.

 9. mats

  Aan de foto te zien mag je dus wel je middelvinger opsteken maar niet je kont laten zien. Nee want als ze iedereen een stadion verbod moeten geven die zijn middelvinger opsteekt dan heb je volgende week lege stadions.

  VVV laat zich weer eens als lamme schapen piepelen door de KNVB.
  Eerst dat bericht dat de VAR in had moeten grijpen bij de tackle van Ooijen…vond ik ook beetje natrapperij van de KNVB en nu eisen dat een blote kont een stadionverbod krijgt.

  Zielig.
  VVV bewijst maar weer eens dat ze hun supporters niet op de eerste plek hebben staan. Jammer

  1. Godfried

   alsof alle supports de club op de eerste plek hebben staan?! vorig jaar tegen psv als PVV club weggezet en nu dit weer. doe gewoon normaal. er zijn ook kinderen in het stadion en het is en blijft een spelletje, dat voetbal.

   bij sommige mensen daalt het iq echter zodra ze in een groep zijn en gras ruiken.

 10. ponnie veag oet de pan

  Terecht! Je bent te gast bij vvv en je hebt je fatsoenlijk te gedragen. Vvv heeft alle recht om je hiervoor een stadionverbod op te leggen.

  Verder lopen er ook allemaal kinderen rond, wat ben je dan voor voorbeeld figuur om je kont te laten zien. Je mag het mss niet eens zijn met scheidsrechterlijke beslissingen maar dit op deze manier uiten gaat te ver!

 11. LJ

  Inderdaad. Opzouten met dat eencellig volk. En dan laat hij zich ook nog bijstaan door een advocaat die supporter is van roda.

  Stadionverbod geven. Zand er over en doodzwijgen.

 12. Goodie

  Ik kan de jongen geen ongelijk geven. Hij krijgt een sv van 12 maanden voor het moonen, zo staat in de brief die hij kreeg. Een belachelijke straf die landelijk veel kritiek heeft opgeleverd. Vervolgens komt VVV met een statement waarin wordt beweerd dat hij zich racistisch heeft gedragen en hiervoor een sv krijgt.

  Ik begin zelf het idee te krijgen dat VVV na de kritiek naar een andere reden zoekt. Mochten ze bewijs hebben dan is het meer dan terecht en anders is het laatste woord hierover nog niet gesproken gok ik.

 13. robvvv

  Beste mensen,
  laten we alsjeblieft ophouden aandacht te schenken aan deze randdebiele actie en ons op een positieve wijze scharen achter onze club.
  Het is te triest voor woorden te zien dat deze actie de landelijke pers heeft gehaald en daarmee feitelijk de goede naam van VVV te grabbel is gegooid..
  Triest is te constateren dat er ook nog supporters zijn die het getoonde gedrag min of meer goedkeuren. Wij moeten als beschaafde mensen afstand nemen van dit soort neanderthaler gedrag.
  Genoeg gezegd hierover .
  Laten we het VVV , de KNVB en de blote billen gast verder zelf samen laten uitzoeken.
  Laten we er verder alsjeblieft verder over zwijgen en ons richten op het op een positieve manier ondersteunen van onze club .. Utrecht is de vogende barriere … en daarna nog vele te gaan…Forza VVV

  1. Nouja vind ik niet dat er geen aandacht aan besteed moet worden. Kijk dat iemand dat doet is misschien niet het slimste maar goed ik begrijp niet waarom daar ten eerste zonder een gesprek een jaar stadion verbod gegeven moet worden. Ik heb zelf die foto gemaakt naast die jongen staan nog 15 met een middelvinger omhoog, waar ligt dan de maatstaaf?

   Bovendien vloog er van alle kanten bier en middelvingers etc. Dan is het ook nog eens zo dat deze groep geprobeerd wordt een oor aan te naaien. Sinds ik bij VVV rondloop en ook als vertegenwoordiger namens de supporters bezig ben is het een kat en muisspel. Nu hebben ze eindelijk een reden gevonden.

   En dat is dan nog allemaal redelijk begrijpelijk MAAR om als het dan allemaal een beetje te warm wordt onder de voeten omdat er te weinig seizoenskaarten verkocht zijn en dit natuurlijk zeer slechte publiciteit is voor de club even de racisme kaart open te trekken om zichzelf te rechtvaardigen gaat in mijn beleving buiten alle proporties.

   Daarom besteden we hier aandacht aan. Wij zijn er niet alleen daar vanwege het voetbal maar ook voor de supporters en als er onrecht wordt aangedaan dan moet daar iets aan gedaan worden.

   1. mats

    Ben het met je eens. Waar ligt de grens tussen moonen en al die middelvingers. Daarnaast is het raar gecommuniceerd van VVV. Lijkt idd alsof ze opeens een andere meer acceptabele reden zoeken.

    Maar goed, als er idd racistisch gebazel uit die kont kwam dan lijkt ‘t me prima iemand daarom een SV te geven. Racisme is echt zo kansloos.

   2. lucien1978

    Er zitten kinderen in dat stadion. Geweldig wat zei allemaal moeten zien daar.

    Gewoon een stelletje randdebielen zonder een graantje fatsoen.

    Verbod 200 procent terecht

   3. RuiverCity

    Ben het helemaal met je eens Lincoln. VVV probeert een wit voetje te halen naar de buitenwereld door het racisme verhaal erbij te halen. In de Arena , Philips stadion en de Kuip staan ze elke week in hun blote reet maar daar hoor je niemand over. Ik hoop echt dat er tegen Heerenveen een ludieke actie komt over dit voorval.

    Tip: Misschien de volgende keer niet meer zo’n foto maken van eigen supporters maar van uitsupporters die iets uit vreten.

   4. Die heb ik zat zulke fotos. Heb een foto van GAE fans die ook hun billen laten zien. Daar is ook een artikel overgeschreven dat werd gezien als ludiek. Geen stadionverboden. Niks

   5. Goodie

    Dat denk ik dus ook. VVV moet alleen begrijpen dat die buitenwereld geen SCC aanschaft en deze jongen dir wellicht onterecht als racist wordt neergezet wel. Ik ben benieuwd of VVV überhaupt bewijs kan aanleveren.

   6. Racisme is strafbaar en moet dus aangegeven worden bij de overheid/politie. Zolang dit niet gedaan wordt lijkt me dat er geen bewijs is.

   7. Goodie

    Mocht het zo zijn dat VVV helemaal geen bewijs heeft dan mag degene die de stadionverboden uitdeelt zich gaan verantwoorden van mij, want dit kan natuurlijk niet.

   8. RuiverCity

    Met jullie eens. Hier kon VVV wel eens flink de boot missen. Eigen supporters worden een oor aan genaaid terwijl supporters van de tegenstander zich wel erg veel mogen perminteren (Roda, NAC, etc.).

 14. Piet Verbong

  Ik herinner me een thuiswedstrijd tegen Den Haag, tweede helft jaren zeventig. In het uitvak met de Hagezenen stonden op een gegven moment tientallen supporters in blote kont om Venlose supporters te intimideren. Werd om gelachen en is niemand voor op de bon geslingerd. O tempora, o mores.

 15. supportertje

  Volgens mij is er in een geval waar hier sprake van is, dat er hoor en wederhoor moet plaatsvinden. Indien er alleen bij voorbaat een brief is gestuurd, is dit in mijn ogen niet de juiste weg. Bepaald gedrag hoort niet thuis in een stadion, en voorop staat hierbij racisme. Dat deze actie niet door iedereen gewaardeerd word moge duidelijk zijn. maar gebeurt ook vaak in een opwelling van frustratie en onmacht. Vooral als men het gevoel heeft dat er onrechtvaardigheid plaatsvind.

  Als de VAR en de scheidsrechter, alle gevallen uitvoerig had bekeken, wat er aan vooraf gegaan is, en daarna. Dan had er waarschijnlijk een andere uitkomst geweest. VVV had dan ook met 10man verder gemoeten en er warenconsequenties geweest voor van Ooijen. Maar het doelpunt was dan goedgekeurd. Misschien het ook handig om herhalingen op de videowand te geven, om te laten zien waarom de VAR en de scheidsrechter de beslissing hebben genomen. Het begrip zal dan ook een stuk groter worden voor deze beslissingen.

  1. Koelie

   Ja als je echt duidelijkheid wil creëren zul je de situatie op de schermen moeten laten zien ( jammer dat de helft van Hai Berden tribune het dan niet kan zien) en zal de scheidsrechter uitleg moeten geven zoals bij rugby. Maar dan gaat het nog langer duren.

Leave a Reply