De Koel

Update stadionplannen VVV-Venlo

Er is al een tijdje een gezonde nieuwsgierigheid gaande met betrekking tot de verbouwplannen van VVV-Venlo. Gedurende het seizoen werd duidelijk dat er echt op korte termijn al dingen gaan worden aangepakt en nu het seizoen is afgelopen is daar meer duidelijk over. Wij hebben een aantal zaken op een rijtje gezet met betrekking tot de verbouwing van Stadion de Koel.

Algemeen directeur Marco Bogers, voorzitter Ineke Gutterswijk-Luiten en Hai Berden – die de verbouwing gaat begeleiden – gaven tekst en uitleg over de verbouwing van de Koel. Ze gaven aan dat in 2017 de grond waarop de Koel staat gekocht is en daar hoort ook parkeerplaats P1 bij. Op het moment zijn zij ook bezig met de aanschap van P2, deze was in bruikleen van WoonWenz en het is de bedoeling dat VVV hier ook eigenaar van gaat worden.

Er is dus sprake van een verbouwing van het stadion en dat betekent dat er op redelijk korte termijn niet gedacht zal worden aan een nieuw stadion. Het bouwteam is inmiddels geformeerd en VVV zegt daar het volgende over: “Onlangs heeft VVV-Venlo een bouwteamovereenkomst gesloten met een bouwcombinatie van Willems Bouwbedrijf en Geelen Vastgoed & Bouw voor de verbouwing van het Seacon Stadion – De Koel -. In het bouwteam, waarin naast VVV-Venlo ook Verheijen Smeets Architecten en Draaijer+Partners deelnemen, worden momenteel de plannen momenteel verder uitgewerkt.”

De club gaf aan dat er in fase I (t/m augustus 2019) een aantal zaken aan de orde zijn die gaan veranderen in het stadion:

 • Parkeerterrein P1 wordt aangepakt, deze ziet er nu verschrikkelijk uit en is een doorn in het oog van spelers, supporters, sponsoren en officials. P2 zal ook aan de orde komen, maar dit zal in fase II komen.
 • De hoofdentree wordt verbouwd. Nu kan iedereen zomaar naar binnen lopen en is er ook geen duidelijkheid voor de verschillende personen die naar binnenlopen. Dit moet veranderd worden en er zal een algemene receptie/ontvangst komen. De kaartverkoop, het VVV-museum en de fanshop zullen hier ook een plaats krijgen. Hiermee zal in november 2018 gestart worden en het zou in februari 2019 klaar moeten zijn.
 • De businessseats 5+6 krijgen een flinke upgrade, waardoor ze een stuk luxer worden en de sponsoren dus ook een meerprijs moeten betalen. Tevens worden ook de trappen van de tribune naar de sponsorruimte aangepakt, om de vervoerstijd in te korten.
 • De Z-tribune zal worden gerenoveerd. Er komt een nieuwe dakconstructie en de tribune wordt waterdicht en winddicht gemaakt. Er komen tevens meer sanitaire voorzieningen en dit zal dan in de zomer van 2019 klaar moeten zijn.
 • De O-tribune (dit behoort tot stap 1 van het masterplan) krijgt ook een upgrade. De staantribune blijft en deze tribune wordt uitgebreid met 800 plaatsen als zittribune. Deze boven de staantribune komen te liggen. Hierbij is gekeken naar Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en NAC. Verder is er het idee om een fancafe onder de O-tribune te realiseren, een ruimte voor de stewards en wellicht ook een E-corner. Er wordt nu een vergunning aangevraagd en de bedoeling is dat hier mee begonnen wordt in de zomer van 2019.

  32869069_1989630081078667_2402202473105195008_n 32945210_1989630084412000_8053213643078107136_n

Fase II:

 • Er wordt gedacht aan een mogelijkheid om een soort van Gelbe Wand te realiseren in het stadion. Dit zou inhouden dat het uitvak op lange termijn verhuist naar de O-tribune en dat de maastribune helemaal bevolkt zal worden met VVV supporters. Dit zou ook makkelijk zijn voor de uitsupporters, die beter begeleid kunnen worden en ook voor VVV supporters. Dan kan er tenminste ook fatsoenlijk gedacht worden aan het utiliseren van de grond voor het stadion bij P2.
 • P2 zal worden aangepakt.
  32815086_1989630091078666_6476439524179181568_n

Zoals al eerder gezegd is de structuur van de club anders geworden. VVV-Venlo is nu een BV en de structuur gaat de kant op van een holding naar het model van AZ. Er komt een Raad van Commissarissen, een bv voor het stadion en bv voor de club. Er komt waarschijnlijk ook een priority share voor de supporters. Kortom, hier gaan ook nog veel dingen veranderen. De club is hiermee in gesprek met de KNVB en de FBO (Federatie van betaald voetbal organisaties). Wij houden jullie hiervan op de hoogte.

22 Responses

 1. Fan op aafstand

  Klinkt goed, en hard nodig ook. Fijn dat er meer duidelijkheid is en er gewoon begonnen wordt. De charme van de Koel blijft in ieder geval bewaard. Enig vraagteken is wel of er ooit nog iets aan gedaan wordt dat 1/3e van de bezoekers nat wordt. Dat kan eigenlijk niet meer in deze tijd. Maar onder aan de streep, chapeau en ben erg benieuwd hoe het gaat worden.

  1. Koelie

   Dit werd zaterdag ook gevraagd. Voorlopig niet. Maar als ik het goed heb begrepen is in het masterplan ( zeg maar het beoogde eindresultaat ) de bedoeling dat het veld iets meer richting noorden opschuift zodat je allemaal overdekte tribunes krijgt tot het veld. O tribune wordt dus als eerste “vernieuwd” en komt daarmee op de uiteindelijke hoogte met de eretribune, zuid en west zullen dan diezelfde hoogte gaan krijgen. De hoeken zouden dan ook dicht gebouwd worden. De ringweg voor noord en west komt dan te vervallen. Uitsupporters komen uiteindelijk in de hoek tussen zuid en oost. Het trainingsveld achter O wordt dan een parkeerplaats met een bussluis voor de gasten. Er moet dus ook een weg komen van P1 naar deze nieuwe parkeerplaats.

 2. pavisto67

  Prima dat er verbouwd wordt, noodzakelijk ook, maar ik ben het met bovenstaande eens dat ik op zijn minst had verwacht dat VVV het stadion volledig overdekt zou maken, door bijvoorbeeld dus de maastribune te verlagen. Wat mij betreft zou dat de allereerste aanpassing moeten zijn geweest. Natuurlijk, die parkeerplaats, en sponsor en entree voorzieningen zijn ook stuk voor stuk noodzakelijk, zoals nagenoeg elke hoek en kier uiteraard toe is aan vernieuwing.. Ik ben erg blij dat er uberhaupt iets gaat gebeuren met de Koel, en vooral dat we op deze locatie blijven, maar ergens ben ik ook licht teleurgesteld dat er vooralsnog niets wordt gedaan aan de onoverdekte plaatsen (en lelijke grasstroken zoals op de maastribune)

  1. jason

   Het stadion is niet uitverkocht de laatste jaren dus iedereen die dat wil kan overdekt zitten. Diegene die onoverdekt gaan zitten kiezen daar zelf voor. Is ook goedkoper en deze mensen hebben meestal zelf creatieve oplossingen zodat ze niet zo nat worden. Ik zie dus het probleem niet zo.
   Bovendien heeft het afgelopen seizoen maar 1 keer (vvv-Utrecht) echt geregend tijdens een thuiswedstrijd van vvv maar goed dat kan altijd anders zijn komend seizoen.

   lang leve De Koel

   1. pavisto67

    Daar heb je helemaal gelijk in Jason, het is ook geen probleem. Alleen vind ik die onoverdekte plekken juist het lelijkste van het hele stadion, vandaar dat ik het jammer vind. Door het iets compacter te maken kun je de Koel nog mooier maken

   2. Koelie

    Dat is allemaal te duur om nu te realiseren. Zeker ook omdat er een alternatief is, je kunt bijvoorbeeld ook op O gaan staan.Daarbij wil je ook snel een fanzone hebben. Omdat je het duur is om alles in een keer te bouwen en je het stadion ook nog moet gebruiken voor wedstrijden, is het logisch dat ze voor deze volgorde hebben gekozen.

 3. helden

  Zou het een goed idee zijn als iedere supporter die op de lange termijn op de maastribune staat (volgens de plannen), een geel shirt (bij voorkeur VVV-thuisshirt) aantrekt? Bij Real Madrid zijn bij tenminste ëén supportersvak alle supporters in het wit. Dit zorgt voor een mooi gezicht en hopelijk wat extra sfeer.

   1. Koelie

    Iedereen die een seizoenkaart koopt zo’n shirt geven (natuurlijk zijn de kosten in de prijs van de scc verwerkt).

 4. Zeker wete

  Wacht maar….. Dit seizoen gaat VVV vlammen, de positiviteit gaat door en dan gaat de verbouwing in sneltreinvaart gerealiseerd worden. Heerenveen is ook zo gegroeid.

  BAM… Vertrouwen in onze prachtige club…..en een beetje dromen mag!!

 5. mats

  Goede plannen.
  Het lelijkste vind ik ook de maastribune, dat lege vak onder de uittribube en die grasstroken. Echt niet meer van deze tijd.
  Hoop dus echt op een gele wand zou te gek zijn.

  Ps ga er natuurlijk wel van uit dat Ievelkniesoor een eigen tribune krijgt

   1. Ievel Knievel

    Kennelijk heb ik meneer ooit op zijn pik getrapt (andere meningen waardeert hij niet zo) en vindt hij het nodig om mij steeds uit de tent te lokken, terwijl in den beginne van dit platform wij juist samen vaak afwijkende mening en hadden tegen weer anderen vaste klanten hier. het kan verkeren. Best zielig en kinderachtig wat mij betreft en zaken die aantonen dat meneer issues heeft. Ik heb er geen enkele moeite mee dart hij een afwijkende mening heeft, maar dat los je op door een discussie te voeren op basis van inhoud en zelfs dan kun je blijvend van mening verschillen.

    Dan even on-topic.

    Goede verstandige keuzes van VVV dit seizoen, zeker ook wat betreft de stadion-renovatie. Mooi gefaseerd en geen onverantwoorde beslissingen en keuzes.

   2. mats

    Goh, gun ik je eindelijk je enige echt supporterstribune want dat verdien je, is het wéér niet goed.

    Hay, stop maar weer met de bouw van die Ievelknievel-business-class m-loge-loungehoek-yabyum-ballenbak.

 6. saurbusly

  lasix and gout However, the modular MultiSite Gateway cloning strategy, used to generate the krt4 KalTA4 ER T2 construct Figure 1D, a, provides the possibility to clone any promoter of interest in front of KalTA4 ER T2 in a single cloning step

Leave a Reply