UPDATE: VVV-Venlo gaat gesprek aan met Buwalda

UPDATE: VVV-Venlo gaat in gesprek met Robin Buwalda laat Dagblad de Limburger weten. De centrale verdediger moet aan het einde van dit seizoen op zoek naar een nieuwe club nadat ADO Den Haag gisteren liet weten geen plaats meer te hebben voor de centrumverdediger.

VVV hoopt Buwalda die twee seizoenen op huurbasis actief is voor de Venlonaren nu definitief vast te leggen. Directeur Marco Bogers geeft in Dagblad de Limburger aan; “We gaan op korte termijn met de zaakwaarnemer van Robin in gesprek. Robin heeft zich goed ontwikkeld in Venlo”.

De Venlonaren wil ook de Belgische centrale verdediger Kristiaan Haagen in Venlo houden. Haagen wordt dit seizoen gehuurd van FC Dordrecht en staat tot 2017 onder contract bij de Schapenkoppen. VVV-Venlo heeft bij de huurovereenkomst een optie tot koop bemachtigd.

Bron: Dagblad de Limburger

———————————————-

Robin Buwalda moet aan het einde van dit seizoen op zoek naar een nieuwe club. Dat meldt Voetbal International zojuist op haar website.

Buwalda kreeg van moederclub ADO Den Haag te horen dat er geen plaats is voor hem in Den Haag en dus kan uitkijken naar een nieuwe club. De centrumverdediger werd het vorige seizoen ook al gehuurd van ADO Den Haag en zal aan het einde van dit seizoen dus twee jaar voor de Venlonaren hebben gespeeld.

9 Responses

 1. Goodie

  Net iets te vroeg gereageerd in een ander topic dus :-p . Buwalda is met Promes een sterk duo, maar de laatste tijd met Haagen vind ik Buwalda ook wat minder sterk spelen. Ook het contract van Korte wordt niet verlengd. Daarnaast beschikt N’toko bij Eindhoven over een aflopend contract. Dit vind ik een zeer sterke verdediger, en ik ben toch wel gecharmeerd van hem, maar of het haalbaar is? Maar goed, VVV kan het geld maar 1 keer uitgeven en laten we er niet al te veel van hebben.

 2. RuiverCity

  Buwalda meteen vastleggen voor een aantal jaren. Promes heeft aangegeven te willen blijven dus centraal zit het dan wel goed. Eventueel Haagen achter de hand houden.

 3. Ik hoop dat VVV een gaatje kan vinden in het budget om Buwalda een contract aan te kunnen bieden. Uiteraard moet je dan ook hopen dat hij zich wil binden aan VVV. Ik zou er niet gek van opkijken als hij graag een stapje richting de Eredivisie wil maken.

 4. Ben

  wat is verstandig? ADO wil hem niet. Welke eredivisie club zou hem zien als een versterking. Voor mij is Buwalda na het wegvallen van Promes er niet beter op geworden. VVV mag zich afvragen of ze wel of niet met hem verder moeten gaan? Ik heb mijn twijfels. FORZA VVV!

 5. Goodie

  Volgens Tjerkstra Media wil VVV ook door met Haagen. Hier heb ik wel zo mijn twijfels bij. Er zit een optie tot koop in zijn contract, maar ik mag hopen dat er geen transferbedragen betaald gaan worden. Haagen heeft me tot nu toe ook nog niet echt kunnen overtuigen.

 6. Sanderkuh

  Proberen te behouden uiteraard…want sorry dat ik het zeg: we zijn maar VVV, we moeten niet denken dat wij veel betere verdedigers dan Buwalda kunnen contracteren. Mocht je promoveren kun je verder kijken naar centrale verdedigers. Maar dat is totaal nog niet aan de orde…….

 7. kenfen

  Ondanks de fouten die zowel Haagen als Buwalda maken hebben beiden m.i nog genoeg groeipotentie dus ik denk dat VVV er goed aan doet deze beiden te contracteren. ze zijn allebei nog erg jong voor centrale verdediger dat komt zeker goed.

Leave a Reply