VVV-Venlo

UPDATE: Geen financiële steun voor VVV-Venlo!

UPDATE: 11 december 16.15 uur

1Limburg meldt zojuist dat de gemeente Venlo de club en fans uitnodigd voor een gesprek over het kritisch rapport. Daarvoor is een brief de deur uitgegaan. Het gesprek met de supporters en de voetbalclub moet snel plaatsvinden.

Bron: 1Limburg

———————————————————————————————————————–

UPDATE: 10 december 2015, 07.45 uur

In de Dagblad van de Limburger van vandaag laat wethouder Satijn (VVD) weten dat een investering niet verantwoord is. “Er is geen zekerheid dat zo’n bijdrage eenmalig is. Het ontbreekt aan een meerjarenperspectief. Er zullen mensen zijn die zeggen dat we VVV nu in de steek laten. Wij zeggen: we nemen de club nu juist in bescherming.” Aldus de wethouder.

Verder vervolgt Dagblad de Limburger, dat uit het rapport geconcludeerd wordt dat VVV minsten 6 miljoen euro nodig heeft voor de renovatie van het stadion. Dat is meer dan de 4 miljoen die VVV had gevraagd voor de renovatie van de Koel. Het is niet mogelijk om dat geld te investeren volgens de regels, stelt de commissie van wijzen. Daarnaast zou het een jaarlijkse aflossing van 240.000 euro betekenen en dat zou de club niet kunnen opbrengen.

Volgens de Commissie heeft VVV nu al twee leningen lopen die het niet terug kan betalen

———————————————————————————————————————–

Update: 9 december 2015, 20.15 uur
Het rapport van de Commissie van Wijzen kwam vanmiddag publieke naar buiten gebracht. Zojuist hebben wij ook een kopie ontvangen van de openbare versie(deze kunt u downloaden via the attachment onderaan de pagina).

Navraag leert ons dat VVV-Venlo vandaag niet op de hoogte is gesteld dat het definitief rapport openbaar gemaakt zou gaan worden. Daarnaast is de club of een afvaardiging van de club zoals bijvoorbeeld het bestuur niet uitgenodigd om aanwezig te zijn de persconferentie. Ook heeft VVV-Venlo tot op heden geen eindrapport ontvangen. Deze is in het bezit gekomen via de nieuwszender L1.

De aanbevelingen die volgens de voorwaarden zijn voor VVV-Venlo om wel in aanmerking te komen voor een eventuele staatssteun zijn door VVV-Venlo veelal zelf opgesteld! Dit zijn namelijk voorwaarden van de KNVB om uit categorie 1 te kunnen komen. Denk hierbij aan mediator tussen VVV-Venlo en de Gemeente Venlo, snijden in de personeelskosten en het multifunctioneel gebruiken van het stadion. En de belangrijkste voorwaarden worden al uitgevoerd zoals verregaande bezuinigingen (vooral op personeelskosten, spelersbudget is gehalveerd!) en multifunctioneel gebruik van het stadion

Eindrapport Cie van Wijzen VVV Venlo (openbare versie 3-12-2015)

——————————————————————————————————————————
Voorzitter Hai Berden denkt niet aan aftreden. Dat meldt 1Limburg op haar website. Hij is ook van mening dat stoppen als hoofdsponsor niet reëel is. Hij deed deze uitspraken in het L1 programma AvondGasten naar aanleiding van het vandaag uitgekomen rapport van de Commissie van Wijzen.

Berden zelf was het niet eens met het rapport, die stelde dat Berden teveel petten op heeft. “En als ik morgen stop als sponsor, wie doet het dan?”  Aldus de voorzitter.
Ook het neerleggen van de functie als voorzitter is volgens Berden geen optie, maar Berden had wel een waarschuwing: “Wij geloven nog in het voortbestaan van VVV, maar dat kan niet meer met alleen maar geld uit het bedrijfsleven. De overheid en gemeenschap moeten bijspringen.”

——————————————————————————————————————————

VVV krijgt op dit moment geen financiële steun van de gemeente. Dat is de conclusie van de Commissie van Wijzen die daar onderzoek naar deed.

Het college heeft vanmiddag laten weten de aanbevelingen van de commissie over te nemen. In totaal had VVV om 4,5 miljoen euro steun gevraagd. Het gaat enerzijds om een bijdrage van 500.000 euro voor het maatschappelijke gedeelte van de club en anderzijds om vier miljoen euro om het stadion op te knappen.

Volgens voorzitter van de Commissie van Wijzen John van Graafeiland zou een bijdrage voor het stadion de club alleen maar verder in de problemen kunnen brengen. De kapitaallasten stijgen daardoor nog verder. De commissie vindt dat de club eerst financieel gezond moet worden. Daarna kan er pas gekeken worden naar steun.

De belangrijkste aanbevelingen van de commissie naar VVV zijn:

* Multifunctioneler maken van het huidige stadion om meer inkomsten te generen.
* Verder snijden in de kosten, onder meer in het personeel.
* Aanstellen van een accountmanager. Die moet een schakel tussen de club en de gemeente worden.
* Sponsorbijdrages moeten omhoog.
* Hai Berden heeft te veel petten op. Hij is voorzitter, sponsor en financier. Dat is niet wenselijk. De club is daardoor te veel afhankelijk van hem.

Bovengenoemde zaken moeten ervoor zorgen dat de club op termijn een positieve meerjarenbegroting kan presenteren en dus financieel weer gezond is. Pas dan wil de gemeente kijken naar een financiële bijdrage voor de club. Bron: Omroep Venlo

VVV-Venlo laat in een reactie aan 1Limburg weten dat de club teleurgesteld is over de conclusie van de commissie. De club wil inhoudelijk nog niet reageren omdat het rapport nog moeten worden bestudeerd. “Maar als het inderdaad zo is dat de gemeente niet wil bijspringen, dan komt het voortbestaan van de club in gevaar”, zegt VVV-directeur Marco Bogers tegen 1limburg.

71 Responses

 1. festina lente

  kan me niet voorstellen gezien de voorgeschiedenis dat vvv hiervan beter wordt.satijn zal wel die hockeyclub ondersteunen voor organisatie boerenbruiloft

 2. SanktVVV

  Als wij betaald voetbal in Venlo willen behouden zullen wij misschien ook wat meer mogen doen. Actief betrokken zijn bij onze club, er niet alleen achter staan, maar ook ons steentje bijdragen. Onderschat nooit wat een hoop goed georganiseerde mensen kunnen doen. Scheelt voor VVV-Venlo in het budget en verbindt nog meer mensen met de Club. Willen wij betaald voetbal in Limburg dan zullen wij daar voor moeten zorgen. Misschien kan de gemeente hier eventueel eenmalig helpen, maar we zullen op eigen benen moeten gaan staan, zowel VVV Venlo als de supporters. We kunnen ons anno 2015 nu eenmaal niet verschuilen achter de gemeente, de provincie of het rijk.

  Kunnen wij de fans niet de handen uit de mouwen steken? Is er iemand met een klusbedrijf? Zijn er mensen die de tijd willen nemen en de kennis hebben het asfalt onder handen te nemen op de parkeerplaats. We krijgen vast wel een lokaal bedrijf zo ver dat ze hier in iets kunnen betekenen. De winter stop staat voor de deur er kan in die tijd en op niet wedstrijd dagen natuurlijk veel gedaan worden. Met passie en inzet en goede coördinatie. Als alle fans van alle groepen rondom VVV-Venlo zich organiseren dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren. Geen protesten maar positieve actie laat zien hoe VVV-Venlo leeft en wat de fans en hun netwerk bereid zijn te doen om te helpen!

  Wispelturigheid besluiteloosheid én traagheid tekent de gemeentelijke politiek in Venlo. Dat ze niets doen is voor de heren in het stadhuis, maar laat deze houding a.u.b. net over slaan naar de fans. Geen excuses meer, als wij de club niet kunnen redden zal er geen bestaansrecht zijn. Wij zijn fan, en wij willen betaald voetbal in Venlo.

  1. Ik ben het met je eens en ik zou dit zeker willen organiseren en ik denk dat er meerdere groepen hierin willen participeren. Afgelopen zomer hebben we zo’n idee al eens voorgedragen binnen de SAR samen met andere partijen en geprobeerd dit op de rails te krijgen alleen was het toen te kort dag. Maar de winterstop komt er inderdaad aan en kunnen we dit zeker realiseren mits VVV dit goed vindt. Toevallig vanmorgen hier nog met iemand over gesproken om dit proberen op te zetten. Als je bepaalde ideeën hebt kun je me mailen en kunnen we misschien een keer op de koffie om onze ideeën uit te wisselen. daniel@venlonaren.net

   1. SanktVVV

    Hey Lincoln Prima idee! We mailen sowieso (verwacht vanavond/morgen een mailtje van me) dan kunnen we inderdaad ideeën uitwisselen. Wat ik zie is helaas dat gemeente, provincie en het rijk er géén moeite in willen steken. Maar hoe mooi zou het zijn als “wij” de club zelf in stand kunnen houden. Het zou in mijn ogen ook meer supporters sterker verbinden én met wat geluk agressiviteit en geweld tegen gaan! (je gaat immers niet slopen wat je net met je eigen handen hebt opgebouwd)

   1. Gerardus

    Organisatie structuur
    Op 29-12-2011 is de vereniging omgezet in een besloten vennootschap. De aandelen zijn 100% in eigendom van de Stichting Beheer V.V.V. Het bestuur van de Stichting Beheer V.V.V. bestaat uit 3 personen t.w. Hai Berden (Voorzitter), Ger Bindels (secretaris) en Roel Wienen (penningmeester). VVV-Venlo B.V. bestond tot 1 maart 2014 uit een 2-hoofdige directie. Na het vertrek van Hans Soentjens in maart 2014 is Marco Bogers de enige statutaire bestuurder van VVV-Venlo B.V.

    Dit is wat in het financieel rapport staat op de site van VVV.

 3. kenfen

  Heel mooi gesproken Sankt VVV Misschien in de winterstop de selectie mobiliseren om mee te klussen inclusief staf Dit zou een enorme meerwaarde zijn Net als in de 80er jaren.
  Limianz is bezig met een grootschalige verbouwing heb ik horen zeggen Die zouden toch ook gebaat zijn bij o.a een mooie parkeer plaats ipv wat daar nu ligt.

  1. SanktVVV

   Wat de “parkeerplaats van VVV” nu is kan ook gewoon echt niet meer ;-). Mooie positieve gedachte Kenfen, het is in mijn ogen dan ook belangrijk dat we met de supporters stap voor stap naar een mooie en gezonde voetbalclub toe bouwen. Waarbij het belangrijk is dat we ons organiseren en actie nemen “eendracht maakt machtig”.

 4. Leon

  “Hai Berden heeft te veel petten op. Hij is voorzitter, sponsor en financier. Dat is niet wenselijk. De club is daardoor te veel afhankelijk van hem”.

  Als ik dit zo lees en dan het twitterbericht erbij pak van Marco Bogers dat er vrijdag een belangrijk sponsorbericht komt.. Houden deze twee zaken verband met elkaar??

  1. Godfried

   Weet je. Dat zal allemaal best zo zijn. Maar dat maakt mij echt helemaal niets uit. Dat is tenminste één iemand die zich vol voor de club inzet. Bovendien heb ik liever dat de voorzitter deze rol op zich neemt, dan een buitenstaander die het alleen doet om winst te maken. Kijk naar NEC. Weet zeker dat Boekhoorn meer invloed heeft op de club dan de voorzitter van NEC zelf. Moet je dat wel willen?

   Kijk naar Ajax. een beursgenoteerd bedrijf, waar ze vervolgens wild om zich heen slaan, omdat er een heleboel mensen aan het roer staan die er alleen maar zitten om zichzelf te verrijken.

   Venlo is gewoon een piepklein dorp, waar eenmaal geen investeerders zitten. We moeten dan blij zijn met een Berden die zijn nek uitsteekt.

   1. Leon

    Ik ben het met je eens en ik bedoel dit ook niet negatief maar ik bedoel zijn er uit de rapport al conclusies getrokken?

 5. Goodie

  “De sponsorbijdrages moeten omhoog”. Is dit nou niet het hele probleem? VVV komt structureel geld te tekort, als de sponsorbijdrages omhoog gaan dan was dat probleem er waarschijnlijk niet.

 6. Godfried

  Tegenstrijdig allemaal hoor:

  “Volgens voorzitter van de Commissie van Wijzen John van Graafeiland zou een bijdrage voor het stadion de club alleen maar verder in de problemen kunnen brengen.”
  Maar tegelijkertijd moet VVV het stadion Multifunctioneler maken, om meer inkomsten te genereren…

  “Verder snijden in de kosten, onder meer in het personeel.” en wanneer dat is gedaan, moetren ze een dure accountmanager aannemen.

  “sponsorbijdrage moet omhoog” maar wanneer VVV de gemeente Venlo vraagt om een sponsorbijdrage, zeggen ze nee! Volgens mij mag er best betaalt worden voor de reclame die VVV voor Venlo maakt! Ik heb gisteren tijdens een CL wedstrijd wel 8 keer de naam VVV-Venlo voorbij horen komen! Dat levert de stad al meer op dan 2 jaar lang beste binnenstad van Nederland zijn.

  Ik vind het allemaal enorm lachwekkend. Natuurlijk snap ik ook wel dat de gemeente niet zomaar even een paar miljoen in een voetbalclub steekt. Het is tenslotte belastinggeld. Maar ondertussen wordt wel fluitend de een na de andere culturele instelling voor tonnen/miljoenen uit de grond gestampt van dat zelfde belastinggeld! Ook wordt er totaal niet creatief nagedacht om samen de club naar een hoger niveau te tillen. In Eindhoven koopt de gemeente een stuk grond van PSV en verkoopt deze voor een lagere prijs. Een paar jaar later staan ze bulkend van het geld bij de laatste 16 in Europa.

  Ik bedoel maar te zeggen dat je op vele manier iets kunt doen als gemeente zijnde.

  VVV moet nu gewoon stoppen met de maatschappelijke projecten en het bij de gemeente neerleggen.
  Ook moet Berden lekker met Seacon vertrekken uit Venlo en in Roermond of Venray gaan zitten. Levert de gemeente Venlo direct enkele honderden WW uitkeringen op! En gelijk de toevoeging Venlo uit de naam VVV-Venlo halen.

  Klinkt achterlijk. Maar ik heb echt het idee dat deze gemeente totaal geen kennis heeft en puur en alleen functioneert op vriendjes politiek. Kijk eens naar dat Bauhaus verhaal. Zal dan werkelijk telkens de gemeente alles goed doen, maar de commerciële partijen alles fout? Denk eerder andersom. Onze declarerende Maastrichtse taxiliefhebber heeft meer oog voor zien en gezien worden op feestjes, dan voor hetgeen hij is aangenomen.

  1. Gerardus

   Dit is precies wat ik ook erg tegenstrijdig vind aan het bericht.Dit scheelt mij dus een hoop tijd om het ook te typen ;). Opzich snap ik wel wat ze van Berden vinden maar dan vraag ik mij af wie zou anders voorzitter willen zijn ? Ik denk dat er maar een man is die ons nog kan redden, ondanks dat hij ons gedeeltelijk in de problemen heeft gebracht ( hoe of wat weet ik natuurlijk niet en ik denk hier niemand op misschien Lincoln na.), want welk ander persoon die baas is van een multinational hier in de regio die interesse heeft om voorzitter van VVV te worden en er geld in te stoppen ? Ik hoop dat Berden een aantal grote zakenpartners van hem als sponsor kan strikken want verder zou ik geen idee hebben hoe je anders je sponsorinkomsten eens flink kunt verhogen zodat we zonder een te kort zitten. Met de lokale slager en bakker zal dat niet echt lukken. Om op het idee van SanktVVV in te springen, is het niet handiger dat VVV bedrijven kan vragen voor zulke dingen in ruil voor reclame ? Of dat VVV een dag organiseert dat de selectie vrijwillig meehelpt om het stadion op te knappen samen met wat supporters. Plus die laatste fotoreportage over de oude koel, daar zou je bijvoorbeeld kunnen sturen naar indehekken of andere site’s,magazines kunnen sturen voor bijvoorbeeld meer aandacht. Het zou mooi staan in bijvoorbeeld de VI. Misschien volgend daar de seizoenskaarten weer omhoog gooien ? Dat zou ik nog het minst erge vinden.

 7. Gerardus

  Bovengenoemde zaken moeten ervoor zorgen dat de club op termijn een positieve meerjarenbegroting kan presenteren en dus financieel weer gezond is. Pas dan wil de gemeente kijken naar een financiële bijdrage voor de club. Bron: Omroep Venlo

  Deze zin slaat volgens mij alles. VVV heeft toch geen steun meer nodig als ze een positieve begroting hebben ? Want dan kunnen ze juist op termijn voldoen aan hun financiele verplichtingen. Die steun is juist harder nodig op het moment dat het nu slecht gaat.

 8. spits

  Ik denk dat het nodig is om dat rapport zeer grondig te bestuderen.Welke zijn de kritische punten bij de club die een gezonde toekomst in de weg staan. En dan die punten een voor een aanpakken. Ook de moeilijke zoals de positie van decgrote baas.
  Je bent namelijk of de grote baas en dan regel je het ook, of je zorgt voor een meer open structuur en dan kan de lokale gemeenschap een bijdrage geven.
  En natuurlijk moet er een duidelijk plan komen op basis van een sterke analyse van de situatie.De financiën zijn uiteindelijk alleen maar een expressie van hoe goed of slecht je het doet. Oftewel slechte financiën betekent dat je iets verkeerd doet. Als je dat niet corrigeert heeft extra geld geen zin.

 9. kenfen

  Enne spits zit jijmsoms in de gemeenteraad ? Die aanbevelingen zijn zo dom dat ze punt voor punt weerlegd kunnen worden daar hebben ze dus een half jaar op zitten broeden belachelijk Die van graaf eiland heb ik nooit vertrouwd Nee

 10. LJ

  Als we nu eens beginnen met de gemeentelijke bijdrage niet meer over te maken naar Venlo maar naar VVV. Dat levert al een leuk bedrag op voor de club. En inderdaad Venlo uit de naam en vertrekken naar Roermond.

 11. marco5932

  Wat kunnen wij als supporters doen. Een oproep aan alle Noord Limburger die van voetbal houden kom vrijdag naar vvv meer supporters is meer inkomsten . Aleen Hoe krijg je zoveel mogelijk mensen naar het stadion. sportieve prestaties. die zij al goed. kunnen we meschien denken via welk medium kunnen we de voetbal liefhebber uit n_ Limburg zo veer mogelijk berijken en er voor zorgen dat de koel voller word elke betalende bezoeker sponsort vvv .

 12. Cor

  Misschien kan er nog een paar miljoen aan subsidie naar de maaspoort, grenswerk, bibliotheek, etc …. Deze hebben Venlo tenminste op de kaart gezet. Ook zitten hier twee wekelijks nog niet de helft aan mensen als bij VVV. Verder hoor je nooit iemand klagen over deze subsidies.

 13. RuiverCity

  Het wordt tijd dat wij als supporters eens meer van ons laten horen. Supportersacties zou veel media-aandacht trekken. En daar zijn de heren bestuurders zeer gevoelig voor. Hopelijk zit de Koel aanstaande vrijdag eindelijk weer eens flink vol.

  1. marco5932

   Meschien eens een mail naar l1 sturen . dat ze via teletext een leuk berichtje kunnen zetten een oproep van de supporters aan alle supporters. van vvv naar het stadion moeten komen

 14. Meuske

  Dit is echt de gemeente ten top!!! Wat een halfgaar zootje ongeregeld hebben wij hier in de politiek zitten, dat is echt ongelooflijk. Na jaren de club voor de gek hebben gehouden met een nieuw onderkomen hebben ze een commissie gevonden met onwijzen die dit als conclusie hebben na een half jaar. Mijn hemel ik ga verhuizen want ik schaam me voor de gemeente waar ik in woon .Triest is het enige woord wat hier bij past. Stelletje klootzakken zijn het endat mag best gezegd worden. Forza VVV wij moeten verder

 15. festina lente

  deze commissie had maar een doel. hoe snel krijg ik betaald voetbal uit venlo.het zijn allemaar hockeyballen die nu weer een dikke commissievergoeding krijgen.. overigens voor de renovatie van het stadion zou ik mensen uit het azc benaderen.het zijn veelal jongemannen die best iets nuttig kunnen doen.

 16. Ben

  Hoeveel tijd heeft de commissie van wijzen”, wat een naam overigens voor een onderzoekscommissie, nodig om een eenvoudig onderzoek te doen? Resultaten:
  Het huidige stadion meer inkomsten laten generen? Ik zou zeggen, kom eens kijken in het stadion, u krijgt een gratis rondleiding en u begrijpt meteen dat er meer en vooral andere dingen moeten gebeuren eer er ueberhaupt sprake kan zijn van multifunctioneel. Er wordt al jaren gebakkeleid over opknappen de Koel of bouw van een nieuw stadion.
  Verder snijden in de kosten, onder meer in het personeel. Dat kan, bedenk wel dat VVV ook een sociale functie heeft. Bovendien, deze mensen staan dan morgen bij u aan het loket.
  Aanstellen van een accountmanager: Het gemeentebestuur laat de gemeenteraad beslissen, maar wil eisen stellen over met wie bij VVV te spreken? Come on, u spreekt met het bestuur van VVV, niet met een personeelslid.
  Sponsorbijdrages moeten omhoog: Bedankt voor deze geweldige suggestie! Hier kan de gemeente het voortouw ter hand nemen.
  Hai Berden heeft te veel petten op. Klopt, niet wenselijk. De club moet hiervoor op termijn een oplossing zoeken.

  Dit stukje tekst had toch in een uurtje tijd opgeleverd kunnen worden, schande is het. Ik kan niet anders concluderen.
  FORZA VVV!

 17. poet

  welke politieke stroming c.q party hebben dit besluit mede bepaald zodat we hier rekening mee kunnen houden met de eerstvolgende verkiezingen zullen wel de linkse sinterklazan zijn

 18. YowVVV

  De gemeente wil maar een ding, Hai Berden weg hebben bij de club, een ding vergeten ze echter, zonder hem is VVV al helemaal redeloos verloren. Wij als supporters moeten opstaan, we hoeven dit niet te accepteren. Normaal gesproken komt de gemeente op voor zijn burgers, echter wij gaan ook nog eens in de gesubsidieerde Maaspoort in hartje Centrum een bijeenkomst houden (overigens goed initiatief!). Ik stel voor dat we een nieuw stadion laten bouwen op het voormalig circuitterrein op de Berckt in Baarlo of op de ruimte bij het Retailpark in Roermond. Echter, VVV zou gewoon bij Venlo moeten horen. Hai sla terug, wij supporters staan 100% achter VVV en 100% tegen deze gemeente!

 19. Meuske

  Tijd voor REVOLUTIE tijd voor OPSTAND tegen dat zootje wat ons als burger van de gemeente totaal niet serieus neemt. Hoe vet zou het zijn als de club er weer helemaal bovenop komt zonder die niksnutten van de gemeente. Ben er klaar mee om iedere keer te wachten op helemaal niets, tijd voor ons om het tij te keren. Iedereen die een goed idee heeft om de club te helpen en te steunen MOET zich melden. Wat kunnen we doen?? Beste Hay, alle respect dat je ons en de club blijft steunen maar het word tijd voor verandering en daar hebben we jou hard bij nodig maar ook jij moet veranderen. Hoop dat jij ook lering hebt getrokken uit de afgelopen jaren en weet waar de knelpunten liggen maar hoe nu verder? Jij als geen ander weet hoe de zakelijke wereld eruit ziet dus probeer meer mensen te betrekken bij de club. Ik zeg Frank Vaessen heeft van niets iets gemaakt!!!! Forza VVV

 20. JMJ

  Het zou me niet verbazen als over een tijdje een “notitie” boven water komt waaruit blijkt dat de bevindingen van de Commissie van Wijzen berusten op “ingefluisterde wenselijke uitkomsten”.
  Want daar hebben we al ervaring mee, toch!
  (Afloop Mikwe-kwestie, Verheijen/van Pol/Bioscoop/lage verkoopprijs grond)
  En by the way: Onze lokale vriend v.d. gewone man, dé wethouder van Sport! Heeft hij geen mening in deze gebaseerd op Sportbeleving én Sportwaardering? Of is hij gewoon zó in zijn nopjes met zijn wethouderschap dat hij braaf alleen maar luistert en ja- knikt als de grote mannen van de echte partijen iets besluiten?

 21. Koelie

  Klap klap klap. Hier hebben ze dus een half jaar over gedaan. Een dikke middelvinger naar VVV en Hai. Ik zou zeggen plan B pols Venray en Roermond maar. Een stevig geluid vanuit alle VVV sponsors en supporters moet er nu wel komen.

 22. supportertje

  Het komt er gewoon op neer dat de gemeente niet achter VVV staat. Dit in tegenstelling tot vele andere gemeentes waar ze wel trots zijn dat ze professioneel voetbal binnen hun gemeente hebben. Daar willen ze wel de lusten, maar ook de lasten dragen. Betaald voetbal is begonnen in Venlo, en het ziet er naar uit dat het einde daarvan in Venlo in zicht is. Bijzonder jammer en een gemiste kans van onze gemeente. Van alle miljoenen die er verpest zijn, verdwenen zijn, verkeerd uitgegeven zijn, zou een klein gedeelte volstaan hebben om VVV een reële kans te bieden. Ja VVV moet zijn eigen broek op houden, maar als het daar even niet toe in staat is zou de gemeente een helpende hand kunnen aanbieden. Maar nee, men laat VVV vallen als een baksteen na een rapport van wijzen wat een halfjaar op zich heeft laten wachten. Conclusie, VVV zoekt het maar uit.

  Wij hebben in het verleden in Nederland een fabriek gered die als naam DAF heeft. Ook daar werd de stekker eruit getrokken. Er kwam een actie opgang die als doel had DAF te redden. De actie startte in Eindhoven en ging landelijk. Eenmalige inleg naar ik meen 500 gulden of 1000 gulden, dat laat ik in het midden. Als de zaak weer rendabel zou zijn kreeg men na vijf jaar gefaseerd de inleg naar loting terug gestort zonder rente vergoeding. Wat toen in Eindhoven kon, moet volgens mij ook in Venlo kunnen voor VVV. Hier kan iedereen aan meedoen, en het zou niet perse 1000 euro hoeven te zijn. Ook zou je bijvoorbeeld hier een aandeel van VVV voor kunnen krijgen welke later in wisselbaar zou kunnen zijn. Tis maar een voorbeeld. Waar een wil is, is een weg en een doel. En dat is VVV behouden voor ons en voor de mensen van Venlo en de regio. Het is ons VVVke.

 23. Ben

  we hebben geld nodig, veel, heel veel geld.
  Hoe komen we er aan?
  Velen hebben VVV lief en zullen financieel willen helpen,
  Maar toch enige zekerheid willen over de besteding; terecht!
  Van groot belang is dat er een commissie oid wordt opgericht, “redt VVV”.
  Ik zeg hier wat, wetende dat ik dit niet aan kan. Wie neemt actie? In principe doe ik financieel, weliswaar bescheiden, mee.
  FORZA VVV!

  1. Nouja ik ben het helemaal met je eens! En hoe mooi zou het zijn dat wij de supporters VVV-Venlo financieel zouden kunnen ondersteunen met als grootste droom een stadion te bouwen. Maar we moeten denk ik wel reëel blijven. Kijk ik heb best wat geld er voor over als ik mijn club er mee zou kunnen helpen en ik ben echt voor dit soort acties maar zoals ik eigenlijk al de gehele week opper moet dit gebeuren als een collectief. Losser flodders hebben naar mijn mening geen waarde.

   Heb al een plan gemaakt onder de naam Hart voor VVV! Hierbij was mijn plan om geld in te zamelen om projecten rondom het stadion te organiseren met hierbij vrijwilligers die zich aanmelden in te zetten om het stadion op te knappen stukje bij beetje op te knappen(onder leiding van professionals). Er moeten een aantal aanpassingen rondom het plan komen maar goed ik sta hier nog altijd achter. Alleen is het wel zo stel mensen zamelen nu geld in wat als we echt bijna failliet zijn? Zullen ze dan voor een tweede keer geld geven om VVV te redden? Want dan wacht ik liever met het bovengenoemde project.

   1. Dit is overigens het plan wat ik een aantal maanden geleden ook bij VVV heb gepresenteerd waarbij het zeer goed ontvangen is maar op dat moment niet direct aan de orde waardoor we uit hebben gesproken om een light versie waarschijnlijk uit te gaan voeren maar deze is helaas nooit meer aan de orde geweest, dat ligt ook een deel aan mezelf. Door tijdgebrek geen tijd gehad om het plan aan te passen.

   2. supportertje

    Misschien is dan nu het moment aangebroken om met vereende krachten aan het werk te gaan, om alsnog de eerste versie aan de orde te brengen. Er zijn diverse bewegingen gaande. Als we die bij elkaar kunnen brengen onder een noemer, met daaraan gekoppeld een vaststaand doel. Alles en iedereen er bij betrekken, particulieren, supporters, sponsors, midden en klein bedrijf, en vooral de regio, dan moeten we een heel eind kunnen komen. Want VVV leeft niet alleen in Venlo. Vele kleintjes en veel wat grotere, maken uiteindelijk dat er een mooi resultaat zou komen te staan. maar dan moet iedereen er voor 100% achter gaan staan.

   3. Overigens gaat het kaarten idee niet werken 🙂 Hierdoor mijn aangepast versie haha. Maar ik ben bezig om alle neuzen naar een kant te krijgen maar ik kan je vertellen dat is lastig zeer lastig. Maar we zijn er mee bezig.

 24. supportertje

  Ik zou graag willen weten hoe de mensen die deze site bezoeken hiertegen over staan, en zouden ze er ook geld voor over hebben op de manier zo als ik hierboven heb aangegeven, zoals DAF in die tijd is gered.

 25. FC RVV

  Ik wordt zo schijtziek van dat besluit loze zooitje van ambtenaren in Venlo. De gemeente Venlo verdient t niet om een BVO in hun stad te hebben. Menig gemeente zou trots zijn om op een BVO die hun stad op de kaart zet! Zo niet de gemeente Venlo. Hai ga a.u.b. met de gemeente Roermond om tafel en maak een nieuwe start! Ik weet zeker dat ze in Roermond slagvaardiger zijn dan die nietsnutten in de politiek van Venlo, Neem alleen al t voorbeeld Retail park, outlet etc. dit trekt wekelijks duizenden bezoekers, waaronder velen Oosterburen, mensen die zo’n 15 jaar geleden Venlo nog bezochten voor inkopen en wat de gemeente Venlo veel opleverde aan parkeergelden etc. Gemeente Venlo: hier hebben jullie ook de slag gemist!!!! Zoals mijn naam al zegt ik ga voor FC RVV!!!!!

 26. Louis van Gaal

  Wat een belachelijke argumenten van de gemeente Venlo. Deze mensen maken er gewoon een principe zaak van. “We gaan geen gemeentegeld geven zodat VVV “spelertjes” kan kopen” wat een belachelijke opmerking. Beste mevrouw van het CDA dat was ook niet de bedoeling. Nee, we steken liever geld in een geweldige Mikwe, wat uiteindelijk niet meer als een mestput is, een prachtige fiets/loopbrug naar Blerick voor 3 miljoen, een goude tunnel bij de vierpaardjes voor 45 miljoen, en niet te vergeten die prachtige Floriade welke miljoenen heeft gekost, en zo zijn er nog legio voorbeelden. Hai Berden heeft VVV 15 jaar geleden gered en dat zijn veel mensen ondertussen vergeten. Ja, ook in die 15 jaar zijn er wellicht ergens fouten gemaakt door Hai en het bestuur maar dat gebeurd overal ( behalve natuurlijk bij de gemeente Venlo…denken ze !! ). Iets meer respect voor Hai is absoluut op z’n plaats…. Ooo wat hoop ik dat VVV dit jaar promoveert, dan staat het gemeentebestuur zich weer te verdringen achter de ramen van het stadhuis om maar niets te hoeven missen. Gemeentebestuur: Als jullie je zo blijven opstellen naar VVV heb ik weer een nieuwe voor die prachtige slogan van jullie : VENLOVERLIEST !!!!!

  1. supportertje

   Mocht VVV promoveren, dan het feest niet vieren bij het stadhuis. Beter om dit dan te organiseren rondom het stadion, en eventuele baten te storten in de VVV kas. Maak je ook gelijk een goed statement mee.

 27. marcel

  op dit ‘open deuren’ intrappen rapport moeten we maanden wachten? Dit kan elke nitwit in een paar uur opsommen. (maar goed, dan kan er natuurlijk niet gedeclareerd worden). lachwekkend rapport, waarbij enige vorm van inhoudelijke kennis, zoals hierboven al door meerdere mensen benoemd is, afwezig is. Dit tekent de gemeente venlo, die in een grote serie van bestuurlijke blunders (retail en outlet, floriade, mikwe…… enz), erop af lijkt te stevenen dat VVV de volgende in dit rijtje wordt.

  wellicht moet VVV maar gaan roepen dat er er ergens een oude muur gevonden is waar vroeger een neanderthaler of cro-magnon mens tegenaan gepist heeft. Rond dit muurtje wordt een nieuw multifunctioneel schijthuis gebouwd. Zonder blikken of blozen zal de gemeente hier de nodige fondsen voor uittrekken.

  diep triest dat zoiets als een officieel rapport naar buiten wordt gebracht, temeer dat dit ook buiten medeweten van de club waar het om gaat kenbaar wordt gemaakt. de aversie van het gemeentebestuur vs VVV / hay berden, wordt hier duidelijk mee weergegeven.

  Een vervolg zit er natuurlijk aan te komen, want wat is makkelijker om bonnetjes te declareren, en jezelf in de picture te zetten, dan een media-interessant topic als een betaald voetbalclub. want dat ze verder over een stoplicht op een willekeurige weg vergaderen, kan verder geen ene mens ook maar iemand boeien.

 28. eddie

  Natuurlijk is de reactie van de gemeente een honderd in een dozijn management bullshit riedeltje waar je niks mee kan maar enige zelfkritiek mag er ook wel zijn en daar hoor ik niemand over.
  Er is de laatste jaren structureel te weinig geld voor een selectie als deze en VVV heeft aan het begin van het seizoen toch een aantal dure krachten binnengehaald. Alhoewel de meeste transfervrij hangt er aan spelers als Resida toch een behoorlijk salaris en voor Seuntjes is gewoon een hoop geld betaald. Het kan niet zo zijn dat men toen nog niet wist hoe het ervoor stond en heeft men dus doelbewust gekozen voor een scenario NEC waarbij men gokt op promotie en dat het dan zo allemaal wel goed komt.
  Het eventuele excuus spelersfonds telt niet. Dat is simpelweg ergens een labeltje op plakken en doen alsof geld niet is om aan de overige verplichtingen te voldoen. Uiteraard wil elke bvo het liefst het kapitaal op het veld hebben staan, maar op dit moment heeft VVV gewoon een te grote broek aan. Er zal dus pas op de plaats gemaakt moeten worden en liefst wat dure krachten van de hand gedaan moeten worden. Dat is niet leuk maar wel reëel.

  1. Godfried

   Ja Eddy, zo gaat dat. VVV kan alleen overleven wanneer wekelijks het stadion vol zit en promoveren naar de eredivisie. Om dat te bereiken moet er ten eerste gewonnen worden en aantrekkelijk voetbal gespeeld worden. Om dat te kunnen zijn er spelers nodig die het niveau aan kunnen.

   Wat wil je dan? Dat VVV het met de selectie van Fortuna gaat doen? Dan staan ze in no time bij de laatste 5, komen er nog minder mensen, is promoveren een illusie, komt er nog minder geld binnen en sterft de club een stille dood!

   Wat ze ook doen. Het mag NOOIT ten koste gaat van de kwaliteit op het veld. Anders ben je verloren.

   Waar VVV blijkbaar geen rekening mee hebben gehouden, is de verschrikkelijk lage opkomst elke week. Zitten er bij elke thuiswedstrijd 3.000 mensen meer in het stadion, scheelt dat je in een jaar tijd al gauw 500.000 euro.
   Wanneer er twee keer zoveel mensen in het stadion zitten, zullen sponsors ook eerder en sneller geneigd zijn meer te sponsoren.

   1. jason

    Helemaal mee eens godfried. Als de venlonaren eens net zo trots op vvv zouden zijn dan dat ze op de venloop zijn dan was er niets aan de hand.

    Lang leve De Koel

 29. festina lente

  zwolle almelo kerkrade eindhoven hadden b en w die achter. betaald voetbal stonden.haarlem veendam roosendaal apeldoorn niet. ik ben bang dat venllo in het tweede rijtje thuishoort.. liever freee dejong in de maaspoort dan luc de jong in de koel.

  1. Meuske

   Mooi stukje en geen speld tussen te krijgen maar wij wonen helaas in Venlo waar een besluiteloos zootje ambtenaren aan de slag is die hun eigen belang belangrijker vinden dan het maatschappelijke belang.

  2. Koelie

   LOL dit gaat over de club in mijn woonplaats. Bakken met geld heeft Willem II gekregen plus nieuw stadion. Nu vinden ze hier ook dat het stadion hopeloos verouderd is. Dus gemeente gaat verbouwing lappen. Als je W2 stadion nu vergelijkt met De Koel dan is het kaviaar vs. beschimmelde oude droge boterham.

 30. festina lente

  inderdaad depor prima artikel. ik wil eens weten wat de gemeente venlo subsidieert per bezoeker aan een bezoek aan de maaspoort of aan de koel. . zijn deze cijfers te achterhalen?

 31. Gerardus

  Wat ik wel leuk vind is dat bepaalde amateurclubs 70.000 euro subsidie krijgen voor een kunstgrasveld omdat ze er een of twee keer in het jaar mensen uit “probleem/achterstands” wijken daar een paar keer op doel mogen schieten. En voor iets waar zo’n 2000 á 3000 man op af komen om hier tweewekelijks naar komen kijken waar ze zelfs de naam van de stad in hebben staan, zonder er iets voor te krijgen, niks voor willen doen….

 32. Meuske

  Als direct waar is dat de gemeente ons uitnodigt dan moeten we dit serieus nemen en met beide handen aangrijpen. Nu moeten we ons laten gelden en zoveel mogelijk mensen proberen te mobiliseren om ons te laten zien en horen. Met een mannetje of 5000 naar het stadhuis om te laten zien hoe belangrijk het voor ons is dat voetbal in Venlo behouden blijft. Revolutie en Opstand ook wij betalen belasting!!!! Forza VVV

  1. supportertje

   Wij, dat weet ik niet/club hopelijk wel. Denk dat er op dit moment veel dingen gaande zijn. Daar waar jij aan zit te denken, zijn ze ook al in een andere vorm mee bezig. Ik denk dat meeste nog afwachtend zijn.

 33. mats

  Het is heel jammer dat de gemeente Venlo niet de waarde erkent van betaald voetbal in de stad. Maar wat Berden doet kan gewoon niet… Lijkt me vrij duidelijk dat de gemeente zich niet laat koeieneren en chanteren door deze vent met teveel grootheidswaanzin. Als VVV al omvalt dan is dat de schuld van Berden en alleen van Berden. Waar zijn dan die miljoenen van Honda en Musa?? Dit waren zijn ENIGE twee successen en daar heeft alleen hij aan verdient en niemand anders. Waar zijn dan alle beloofde gekden voor dat nieuwe stadion? Zijn die opeens in rook verdwenen. Berden moet weg. …je zult zien dat er dan ook weer andere bedrijven geld willen steken in VVV. Ik zou het ook niet doen met die schimmige Berden aan het roer.

 34. Ben

  Ik ben benieuwd waarmee diverse partijen mee op de proppen komen en ik verwacht dat de diverse instanties hun verantwoordelijkheid nemen. Ook omdat VVV en gemeente om welke reden dan ook van elkaar zijn “vervreemd” is dit wellicht een optie.

  1. Stadion de Koel, in het verleden vaak genoemd klein knus stadion met fameuze lange trap, is niet meer van deze tijd.
  Overal in Nederland zijn de laatste jaren nieuwe stadions gebouwd, Venlo loopt heel veel jaren achter.

  2. Club VVV is in financiële problemen.
  Hoe verder?

  Het lijkt me verstandig om de club VVV en het stadion te scheiden.

  Gezien de financiële problemen wordt de Club VVV onder curatele gesteld van een commissie, waar o.a. behalve VVV ook gemeente Venlo en minimaal een derde partij supporters(?), of meerdere worden vertegenwoordigd.

  Stadion komt onder volledig toezicht en verantwoordelijkheid van de gemeente Venlo. De gemeente verbouwt de Koel tot een multifunctioneel stadion. Eventuele overweging is een compleet nieuw multifunctioneel stadion. Uiteraard betaalt VVV een billijke huurprijs.

Leave a Reply