Valckx

Update: Stan Valckx adviseur voetbalzaken VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft in de persoon van Stan Valckx een nieuwe Adviseur Voetbalzaken. De 50-jarige Valckx komt terug bij de club waar hij in 1983 zijn carrière als profvoetballer startte en 5 seizoenen speelde.

“VVV is de club waar het voor mij allemaal is begonnen. En waar ter wereld ik ook gewerkt heb, ik heb de club altijd gevolgd en als het kon kwam ik terug voor een reünie of een wedstrijd met Ald VVV. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan in Venlo en de club van dienst te kunnen zijn met mijn ervaring”, zegt Valckx.

Stan Valckx is naast Albert van der Weide een van de mensen die plaats gaat nemen in het nieuwe technisch platform. Deze groep gaat zich bezighouden met de complete voetbalkant van VVV-Venlo om zo de technische visie uit te kunnen dragen. In zijn rol als adviseur voetbalzaken krijgt Valckx vooral te maken met de samenstelling van de selectie en de algehele scouting.

Bron: VVV-Venlo

15 Responses

 1. tulipanes

  Goed om te lezen dat vvv haar best doet om een gewenste fluwele revolutie teweeg te brengen. Echte clubmensen heb ik altijd graag bij een club, al moet je natuurlijk altijd afwachten of het daadwerkelijk een toegevoegde waarde blijkt te zijn.
  Nu alleen nog een nieuwe trainer (koster waarschijnlijk) en enkele vechters op het veld en dan kunnen we al meteen de spelersgroep in laten spelen.
  Gezien de clubs in de juup hoop ik wederom op een plaats in de top 5, al hebben we nog geen idee hoe sterk de teams daadwerkelijk zijn.
  Deze week ga ik mijn seizoenskaart verlengen en ik hoop dat iedereen volgt, want dan kunnen we knallen!!

  1. LJ

   Veel spelers zullen er niet bijkomen. Alleen Rajcomar, de Kogel en Turk zullen vervangen moeten worden. Daar staat de komst van Khalouta al tegenover. Heesen en Gielen worden mogelijk vervangen door jeugdspelers.

   1. Drikus

    Mag toch hopen dat er voor de breedte ook gekeken wordt naar versterkingen. Hier lopen ook een aantal contracten af.
    Daarnaast zijn er een aantal spelers met een contract tot juli 2015 (Yuki, Reimerink, Maenpaa, Altheer. Joppen….) Als er biedingen op deze spelers komen zal VVV hier naar alle waarschijnlijkheid serieus naar moeten gaan kijken.
    Maar we zullen zien hoe de bal gaat rollen 🙂

   2. Goodie

    Ga er maar van uit dat Yuki zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft. Op de site staat dan wel een contract tot 2015, maar dat is dus inclusief de optie voor 1 jaar, die nog altijd niet gelicht is. Zou een domme zet van VVV zijn om deze optie te lichten. Waarom zul je het doen? Yuki heeft in die 2 seizoenen tijd niet veel laten zien en mocht hij het dit jaar wel doen, is die komende zomer gratis weg. Dan is het voor VVV toch veel interessanter om een nieuwe Japanner uit te proberen (om dan toch de Japanse connectie te behouden).

   3. Ben

    Gooide, je hebt gelijk. Ik denk bovendien ook dat VVV beter af is met aankoop van andere Japanner. Ik kan niets verzinnen wat het voor VVV aantrekkelijk maakt om Yuki te behouden. FORZA VVV. Wij gaan verder!

 2. Ben

  Yuki nu verkopen is een onmogelijke zaak. Een speler die terugkomt van een langdurige blessure, die zich tot nu toe eigenlijk nergens echt heeft bewezen. Als VVV hem hier een jaar laat spelen tegen zeer hoge kosten en dan aan het eind van het seizoen hem gratis moet laten gaan? Dat kan toch niet? FORZA VVV!

  1. Word

   En ‘dus’ zal Yuki wel een nieuw contract krijgen. En een nieuwe kans. Of het een slimme zet is weet ik niet, maar als je als vvv toch graag een Japanner in je selectie wil hebben, dan is dit een ‘veilige’ optie. Jongen is al gewend, kent de club en het team.

   Een andere is ook een gok. En bovendien: welke Japanner staat te springen om naar de nummer 5 van de Juup te komen?

   Ik denk dat Yuki zeker wat in zijn mars heeft. Hopen dat hij het dit seizoen (vaker) laat zien.

   1. Drikus

    Ik denk dat de 5e positie er niet toe doet vwb het aantrekkelijk maken van VVV voor Japanners. VVV kan pronken met een aantal geweldige spelers die afgelopen jaren fantastische transfers hebben gemaakt om vervolgens een mooie carrière op te bouwen. Denk aan: Musa, Schaken, Amrabat, Yoshida en als absolute topper natuurlijk Honda.
    VVV zal zich zeker niet als eindstation presenteren maar als springplank naar een mooie carrière in Europa. Met bovengenoemde spelers als bewijs, waar heel toevallig ook 2 Japanners van het nationale elftal bij zitten.
    Ik denk overigens dat er alleen een Japanner gaat komen als het salaris van Nwofor vrij komt om dit te bekostigen. Ik zou er niet van opkijken als Yuki blijft (Mits Nwofor weg gaat) om de nieuwe Japanner te verwelkomen, wegwijs te maken en thuis te laten voelen. Dat maakt de drempel voor de nieuwe speler om naar Venlo te komen weer een stuk lager.

   2. Lincoln

    Musa, Uchebo en Uche zitten ook bij nationale elftal 🙂 Maar verder heb je wel gelijk. Ik ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren deze zomer. Het wordt een zwaar jaar in ieder geval.

   3. De Koel

    Tuurlijk Drikus, VVV/Berden telt gewoon weer een half miljoen Euro aan salaris neer, zodat Yuki nog een jaar kan blijven om een eventuele nieuwe Japanner wegwijs te maken in Venlo…

   4. Drikus

    @ de Koel:
    Bij Japanse spelers speler er meerdere factoren mee dan alleen salaris. Als Berden met het aanhouden van Yuki de kans op het binnen halen van een nieuw Japans talent (hopelijk van niveau Honda) kan vergroten betaalt die investering zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Niet alleen op sportief gebied maar ook op gebied van een mogelijke transfersom. Om maar te zwijgen over de extra inkomsten op gebied van merchandising in Japan.
    Als het voor Berden persoonlijk zakelijk ook interessant is, zullen hij en zijn zakelijke relaties waarschijnlijk wel bereid zijn om hier in te investeren. Zou niet de eerste keer zijn……

Leave a Reply