UPDATE: Valckx bevestigd, Koster ontkent

Trainer Adrie Koster blijft in het vizier van VVV-Venlo.
Dat bevestigt adviseur voetbalzaken Stan Valckx aan L1. Koster is niet de enige optie. “We zijn in gesprek met enkele kandidaten”, zegt Valckx. “Namen kan in voorlopig niet noemen.”

Stem
VVV wil snel een nieuwe trainer aan zich binden. “Want de stem van de hoofdtrainer is ook belangrijk bij het aantrekken van spelers.”

Koster ontkent
Koster blijft voorlopig op de vlakte over de interesse van VVV. “Er is geen sprake van”, zegt Koster. In het verleden was Koster al eens trainer in Venlo. Hij trainde VVV van 2003 tot 2005.

Het is VVV nog niet gelukt om een nieuwe trainer aan te stellen. Het is een moeizame zoektocht gebleken. Harm van Veldhoven bleek financieel onhaalbaar, Maurice Steijn zag een baan ver van zijn gezin in Den Haag niet zitten en Ruud Brood was al nagenoeg rond met NEC.

Wordt het nu toch Koster? Of gaat VVV alsnog werk maken van Reijnierse of Vanenburg? Of als dit allemaal niet lukt toch Ben van Dael als hoofdtrainer? Wie het weet mag het zeggen.

Bron: L1

20 Responses

 1. sjengske07

  Waarom niet eens contact opgenomen met Jan Poortvliet?.
  Prima trainer. Een echte teambuilder.
  Ben van Dael? Laat hem eerst ergens anders ervaring opdoen.
  Bovendien ligt deze man om een of andere reden niet goed bij het Venlose publiek.

 2. Word

  Als ze hem/de komende trainer maar minimaal 2 seizoenen de kans geven. Want met 20 doorlopende contracten en een veel sterkere top in de JL gaan we het dit seizoen echt niet beter doen dan afgelopen seizoen.

  Dus iets verder durven kijken en vertrouwen naar de nabije toekomst uitstralen. En dat begint met een trainer de tijd te geven.

  1. Goodie

   Ondanks dat de tegenstanders beter zullen zijn, denk ik toch dat VVV beter voetbal op de mat gaat leggen. Als alleen Reimerink en Rajcomar al worden vervangen, gaat het al stukken beter. Daarbij krijgen we hopelijk geen trainer die z’n team verbied om aan te vallen, en vervolgens na de wedstrijd zegt dat je dit spel niet accepteert. Maar de week erna staan de zelfde 11 met het zelfde voetbal weer op het veld.

  1. Word

   Eens! Aanvallend spelen. Jeugd opstellen. Vaste patronen inslijpen. Team bouwen. Vertrouwen geven én krijgen. Laat dat dan maar de winst zijn van seizoen 14/15.

   1. sultana

    Precies Word dat is belangrijk ja dan volgt promotie vanzelf wel een keer is het niet aankomend seizoen dan wel het seizoen erna. Ik heb er weer alle vertrouwen na deze renovatie, seizoenkaart is verlengd!

 3. Meuske

  Laten we echt hopen dat er snel duidelijkheid komt omtrent trainer want ik vind toch dat een trainer zijn stempel moet drukken in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Het aantrekken van spelers en de spelwijze van de nieuwe trainer is belangrijk in de voorbereiding. Spelers moeten wennen aan een trainer en de trainer moet weten wat voor een vlees hij in de kuip heeft en aan de hand daar van kan hij ons misschien overtuigen dit seizoen. Onze Ben heeft toch weer zin in het seizoen dat is ook al wat waard. Forza os VVVke

  1. Goodie

   Ook Alfons groenedijk werd genoemd als kandidaat. Maar met alle respect, dit soort mensen moet je niet willen als VVV zijnde. Groenedijk… degene die vorig jaar bij de knvb klaagde dat hij Schöne niet meer kon opstellen bij jong Ajax, rot toch op man.

 4. Gerardus

  Aan het gezanik hier te horen moet er een toptrainer met internationale allure komen te staan en moeten wij als doel hebben om Europees voetbal te spelen. Laten wij nu net 5e zijn geworden in Jup, met slecht voetbal, pech met blessures en een trainer die verdedigend voetbalde. Dit zijn gewoon namen die bij deze omschrijving passen. Zo wat alle kandidaten worden hier de grond in geboord voordat ze überhaupt een kans hebben gekregen. Trost was een geweldige trainer toen hij hier binnenkwam. Omdat hij MVV aanvallend en leuk had laten voetballen ( Althans dat moet ik geloven want ik heb nooit een wedstrijd van MVV live gezien, behalve tegen VVV natuurlijk). Ik denk dat dit bij de meeste ook niet het geval was. De redder in nood, Trost dus, bleek ook verdedigend te spelen. Voor hetzelfde geld word Ben van Dael het en krijgt hij de ploeg wel aan het voetballen met aanvallend voetbal. Van die vooroordelen hier wordt je gewoon misselijk. We moeten blij zijn dat er überhaupt trainers met eredivisie ervaring hier willen werken.

 5. Venske

  Wat heeft van Dael de afgelopen twee jaar dan voor invloed gehad. Als tweede man had hij toch wel eens kunnen aangeven dat het Lokhoffvoetbal veel kapot maakte. Als je daar niets tegen inbrengt zou ik niet weten waarom we onder hem voor de aanval gaan kiezen!

  1. Gerardus

   Het hele stuk gaat over vooroordelen. Dat Trost bij MVV altijd zeer aanvallend gevoetbald heeft weet ook niemand hier maar toch heeft iemand dit hier gezegd en werd het klakkeloos overgenomen zonder dat iemand hiervan wist. En van dat gezeik op Lokhoff word ik ook steeds moe. Hij heeft het eerste half jaar redelijk aanvallend gevoetbald en heeft het toen nog aardig gedaan in de nacompetitie. Iedereen wilde dat hij zou blijven want hij had het toen goed gedaan. Een jaar later heeft hij een matige selectie met vooral last-minute gehuurde spelers ( Bergkamp, Röseler,Radosavljevic etc). Hij begon aanvallend maar iedereen zag dat dat gewoon niet lukte dus moest er overgestapt worden op anti-voetbal. Want met 5 punten in 10 wedstrijden( gokje) , zul je iets anders moeten verzinnen. Ik stond achter de tactiek omdat het meer punten opleverde als aanvallen spelen. Wat had van Dael dan hier moeten zeggen volgens jou. Laten we maar weer aanvallend gaan spelen en ons als makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden ? Ik denk het niet

 6. LJ

  Wat mogen we toch blij zijn dat die Adrie Koster geen trainer is geworden bij VVV. Die krijgt het gewoon klaar om een vrijwel zeker zijnde kwalificatie met jong Oranje binnen twee thuiswedstrijden om zeep te helpen! Chapeau.

Leave a Reply