Valckx hoopt volgende week een buitenspeler te presenteren

Afgelopen week werden Clint Leemans en Vito van Crooij verkocht aan PEC Zwolle. Betrouwbare bronnen binnen de club hebben ons verteld dat het bedrag ongeveer 1.3 miljoen euro exclusief bonussen is en niet de door ForzaPEC eerder genoemde 1 miljoen. Dit geld zal voornamelijk gebruikt worden om de investeerders terug te betalen.

In gesprek met VI geeft Stan Valckx tekst en uitleg over hoe de zaken er nu voor staan. “Heel misschien blijft er nog een heel klein deel over dat we in de selectie kunnen steken. Dat ligt een beetje aan de investeerders en weten we pas in een latere fase. We hebben op dit moment nog geld voor één-en-een-kwart speler. We willen er in ieder geval nog een extra rechtsbuiten bij, een kant-en-klare basisspeler. We zijn in gesprek met goede kandidaten en hopen er over een week eentje te presenteren. Daarna hopen we op nog een speler die op de vleugels én op het middenveld uit de voeten kan. Het aanbod is giga, vooral vanuit het buitenland.”

Financieel is het dus een lastig verhaal en is er niet veel mogelijk. Valckx zal dus creatief moeten zijn. Eerder vandaag werd al gemeld dat tweevoudig Amerikaans internationals Jerome Kiesewetter op proef is bij de Venlonaren, hij wordt mogelijk de extra versterking als rechtsbuiten. De Amerikaanse buitenspeler krijgt een kans om zich te laten zien aan de technische staf de komende dagen. Gisteren werd ook gemeld dat Torino Hunte weer meetraint bij VVV. Hierover verteld Valckx aan VI dat Torino voorlopig niet in aanmerking komt voor een contract en alleen maar meetraint om fit te blijven. Ook het vertrek van proefspeler Kylian Hazard wordt toegelicht door Valckx:  “Ik heb Hazard letterlijk gezegd dat we twijfelden of hij de juiste speler was voor ons, dat we een ander type nodig hadden. Hij vond dat oké en gaf aan dat hij misschien in Spanje terecht kon.” Over de jonge Belg waren dus twijfels waardoor hij eieren voor zijn geld heeft gekozen en naar Spanje is vertrokken.

Als laatste komt trainer Maurice Steijn nog aan bod: “Het zal voor ons weer een loodzwaar seizoen worden. Maar wij bewijzen al jaren dat we met beperkte middelen, maar mét een goede visie en een duidelijk verhaal toch een heel eind kunnen komen. Ik heb daar nu weer alle vertrouwen in.”

Bron: VI

27 Responses

  1. lucien1978

   Helemaal gelijk. Zo is het zoals het moet . Rustig blijven en de beste versterkingen eruithalen.

   Niet van die paniekaankopen die de naolende supporters zo snel willen hebben. En dan ook nog durven te zaniken dat ze niet presteren.

   Er staat dadelijk weer een prima selectie. Gelukkig ook geen Hunte want dat kan echt niet. Niveau onderin eerste divisie

 1. idderzienmeining

  Ik schaar me achter de mensen die vertrouwen hebben in VVV en wat achter de schermen speelt

  Toch … met een nagenoeg lege beurs op zoek moeten naar een paar goede aanvallers … klinkt als een GROTE uitdaging

  Persoonlijk denk ik dat we qua verdedigers en middenvelders voldoende poppetjes hebben … al mis ik de creatieve kracht …

  Maar voorin moet er echt nog wat bij en ik denk zelfs nog DRIE spelers

  Of dat gaat lukken ?

 2. YowVVV

  De verkoop van Leemans en van Crooij vind ik wel interessant. Moesten ze niet gewoon verkocht worden ivm terugbetalen en oplopende bedragen richting investeerders. Ik vind het zorgelijk dat als je 2 basisspelers verkoopt er er weinig tot niets overblijft om zelf te investeren of aan de kant te zetten (reserve opbouwen). Zo vaak verkopen we geen spelers, dit zou wel ook een van de uitgangspunten voor bestaansrecht in de eredivisie moeten zijn. Ik ben als scc-houder benieuwd over het investeerders gebeuren, waar heeft dit te betalen bedrag nog mee te maken? Of heeft het nog iets met de aankoop van de grond te maken? Verder vind ik het vreemd als je op het einde van het seizoen spreekt, het volgende seizoen met bredere selectie (gewoon geluk mee gehad vorig jaar), dat er nu juist minder eredivisiewaardige spelers lijken te zijn, zelfs als er 2 bijkomen. Uitsluitend de doelpositie en de verdediging is goed bezet. Wat als bijvoorbeeld Susic tegenvalt? Is maar een voorbeeld. Post en v. Bruggen op het middenveld geeft naar mijn mening te weinig diepgang voor een lange periode. Een aantal zaken spreken elkaar dus tegen, we lijken zelfs met een lager spelersbudget te werken dan vorig jaar (na winter)

  1. Grad

   Het kan ook zo zijn, dat VVV bewust naar buiten brengt, dat het grootste deel van de transferopbrengsten terug naar het Investeringsfonds gaat, (maar mogelijk toch weer opnieuw geinvesteerd mag worden als dit weer nodig mocht blijken).
   Spelersmakelaars zouden anders met de de salariseisen, van potentiële spelers, kunnen inspelen op het feit dat VVV door deze transferopbrengsten voldoende middelen heeft om aan bepaalde eisen te voldoen.

   1. VenloVVV

    Inderdaad! Dit is ook wat ik denk! Laten we in ieder geval geduld en vertrouwen hebben in deze staf!

    Bovendien hebben ze volgens mij meer sponsors dan ooit tevoren (zie VVV Netwerk)

 3. festina lente

  Wel te gek . Vvv lost keurig hun schulden af mett de verkoop. Van spelers. En fc Twente gaat met een paar miljoen euros spelers aantrekken doordat ze van de gemeente de eerste twee jaar geen rente en aflossing hoeven te betalen. Hier snap ik dus niks van.

  1. chretien

   En met jou de rest van Nederland buiten Enschede ook niet. Vraag me trouwens af wat de EG, Brussel er van vindt. VVV koopt het stadion van de gemeente Venlo, terwijl NEC het hele stadion krijgt vaan de gemeente, ja Nijmegen. Dit nog eens even los van het verschil van rijk en arm. Verschil tussen Ajax en onze club. Ajax heeft clubs als VVV wel degelijk nodig. Zonder VVV zal Ajax niet overleven. Wie heeft trouwens de verdeel sleutel van de Fox gelden beslist?

  2. De Koel

   Is gewoon pure chantage van Twente. De gemeente Enschede heeft een gigantisch bedrag geleend aan de club. Twente dreigt vervolgens met een faillissement. De gemeente kan dat risico niet lopen en laat zich weer piepelen.

  3. Koelie

   Steeds maar weer. Als je alleen al naar de andere geelzwarte clubs kijkt: 75 miljoen Vitesse, 39 miljoen NAC en 30 miljoen Roda. En VVV? Juist ja. Helaas staat het stadion hier in de verkeerde gemeente.

   1. Ievel Knievel

    Lijkt me ook weer niet iets om jaloers op te zijn, op clubs die zichzelf zo in stand moeten houden en op gemeentes die zo handelen.

    Enschede is sowieso niet een stad om jaloers op te zijn, Kerkrade ook niet. Arnhem? Weet ik niet, heeft met veel sociaal-economische problemen te kampen.

    Dus het lijkt alsof je als VVV zijnde er begaat vanaf komt, maar daar staat wel tegenover dat wij de laatste jaren geen giga schulden maken en met slim aankoopbeleid zaken hebben bereikt waar die andere clubs van kunnen dromen op dit moment.

    Heeft NAC nu echt een betere selectie? Nee, dacht het niet. Twente moet zich echt schamen natuurlijk, met als Roda, als je met dat soort budgetten degradeert en met dat soort spelers. Vitesse> heeft misschien het geld, maar door een gebrek aan identiteit is Vitesse veel minder populair in Arnhem dan jaren geleden. Wordt trouwens superveel gezeikt en gezanikt in Arnhem op Vitesse. Nog meer dan in Venlo het geval is. Ik bedoel maar.

   2. Koelie

    Het gaat niet om de selecties, maar die clubs (en de rest van de eredivisie) hebben hun stadions zowat cadeau gekregen. Het is oneerlijke concurrentie. De mogelijkheden zijn daardoor ook veel groter. Het is pijnlijk dat wij nog 15 jaar moeten wachten op renovatie en dan alweer achterhaald zijn. Als bij ons Stan Valckx en Steijn vertrekken dan wil ik nog wel eens zien of het goede technische beleid standhoudt. Dat was daarvoor ook naatje. Met een accommodatie die tenminste een beetje up to date is, kun je toch makkelijker groeien en hopelijk fanbase vasthouden.

   1. Koelie

    750000. Excelsior heeft sowieso meer te besteden dan wij (ongelooflijk maar waar), grotere sponsors en voeren al langer slim technisch beleid.

   2. RuiverCity

    Omdat VVV 1,3 miljoen incasseert voor Crooij/Leemans en met dat geld niks kan doen terwijl Excelsior nog minder volk trekt dan VVV.

   3. supportertje

    Tja RuiverCity, ook geld wat in het verleden is geleend aan VVV zal een keer terug betaald moeten worden. Het investeringsfonds is daarnaast in het leven geroepen om VVV te steunen in een moeilijk jaar. Daarbij is afgesproken als er spelers uit het fonds verkocht zouden worden, en daar is niets geheim aan, deze mensen hun geleende geld terug zouden krijgen. Misschien dat VVV aan dit fonds kan vragen om herinvestering, maar geleend blijft het.

 4. chretien

  Liever strijdend ten onder gaan dan een dreigend faillissement. Dat mag nooit gebeuren.

  Anderzijds is het zo dat geen enkele club, die afgelopen 20 jaar een nieuw stadion hebben gebouwd, failliet gaat, Zie Roda, twenthe, Vitesse, etc., etc.

  De gemeente zal altijd geld blijven “lenen”, zoals twenthe afgelopen week, terwijl ze weten, dat het geld niet terugkomt.

  De clubs die niet met de tijd meegingen, zijn veelal verdwenen uit het betaalde voetbal.

Leave a Reply