VVV-Venlo

Van Bruggen: “Ik zie mijn toekomst niet meer bij VVV-Venlo”

Afgelopen weekend won VVV-Venlo redelijk soeverein van De Graafschap met 4-1 en werd daarmee het Eredivisie-schap vastgesteld voor het komende seizoen. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie is VVV-Venlo dus veilig.

Nu kan het werk gaan beginnen voor het samenstellen van de selectie voor het volgende seizoen. Naast Ralf Seuntjens kan het ook zijn dat de Venlonaren het volgend seizoen moeten stellen zonder Damian van Bruggen. Dat schrijft De Limburger. Daarin zegt Van Bruggen het volgende: “Ik wil niet mijn eigen glazen ingooien, maar ik zie mijn toekomst niet meer bij VVV. Ik ga voor een oplossing elders. Daar wordt intern al over gesproken. Ik ben er al een paar keer uitgehaald nu, daar word je als voetballer niet vrolijk van. Ik ben nog jong en vind het zonde om bij VVV op de bank te gaan zitten en dat maar goed te vinden. Ik zie mezelf niet als middenvelder. Mijn kracht ligt in de positie als centrale verdediger.”

Maurice Steijn zegt daar het volgende op: “We spelen nog drie wedstrijden, dus dat is nu niet aan de orde. Ik begrijp dat Damian teleurgesteld is, maar ik heb tegen de spelers gezegd dat het ook voor een trainer heel vervelend is dat je snel moet ingrijpen. Dat is wel inherent aan het vak.’’

Damian van Bruggen werd het slachtoffer van een tactische wissel van de Venlonaren en is dit seizoen verre van een reguliere speler van VVV-Venlo. Hij kwam tot  603 minuten in 16 duels, waarvan 5 duels als basisspeler. Het zou mogelijk zijn dat hij verkocht wordt of verhuurd wordt aan een andere club, omdat zijn contract loopt tot medio 2020.

11 Responses

 1. RuiverCity

  Steijn moet spelers eens meer vertrouwen geven en een paar wedstrijden laten staan. Dan kun je pas echt een oordeel vellen. Hij had Van Bruggen na de blessure van Promes ook meteen centrale verdediger naast Röseler kunnen zetten. Zou echt zonde zijn als Van Bruggen weg zou gaan. Heeft absoluut potentie en geweldige mentaliteit. Dat heeft hij vorig seizoen al laten zien.

   1. mats

    Eens eens eens
    In potentie een hele goede speler. Zeker voor VVV. Maar Steijn heeft dit talent laten verpieteren. Zo zonde!

    Als je het dan hebt over geen topclub zijn, niet de doekoe hebt voor topaankopen en roeien met de riemen die je hebt… is dit gewoon een hele dikke misser van VVV.

 2. Louis van Gaal

  Heeft simpelweg nooit meer het niveau gehaald van het vorige seizoen. Vertrouwen, kwaliteit, instelling zeg het maar, maar heeft schijnbaar op de training niet, en op de momenten op het veld meestal ook niet, dat laten zien wat nodig was….Typisch gevalletje van ….. doorselecteren….

 3. chretien

  Wetende dat Promes geen 10 jaar meer mee kan, had deze speler toch op zijn minst af en toe moeten spelen. Promes is al vaker geblesseerd geweest. Lima opstellen ipv van van Bruggen? Steijn, come on….

 4. Koelie

  Wel erg grappig dat er nu woerd geroepen dat Steijn langer moet vasthouden aan dezelfde basis, terwijl een week geleden Steijn om diezelfde reden tot op de enkels werd afgezaagd.

  Ik ben het eens dat Lima niet in de basis had mogen beginnen en dat bij de wissel Lima voor Kum, Van Bruggen naar achter had moeten worden gezet en Seuntjens voor Lima erin. Had je een wissel gescheeld. Ik begrijp de teleurstelling bij Van Bruggen maar ook hij moet er net als Seuntjens professioneel mee om gaan. Wie weet hebben we hem volgend seizoen hard nodig.

Leave a Reply