Vito van Crooij

Van Crooij vertrekt naar Sparta

Vito van Crooij keert aankomend seizoen niet terug bij VVV. De Venlose aanvaller vertrekt naar Sparta Rotterdam, waar hij herenigd wordt met Lennart Thy. Vito kwam eerder over van PEC Zwolle en zorgde afgelopen seizoen voor vier goals en negen assists. In Rotterdam tekent Vito een contract van drie jaar. Vito had in Venlo nog een contract tot 2024, over de transfersom is nog niks bekend. 

Het vertrek van Vito komt, ondanks dat hij al eerder zijn vertrekwens liet doorschemeren, onverwachts. Gisteren vertelde Stan Valckx op VVV Live dat er nog géén interesse zou zijn. Wel liet hij weten dat er aankomend weekend twee nieuwe spelers worden gepresenteerd.

We willen Vito bedanken voor al zijn strijd en wensen hem veel succes in Rotterdam.

42 Responses

 1. Koelie

  Er hebben inderdaad twee jeugdspelers hun eerste profcontract getekend.

  Lekker dit voor alle seizoenkaarthouders. Eerst verlengen en dan totale leegloop.

  Benieuwd of Sparta nog een vergoeding heeft betaald. Heel benieuwd naar de vervangers of gaan we het met Huppertz en Roemer doen…

   1. Koelie

    Daar ben ik niet vanuit gegaan. Ik verleng gewoon. Het is geen reclame voor twijfelaars.

    We gaan heel ver terug in kwaliteit als spelers als Huppertz en Braken het basisniveau gaan worden.

  1. Grad

   Hoezo totale leegloop, dat was al voor de verkoop van seizoenkaarten begon bekend en ook dat b.v. naast Giakoumakis , ook v. Crooij , Post? Pachonik? mogelijk nog zouden kunnen vertrekken. Er zijn nog 6 weken te gaan voor de start van competitie en 10 weken voor deadline transferperiode. Nog voldoende tijd om selectie weer compleet te maken

   1. Koelie

    We gaan het zien he wat voor vervangers er komen.

    Totale leegloop is wel een feit als er 14 spelers zijn vertrokken. Er zijn nog vijf basisspelers (Post, Gia, Pachonik, Gelmi, Da Graca) , waarvan de meerderheid waarschijnlijk ook nog vertrekt. Dan heb je het over 17 spelers. Blijft alleen nog wat jeugd over en rommel die niet verkocht kan worden. Maar prima dan noem ik het een bijna leegloop. Haha.

 2. Rossie

  Hoe kan Stan gisteren nog zeggen dat er behalve voor Giakoumakis voor niemand echt interesse was? Hou toch eens op met allemaal die schimmigheden, wees eens transparant en spreek vrijuit. Ieder detail hoeft niet, maar die non-antwoorden iedere keer ben ik helemaal klaar mee. En wat ik elders ook al gezegd heb: als Vito voor bv 2 ton naar Sparta gaat is VVV echt knettergek!

  1. Goodie

   De reden dat ik naar dit soort dingen met een half oor of helemaal niet luister. Hoe kun je nou zeggen dat er voor niemand behalve Giakoumakis interesse is, en nog geen 20 uur later wordt Vito bij Sparta gepresenteerd.

   Zelfde geldt voor de hele presentatie over de vernieuwing van de Koel, waarvan alles van de website is gehaald.

   Het is veelal de bühne voor de gek houden.

   1. kuebke

    De supporters worden al jaren voor de gek gehouden .
    Hoe vaak is de Koel zogenaamd al vernieuwd (Bedoel uitbreinding tribune’s etc )
    Daar zijn ze al jaren mee bezig maar het is altijd maar weer uit of af stel.
    Je word gewoon voor de gek gehouden.
    Amateurisme ten top daar op den Berg op alle fronten dat is nu wel duidelijk.

 3. mats

  Eens met Rossie. Ik heb gisteren ook zitten kijken. Wilde er niet zoveel over zeggen. Vond het vooral veel bla bla voor de bühne….en dan een dag later blijkt Vito weg te gaan. Typisch VVV, iets voor de supporters willen doen met zo’n uitzending en dan een dag later gewoon laten blijken dat je eigenlijk dieke bout hebt aan wat die supporters denken/vinden.

 4. mats

  Overigens vind ik dat Vito niet beter is geworden sinds zijn vertrek naar PEC. Heeft het daar niet kunnen laten zien (PEC werd beter door zijn vertrek, laten we wel wezen), heeft het ook bij zijn terugkomst amper kunnen laten zien en nu denkt Sparta dat het een aanwinst zal zijn. Ain’t gonna happen. De eredivisie is een maatje te groot voor Vito. Komen ze nog wel achter in Rotterdam. Maar hopelijk hebben we er een leuk bedrag aan over gehouden.

 5. mats

  Volgens DDL trouwens ene Koglin (CV) van Magdeburg (blijkbaar een bekende nog van Jos) en Sven Braken (spits) van Livorno. Beide transfervrij met een marktwaarde van ongeveer 2 ton. Ben benieuwd of het waar is.

 6. Rossie

  Begrijp dat PEC Zwolle ook nog een deel van de transfersom van Vito krijgt. Als VVV er niet minstens zelf 5-6 ton aan overhoudt zijn ze écht knettergek. Maar ik vrees het ergste…

 7. RuiverCity

  De uitzending van gisteravond terug gekeken. Wat een nietszeggende uitzending!!!
  Geen enkele kritische vraag wordt er gesteld. Triest.
  Volgens Stan was er buiten Giakoumakis voor geen enkele speler serieuze interesse. Eén dag later is Vito weg. Man man wie houden ze daar op d’n Berg nou voor de gek?!

  Vito kwam vanwege heimwee terug naar Venlo. Nu deze stap.

  1. Rossie

   Ik begrijp het ook totaal niet. Dat je liever eredivisie wilt spelen snap ik, maar je kunt toch ook vanuit clubliefde gewoon blijven (contract voor 4 jaar!) en proberen met VVV weer te promoveren? Zó diep zit het dus blijkbaar niet allemaal…

   1. Grad

    Dat heb je dan verkeerd begrepen. In het interview met RTV Rijnmond zegt hij vanmorgen even meegetraind (pers, fotoshoots?) te hebben, maar dat hij maandag pas echt aansluit als ze op trainingskamp gaan.

  1. Rossie

   Precies. Weet het bijna zeker. We moeten nu echt eens ophouden het braafste jongetje van de klas te zijn. Ook op dit vlak: professionaliteit aub! We kunnen de euros goed gebruiken namelijk. We hoeven niet ‘aardig’ te zijn. Dan blijft Vito maar, hij had een contract voor 4 jaar potverdikke. Heeft-ie gewoon zélf getekend hè?

 8. Oelie op zuid

  Vito vertrekt naar Sparta nadat VVV hem heeft verlost bij PEC. Clubliefde? Hij zal wel met een clausule zijn overgenomen bij PEC die waarschijnlijk destijds flink hebben betaald voor Leemans en van Crooij. Ik zou zeggen ” houdoe en bedankt en auf niemals wiesersehen. Wat een CLUBLIEFDE”.
  Was echt geen constande speler die een team op sleeptouw kan nemen. Vaak veel domme gele kaarten. Zou misschien in de kkd wel tot de betere behoren maar ik vrees een plaatsje op de bank bij Sparta.

  1. Ievel Knievel

   Tja, als je “eigen” supporters je in zowel je eerste periode (laatste seizoen) en afgelopen seizoen structureel zo afvallen, terwijl je op cruciale momenten zeker hebt laten zien beter te zijn dan de rest van de selectie, dan zou ik hem ook aftaaien. Net zoals jij zelf doet trouwens. Daarnaast speelt hij met Sparta gewoon eredivisie en kan hij een beter salaris krijgen. Het is een broodvoetballer en moet tijdens zijn actieve loopbaan zo veel mogelijk verdienen, zodat hij daar van zijn 35e tot zijn 65e nog wat profijt van heeft.

  2. mats

   Klopt eigenlijk ook wel he? Geflopt bij PEC en dan met zogenaamde clubliefde terug naar Venlo gekomen / gehaald. Had anders nog bij PEC op de bank gezeten en dan nu weer lekker opportuun bij Sparta op de bank plaats mogen nemen omdat je je te goed voelt om VVV weer terug naar de Ere te helpen. Aan de ander kant heeft hij VVV ook niet in de Ere weten te houden…. Ik wens hem veel succes bij Sparta, maar gaat het daar ook niet redden. Gewoon te zwak voor de Ere. Maar over clubliefde hoef ik hem niet meer te horen hoor.

   1. Ievel Knievel

    Geef hem groot gelijk met dat negatieve genoäl alttijd op hem. Wat een “achterban” af en toe.

    Het is gewoon een prof. Die moeten aan zichzelf denken. Hij is al een seizoen teruggekomen (genoeg clubliefde wat mij betreft) en het zal hem goed tegengevallen zijn. De degradatie ligt alles behalve aan hem.

    Moet nog maar eens zien hoe het hem bij Sparta vergaat. Hem bij voorbaat afschrijven (zoals zo vaak bij ex-vvv’ers) gaat nergens over. Benieuwd wat iedereen weer te miepen heeft als hij het daar wel laat zien.

 9. Ievel Knievel

  Tja, als je “eigen” supporters je in zowel je eerste periode (laatste seizoen) en afgelopen seizoen structureel zo afvallen, terwijl je op cruciale momenten zeker hebt laten zien beter te zijn dan de rest van de selectie, dan zou ik hem ook aftaaien. Net zoals jij zelf doet trouwens. Daarnaast speelt hij met Sparta gewoon eredivisie en kan hij een beter salaris krijgen. Het is een broodvoetballer en moet tijdens zijn actieve loopbaan zo veel mogelijk verdienen, zodat hij daar van zijn 35e tot zijn 65e nog wat profijt van heeft.

 10. clubman

  Hou toch op over die clubliefde onzin. Jongens van dit nivo kunnen in een paar jaar wat centen verdienen en in de eredivisie wordt beter betaald dan in de kkd. Simpel.
  En hoeveel clubliefde hebben de kenners hier dan? Er wordt nog voor de start van het seizoen tot het einde van het seizoen gezeikt en geklaagd. Over clubliefde gesproken.
  En wat die transfer betreft in combinatie met de uitzending van gisteren, Sparta wil natuurlijk zelf het nieuws als eerste bekend maken en daar zitten ze dan niet te wachten op een vroegere bekendmaking door VVV. Die uitzending van gisteren kwam gewoon toevalligerwijs te vroeg en dus mondje dicht. Big deal.

  1. mats

   Zozo jij ook weer lekker je frustraties van je afgegooid zie ik? Daarna even lekker jezelf op de borst geklopt over hoe geweldig je bent? Mooi.

   Goed dan nu in topic. Dan nog had VVV in dat gesprek kunnen zeggen, er is interesse voor ‘bepaalde spelers’ die graag in de Ere willen blijven spelen en waarschijnlijk gaan we van 1 of 2 spelers binnenkort afscheid nemen’. Zoiets,

   Jij bent eigenlijk net als Wazel Kwazel. Alleen jullie houden echt van VVV he? Ik zOu zeggen, koop een eigen Sky-box kunnen jullie elkaar daar de hele wedstrijd op de borst kloppen!

   1. clubman

    We hebben geen sky boxen in de Koel Mats. Of was het Kwats?
    Kun jij ook niet weten, jij was toch degene die geen sushi kreeg omdat je geen seizoenkaart had?
    #clubliefde

  2. mats

   Nou snap ik waar je frustraties vandaan komen. Jij kreeg een bakje sushi waar je je eigen skybox verwacht had. Ook al geen erkenning van VVV voor de enige echte zelfbenoemde Clubman…. Doet pijn he? Misschien wil Sparta jou overnemen?

 11. chretien

  Jammer dat Vito vertrekt, zou in de kkd zeker een topper zijn geweest. Hij had een meerjarenckntract, dus een flinke afkoopsom zal er zijn bedongen. Anderzijds is het zo, dat ik denk te weten, dat Sparta geen behoorlijke transfersom betaalt. Het ga hem goed!

 12. mats

  In zijn Sparta filmpje zegt Vito dat Sparta hem
  vorig jaar ook al benaderd heeft. Toen heeft hij dus uit clubliefde gekozen….. clubliefde die nog geen week stand houdt blijkbaar nu Sparta zich weer meldt en meneer daarmee in de Ere kan blijven ballen…..so far die clubliefde. Nogmaals, zelfs Honda voelde zich niet te goed de
  Club te helpen in de KKD. Vito blijkbaar wel.
  Dat mag, maar dan hoort hij wat mij betreft niet meer tot de legendarische VVV spelers. Meer een broodvoetballer die toevallig uit Venlo kwam en ook bij VVV beetje gebald heeft.

  1. Ievel Knievel

   Van Crooy heeft meer clubliefde in in zijn kleine teen zitten dan al die mensen die maar met negatief commentaar omtrent zijn persoon blijven komen, al seizoenen lang. Dezelfde personen trouwens die altijd spelers van VVV door het slijk moeten halen. Met name dat heeft weinig met clubliefde te maken. Of je de spelers nu mag of niet, ze horen bij je club. Ut zien meschien waal kroetspeulers, ut zien waal ozze kroetspeulers!

   Alsof van Crooy ook nog nooit met VVV in de KKD gebald heeft. Alsof van Crooy niet gewoon teruggekomen is, aan het beging van een uiterst teleurstellend seizoen en echt wel mentaliteit heeft laten zien. In de laatste wedstrijden als 1 van de weinigen. Misschien is hij even klaar voor een frisse wind. Wie zal het zeggen?

   Vond je dat Jos Luhukay ook geen clubliefde meer in zich had toen hij wegging bij VVV in de jaren tachtig en elders ging ballen?

   Sportief gezien is Sparta natuurlijk ook een erg grote stap vooruit voor van Crooy. Naast dat van Crooy een speler is die in een paar jaar zijn geld voor NA zijn carriére bij elkaar moet ballen. Van Crooy is natuurlijk geen top- of subtopspeler en dat weet hij zelf ook.

   Hij probeert dus gewoon het maximale uit zijn carriére te halen. Wat is daar nu mis mee? Het hoort bij het sporter zijn.

   VVV, een club met de 7e begroting in de KKD tegenover de ploeg die plek 8 (!) in de eredivisie heeft gespeeld en play offs voor europees voetbal heeft gespeeld. Een verschil van 17 plekken daartussen misschien wel.

   1. Ievel Knievel

    Zelfs als hij daar op de bank als wisselspeler belandt is het nog een stap vooruit.

   1. mats

    Nou behalve dat het gewoon geinig is dat Ievel en jij weer lekker happen, is het ook wel goed te zien dat jij in je reply’s ook niet veel verder meer komt dan gegoochel met namen.

    Weet je zeker dat Sparta niet gebeld heeft om jou over te nemen als clubman? Je past daar wel als afdankertjes van VVV.
    Of heeft zelfs Sparta je niet nodig?

  2. Ievel Knievel

   Honda speelde trouwens net een half seizoen bij VVV toen VVV degradeerde en had pas in 2 of 3 wedstrijden iets van zijn talent laten zien op dat moment. Er was waarschijnlijk geen of weinig belangstelling voor Honda op dat moment. Ook heeft VVV er alles aan gedaan om Honda te behouden (ook qua salaris) en op hem ingepraat. VVV heeft toen alles op alles gezet om voor de bovenste plekken te strijden. Met de komst van een eredivisie-trainer op dat moment: van Dijk, en door een meer dan fatsoenlijk selectie rondom Honda samen te stellen. Even niet te vergelijken met hoe VVV er nu voor staat. Ok, we hebben een trainer van niveau, maar verder hebben we nu nog vrij weinig.

 13. Enerzijds jammer dat hij weggaat (traptechniek, jongen van de club), anderzijds viel hij mij het afgelopen seizoen erg tegen, ondanks zijn vele assists…
  Ik snap zijn move wel (eredivisie) alleen verwacht ik dat hij daar maar sporadisch gaat spelen.
  En dat gemuggenzift hier over wel of geen clubliefde, dat snap ik echt niet…

Leave a Reply