VVV-Venlo

“Van ’t Schip, Streppel en Maaskant in beeld bij VVV-Venlo”

VVV-Venlo moet op zoek naar een nieuwe trainer. Dat is wel duidelijk geworden nadat Maurice Steijn naar De Verenigde Arabische Emiraten is vertrokken.

VVV-directeur Marco Bogers wil nog vóór de eerste training van zijn club op woensdag 19 juni de opvolger van Maurice Steijn presenteren. Daarvoor voeren Bogers en technisch manager Stan Valckx al druk gesprekken met potentiële kandidaten. Zo schrijft De Limburger

De krant schrijft vervolgens dat er op dit moment drie kandidaten zijn voor de vacante hoofdtrainerpositie. Volgens de krant zijn Jurgen Streppel, John van ’t Schip en Robert Maaskant momenteel kandidaat bij VVV-Venlo. VVV wil dit niet bevestigen, maar duidelijk is wel dat het geen Duitse trainer gaat worden: “Wij denken dat een Nederlandse trainer beter bij VVV past.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Wie zien jullie het liefste komen?

56 Responses

 1. chretien

  Maaskant opvolger van Stan? Nee toch? Van ‘t schip? Die wil niet. Veel te lieve jongen. Streppel? Die wil zelf graag. Of is het allemaal fake news?
  Ik ben benieuwd waar Valkx uiteindelijk mee komt. FORZA VVV!

 2. jurgen

  Mocht Luc Nilis de juiste papieren hebben en hij wil het, hem naar voren schuiven, hij kent de club nu wel een beetje. Mocht Jay blijven, Nilis er naast zetten.

 3. idderzienmeining

  Als VVV daadwerkelijk Maaskant presenteert … dan overweeg ik serieus om mijn seizoenkaart terug te geven en mijn geld terug te vragen

  Vind dat absoluut geen match voor onze club !!

 4. OooLGooO

  Grim is ook gepolst maar heeft voor een langer verblijf in waalwijk gekozen.

  Van de 3 genoemde namen zie ik alleen Streppel als de kandidaat. De rest heeft amper wat gepresteerd, teams nauwelijks naar een hoger level getild en al helemaal geen spelers individueel beter gemaakt…
  Als daarbij van t schip €300.000 jaarsalaris vraagt heeft hij sowieso al 0 kans op deze job. Dat gaat vvv never betalen…
  Nederlandse clubs onder Maaskant weten grotendeels wat degraderen is.. nee liever niet

 5. RuiverCity

  Blijkbaar lezen veel mensen hier geen interviews met spelers. Die kotsen Streppel na twee maanden uit omdat hij zich niet aan beloftes houdt en naïef voetbalt.

  Het zal Streppel wel worden want zijn management heeft het goed gespeeld door zijn naam aan veel clubs te koppelen. Ongelooflijk dat deze nietszeggende trainer nog een baan krijgt.

  Het spandoek in Heerenveen; ‘Met Streppel in de greppel’ krijgt dus in Venlo een vervolg.

  1. Noordsupporter

   Jammer weer dit zulk negatieve berichten. Welke spelers zijn dat? De bankzitters? Streppel heeft het in Nederland 5 resp nog eens 5 en 2 jaar volgehouden en in die periodes is geen van die teams in de greppel terechtgekomen. Zou dus wel heel knap zijn als ze het na 2 maanden niet meer in je zien zitten, maar toch 5 jaar bljft. We weten niet eens wie trainer gaat worden maar benader het altijd positief en gun/geef iedereen een kans. Over Steijn was ook niet iedereen oo voorhand enthousiast maar hij heeft wel een wereldprestatie geleverd.

  2. lucien1978

   Ik lees juist alleen maar erg positieve berichten van spelers over Streppel. Vooral bij Heerenveen en Helmond. Vooral zijn oefenstof en arbeidsethos zijn erg goed en leerzaam.

   Ik weet dus niet waar jij die onzin vandaan haalt?

   Over ‘Streppel als trainer’ zijn de meningen positiever. De spelers zouden tevreden zijn over de oefenstof en de wedstrijdbesprekingen. Bovendien twijfelt niemand aan zijn arbeidsethos, aldus de krant. Dit seizoen pakte Heerenveen overigens 23 punten in 18 wedstrijden. De ploeg van Streppel sloot de eerste seizoenshelft af met een 3-1 nederlaag bij nummer drie AZ. Op 20 januari gaat Heerenveen op bezoek bij Vitesse.

 6. OooLGooO

  Is de vraag of dit alleen met streppel te maken heeft. Heerenveen heeft al jaren “wanbeleid’ en dalen steeds verder af… de hoofdtrainer is daar niet DE reden van, maar het management daarboven.

  Verder heeft streppel bij helmond en willem 2 het zeker goed gedaan.

  Het is natuurlijk ook hoe je er naar kijkt. Ik zie de kansen, jij ziet de beperkingen. Maar goed, dat mag…

 7. lucien1978

  Streppel heeft bij Helmond samengewerkt met Mario Verlijsdonk. Hij is zeer gecharmeerd van hem.

  Verlijsdonk, ex vvv.

  Dat lijkt mij dus het perfecte koppel om weer samen te voegen en verder aan dit VVV te bouwen

 8. Koelie

  Het zijn ook niet de namen waarop ik had gehoopt. Maar het is niet anders.

  Als mensen hun seizoenskaart inleveren vanwege keuze voor een trainer die nog niet eens kans heeft gekregen zich te bewijzen dan krijgen we De Koel nooit vol. We bungelen alweer onderaan het betaald voetbal lijstje met het aantal verkochte seizoenskaarten. Supporters zijn op? Onbegrijpelijk en onverdiend.

  Van deze drie zou ik ook voor Streppel gaan, omdat die alles gaat geven voor de club. Daarentegen met Maaskant valt er altijd wat te beleven. Van het Schip is gewoon te duur.

  Alle vertrouwen dat Stan de juiste keuze maakt.

  1. 0475

   Altijd wat te beleven maar niet op een goede manier. Ik zal de club er niet minder om supporten hoor maar maaskant is maar een blaaskaak die goed is in degraderen. Ik zou nog niet eens willen dat die mijn plaatselijke amateurs gratis kwam trainen.
   Streppel heb ik uiteindelijk niks op tegen. En ik heb ook zeker al t vertrouwen in stan. Hij heeft t geweldig gedaan bij vvv

 9. Hup VVV!

  Ik snap echt niet dat mensen op voorhand al zo negatief zijn. En daarbij ook nog eens aangeven dat als de trainer ze niet aanstaat ze serieus overwegen om het geld van hun seizoenskaart terug te vragen! Geef de trainer (wie het ook wordt) toch eens de kans om zich te bewijzen. Want als de nieuwe trainer ook eens zo kritisch naar het publiek bij VVV zou kijken heeft hij denk ik ook nog wel een hele lijst met zaken die hier verbeterd kunnen worden. Om met de aantallen in zowel thuis- als uitwedstrijden en de matige sfeer in het stadion maar eens 2 aspecten te noemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Valckx en Bogers de juiste keuze gaan maken!

  Hup VVV!

  p.s. van deze 3 heeft Streppel mijn voorkeur.

 10. twiggy11

  Als iemand het weet dan is stan het wel of het nu streppel schip of Maaskant wordt de mensen praten of ze zelf onder die trainers hebben gewerkt we moeten gewoon afwachten en als je daar je seizoen kaart voor gaat inleveren de blijf je toch lekker thuis .

 11. De Koel

  Uiteindelijk zijn de spelers veel belangrijker dan de trainer. Ik heb ook niets tegen Streppel. Als VVV een trainer wil met Eredivisie ervaring zijn er op dit moment niet zoveel opties. Dogan Corneille zou ook kunnen, maar dat is gewoon een grote gok.

 12. idderzienmeining

  Ik kom nog even terug op mijn eerdere reactie bij dit bericht omdat er nogal fel op gereageerd wordt.

  De opmerking in die reactie moet uiteraard met een korrel zout genomen worden … uiteraard ga ik mijn seizoenkaart niet inleveren !

  Het doel van die opmerking was feitelijk om aan te geven hoezeer ik tegen de komst van Robert Maaskant ben. Communicatief té nadrukkelijk aanwezig en veelal met de nodige arrogantie (misschien noemt Maaskant het zelfvertrouwen maar ik zie het anders) plus overwegend matig presterend met ploegen die zich moeten zien te handhaven.

  Vanaf de zijlijn – want het klopt dat we allemaal reageren o.b.v. onderbuikgevoelens – vind ik het geen goede match en hoop ik oprecht dat Robert Maaskant geen serieuze optie is of wordt !

  Jurgen Streppel is in het rijtje namen die wordt genoemd mijn favoriet waarbij ik Fred Grim en Ron Jans ook interessante opties vind. Fred Grim kunnen we echter na gisteren strepen aangezien hij zijn contract met RKC Waalwijk verlengd heeft.

  We gaan het zien … 19 juni komt met rasse schreden dichterbij en de aanstelling van de nieuwe trainer dus ook !

 13. De Realist

  Wat een negativiteit hier weer inderdaad. Verschillende mensen zijn teleurgesteld als het Maaskant, Streppel of Van ’t Schip wordt. Wat verwachten jullie eigenlijk ? We zijn VVV, een modaal betaald voetbalclubje in Nederland en er zijn echt niet zoveel trainers die VVV willen trainen. Sommigen denken volgens mij dat VVV een trainer van het kaliber Guardiola, Klopp etc. gaat krijgen pffffff. Mensen, heb vertrouwen in Valckx en consorten. Zij gaan de juiste trainer aanstellen en als dat Streppeltje is dan heb ik daar uiteindelijk vrede mee. Come on Venlo !

 14. roermond

  Daar sluit ik me volledig bij aan, laat Stan maar schuiven…VVV begint trouwens met een thuiswedstrijd tegen RKC op zaterdag 3 augustus om 20.45 uur, volgens uitgelekt conceptprogramma…come on Venlo….Forza VVV…??

   1. 0475

    Ik heb er alle vertrouwen in dat ie meer dan uitstekend zal zijn wanneer valckx hem haalt hoor. was gewoon iets dat ik gevonden had op het internet.

   2. lucien1978

    Ik ook ik denk dat het een prima aankoop zal zijn.

    Mocht Mlapa toch blijven kun je erover nadenken met 442 te spelen. Met Soriano en Mlapa.

    Kirschbaum
    Pachonik – Schafer – Roseler – Scheimann
    Post – v Ooijen – Neudecker – Opoku
    Soriano – Mlapa

    Niks mis mee .

    En dan nog wat erbij halen.

    Mauro junior en Wildschut erbij zou mooi zijn.

   3. 0475

    Denk je dat die aanval beweegelijk genoeg is? Zonder de snelheid en actie van een type joosten zoals vorig jaar bv. Maar waarschijnlijk zal Mlapa toch wel vertrekken, al zal hij volgend jaar nog steeds wel genoeg opleveren.

    Ik ben benieuwd hoe het centrale duo eruit gaat zien., of schafer de concurrentiestrijd van kum gaat winnen.

 15. RuiverCity

  Ron Jans is in Venlo door verschillende mensen gegesignaleerd. Hij zal hopelijk niet alleen voor de lp’s van Sounds zijn afgezakt vanuit het noorden.
  Jans zou de ideale opvolger van Steijn zijn.

  1. lucien1978

   Ron Jans accepteert na bedenktijd onbezoldigde erebaan als bondscoach van Noord-Nederland
   28 februari 28 februari William Pomp Sport
   Ron Jans. Foto Archief DvhN
   Ron Jans. Foto Archief DvhN
   Ron Jans wordt bondscoach van Noord-Nederland. Zijn eerste officiële semi-interland wordt die van 15 juni 2019 tegen Noord-Duitsland. De wedstrijd wordt gespeeld op De Oude Meerdijk in Emmen.

   Ron Jans is nog wat terughoudend met het aannemen van nieuwe klussen voor als zijn werk als technisch manager van FC Groningen er straks op zit. De in Tynaarlo woonachtige voetbalman gaat eerst eens minimaal twee à drie maanden zijn gedachten verzetten voordat hij in een ander avontuur stapt.

   Dat was ook de reden waarom hij in eerste instantie vriendelijk bedankte voor de onbezoldigde erebaan van bondscoach van Noord-Nederland, maar de voormalig oefenmeester van onder meer FC Groningen, sc Heerenveen en PEC Zwolle bedacht zich.

   ,,Daar zijn verschillende redenen voor’’, verklaart Jans. ,,In de eerste plaats is het natuurlijk voetbal, een van mijn grote passies. Verder ken ik wat mensen achter de schermen van dit initiatief. Zo heb ik met Wim Mensen in het verleden al een paar keer contacten gehad over grensoverschrijdende projecten en vind ik de voorzitter van de semi-interland, oud-KNVB-bestuurder Jan van Driel, een prettige man met wie ik het goed .

   Jans heeft gisteren een wedstrijd getraind en in het stuk hierboven geeft hij heel duidelijk aan dat hij eerst 2 A 3 maanden vakantie gaat nemen.

Leave a Reply