VVV-Venlo

Vanaf september voetbal mét een gedeelte van het publiek mogelijk

Het was de vraag of het nieuwe seizoen 2020/2021 zou starten met lege stadions of niet. Na de persconferentie van de overheid op woensdag 24 juni werd duidelijk dat er vanaf 1 september met een gedeelte van het publiek gespeeld mag worden. Dat betekent dus dat er ook in De Koel met een gedeelte van het publiek gespeeld gaat worden.

Algemeen Directeur Marco Bogers: “Gelukkig kan het zwartste doemscenario de prullenbak in en hoeven we onze competitiewedstrijden in ieder geval niet in een compleet leeg stadion af te werken. En dat is al heel goed nieuws! We moeten uiteraard afwachten wat de exacte regelgeving gaat worden vanuit de KNVB wat betreft inrichting en capaciteit. Als dat bekend is kunnen we uiteraard pas kijken om hoeveel toeschouwers het precies gaat en welke eventueel aanvullende mogelijkheden Covebo Stadion – De Koel – ons nog kan bieden”.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er precies in het stadion mogen vanaf september, maar het is aannemelijk dat ongeveer 1/3 van de capaciteit van het stadion naar binnen zouden kunnen.

De club geeft wel aan dat er sommige supporters voorrang krijgen, wanneer deze een seizoenskaart hebben of partners zijn: Feit is wél dat we als club op dat moment keuzes zullen moeten maken in het ‘toegangsbeleid’. Uiteraard zullen we daarbij voorrang geven aan seizoenkaarthouders, onze trouwe bezoekers. Zij krijgen het eerste recht om bij wedstrijden in het stadion aanwezig te zijn. Daarbij moet ik wél opmerken dat we uiteraard nog géén enkele garantie kunnen geven.

Bijkomend voordeel is dat we als club dan ook precies in beeld hebben wie er binnen is tijdens wedstrijden. Mocht er dan onverhoopt een eventuele uitbraak plaatsvinden, dan kunnen we exact aangeven wie met wie in aanraking geweest zou kunnen zijn. Op basis daarvan kunnen we vervolgens informeren en daar ook naar handelen.

Het advies voor iedereen die nu dan ook nog twijfelt over de aanschaf van een seizoenkaart: zorg dat je ‘m zo snel mogelijk koopt! Dat biedt je de grootste kans om VVV-Venlo met eigen ogen weer op natuurgras in ons eigen stadion De Koel te zien voetballen tijdens de start van het nieuwe seizoen!”

Bron: VVV-Venlo

11 Responses

 1. grubbie

  Gisteren gebeld door Christian Kum, mijn seizoenskaart meteen verlengd met n tikkie! Dat hebben er gisteren meer gedaan gok ik! Ik ben zeker van mijn plek en van mij mag t snel beginnen! Forza VVV

  1. We zitten nu precies op de helft van het aantal seizoenkaarthouders van vorig seizoen. Als die andere helft of een groot gedeelte daarvan met de wetenschap van nu ook nog verlengt zou ik daar niet al te zeker van zijn. Er zijn namelijk ook nog honderden sponsors die recht op een plaats hebben.

 2. eric

  Vind idd dat mensen die verlengd hebben in het eerste uur ABSOLUUT voorrang moeten krijgen.
  Ken diverse mensen die pas zouden verlengen als er meer duidelijkheid was.
  Mensen die gelijk verlengd hebben zijn er namelijk voor de club financieel en sportief.

  Dus aub voorrang verlenen en aanvullen eventueel met die gasten die dadelijk het grootste commentaar langs de lijn hebben dat het voetbal niets is, dankzij hun NIET bijdrage in het eerste uur.

 3. Venlooow

  VVV wil niet alleen aanvaller Vito van Crooij van PEC Zwolle terughalen naar Venlo. Ook middenvelder Clint Leemans staat bij de Venlonaren op de nominatie voor een rentree in De Koel.

  Leemans staat echter in de belangstelling van meerdere clubs. Dat melden bronnen binnen en rondom de club.

  Portemonnee trekken

  Van Crooij en Leemans vertrokken in de zomer van 2017 samen voor een bedrag van circa één miljoen euro van VVV naar PEC. De Venlonaren zullen nu op hun beurt de portemonnee moeten trekken, want PEC is niet van plan het tweetal te verhuren. Van Crooij heeft een contract tot de zomer van 2022 en Leemans heeft nog een verbintenis voor één jaar in Zwolle.

  Leemans speelde tussen 2015 en 2017 in Venlo. In zijn eerste jaar werd hij kampioen van de Eerste Divisie met de Koelclub en het jaar erop kroonde hij zich in de Eredivisie tot clubtopscorer met tien doelpunten.

  Pachonik verkopen

  Moreno Rutten heeft een tweejarige aanbieding gekregen van VVV, maar deze gaat pas in bij de verkoop van Tobias Pachonik. Met dat geld zou VVV mogelijk ook de transfers van Van Crooij en Leemans kunnen bekostigen

 4. ponnie veag oet de pan

  Van crooy zie ik graag terugkeren, maar leemans mag van mij in zwolle blijven. Heeft nooit overtuigd in zwolle en ook niet bij rkc.. vomd hem in zijn laatste half jaar bij vvv ook heel matig. Veel ballen terug, of breed, te langzame handelingssnelheid..

  1. supportertje

   Klopt, snelheid kwam hij te kort, maar gevaarlijk afstand- schoten, zenuwen goed in bedwang bij het nemen van een penalty, goede ballen in de diepte voor een spits. denk dat hij toch wel iets goed kan doen in Venlo, misschien vlamt hij hier ook weer op voor het Venlose publiek.

 5. lucien1978

  Leemans moet je daar laten. Wat een trage speler. Leuke statistieken vanwege pingels zeggen me niet zoveel.

  Die doet werkelijk alles in slow motion.

  V Crooij is welkom

Leave a Reply