Vanaf volgend seizoen beloftenteams in Jupiler League

De clubs uit de Jupiler League zijn onder protest akkoord gegaan met de toetreding van beloftenteams. Welke ploegen dat zijn is nog niet bekend. De grootste gegadigden lijken Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente.

De KNVB heeft de clubs de garantie gegeven dat er geen competitievervalsing gaat plaatsvinden op het tweede niveau van Nederland. Dit omdat bijvoorbeeld Ajax en PSV een samenwerkingsverband hebben met respectievelijk Almere City FC en FC Eindhoven. Specifiek dit onderwerp was een groot struikelblok voor de andere betrokken clubs.

De bond wil vervalsing tegen gaan door bijvoorbeeld de onderlinge wedstrijden van Eindhoven en PSV in te delen in de eerste vier ronden van een periode. Dit om de beslissende fase van een periodetitel soepel te laten verlopen.

Daarnaast stelde de KNVB een expliciete regel op voor de toe te treden tweede teams van clubs uit de Eredivisie. Zo mogen die elftallen slechts drie dispensatiespelers van voetballers ouder dan 23 jaar op stellen. Het akkoord van de clubs uit de Eerste Divisie werd min of meer opgelegd door televisiezenders Fox en Eredivisie Live.

Attractiever
De zenders gaven aan dat de productiekosten van een miljoen euro per jaar bij de clubs kwam te liggen wanneer er geen akkoord zou komen. De zenders denken de competitie attractiever te maken met de toetreding van de beloftenteams.

Daarbij werd ook direct duidelijk dat er geen Topklassers naar deJupiler League kunnen promoveren. Dit omdat de clubs in de Jupiler League de televisiegelden, die aanzienlijk hoger liggen dan de voorgaande jaren, niet willen verdelen over nog meer clubs.

Dat is met name een hard gelag voor Katwijk en Achilles ’29, de kampioenen van de Topklasse zaterdag en zondag. Komend weekend strijden beide teams om de algehele Topklasse-titel. Waar de kampioen van de Topklasse de voorgaande jaren promotierecht kreeg, is dat dit seizoen uitgesloten.

Bron: Voetbal International

18 Responses

 1. Frosty

  De KNVB en het medialandschap kunnen overigens alsnog anders besluiten. Mochten zij de promotie van de amateurs naar de Jupiler League als een verbetering zien, is het niet ondenkbaar dat dit bij nader inzien toch wordt toegestaan met eventueel de mogelijkheid tot een uitbreiding van twintig clubs. (Marco Timmer / Jarno Verweij)
  Zo, dat hoort er nog bij.

 2. YowVVV

  Niet vreemd tegen 2e elftallen spelen, hoort nu eenmaal bij het niveau, maar naar mijn mening wel competitievervalsing. 2e elftallen mogen niet promoveren en hoe doe je het met de nacompetitie. Maar liever tegen ajax2 dan tegen achilles 19

 3. OooLGooO

  Dan is vvv kampioen. Op de sites waar het we’ll uitgebreid beschreven staat is dat beloften teams geen aandeel in de play offs maken en niet kunnen promoveren.
  Ip heb ik er geen prblemen mee, ik denk dat beloften teams minder zijn dan een achilles bijvoorbeeld.

 4. pavisto67

  Soentjens geeft in DDL aan dat VVV er de absolute voorkeur voor heeft om op vrijdagavond te voetballen. In het verleden is dat voor ons een geschikte avond gebleken alsdus Soentjes. En nu komt ie…..
  Voor sponsors is het minder aantrekkelijk om zich zaterdagavond weer in het pak te hijsen, daarom de voorkeur voor vrijdag, dan kunnen de bobo’s direct naar het werk door naar het stadion.

  Wederom een voorbeeld dat VVV schijt heeft aan zijn supporters, en niet eens moeite doet te onderzoeken wat de voorkeur van haar supporters is.
  VVV gaat naar de kloten met deze prutsers aan het roer

  1. Zutjes_aan

   Tja, het spijt me zeer, maar de sponsors zorgen toch voor het grootste deel van de inkomsten en die moet je in deze tijd toch zoveel mogelijk proberen tevreden te houden, anders haken ze af.

   Supporters haken zo ook af, maar die brengen minder geld in het laatje. En dat is toch uiteindelijk waar het allemaal om draait.

 5. VvvVenlo

  Ja dat vind ik allemaal prima, maar ik snap dan niet waarom alsnog die 2 belofte teams er bij moeten komen totaal geen toevoeging…Als ik dat zo hoor dat ze niet mogen promoveren!

  1. Goodie

   Doen mee voor spek en bonen. Zo word kunnen de jeugd van Ajax en Twente zich ontwikkelen. Als het goed is voor Ajax is alles prima daar in Zeist. Pure compititie verneuking daar. Als ze in Zeist euro tekens zien staan ze vooraan. Corrupte bende daar.

 6. Jong PSV volgend seizoen ook in de Jupiler League. Mocht VVV nog de illusie hebben volgend seizoen een paar PSV talenten te kunnen huren wegens de toekomstige samenwerking van de jeudopleidingen, dan kunnen ze dat bij deze dus vergeten.

 7. tulipanes

  Ik vind het wel leuk dat achilles erbij zit, maar psv ajax en twente niet. Wedstrijdjes spelen tegen bv Fischer die geblesseerd was geraakt etc. Bovendien is de knvb zelf ook niet zeker over de al dan wel al dan niet competitievervalsing, omdat satallietclubs en beloftenteams niet op de laatste speeldag van een periode tegen elkaar mogen spelen.
  Ik weet dus ook niet of ik 40km ga afreizen om vvv-twente2 te gaan kijken.

  Het is een aanfluiting en minachting jegens de JL!

Leave a Reply