Venema bezorgt VVV-Venlo punt tegen FC Eindhoven

VVV-Venlo heeft vrijdagavond de punten moeten delen met concurrent FC Eindhoven. De Venlonaren moesten tot tweemaal toe terugkomen van een achterstand, met een eindstand van 2-2 tot gevolg.

In de eerste helft waren de Eindhovenaren de betere ploeg. Eerst verdween een afstandsschot van Kenstens rakelings naast het doel van Ennio Van Der Gouw en even later kreeg Brym ook een dot van een kans. Sedlacek en Rick lieten de dreigende spits geheel vrij staan in de zestien, maar gelukkig kopte hij de bal naast het doel. VVV trad opnieuw aan met een vijfkoppige achterhoede, maar ondanks de extra centrale verdediger was het niet bepaald stabiel achterin. Het centrale trio K3 (Koglin, Kluskens en Ketting) maakt tot dusver geen indruk. 

Nog binnen het halfuur kwamen de Brabanders op voorsprong. De bal bleef hangen na een Eindhovense hoekschop, waarna aanvoerder Amevor de 0-1 binnenschoof…
Vlak vóór rust kreeg FCE nog één kans via een afstandsschot van Bannis, waarna VVV met een striemend fluitconcert richting de kleedkamers ging. Het was veelzeggend dat Bertrams, de keeper van Eindhoven, in de rust op het veld bleef om ingeschoten te worden. 
Tijdens de thee voerde Kruys twee wissels door: Allouch en Smans kwamen in het veld voor Kluskens en Yasar – waarvan de laatstgenoemde verbazingwekkend genoeg de voorkeur kregen boven (gedeeld) clubtopscorer Nick Venema. 

VVV kwam in de tweede helft met iets meer pit de kleedkamers uit, wat meteen tot kansen leidde. Eerst zette Lathouwers voor op Sedlacek, die uit de draai de bal vlak naast schoot. En slechts enkele momenten later kreeg ook Braken een grote kans. Janssen zette prima voor op de spits, maar zijn inzet werd goed gepareerd door Bertrams. En ik was deze kans nog aan het noteren en ondertussen lag de bal al in het doel! De corner werd razendsnel genomen en invaller Allouch schoot (schijnbaar) van afstand op doel, waarmee hij doelman Bertrams versloeg: 1-1!!! De werklust van Allouch in zijn invalbeurt was overigens niet te vergelijken met zijn eerdere optredens. De vleugelaanvaller dwarrelde in zijn eerdere duels maar wat rond over het veld, maar Soulyman liet nu een verbeterde werklust zien! Opmerkelijk dat Yasar ook boven hem de voorkeur kreeg. 

Hierna verloor VVV weer grip op de wedstrijd, waar beide ploegen over en weer kansen kregen. Eerst zorgde Brym bijna voor een Eindhovendse voorsprong, maar Van Der Gouw redde uitstekend en even later kopte Braken namens VVV op de paal.
VVV was met name in de opbouw (wederom) tergend langzaam. Sedlacek kwam de bal continu ophalen om vervolgens een pass te geven die één meter overbrugde, Ketting durfde geen voorwaartse passes aan en Lathouwers is aanvallend ook te twijfelend. En in de 69e minuut deed Eindhoven wat VVV niet deed: na een razendsnel opgebouwde aanval schoot Kökçü raak. 1-2.

En hierna ging het eindeloze breien eigenlijk door, het besef van de achterstand leek niet door te dringen. Totdat Nick Venema de bal op een meter of dertig van het doel kreeg. Hij bedacht zich geen seconde en legde de bal snoeihard in de verre hoek: 2-2! Hiermee liet de clubtopscorer op perfecte wijze zien waarom hij in de basis hoort te staan. 

Eindhoven kreeg nog een levensgrote kans met Brym, die in de omschakeling snoeihard tegen de lat schoot, maar gelukkig verdween de bal niet in het Venlose doel. En daarmee eindigde de wedstrijd in 2-2 – waar VVV op het eind nog goed weg kwam. Opbouwend blijft VVV echt nog te zwak, waar de 5-2-3-formatie niet bij lijkt te helpen. VVV heeft niet de juiste spelers op de wingbacks en op het middenveld, waardoor dit nieuwe systeem niet bepaald indruk maakt. Gelukkig schakelde Kruys in de rust terug naar 4-3-3. 

Komende vrijdag nemen de Venlonaren het op tegen Telstar! Olé olé! 

Opstelling VVV:
Van Der Gouw – Janssen, Koglin (72” Dirks), Kluskens (45” Smans), Ketting, Lathouwers (78” Van Rooijen) – Sedlacek, Klaasen (78” Venema) – Yasar (45” Allouch), Braken en Berden. 

51 Responses

 1. Ik heb alleen de samenvatting gezien, dus ik kan het niet helemaal goed beoordelen, maar vlngs mij is het een uitstekend verslag van Guy Jongen mer de juiste conclusies.
  De keuze voor Yasar in de basis begrijpt denk ik niemand, behalve de trainer zelf.
  Hij scoort veel doelpunten in o21, maar hij laat wekelijks zien dat als hij in de basis begint of invalt in het 1e, hij veel te weing brengt.
  Allouch heeft denk ik toch meer in zijn mars dan er tnt uitkomt.
  Maar ik denk dat hij een gebruiksaanwijzing heeft en dat Kruys met hem bezig is, zoals Allouch ook na afloop in een interview aangaf.
  Hij kan een man passeren, heeft een uitstekend schot als hij naar binnen komt, maar er is nog veel voor verbetering vatbaar.
  En dat vaak niet opstellen van Venema in de basis, terwijl hij uit het niets kan scoren, daar snap ik ook niks van. Maar ik begrijp dat Hans Kraay, die dat zich ook elke keer weer afvraagt, dat binnenkort aan Rick Kruys gaat vragen.

 2. twiggy11

  Waarom begin je met 3 verdedigende middenvelders en dan maar steeds roepen we moeten het thuispubliek vermaken met een mooie wedstrijd.
  Plus Venema en Braken zijn beide goed voor meer dan 20 doelpunten en dan start je met Venema al 2 weken op de bank. Ik zie de logica daar niet van in is er soms weer vrijving in de selectie? Of met de trainer (eigenwijs) meschien.

 3. mats

  Elke keer als Venema start speelt hij niet zo’n goede wedstrijd dus ergens snap ik het wel dat hij nooit in de basis start. Maar ik zou hem wel veel eerder inbrengen.

  Maar verder vind ik Kruys inmiddels ook niet meer zoveel aan. Gek wisselbeleid. Yasser opstellen. Of het ligt echt aan de spelers.? Zijn die gewoon niet goed genoeg om te doen wat Kruys wilt (zal dus niet beter worden met een VVV onder het amateuristische bewind van Bogers en co).

  Ik maak me echt zorgen over de trainerskwaliteiten en dus hun trainingen bij VVV. Waarom word een Huisman of een Ketting niet beter bij VVV. Sadlecek, VanRooijen…zelfs DeBoer. .???? In potentie toch fantastische spelers? Dit gaat al jaren zo? Hoe kan dat toch?
  Dirxks was gisteren ook een partij matig zeg. Terwijl die ook zo goed begon…. Ligt dit aan zijn blessure of ook aan het ‘VVV maakt spelers niet beter syndroom. ??

  Aan de andere kant. We staan nog steeds op een PO plaats. Grappig genoeg vind ik bijvoorbeeld Telstar of TOP vaak leuk spelen maar die staan wel onder VVV. Maar VVV overtuigend een wedstrijd winnen? VVV-Vitesse 4-1 was de laatste die ik me herinner. Sindsdien…..

  1. Gerardus

   VVV- Den Bosch ging volgens mij ook vrij eenvoudig en overtuigend ;). Al zal dat vooral aan Den Bosch hebben gelegen. Dat je Telstar en Oss leuker vindt voetballen ligt er waarschijnlijk aan dat je vaak stukken uit een samenvatting ziet. Vaak is dat ook niet je van het maar zitten er bij vlagen leuke dingen bij.

   1. Eens met Gerardus, samenvattingen geven vaak een vertekend beeld, maar bij TOP Oss spelen wel Mathieu en Margaritha, twee spelers die ik volgend jaar graag bij ons zou willen zien spelen, Al weet ik niks van hun karakters, dus weet niet of ze wat dat betreft in het team zouden passen, maar qua creativiteit en scorend vermogen zouden ze ons team echt een boost kunnen geven!

  2. Grad

   @Mats, ik vind dat Huisman ook niet beter is geworden,
   Ketting is al 27, daar kun je het niet meer van verwachten, zoals hij nu speelt is zijn niveau. Sedlacek speelt de laatste tijd wat wisselvallig, maar heeft ook heel goed wedstrijden gespeeld. Van Rooijen is geen wisselspeler geworden ondat hij slechter speelt, maar omdat Kruys de voorkeur (tactisch?) geeft aan andere middenvelders, tot het moment dat het niet loopt en nog iets geforceerd moet worden, dan mag van Rooijen op komen draven en vaak heeft het ook nog effect gehad.
   Verder noem je de Boer, wel een heel slecht voorbeeld, want als er een speler veel beter is gaan voetballen, dan is het wel de Boer, ook al heeft hij er weleens een mindere wedstrijd tussen zitten.

   1. Gerardus

    Overigens vind ik wel dat Kees de Boer en Sven Braken aanzienlijk beter zijn geworden dan afgelopen seizoen. Vorig seizoen gaf Braken zich totaal niet en dat is een wereld van verschil met nu. De Boer zijn cijfers laten vgm wel zien dat hij beter is geworden. Bij heel wat doelpunten betrokken geweest en speelt een stuk beter dan afgelopen seizoen. Aangezien we de laatste wedstrijden herinneren, die alles behalve goed waren, wilt dat niet zeggen dat niemand zich ontwikkeld heeft.

    Overigens vind ik van Rooijen gewoon te kort komen. Afgelopen jaar was hij niet heel goed en nu ook niet. Enkel als rechtsback vond ik hem niet zo slecht spelen als invaller.

    Daarnaast heeft Verheijen zich ook ontwikkeld in de eerste seizoenshelft. Alleen hoe zit het met zijn blessure? Hij is al sinds de winterstop afwezig.

   2. mats

    De Boer, beter gaan voetballen? Uhm….. ???? Die ene keer dat hij op rechts stond was leuk ja…

    Maar goed, als team is het gewoon niet goed. Individuele spelers doen het vaak niet slecht ..

    Bij die 1-1 dacht ik echt… nou ze lijken toch wel te groeien maar vervolgens is de rest weet 80 minuten kut

 4. Gerardus

  Eerste helft vroeg ik mij af wat sommige aan het doen waren. Nog los van de tactiek, ik weet niet hoevaak spelers op een kleine afstand de bal niet naar de juiste kleur konden spelen. Dan maakt een tactiek of formatie niet eens uit. In de eerste helft vond ik eigenlijk alleen Koglin goed. Vaak een strakke bal naar voren en tenminste kort op zijn man.

  Gelukkig wisselde Kruys wel goed in de tweede helft, maar we gingen wel van het ene naar het andere uiterste. Lathouwers en Janssen stonden ineens constant langs Berden en Allouch en Ketting en Koglin waren de enige die een beetje achterin stonden. Allouch liet eindelijk eens zien waarom hij gehaald is in tegenstelling tot zijn vorige wedstrijden waar hij vaak de slechtste van het veld was. Smans was voor mij man of the match. Hij blijft voor mij een speler waarvoor je naar het stadion komt. Hoe hij duels won, de duels in ging en zijn dribbels, daarmee zette hij eigenhandig de verdediging van Eindhoven eindelijk eens onder druk, wat in de eerste helft totaal niet gebeurde.

  De tweede helft was qua amusementswaarde en spanning een dikke 10. Goed voetbal was het dan weer niet perse, maar er gebeurde wel genoeg. Tenminste de wil om te winnen en er vol voor gaan zat er duidelijk in. Al met al is het wel een gewonnen punt gezien de kansen die Ehv mistte en met twee van richting veranderde doelpunten. Maar goed, ook dit is weer een punt. Op naar de volgende.

 5. chretien

  We worden dit seizoen geen kampioen. Dat is duidelijk. Meedoen aan de nacompetitie wordt niet gemakkelijk. Toch moeten we er voor gaan, we hebben geen keus. Met een beetje geluk moet het lukken.
  FORZA VVV!

 6. RuiverCity

  VVV mag blij zijn als ze bij de eerste 8 eindigen.
  Kruijs blundert af en toe ook met zijn eerste elf. Krijgt hij ookcomplimenten voor zijn wissels. Pfft. Als je al met Yasar begint dan sla je de plank al volledig mis.
  Waarom zet je Venema op de bank? Vaak de aanvaller met de meeste dreiging. Bij andere KKD teams heb ik dit jaar betere flankspelers gezien dan bij VVV. Slechte scouting dus. Het tempo en de opbouw van achteruit mag stukken sneller.

 7. kuebke

  Off topic:Venlo – De kans is groot dat Sven Braken (29) na dit seizoen de deur achter zich dichttrekt bij VVV. De clubtopscorer en aanvoerder is het met de Venlose eerstedivisionist niet eens geworden over verlenging van zijn aflopende contract.
  Qasim Hakim en Jack Martens
  Vandaag om 19:11
  Maastrichtenaar Braken bevestigt dat VVV zijn wensen niet kan inwilligen. „Ik wil graag een meerjarig contract om meer zekerheid te hebben met het oog op de toekomst. Dat kan VVV mij niet bieden. Ontzettend jammer, omdat ik het heel erg naar mijn zin heb in Venlo.”

  Technisch manager Willem Janssen had Braken graag behouden voor VVV. „Wij kunnen echter niet voldoen aan de wens van Sven. Er is overigens geen aanbieding neergelegd, maar het klopt dat we hem niet voor meerdere jaren aan ons willen binden. Dat heeft ook met de beperkte financiële middelen te maken.”

  Janssen gaf eerder al te kennen dat VVV flink moet snijden in het salarisbudget. Dat betekent dat Braken sowieso salaris zou moeten inleveren als hij in De Koel zou blijven voetballen. Braken: „Het gaat me niet eens om het geld. Ik wil gewoon voor een langere tijd bij een club voetballen.” Die club zal hoogstwaarschijnlijk dus niet VVV zijn. „Op dit moment is de status dat wij Sven geen aanbieding gaan doen”, aldus Janssen.

  Braken kwam in de zomer van 2021 naar VVV. In zijn eerste seizoen kwam hij in 28 wedstrijden tot elf doelpunten. Deze jaargang heeft Braken eveneens 28 optredens achter zijn naam staan en al twaalf keer gescoord. VVV-coach Rick Kruys benoemde de 29-jarige Maastrichtenaar dit seizoen tot aanvoerder.

 8. Leonardus

  De slogan wordt verandert, #samenoadekloète. Meerjarenplan VVV 22-25 met als doel een stabiele eredivisie club te worden. Hahahahahahahahahahaha, het sprookje van Marco telkens weer trappen we erin.

 9. FC VVV03

  Met alle respect he maar als je je eigen aanvoerder, topscorer en kapstok van het elftal niet aan je kan binden, terwijl hij zelfs salaris wil inleveren dan vraag ik me echt af waar VVV naar toe wil komend seizoen.

 10. Nr. 077

  Wat een grap! Sven Braken is de aanvoerder, het uithangbord van de club en zeer geliefd bij de supporters. Hij wordt komende zomer 30. Geef hem dan een contract voor 3 jaar, simpel! Hij wil er zelfs salaris voor inleveren…

  Het is natuurlijk belachelijk om te denken dat VVV een, voor VVV-begrippen, betere spits met meer rendement voor minder salaris gaat halen…

  Dat meerjarenplan kun je op deze manier ook wel ergens stoppen waar de zon niet schijnt. Het wordt echt tijd dat er eens koppen gaan rollen boven op de berg!

 11. Oelie op zuid

  Met deze toeschouwersaantallen nog moeten inleveren op spelersbudget . Tel de bijdrage van tv en knvb er vanaf de wedstrijdrecette van de toeschouwers en je weet hoeveel er door de sponsoren bijeen wordt gebracht. Linthorst verkocht voor 8 ton, Giakomakis voor 2,0 miljoen en nog 15% van de doorverkoop ? Waar is dat geld?

  1. Gerardus

   Volgens mij dalen de tv gelden flink. Ik meende dat er een soort vangnet is voor Eredivisieclubs dat ze een x percentage van de tv gelden uit de Eredivisie nog mee krijgen en dat percentage loopt vgm na 2 seizoenen af. Daarnaast gaven ze al aan dat ze komend seizoen zouden moeten bezuinigen op het spelers budget. Dus een hele grote verassing is dit ook niet.

   Wel is dit natuurlijk wanbeleid. Je kunt hem toch ook een aanbieding doen voor 2 jaar? Hij zal in twee seizoenen echt nog wel van waarde kunnen zijn. Of hij moet een echte grootverdiener zijn, wat ik mij kan voorstellen.

   Overigens is het niet eerlijk om dit met Yasar te vergelijken natuurlijk. De kans is groot dat Yasar speelt met een contract voor het minimumloon terwijl Sven natuurlijk een grootverdiener KAN zijn.

   Maar goed, dit beloofd niet echt veel voor de komende jaren.

   1. Koelie

    Drie jaar na degradatie krijg je soort van overbrugging vergoeding om enigzins het verschil in tv gelden in de eredivisie vs eerste divisie te compenseren. Die vergoeding daalt wel elk jaar flink. https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/dit-is-de-verdeling-van-de-televisiegelden-voor-het-nieuwe-eredivisieseizoen~a6c4e39e/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

    Maar goed dat is natuurlijk wel slecht gemanaged dan door VVV, want dat wisten ze vantevoren. Dan moet je niet in je eerste seizoen na degradatie contracten afsluiten die je daarna niet meer kunt betalen of je moet meteen voor promotie gaan. Nou in het eerste seizoen was het schoon schip maken en Jos laten aanmodderen met een veredelde jeugdselectie. Dit seizoen hebben ze extra versterkingen gehaald voor een bredere bank. En nu kunnen ze het niet meer betalen. Wat een beleid.

   1. Koelie

    Op zich niet raar dat investeerders deel van de winst krijgen, ze stoppen er ook genoeg in. Als ze überhaupt al iets krijgen, want veel winst wordt er nog niet gemaakt. Daarbij zullen ze het ook niet tof vinden als ambities moeten worden bijgesteld. Extra betalen zonder rendement.

 12. RuiverCity

  Ongelooflijk wat een wanbeleid op de Berg. De club gaat langzamerhand naar de verdommenis. Als je zelfs je aanvoerder en topscoorder niet kan laten verlengen, waar ben je dan mee bezig??

  Bongaerts drukt zijn plan van tig procent jeugd in het eerste wel erg door!

  Nee, een dure scout, hoofd jeugdopleiding, een technisch manager en een algemeen directeur die flink wat verdienen, lekker laten zitten.

  Het wordt nu dus duidelijk dat we de play-offs maar snel moeten vergeten. In een paar jaar tijd is de club afgezakt naar een zéér bedenkelijk niveau. Wanneer trekken de beleidsbepalers eens hun conclusie????

  1. Ievel Knievel

   Tja, die tijdelijke 3e plek gaf Marco B. weer een wat extra tijd om te rekken. Zoals altijd zijn escape-optie.

   Wedje dat er geen deugdelijk stadionplan ligt over 1,5 jaar?

  2. Noordsupporter

   Ik had ook liever gezien dat Sven Braken zou blijven. Goede aanvoerder, scoort voldoende enz.
   Maar bij VVV moeten (financiele) keuzes gemaakt worden. Dat weten we allemaal.
   Belangrijk beleidspunt is altijd geweest: biedt relatief jonge spelers een 2-3 jarig contract en hoop op een goede transfer. Dat lukt natuurlijk maar af en toe, maar dat is wel de afweging. Er zal dus (misschien weten zij al lang wie) naast Venema een spits met potentie gaan komen vermoed ik.

   1. Ievel Knievel

    Als je als gemiddelde eerste-divisieclub al niet meer een (goede) gemiddelde eerste-divisie-speler een gemiddeld contract voor 2 of 3 jaar kan aanbieden, dan gaat er iets goed mis en wordt er (financieel) wanbeleid gevoerd.

    Sven kan je ook volgend of over 2 jaar nog wel een transfer laten maken lijkt mij. Zo oud en uitgeleerd is hij nog niet.

    En Venema is nog niet eens een basisspeler.

    Daarnaast geeft VVV aan voor Braken te willen gaan, maar ook aan hem geen meerjarig contract aan te kunnen bieden. Waarom zou dat bij een jongere speler dan wel kunnen? Tenzij je voor een appel en een ei op de eerste rij wil zitten (en dus spelers naait met slechte, te laag ingezette contracten) en dat is misbruik maken van mensen (hopen dat iemand er intrap) en slecht werkgeverschap.

   2. Noordsupporter

    Ik ken de ins en outs ook niet. Maar Braken zit ongeveer in zijn topjaren en zal dus echt meer willen verdienen dan een aankomende jeugdige speler.
    Ik schat dat je voor het salaris van Braken best 1,5-2 jeugdige spelers kunt halen. Begrijp me niet verkeerd. Dan nog zou je sportief gezien wellicht voor Braken moeten kiezen.
    Maar het is een combinatie van sportief en financieel beleid.

 13. Louis van Gaal

  Toen er eind maart al werd gecommuniceerd dat bepaalde spelers, waar een optie op was, niet verlengd werden, omdat er een salarishuis/plafond was wistje eigenlijk al genoeg… als je dit soort spelers al niet kunt behouden weet je genoeg …de kwaliteit van de selectie volgend seizoen wordt een drama.. enig hoop om volgend jaar niet een grijze muis te zijnis ….. promotie want dan komt er geld vrij.. tja dan is het duidelijk dat de resultaten nadat dat bekend is gemaakt niet meer optimaal zijn: als je weet dat je volgend seizoen weg moet is de motivatie echt niet neer 100% …ik zeg succes Willem met het binnenhalen van nieuwe spelers met lege beurs en zonder dat je iets kunt bieden…. Pffff

 14. Ievel Knievel

  Ik roep al 10 van de 12 jaar (minstens) dat het op beleidsniveau rammelt, maar werd/ wordt door een aantal mannetjes steeds als gek versleten. Ik kan hier wel weer mijn geëikte verhaal afsteken, maar dat heb ik al regelmatig gedaan.

  En ja; waarschijnlijk is het plan: “Hopen dat de Yassers van deze wereld groeibriljantjes zijn”, of de winteraankopen. Dat zijn dan de jeugdige spelers die volgens het plan Bongaerts (versie 2.0) moeten groeien, bij een gebrekkige eigen jeugdopleiding (want dat was het aanvankelijke plan en oorzaak van de ruzie tussen Jos Luhukay en Bongaerts> maar dat plan, de basis voor het 5-jarenplan mogen we al als mislukt beschouwen. Het zoveelste mislukte en zeer slecht/ matig uitgevoerde plannetje), waarbij onze “held” Bogers de verkeerde partij koos. Namelijk Bongaerts. Die de halve club zo langzamerhand naar zijn hand zet. Of je daar blij mee moet zijn is een tweede.

  Misschien moeten we al blij zijn als plannetjes mislukken. De meeste plannen van de leiding belanden nog niet eens in de uitvoeringsfase namelijk.

  Hoe kan trouwen een ex-MVV speler te duur zijn voor VVV? Hoezo kunnen we 1 van de weinige echt gegroeide spelers geen langere verbintenis aanbieden? De basis van de goede wedstrijden dit seizoen zat hem in Braken. Iemand die vooral vastigheid zoekt, geen topsalaris en zich thuis voelt en wil blijven? Hoezo deze speler “wegjagen”, zoals zoveel spelers in het verleden weggejaagd zijn. Eén van de weinige fundamenten in de huidige selectie.

  Je voelt aan alles dat ook Johansson en de Boer (en nog wat anderen) naar buiten gerangeerd worden.

  Hoeveel assistent-trainers zijn er de laatste jaren trouwens op een vervelende manier via de achterdeur de club uit geschopt? Assistenten die onder Maurice Steijn prima rendeerden bovendien.

  En dan hebben we dus een Raad van Toezicht die geen toezicht houdt en persoonlijk bevriend is met de directeur van VVV, op wie zij toezicht moeten houden (????). En dan is er de man van de voorzitter van de Raad van Toezicht die zichzelf bij Marco naar binnen heeft geluld en zich zelf belangrijk heeft gemaakt en zichzelf een baantje heeft bezorgd. Mocht Marco ooit de club uit-gekicked worden, dan weet ik al wie er achter de schermen ineens heel belangrijk is bij VVV. En dat gaat de club nog meer schade aanrichten.

  Dan de feiten: Sinds Marco Bogers de leiding heeft is het op de Steijn-jaren na een puinhoop bij VVV. Dat is dus 7 van de 12 jaar puinhoop en het omgekeerde van groei en ontwikkeling. Meerdere keren had de club op succes en eredivisiesucces kunnen voortbouwen, maar het is het eigen handelen dat steeds alles onnodig om zeep helpt en steeds weer worden er excuusjes en smoesjes gezocht bij de “ander” of de “omstandigheden” om het eigen falen te maskeren. Waarom trappen zoveel mensen daar in?

  Op de belangrijkste dossiers faalt hij:
  Financieel consistent-beleid voeren, een stadiondossier ontwikkelen, het sponsorbestand uitbreiden met een nieuw netwerk, buiten bestaande netwerken om sponsorcontractverbeteringen sluiten, etc.; het lukt hem niet. Personeelsbeleid is ook een zooitje, want zoveel mensen al die met ruzie en/ of via de achterdeur zijn vertrokken in deze jaren bij de club (ook clubmensen) en er zijn kampen en er is gestookt. Voetbaltechnisch (vergeet niet dat VVV het aantal jaar zonder technisch manager en zonder jongploeg gedaan heeft, door falend beleid van de heer Bogers) is het op de Steijn-jaren na ook een zooitje, waarin geen groei te zien is, eerder het tegenovergestelde.

  Er had zoveel groei ingezeten, maar er gebeurd het tegenovergestelde. De supporters, die dit seizoen met meer dan ooit zijn in de Keuken Divisie-jaren, laten zich vooralsnog vreemd genoeg niet afschrikken, maar voor hoe lang nog? Waarom kan er niet voortgebouwd worden op meer publieke belangstelling in de Eerste Divisie en de succesvolle Maurice Steijn -jaren?

  En kom niet aankakken met Corona, want dat is maar een beperkt deel van het verhaal. Er is geen goed verhaal en dat ligt aan de persoon die dat verhaal moet schrijven: Marco Bogers. Hij heeft het niet. Er is geen magie. Er is geen ziel, er is geen sprankeling geen idee en dat gaat er onder hem ook niet komen. Moeten we het nog een keer 12 jaar aan gaan kijken voordat anderen het ook eindelijk eens gaan zien?

   1. Drie jaar geleden had ik de weddenschap ‘als Haji Wright ooit op een WK speelt vreet ik mijn eigen hond op’ zelfs aangedurfd.

   2. Ievel Knievel

    Overigens niks ten nadele van Yasser zelf by the way. Ik hou helemaal niet van het affakkelen van eigen spelers. En ik gun gem ook zeker een rol bij onze club. Maar zeker niet als dragende kracht in onze aanval. Dan eerder als sub.

  1. roeljenssen

   benieuwd wanneer onze fanatieke vrienden van YBF eens tijdens een wedstrijd een statement maken naar het falende wanbeleid van de laatste jaren? Misschien dat er dan eens eindelijk wat gaat gebeuren..

   1. Nr. 077

    Het wordt eens tijd dat zij zich ook op die manier laten horen! Want iedere keer die zogenaamde positieve houding ben ik ook wel beu. Als het voetbal bijvoorbeeld keer op keer kut is, mag je dat de spelers ook best laten weten. Maar roep je een keer ‘boe’ of ‘schaam je kapot’, dan worden de mannetjes al boos…

    Dus ik ben benieuwd of ze zich gaan laten horen over zowel de kwestie wanbeleid, als de kwestie Braken. Ik hoop het van harte, maar ik ben vooralsnog bang dat het wederom bij een slappe ‘Venlo Till I Die’ blijft na weer een zaadpot in De Koel…

   2. supportertje

    Moet dit alleen de YBF zijn. We zijn toch allemaal supporter van VVV. We kunnen allemaal laten zien dat we het niet eens zijn met de gang van zaken. Je hebt wel gelijk als er iemand misschien het voortouw moet nemen. Maar uiteindelijk om onze woorden kracht bij te zetten is meer nodig. Dan moet het hele stadion er achter gaan staan. We met zijn allen zijn VVV, de trouwe fans die jaar na jaar hun seizoenskaart kopen. Wij zijn diegenen die in weer en wind onze club steunen, ze achterna reizen met uitwedstrijden. Wij zijn diegenen die ze onvoorwaardelijk blijven steunen, en vergeet daarbij vooral onze trouwe sponsoren niet. Ook zij blijven de club steunen. Echter is het inderdaad tijd voor verandering, en die moet snel gaan komen. Met zijn allen hebben we ze kans genoeg gegeven, maar het brengt niets, terwijl we met zijn allen zien dat het langzaam maar zeker er een sterfhuis constructie aan het ontstaan is. Tijd voor een nieuwe frisse wind die er moet gaan waaien, en snel.

   3. Koelie

    Sterfhuisconstructie vat het wel goed samen. Het excuus zal straks wel zijn dat ambities pas waar te maken zijn al er een nieuw stadion is, maar een plan daarvoor hoeven we pas over 3 jaar te verwachten. Als dat plan klaar en feasible is dan duurt de bouw nog een x aantal jaren. Zijn we zo weer tien jaar verder.

    Ik heb er net als Ievel nul vertrouwen in dat er over 3 jaar een haalbaar plan ligt.

    Fijn dat het kwartje nu ook begint te vallen bij anderen.

  2. goalkiller

   Hier niet veel aan toe te voegen. VVV moet de heilige huisjes z.s.m. gaan afbreken, anders is er weinig positiefs te melden voor de toekomst. Maar dit kan wekelijks gemeld worden op dit forum of bij VVV zelf, helaas door een gebrek aan onvermogen?! dronk men een glas, deed een plas en bleef alles zoals het de laatste 16jaar al was.

 15. Ievel Knievel

  We gaan dus volgend jaar met een veredelde jeugdselectie spelen, want lekker goedkoop, want Marco heeft te veel geld over de balk gekieperd (half jaar voor degradatie) en te weinig nieuwe sponsorconnecties gelegd en het stadionverbouwplan om zeep geholpen (er had nu een vernieuwde O-tribune en er hadden verbeterde sponsorfaciliteiten kunnen staan; fase 2 had al in voorbereiding moeten zijn), daarnaast is Marco niet verstandig met de 3 jaar compensatie-TV-gelden omgegaan en zijn de positieve transferopbrengsten in een diepe put verdwenen. Dat alles had wegmaskeerd moeten worden met de kleine goednieuwsshow van een klein positief resultaat op de balans (yeah right) en te hoge verwachtingen in verband met de tijdelijke hoge plek op de ranglijst.

  Men is de mist in gegaan met het aantrekken van Maaskant, tegen beter weten in en tegen alle waarschuwingen in. En je had het kunnen weten, want pedante en arrogante man, overtuigd van het eigen gelijk, niet passend bij de clubcultuur. Vanaf het ontslag van Maaskant is er paniekvoetbal gespeeld en meer geld uitgegeven dan verstandig was (veel meer); en dat alles om het onvermijdelijke pogen tegen te gaan (wat toch gebeurde). En toen moest Corona nog komen.

  En dat met die veredelde jeugdselectie beviel vorig jaar zo goed?

  Waarom moest Jos er eigenlijk met de ellenbogen uitgewerkt worden?

  Waarom blijft Marco ons keer op keer, iedere supportersavond opnieuw, zand in de ogen strooien. Waarom worden terecht kritische supporters en journalisten doelbewust via laster weggezet als negatieve zeikerds door Marco en co? (En Hakim zelfs tijdelijk de toegang tot het stadion ontzegd paar seizoenen terug, terwijl hij gelijk had).

  Wie kan de de Raad van Toezicht weggsturen? Want Marco wegsturen is niet genoeg. Het is namelijk één het zelfde kliekje. Wat zijn eigenlijk hun motieven en verborgen agenda’s?

  Zomaar wat vragen.

 16. supportertje

  Denk dat de kritiek wel hout snijd, die we hier met zijn allen uiten. Echter zie ik dit niet terug in de bezoekers aantallen bij een supportersavond. Daar hebben we een uitgelezen kans om het met zijn allen eens te vertellen. Maar helaas moet ik constateren dat er altijd maar enkelen zijn die daar hun mond open trekken. En er zijn altijd stoelen genoeg over, daarmee wil ik zeggen dat die bezoekersaantallen hiervan klein zijn. Tijd dus dat iedereen die kritiek heeft, zich ook eens massaal laat horen op de supportersavonden. Kom dan ook eens een keer met zijn allen, zodat we daar gezamenlijk een echte vuist kunnen ballen.

  1. Ievel Knievel

   Omdat een supportersavond een goed-nieuwsshow is. Been there, done that. Is een vrij nutteloos avondje voor de bühne. Een moetje voor Marco. Om de plooien glad te strijken.

 17. Ievel Knievel

  Misschien eens één of meerdere witte zakdoekjesacties, maar dan niet voor de selectie, trainer, of technisch manager, maar dan met name voor directie en toezichthouders (en dat mannetje van de toezichthouder)

 18. Ievel Knievel

  Misschien eens één of meerdere witte zakdoekjesacties, maar dan niet voor de selectie, trainer, of technisch manager, maar dan met name voor directie en toezichthouders (en dat mannetje van de toezichthouder)

Leave a Reply