Venlo past kazerneplan aan

Dagblad de Limburger berichtte in de krant van vandaag over het aangepaste bestemmingsplan van de gemeente Venlo voor het Kazernekwartier. In het aangescherpte bestemmingsplan zijn extra matregelen opgenomen tegen geluidhinder en verkeersoverlast.

De lokale politiek heeft positief gereageerd op het aangepaste plan. De Raad van state moet hierover een definitief besluit nemen, verwacht wordt dat dit voor het einde van 2013 zal zijn. Vorig jaar floot de Raad van state Venlo terug en eiste betere garanties voor een goed woon- en leefklimaat voor de buurtbewoners. Enkele bewoners kregen na het indienen van een bezwaarschrift  gelijk van de hoogste bestuursrechter.

We zetten de belangrijkste aanpassingen op een rijtje:

 • Het stadion dak moet dicht bij luidruchtige evenementen en tijdens avondwedstrijden van VVV. Er mogen maximaal twaalf evenementen per jaar worden gehouden met een limiet van 23.500 bezoekers.
 • Het evenemententerrein aan de Maas wordt kleiner, waardoor de afstand tot de woningen aan de Horsterweg groter wordt. Er mogen maximaal zes grote, eendaagse evenementen plaatsvinden, met een maximum van 25.000 bezoekers. Voor kleine evenementen geldt een maximum van twintig per jaar met niet meer dan 5.000 bezoekers.
 • Tussen het parkeerweiland en de Horsterweg komt een geluidswal. Tijdens evenementen of als VVV voetbalt, wordt de Horsterweg afgesloten voor alle verkeer.
 • Om een opeenstapeling van overlast te voorkomen wordt het aantal van luidruchtige evenementen op het naburige Lambertusplein van zeven naar vier per jaar teruggeschroefd.

8 Responses

  1. Harie_Bombarie_nix-da

   wel een idee zeg, bij een bezoekersaantal van 1500 in de Jupiler lique hebben ze tenminste 16 avonden volle bak in de vernieuwde en vergroote maaspoort.

 1. brise continu

  maar, maar, maar….verder is afgesproken dat als het volle maan is, de hanen niet mogen naaien en als het Maaswater hoger komt dan 12 meter boven ING de euro in waarde daalt….tjeeeeeeezzzzz….SCHEI AUB UIT MET DIT MEGA DRAMA!!

  pssst….zo ff sprietse!!

 2. Teletekstsupporter

  Komt er inderdaad nooit. Vooral niet als het ook nog duurzaam, cradle-to-cradle, milieuneutraal, composteerbaar en weet ik wat voor geitewollen hipstershit moet worden.

 3. Harie_Bombarie_nix-da

  Lieve gemeente, je zouzelf als gemeente in deze tijden “op de kônt klatse” als er zoveel interesse is voor een evenementen complex. Waar jullie eerder onder bezielende leiding van Dhr Gr. Oenteboer (thans failliet) het outletcenter aan Venlo voorbij lieten gaan. Blunder van uitzonderlijk hoge klasse!! Gaan jullie thans alweer potenteel goede ontwikkenlingen voor werkgelegenheid in de kiem smoren door overbodige regelgeving. Waarom? Teloorgang van de horeca in de binnenstad, missen van Outletcenter, nu het inperken van vrije ondernemerschap. Allemaal tgv regelgeving van de gemeente met potentieel nieuwe banen. Liever mooi gemeentekantoor en Floriade dan vrije ondernemers. Zitten tenmiste de ambtenaren er confortabel en met airco bij.

Leave a Reply