Venlonaren podcast S01E05: Kunstgras, transfergerucht & Alkmaar komt op bezoek

Ook in de interlandperiode ging onze podcast over VVV-Venlo natuurlijk door. Ondanks dat we zelf niet speelden, was er nog voldoende te melden op het gebied van VVV gerelateerde zaken. De van Leeds United gehuurde Jay-Roy Grot maakte zijn debuut in Jong Oranje, een kunstgrasdiscussie, een gerucht over Kadioglu van Fenerbahce & AZ komt op bezoek: de interlandperiode is in ieder geval niet saai geweest!

Soundcloud: https://bit.ly/2TyAjrq
iTunes: https://apple.co/2BqkoUU
Spotify: https://spoti.fi/2S4ae1N
Stitcher: https://bit.ly/2KrBm88

2 Responses

 1. Winnen hoe lelijk dan ook, is winnen natuurlijk. VVV doet het op dit moment goed, van mooi voetbal moet VVV het niet hebben en dat mag. Tegen AZ hopen op een goed resultaat en dan zo lang mogelijk bovenin mee-draaien en zo hoog mogelijk eindigen.

  Wanneer ze de competitie weer competatief willen maken moeten ze niet alleen de top-clubs faciliteren, maar juist de kleinere clubs sterker laten worden. Het niveau van 1e en eredivisie zal dan veel dichter bij elkaar moeten komen liggen. Daarnaast zal het niveau verschil tussen de kleinere en grotere clubs in de eredivisie kleiner moeten worden. Hiervoor denk ik overigens dat we al te laat zijn, het gat is al zo groot tussen de top clubs en de kleintjes (Ajax 90 Miljoen vs VVV 7 Miljoen) dat trek je niet recht zonder ergens onrecht te doen.

  De discussie gras/kunstgras heeft de KNVB zelf veroorzaakt door het toe te staan dat clubs op kunstgras spelen, dan zijn er partijen die dat doen. Bijvoorbeeld om kosten te besparen, of vanwege de bespeelbaarheid. Zelf zou ik VVV liefst morgen weer op echt gras/(of beter nog) een hybride veld zien spelen.

 2. chretien

  Met je eens! Ik durf zelfs te stellen dat de “grote” clubs ten koste van de kleintjes nog groter zijn geworden. Kijk bij oorbeeld allen maar eens naar de verdeling van de foxgelden.
  Wil je het voetbal eerlijker maken, dan alle teams even grote selecties bijvoorbeeld. Tweede en lager elftallen in een eigen competitie. Nu wordt de keukenkast competitie een farce, omdat de tweede elftallen “meespelen”.
  Bij de KNVB zitten geen mensen die het belangrijk vinden om de competitie interessant te maken. Die kijken alleen maar naar de “grote” clubs. Zijn blij als ze er een praatje mogen maken.
  Wat eerlijk is wordt bepaald door de grote clubs. Waarom bijvoorbeeld 15 miljoen geven aan de kleintjes? Omdat het eigenlijk gejat geld is.
  Waar het nu heen gaat? Over enkele jaren zijn ze zo groot dat NL te klein is voor ze. Gaan ze in een competitie spelen met clubs in België, Schotland, etc. Ja, uiteindelijk bloedt het dood….

Leave a Reply