Venlosche Boys – VVV-Venlo 1-8

VVV-Venlo heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 16|17 eenvoudig gewonnen. Op Sportpark “Alde Wielerbaan” waren de Venlosche Boys de tegenstander. De geelzwarten begonnen met een sterke opstelling waarbij De Fockert in het doel begon, Röseler als centrale verdediger stond, Roel Janssen als linksback zijn terugkeer maakt in het geelzwart en Leemans als controlerende middenvelder zijn debuut maakte. Ook was er plaats in de basis voor testspeler van Rijswijk.

De Venlonaren begonnen gedreven aan de wedstrijd en namen vanaf minuut 1 het heft in handen. De tweedeklasser kwam er niet aan te pas. Het duurde nog geen 6 minuten voordat de eerste goal al in de touwen lag. En zo bleef VVV de hele eerste helft voetballen. Er waren veel kansen en de doelpunten gingen er zeer eenvoudig in. Enige smetje van de eerste helft was het tegendoelpunt van de Boys die werd gemaakt door Kuijpers.

VVV-Venlo wisselde in de rust twee keer. Zo maakte doelman De Fockert plaats voor Delano van Crooij en testspeler van Rijswijk maakte plaats voor jeugdspeler DzurlicOok de tweede helft bleven de Venlonaren drukken waardoor de score snel opliep tot 1-8. In de 65e minuut werd er veel gewisseld waardoor er een elftal van bijna alleen jeugdspelers binnen de lijnen stond. Zij maakte een goede gedreven indruk. De 1-8 willen we nog even uitlichten, dit was een schitterende goal van Bogaerts die van een meter of 25 hard de bal in de hoek plaatste.

Het is altijd lastig om na een wedstrijd al een oordeel te vellen over de nieuwe spelers. Wel kunnen we zeggen dat de ploeg een gedreven, frisse indruk op ons maakte. Vooral de nieuwelingen Leemans, Röseler en Janssen zijn waardige vervangers. De testspeler van Rijswijk is naar onze mening geen versterking ondanks dat hij een aantal goede aanvallende acties had. Hij mist de scherpte en was soms nog te onrustig. Jeugdspeler Dzurlic viel goed in en was vooral de eerste 25 min sterk met aanvallende acties.

Er waren natuurlijk ook een aantal spelers afwezig gisteren. Zo is Resida geblesseerd en was Hunte niet aanwezig vanwege een familie aangelegenheid. Testspeler Spier is inmiddels weer vertrokken bij de Venlonaren. Hij is niet goed genoeg bevonden.

Aanstaande dinsdag staat om 19:00 uur de tweede oefenwedstrijd op het programma. Dan is de tegenstander FCV op Sportpark Arenborg.

Opstelling VVV-Venlo: De Fockert (46.min D. van Crooij); Janssen(65. min), Röseler(65. min) , Promes(65. min ) en Rutten(65. min); Post(65. min), Opoku(65. min) en Leemans(65. min); Van Crooij(65. min), Seuntjens(65. min) en Van Rijswijk(46.min Dzurlic)

In de 65. minuut wisselde Janssen, Röseler, Promes, Rutten, Post, Opoku, Leemans, V. van Crooij, Seuntjens voor Gielen, Receveur, Kochanowski, Dekker, Bezzat, Korkmaz, Bogaerts, Sarda, Respen.

Scoreverloop: 0-1 Seuntjens 6.min, 0-2 Vito van Crooij 12.min, 0-3 Opoku 19.min, 0-4 Vito van Crooij 22.min, 0-5 Seuntjens 26.min, 1-5 Kuijpers 45.min, 1-6 Dzurlic 58.min, 1-7 Seuntjens 62.min, 1-8 Bogaerts 80.min.

8 Responses

 1. RuiverCity

  Prima verslag van deze oefenwedstrijd. De meningen over de diverse spelers ben ik het mee eens. Ik vond de Fockert heel fanatiek coachen vanuit zijn strafschopgebied. Wel opvallend dat de eerste de beste moeilijke bal er meteen inging. Zeer overtuigend als dragende spelers waren weer Promes en Post. Dit zijn toch echt de belangrijkste spelers aan Venlose zijde. Tevens een opvallend gretige Vito van Crooy gezien. De jeugd deed het het laatste half uur ook niet slecht al moet gezegd worden dat toen de pijp bij Venlosche Boys al aardig leeg was. Een speler wil ik er ook nog uitlichten: Dzurlic. Wat een kracht en inzet heeft deze linksbuiten(?). Daar gaan we hopelijk nog veel plezier aan beleven. Een fris en aanvallend spelend VVV gezien!

 2. RuiverCity

  @Goodie. Moeilijk te beoordelen omdat ze beiden met de jeugd in het veld kwamen. Dekker lijkt me een felle en snelle back. Recerveur, aanvoerder de laatste 25 minuten, een nr 10 (spelbepaler). Fysiek minder dan een Post of Opoku.

  1. Goodie

   Hij was de 10? Dan zal dat de back-up voor Opoku wel zijn. Dacht zelf namelijk eerder aan de concurrent voor Leemans aangezien Post en Opoku beide niet uit de basis te spelen zijn.

 3. Zoals Ruivercity aangeeft dat is echt nog veel te vroeg om dat te beoordelen. We spelen tegen een tweedeklasser die weinig had te zeggen op het veld. Plus wat onze Ruiverse vriend ook aangeeft ze speelde met heel veel jeugd op dat moment. Ik vond Dekker een aantal keer goed opkomen met een aantal goede voorzetten maar goed hij had ook niet echt tegenstand en kon vrij makkelijk opkomen. Stond erg hoog voor een back. Ben benieuwd als hij tegenstand krijgt hoe hij dan functioneert maar voor nu niets over te zeggen. Receveur was wel veel aan de bal, bepaalde het tempo en het spel. Vond hem erg volwassen en goed spelen maar volgens mij meer als controlerend dan als nummer 10 al denk ik dat hij ook op deze positie wel kan spelen.

  Maar persoonlijk ben ik gecharmeerd van de speelstijl van Leemans, erg aanwezig en coachend erg goed. Was ook veel aan de bal en dat kan potentieel echt een topper worden in de selectie.

 4. kiekoputspelke

  Prima verslag van deze 1e oefenpot inderdaad, De paar vragen die ik had over de wedstrijd en bepaalde spelers zijn eigenlijk wel beantwoord….
  Opvallend dat testspeler Spier al vóór deze wedstrijd is afgetest terwijl Dekker al binnen 2 dagen weet te overtuigen. Persoonlijk blijf ik hopen op de komst van een nieuwe linksback want ik ben geen voorstander van het schuiven met de poppetjes om die positie te bezetten (bijv. met Rutten of Janssen).
  Hopelijk kan VVV met het geld wat binnen komt door de transfer van Ahmed Musa in elk geval nog TWEE spelers aantrekken. De eerder genoemde linksback plus een extra spits….

Leave a Reply