Venlose politiek positief over stadionplannen VVV-Venlo

Gisteren kwam het bericht naar buiten dat VVV-Venlo nieuwe stadionplannen heeft en die met de gemeente bespreekbaar maakt. Vandaag staat in Dagblad de Limburger dat de Venlose politiek wel oren heeft naar het plan van de Venlonaren. De Venlose politieke partijen reageren positief.

Na aankoop van de grond – die eigendom is van de gemeente Venlo – wil VVV-Venlo een nieuw stadion bouwen op de plek waar nu De Koel staat. Dit moet 12,5 miljoen euro gaan kosten en daarmee zou een stadion van 10.000 plaatsen gerealiseerd moeten worden. De coalitiepartijen VVD, CDA en VenLokaal zijn positief gestemd. Desiree Thissen (CDA) zeg het volgende: “Het is veelbelovend dat VVV vooruit wil en zelf aan de slag gaat. De huidige situatie is namelijk niet rooskleurig.” Dat beaamt ook Luud Pieko die de samenwerking met andere partijen aanmoedigt (VenLokaal): “Een stuk beter dan gemeenschapsgeld. We zullen het hier goed over moeten hebben, maar duidelijk is dat VVV een belangrijk uithangbord voor Venlo is.” De fractievoorzitter van de VVD, Bart Kuntzelaer zegt volgens Dagblad de Limburger, dat hij zich voor kan stellen dat de partijen er wel uit komen.

De oppositie wijst erop dat de verkoop van de grond marktconform moet zijn. Hay Janssen (PvdA) zegt: “Dat zal goed uitgezocht moeten worden, we moeten uitkijken dat het geen staatssteun wordt.” Hij is positief over de verkoop van de grond: “Want de grond staat nu voor weinig geld in de boeken.” Ton Heerschop (SP) reageert voorzichtig en vindt dat de grond niet weggegeven moet worden: “Al is het natuurlijk geen A-locatie. Mooi is dat voor het plan geen gemeenschapsgeld nodig is.” Frans Aerts (D66) en Frans Schatorjé (Lokale Democraten) zijn het hier mee eens. Aerts: “Nu VVV is gepromoveerd moeten we doorpakken. De gemeente moet zich openstellen en snel een deal sluiten.” Schatorjé haakt daarop in: “VVV is ambitieus en wil het stadion in 2019-2020 betrekken. De gemeente moet zich daarom soepel opstellen.”

Enig tegengeluid komt er van Ineke Hendrickx (GroenLinks), zei is niet helemaal overtuigd van de plannen: “Nu betaalt VVV één euro per jaar aan erfpacht. Die overeenkomst is gesloten met als uitgangspunt dat op deze plek een voetbalstadion staat, dus dat lijkt me zekerheid voor de club. Maar als het investeerders kan overtuigen, moeten we het doen.”  De erfpachtovereenkomst die nu loopt, loopt tot 2033.

Bron: Dagblad de Limburger

13 Responses

 1. kenfen

  Nu ijzer smeden als het heet is. Gemeente kan wel wat positieve uitstraling gebruiken grond verkopen aan VVV voor een vriendenprijs is tevens betalen voor de naamsbekendheid van Venlo dus ik zou zeggen een euro de vierkante meter

  1. marcel

   en wellicht de centen nodig heeft met hun wanbeleid waarbij ze ’totaal onverwacht’ 8 miljoen meer de boot in zijn gegaan dan verwacht (was al 4,5 miljoen). is het toeval dat VVV op dit moment met de plannen komt?? wellicht een zeer sterke zet.

 2. VenloVVV

  VVV-directeur Marco Bogers rekent op zeker één à twee nieuwelingen in de komende week. “Daar zal het niet bij blijven, want wij hebben altijd gezegd welke posities wij willen versterken. Wij hopen komende week voor op groen licht voor de eerste twee spelers.”

  1. De man is hier op gesprek geweest een of twee seizoenen terug, was dichtbij maar uiteindelijk niet rondgekomen. Afgelopen keer heeft VVV zelf aangegeven geen interesse te hebben in hem en gingen toen voor andere spelers.

   Kan best dat ze interesse hebben maar ik geloof er niet zo in. Denk dat ze allang verder kijken naar andere spelers.

 3. Ben

  De Labylle van 2-3 jaar geleden was beter. Hij is nu een gemiddelde Jupiler speler. Sorry, ik kan me niet voorstellen dat vvv nu nog in hem is geïnteresseerd. Jammer dat ze Nicky Kuyper niet hebben kunnen strikken. Ben benieuwd wie er wel gaan komen. FORZA VVV?

Leave a Reply