Verbouwing Koel begint mogelijk in Juni 2018

De verbouwingsplannen lijken steeds concreter te worden. Dat gevoel hadden we eigenlijk al een tijdje na de promotie en de positiviteit rondom de gesprekken tussen club en gemeente. Nu lijken we weer een hoofdstuk aan die positiviteit te kunnen toevoegen. VVV en de gemeente Venlo zullen op korte termijn een intentieovereenkomst tekenen over de verkoop van de Koel. Dat meldt Dagblad de Limburger in de editie van woensdag 11 oktober.

De verkoop van de Koel is belangrijk voor de vervolgstadia. De investeerders willen graag dat de grond van de club wordt, zodat er minder risico zou zijn. Door deze intentieovereenkomst kunnen investeerders en daarmee de financiering, naar een volgend niveau worden getild. Het overleg dat plaatsvond tussen Wethouder Satijn (Economische zaken) en voorzitter Berden, is positief te noemen en dat zei de voorzitter ook tegen de krant: “Er is voor ons nu voldoende zekerheid om de financiering voor de verbouwing rond te gaan maken. Daarna stellen we een programma van eisen op. In juni volgend jaar willen we de eerste schop in de grond steken. We hebben becijferd dat we voor de grondaankoop en de eerste fase van de verbouwing van De Koel 10 miljoen euro nodig hebben.

We willen ook uitbreiden van 8000 tot 10.000 plaatsen, het is de bedoeling dat het verbouwde stadion dan zo goed als klaar is voor de start van de competitie in 2019. Er moet dan in ieder geval in gevoetbald kunnen worden. Op detailniveau zal dan nog niet alles klaar kunnen zijn. Op termijn willen we het stadion laten groeien en naar 12.000 plaatsen.
Berden geeft daarnaast aan haast te hebben: “Wij hebben haast. We hadden de hoop er in september of oktober uit te komen wat de grondaankoop betreft. Dat gaat lukken, dus willen we nu de volgende stappen zetten.”

Ook wethouder Satijn laat zich redelijk positief uit over de gesprekken: “We gaan nu hard werken aan een intentieovereenkomst waarin in ieder geval duidelijk wordt dat we willen komen tot de verkoop van het stadion, grond en parkeerplaats.”

Er lijkt eindelijk schot in de zaak te komen, na jaren van discussieren en zeiken. Het zou fantastisch zijn als de sportieve prestaties ook terug te zien in de rest van de club. De Koel heeft een verbouwing en uitbreiding nodig om structureel te kunnen groeien samen met de club.

Bron: Dagblad de Limburger

10 Responses

 1. Gruuske

  Goed / positief nieuws en geen reacties? Valt me de laatste tijd al vaker op dat er maar weinig reacties zijn op berichten. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de eerste concrete plannen!

  1. Dino

   We zijn eerder lekker gemaakt met geweldige plannen over het kazerne terrein.
   Met een nieuw stadion. Nadruk op ‘nieuw’.

   Nu krijg je een plan C, dat wordt uitgevoerd.
   hopelijk kunnen ze bij een ‘verbouwing’ ook de vooraf zekere knelpunten weghalen, die eerder naar voren zijn gekomen bij een nieuw/verbouwd stadion op de huidige locatie .

   Het is ongetwijfeld een verbetering tov nu, maar de teleurstelling van het niet doorgaan van eerdere plannen zit menigeen supporter nog vers in het geheugen.

   Bovendien wil men niet te vroeg juichen, zeker lijkende goede plannen sneuvelen vaker bij VVV of algemeen in Venlo.

   1. kenfen

    Tja shit happens maar wat gebeurt is heeft vele oorzaken. de gemeente,de crisis, redt het fort, enz. Ik ben blij met de toekomst plannen. Ook ben ik blij dat Hai er nog een keer vaart erin probeert te maken. Hopelijk lukt het

  2. Geen reacties is natuurlijk jammer, maar er is ook vrij weinig nieuws. Daarnaast zijn we laatste tijd wat minder up to date als jullie gewend zijn. Tijd is soms niets aan onze zijde. Dringend op zoek naar versterkingen. Als die niet komen dan hebben we een probleempje.

 2. VVV 4ever

  denk dat de meeste supporters eerst 100 % zekerheid willen voordat ze gaan juichen als je het hebt over verbouwen of nieuw stadion…..

  eerst zien dan geloven 😉

 3. De Koel

  Zou een mooie afsluiting zijn van de periode Hai Berden bij VVV. Ik ben vaak kritisch geweest over het beleid bij VVV, maar de laatste jaren heeft Hai de juiste keuzes gemaakt door capabele mensen aan te stellen.

 4. kurcinac

  We gaan het zien allemaal. Wat ik begrijp is de parkeerplaats dan ook van VVV, wellicht interessant om wat extra euro’s mee te pikken op Duitse zondagen en zaterdagen? Alles helpt!

Leave a Reply