Verdediger Brian Koglin nieuwste aanwinst VVV-Venlo

In Brian Koglin heeft VVV-Venlo een nieuwe centrale verdediger gevonden. De 24-jarige, in Hamburg geboren Koglin, speelde afgelopen seizoen voor de Duitse 3. Ligaclub 1.FC Magdeburg. Koglin zet in Venlo zijn handtekening onder een overeenkomst voor twee seizoenen.

De 1,89 meter lange Duitse verdediger is een bekende van trainer Jos Luhukay. Als trainer had de Venlonaar Koglin onder zijn hoede bij FC Sankt Pauli tijdens het seizoen 2018-2019. Bij de Duitse club uit Hamburg maakte Koglin in oktober 2016 zijn competitiedebuut in het eerste elftal onder trainer Ewald Lienen.

Over zijn transfer naar Venlo zegt Koglin: “Trainer Jos Luhukay liet me blijken dat hij mij heel graag naar Venlo wilde halen. Na enkele goede gesprekken met hem en de clubleiding was ik overtuigd. De speelwijze die VVV-Venlo wil gaan hanteren, met veel strijd en aanvallend voetbal, staat me aan. Hopelijk kunnen we mooie successen boeken en tot aan de laatste speeldag meedoen om de prijzen.”

Over de transfer van Koglin zegt Technisch Manager Stan Valckx: “Jos Luhukay kent Brian goed van zijn periode bij FC Sankt Pauli en gaf aan dat Brian een speler is die perfect bij VVV-Venlo past. Een modelprof en een verdediger ‘Duitse stijl’: lang, atletisch gebouwd, sterk in de duels en in de lucht. Zowel Marc als ik hebben hem intensief bekeken en zijn spel geanalyseerd en waren het met Jos eens. Brian kan het hart van de defensie versterken en is een inschuivende meevoetballende centrale verdediger. Daarnaast heeft hij ook de capaciteiten om op één van de backposities te spelen.”

17 Responses

 1. Ik ken hem niet, maar dit klinkt prima.
  Ook uitgebreid bekeken door iedereen, dus je zou toch mogen verwachten dat dit een aanwinst is op een cruciale plek in het elftal.
  Mooi dat je de hand ziet van Luhukay in het formeren van een elftal dat hij op zijn beoogde manier wil laten spelen…

 2. Dan mag ik wel hopen dat ze deze keer met de ogen open hebben gekeken…..
  Wright, Arias, en nog een tiental van dit soort gasten.
  Voorlopig maar weer het voordeel van de twijfel zoals bij elke aanwinst maar eerst maar weer eens zien dan geloven.

  1. De Koel

   Mee eens. Eerst zien, dan geloven. Al heb ik wel veel vertrouwen in het beoordelingsvermogen van Jos Luhukay.
   De aanpak van afgelopen jaren heeft duidelijk niet gewerkt. Stan kan niet alleen een selectie samenstellen. Dan ben je afhankelijk van wat zaakwaarnemers je aanbieden. Daar zit af en toe een topper als Giakoumakis tussen, maar de rest is vaak onder de maat.

 3. Rossie

  Ik hoor trouwens behoorlijk wat mensen enthousiast zijn over een evt terugkeer van Selman Sevinç bij VVV…zelfs als evt opvolger van Post. Kan iemand mij dat uitleggen aub? Ik begrijp dat niet namelijk…die heeft toch totaal niet het vereiste niveau of ligt dat nu aan mij?

 4. Louis van Gaal

  Ik denk dat VVV een nieuwe start moet maken om een solide basis te krijgen. Ik denk dat het reeël is om er van uit te gaan dat we 2 a 3 jaar daarvoor moeten nemen. Spelers halen die daar ook in geloven die bereid zijn hier 2 a 3 jaar te blijven om mee te bouwen en mee te groeien. Een stabiele en ervaren as in het veld met daarom heen spelers uit eigen jeugd, talenten uit de KKD of uit de 2/3 bundesliga die bij hun club het net niet kunnen maken. Wat Luhukay zegt; ervoor zorgen dat de supporters na een wedstrijd met een lekker gevoel, aanvallend en herkenbaar voetbal, tevreden naar huis gaan. Daarmee kan je de komende jaren weer meer mensen overhalen een seizoenskaart te kopen. Tevens concrete plannen aangaande een eventule nieuwe locatie voor een (nieuw ?) stadion . Dudielijkheid en realiteitszin en verder…..maar geduld is een schone zaak..

 5. RuiverCity

  Voor een solide basis/as mogen ze beginnen met een nieuwe, eerste keeper. Dat ze die eerst maar eens halen. In de KKD wordt vooral fysiek voetbal, met vaak hoge ballen gespeeld. Als Van Crooij iets niet kan, is het uitkomen bij hoge ballen!

   1. Grad

    Men heeft een doelman op het oog, maar die zit in de wachtkamer, omdat hij vooralsnog te duur is.
    Wanneer Giakoumakis verkocht zou worden, is het mogelijk een optie, als hij dan nog beschikbaar is.

 6. OooLGooO

  Idd geen Velthuizen.

  Sonny Stevens is transfervrij, m.i. een zeer waardevolle keeper voor VVV op dit moment.

  Thomas Oude Kotte zeer goede centrum verdediger.

  Joey Pelupessy is transfervrij, ideale vervanger voor Post (mits hij vertrekt).

  Thomas Bruns is transfervrij, geen idee of die financieel haalbaar is.

  Denilho Cleonise is transfervrij, 19 jaar en zeerbehendige linksbuiten.

  Sylla Sow transfervrij, linksbuiten.

  Kortom de nederlandse vijver is groot genoeg met transfervrije spelers welke een meerwaarde hebben voor VVV en in de meeste gevallen financiee haalbaar lijken te zijn.

Leave a Reply