Verslag FC Dordrecht – VVV-Venlo 5-0

Zo, VVV-Venlo staat weer met beide benen op de grond. Na een dramatische eerste helft waarin bij FC Dordrecht in de eerste helft alles lukte, spreekt de 5-0 nederlaag boekdelen. Onverklaarbaar dat de eerst helft, en niet voor de eerste keer dit seizoen, zo slap wordt begonnen. Verdedigers die meters van hun mannetje staan en op het hele veld veel te laat druk wordt gezet waardoor je constant achter de feiten aanrent. Als je dan ook nog een ongelukkige penalty tegen krijgt en de bal belandt via de kluts in het doel dan is het leed met de rust al geschiet (3-0).

Vanavond worden weer eens een paar zaken duidelijk. Zo bleek maar weer eens dat Yuki geen middenvelder is. Afgelopen week tegen FC Den Bosch speelde hij bij vlagen goed in de voorhoede, maar voor het middenveld komt hij veel te kort. Post is geen centrale verdediger maar een verdedigende middenvelder met veel power naar voren.

FC Dordrecht bleek op sommige posities ook veel meer snelheid te bezitten. Het was dramatisch om te zien hoe eenvoudig de aanvallers van de Schapekoppen bij hun directe tegenstander konden wegdraaien. Mede dankzij doelman Wintjens, die alleen bij de 4-0 direct schuld had aan een tegendoelpunt, en het missen van nog enkele riante mogelijkheden mag VVV-Venlo de handen dichtknijpen met de 5-0 uitslag.

Na afloop van de wedstrijd nog een opvallend detail. Trainer Rene Trost dirigeerde zijn manschappen naar de Venlose supporters waar hij zelf met de aanhang in gesprek ging.  Een applaus volgde…..

 

Wintjens 7: Hield FC Dordrecht van een nog grotere overwinning dankzij enkele goede reddingen. Ging bij de 4-0 in de fout.

 

Joppen 4: Werd helemaal dol gespeeld door zijn directe tegenstander.

 

Post 5: Is geen verdediger. Moet snel terug op het middenveld.

 

Balkestein 4: Werd helemaal zoek gespeeld in het centrum en vaak op snelheid geklopt.

 

Kruijsen 4: Zat totaal niet in de wedstrijd. Zijn tegenstander was hem constant de baas.

 

Yuki 3: Zat totaal niet in de wedstrijd. Werd terecht gewisseld.

 

Altheer 4: Werd op snelheid meerdere malen geklopt. Werd compleet overlopen.

 

Türk 4: Onzichtbaar. Moest meer achter zijn directe tegenstander aan dan andersom.

 

Reimerink 4: Zwakke wedstrijd van Jules. Te voorzichtig soms. Wanneer behaalt hij zijn oude vorm weer.

 

Rajcomar 6: Speelde niet eens onverdienstelijk. Hield bal goed vast en kaatste goed. Had totaal geen aansluiting.

 

Wolters 4: Speelde weer een wedstrijd voor zich alleen. Bij hem is het vaak alles of niks. Verliest op beslissende momenten het overzicht.

 

De Kogel 6: Kon na de rust het tij niet meer keren. Kwam te weinig aan de bal.

 

Gijzen 6,5: Speelde in plaats van Yuki niet eens onverdienstelijk. Zijn tijd komt nog.

 

Sevinc -: Speelde te kort voor beoordeling.

 

Trost 7: Leest de wedstrijd goed. Neemt maatregelen waar nodig. Toch is het onverklaarbaar dat de eerste helft steeds zo zwak is. Gaat voorop wat betreft verantwoording (zie gesprek met supporters)

 

56 Responses

 1. Zeker wete

  Prima beoordelingen.
  Geen paniek beste mensen. Een totale off day. Maar wél tegen een absolute titelkandidaat. Dordt had al eerder indruk op me gemaakt met het snelle combinatiespel en enkele uiterst behendige spelers (bijv. Danso dat wordt een topper). Dordt speelde erg sterk en had veel geluk in bepaalde situaties en had de scheids zeker niet tegen. Dit is slechts een off day en behoort bij het leertraject waar het jonge VVV inzit. Het is te hopen dat Dordt ook een dip gaat krijgen maar let op; Die gaan (ook) hoog eindigen.

  1. Lincoln

   Klopt zij hadden vorige week erg geluk. Ze zitten in de winning-mood en voelen zich onoverwinnelijk en ik had al zon voor gevoel. Maar goed had dit niet verwacht.

 2. marcel

  dordt uit altijd moeilijk. een voordeel van ’s zaterdags om 18.45 uur. je bent om 22.15 uur weer thuis. daar is het dan ook mee gezegd.

  hier kunnen we kort over zijn. een fris spelend dordrecht wint terecht. Desondanks mochten de dordtenaren bij de eerste 2 doelpunten niet klagen over het nodige fortuin. een makkelijk gegeven penalty, en een van richting veranderd schot. De derde treffer, die de tweede helft eigenlijk overbodig maakte, mogen de twee spelers die zich aan de zijlijn laten foppen zich aanrekenen.
  Aan de overzijde kreeg VVV ook enkele kansen om in elk geval in zicht van de tegenstander te blijven, echter deze werden niet benut.

  Na rust zet VVV even aan, maar ook dat was van korte duur. Dordrecht kreeg nog vele kansen en nog 2 treffers, waardoor de enigszins geflatteerde ruststand, uiteindelijk meer dan terecht was.

  Meer kunnen we er niet van maken. op naar de volgende wedsttrijd. Kleine kanttekening; hoe erg deze wedstrijd ook was, kappuh met dat bloed, zweet of tranen na de wedstrijd. Deze selectie laat in elk geval zien dat ze de binding met de supporters willen creeëren, daarnaast willen de sfeermakers zich ook van hun beste kant laten zien. Laten we dan ook zeker na de wedstrijd dat misselijkmakende 020-liedje achterwege laten.
  tegen emmen er weer bij, U ook? 🙂

  1. Paljas

   Jij schrijft:”Deze selectie laat in elk geval zien dat ze binding met de supporters willen creeëren”?
   Wat in hemelsnaam laten ze dan zien en waar moet de selectie überhaupt aan voldoen om het “de supporter”naar de zin te maken?
   Ben nieuwschierig naar je antwoord…

   Gegroet,

   Paljas.

   1. marcel

    ik heb het in dat laatste stuk niet perse over het voetbal. antwoorden geven doe ik normaal niet, aangezien je via een forum nooit geen fatsoenlijke discussie kan voeren zonder onduidelijkheden te creeeren. je kan niet anticiperen op een vraag, of vragen hoe iemand iets precies bedoeld. hoop dan ook dat je een beetje begrijpt wat ik ‘bedoel’ met het antwoord op je eerste vraag.

    1) wat ze doen is dat ze in elk geval rondom de wedstrijd, trachten om hun waardering voor de supporters te laten blijken.
    kleine dingen zoals in eindhoven waarbij ze voor de wedstrijd even naar het uitvak komen, doelpunten vieren met het publiek, maar ook de moeite nemen om na een (uit)wedstrijd even de supporters te bedanken. Ik denk dat dit VVV (gemaakt/verplicht of uit eigen beweging), hier in elk geval een flinke verbetering in laat zien. ’tis voor mij een gevoel, waarvan ik genoeg “slechte” voorbeelden kan geven van de laatste jaren, maar dat gaat via een post zo lastig.

    2) vraag 2 heeft (volgens mij), meer te maken met wat er op het veld gebeurd. daar hoop ik op strijd, passie, aanvallend voetbal. En laat ik voorop stellen; ondanks alle hosanna en plek 2, moet je concluderen dat deze zaken over 6 wedstrijden voor het grootste gedeelte niet aanwezig waren. Voetballend is eigenlijk elke tegenstander nog beter geweest dan dit VVV. en in een wedstrijd als gisteren mis ik enkele ijzervreters, ipv een paar ideale schoonzonen die zich naar de slachtbank laten leiden.

    hoop dat je begrijpt wat ik bedoelde met het laatste deel van die post. ik sta op de tribune voor mijn club, en zie het nut er niet van in om na de wedstrijd spelers te beschimpen (wil niet zeggen dat ik tijdens een wedstrijd ‘lief’ zit te kijken).

   2. Paljas

    Nou Marcel,dan zal ik uitleggen hoe het spelletje daadwerkelijk gespeeld wordt…
    Het waarderen van de meegereisde supporters is een door de trainer aangegeven verplicht toneelstukje,want het zijn allemaal passanten die werkelijk geen haar echte clubliefde kennen.
    Het is toch een lachertje,als je zo’n wanprestaie als gisteren voorgeschoteld krijgt,ze het afdoen met een bedankje naar het uitvak voor de meegereisde supporters.
    Ik zou als beleidsbepaler een collectieve boete eisen van een minimaal een maandloon voor de gehele selectie,trainer en technische staf.
    Geloof mij,het zijn allemaal geldwolven die zonder problemen zelfs clubs uit Cyprus of Bulgarijen accepteren,als ze er meer zouden kunnen verdienen.
    Ik begrijp goed dat je die binding met de club en spelers wil hebben,als je je vrije tijd besteed aan het bezoeken van thuis en uitwedstrijden van VVV.
    Maar de werkelijkheid is dat alle mensen binnen VVV zowel spelers,trainer,technische staf en bestuur eigenlijk allemaal kleine BV’tjes zijn,die het liefst voor hun 35ste binnen willen zijn,zodat ze daarna niet meer hoeven te werken.
    Je goedgeloofigheid en naieviteit wordt door de gehele organistaie misbruikt,want nogmaals het zijn allemaal passanten die verder 0% clubliefde kennen.
    Dit soort wanprestaties kun je alleen maar bestraffen met geldboetes,want alleen daar kun je ze mee pakken.
    Die idiote toneelstukjes na zo’n wedstrijd…het moet verboden worden!
    Korten op dat toch al megahoge salaris van die spelers…dat zal pas helpen!

    Gegroet,

    Paljas.

   3. eric

    Wat beweegt jou om naar deze zogenaamde pasanten te gaan elk weekend,
    Toen ze kampioen en eredivisie speelde, waren het ook passanten om maar in jou taal te spreken, gasten zoals jou zijn pissebedden die uit een donker vochtig hol komen en hun gal spugen, als ze een goal maken kwijl je ook alles vol, sta je zeker ook met je t-schirt uit hard te juichen !!

 3. sobermikel

  Wat me zorgen baart is het creatieve onvermogen in de voorhoede en de smalle selectie.
  Volgens mij heeft VVV niet eens een fatsoenlijke reserve- centrale verdediger.
  Voorin wordt er weinig gecreëerd. Rajcomar kan er werkelijk geen moer van. Snap niet wat ze in die knakker zien.
  Verder hoop ik dat Cooper snel fit is, zodat hij Reimerink kan vervangen.

  1. marcel

   volgens mij ligt het grootste gedeelte van de problemen op het middenveld. we worden daar telkenmale (in alle wedstrijden) overlopen en weggespeeld door de tegenstander. logisch dat dit gevolgen heeft voor aanval en verdediging.

   1. RuiverCity

    Omdat je niet met Yuki op een 3 mans middenveld kunt spelen. Hij is elke keer te laat met druk zetten of ligt op de grond waardoor zijn tegenstander een zee van ruimte heeft. Yuki in de voorhoede of 4-4-2 spelen door Post naast/achter hem te zetten.

   2. Frosty

    Een 4-4-2 opstelling lijkt me inderdaad beter. Yuki aanvallend op het middenveld met 3 mensen achter zich.

   3. Goodie

    Een 4-3-1-2 dus eigenlijk? Trost vond het spel voor Dordrecht al niet goed genoeg, benieuwd of hij dan is van opstelling/spelers gaat wisselen.

   4. Ruben

    Klopt. Het middenveld is het probleem. Ik zei tijdens de wedstrijd al dat Türk de zwakste was. En dat is hij volgens mij nog steeds.

    Türk is de spelmaker van achteruit en Altheer of Kruijssen de ‘stofzuigers’. Laten we vooropstellen dat het beide geen stofzuigers zijn en dat Türk ontzettend nonchalant speelt. Passing komt niet aan, hij is niet in beweging etc. etc. Heb het gevoel dat hij heel graag weg wilde en baalt dat hij nog hier is. En dat is in zijn spel terug te zien. Hierdoor is er geen verbinding tussen verdediging/middenveld en aanval.

 4. Muse96

  Was gisteren in het stadion. Het leek op zijn zachts gezegd nergens op! Joppen en Balkestein waren gisteren veruit de slechtste. Kan een keer gebeuren, jammer dat het net nu gebeurd! Op naar De Graafschap!

  Kan iemand mij trouwens vertellen wat Trost nu exact zei. Stond er te ver vanaf om het te horen en lees overal wat anders!

 5. tulipanes

  ik hoop dat we de volgende keer een andere opstelling te zien krijgen, anders gaat het misschien weer mis. ik dacht persoonlijk aan deze:
  -maenpaa
  -joppen -promes -balkensteijn -fleuren
  -post
  -altheer -turk
  -yuki
  -de kogel -wolters

  alleen het probleem zit hier ook weer bij dat we òf reimerink òf wolters eruit moeten zetten, terwijl deze spelers vertrouwen nodig hebben.

  1. bong

   vvv zal eerst eens fatsoenlijke vleugelverdedigers gaan halen
   ammi is toch 3 klasse beter als joppen
   en waarom ramnpsteijn niet gehaalkd heeft bij excelsior en feyenoord ook linksback gespeeld 20 keer beter als fleuren
   kruissen is noch te slecht voor ballenjongen
   een reactie vermogen van 0,0 een draaicirkel van een vrachtauto en snelheid van een slak begin daar eens mee door deze vleugelverdedigers worden de andere ook steeds onrustiger waarom moest ken leemans weg die was toch veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel beter als fleuren kruissen joppen altheer
   maar ja leemans durfde wat te zeggen die andere zijn maar jaknikkers
   bah wat een instelling (ook de amateurs van de ts zoals jacobs van dael van kempen)
   als het zo doorgaat is trost ook weg uit eigen beweging soentjens doe hier wat aan

 6. druppelvanger

  Het is heel simpel, op een uitzondering na (Wolters, Reimerink) zijn alle vvv spelers te traag voor het huidige voetbal. Als je de 100 meter niet binnen de 11 seconden loopt tel je al niet meer mee. Op snelheid en handelingssnelheid worden de vvv spelers geklopt. Daar is niks aan te doen. Bovendien kunnen de spelers niet tegen een tegenstander die, zoals Dordrecht, gelijk druk zet en de vvv spelers nauwelijks tijd geeft om na te denken.

  1. tulipanes

   zijn toch wel wat veranderingen hoor. dit is in mijn ogen de beste opstelling, maar trost mag natuurlijk zelf bepalen welke het wordt. hij staat immers elke dag met de spelers op het veld en zal het dus wel beter weten als ik.
   toch vind ik dat er wat veranderd moet worden, want het spel is verre van goed. misschien hebben de spelers “de tijd nodig om aan elkaar te wennen”, maar heel misschien is het een kwestie van kwaliteit.

   we zullen zien. als we rond november nog steeds in de top vijf staan zul je mij niet veel meer horen klagen.

 7. Goodie

  Volgens mij is er iemand wanhopig opzoek naar aandacht.

  Kan er niets gedaan worden aam dat irritant gedrag van clubman? Begint me behoorlijk de keel uit te hangen. Ik heb hem geprobeerd te negeren maar hij blijft maar door gaan..

  1. sultana

   Geprobeerd hem te negeren? Heb ik niets van gemerkt je blijft en blijft maar reageren op hem. Dat is juist wat clubman wil hij lacht zich kapot en jij blijft je ergeren, leuker amusement kun je clubman niet bezorgen lijkt me!

 8. peter

  wat een paniek omdat we met 5/0 verloren hebben.

  We hebben bijna alle “grote“ jongens gehad en we draaien netjes bovenin mee!

  Dat het voetballend nog niet loopt komt omdat we zowat een compleet niet elftal hebben en er jongens rondlopen die hun niveau nog niet halen (mede dankzij lokhoff)

  geef deze groep de tijd en we zullen er nog veel plezier aan beleven.

  deze groep heeft kwaliteit genoeg om bovenin de juup mee te draaien

  1. sultana

   Juist Peter zo denk ik er ook over, wat Lokhoff kapot heeft gemaakt maak je in een paar wedstrijden niet beter dat heeft langer tijd nodig. Dordrecht is er ook nog niet! Die gaan heus nog wel zakken, wie had voor aanvang en met het zware programma van VVV verwacht dat we bovenin zouden staan? Ik niet dus, ik heb er nog steeds alle vertrouwen in. Vrijdag winnen van de Graafschap, forza VVV

 9. YowVVV

  Geen paniek, staan prima op de ranglijst. Dit was een complete off-day.
  3 punten verloren dat wel, 5-0 moet even uit de kopjes. Als we vrijdag winnen van de Graafschap blijven we het prima doen. De Kogel volgende week hopelijk in de basis in plaats van Rajcomar. Wolters moet ook eens wat meer voor zijn mede-spelers krijgen.
  Kruijssen en Post achterin schrok ik wel van, volgens mij heeft VVV echt verdedigers te kort. Nu al!

  1. tulipanes

   ik altijd zeiken? ik ben nooit negatief geweest en zal het nooit worden. ik ben normaal gesproken gewoon positief, alleen als je met 5-0 verliest van dordrecht mag ik toch aannemen dat je enige kritiek mag uiten. daarvoor ben ik (los van de ploeg onder lokhoff) nooit negatief geweest. noem een bericht waarin ik zeg dat de ploeg dramatisch is en dat we nooit in de top 5 komen.

   het valt me op dat na de wedstrijd tegen Eindhoven je geen enkel negatief bericht mag plaatsen, ook al is het terecht. je wordt dan meteen van alle kanten aangevallen, zoals dat vaak bij paljas gebeurt.

   ik denk gewoon dat we makkelijk in de top 5 kunnen eindigen als we enkele kleine veranderingen doorvoeren.

   1. Paljas

    Je moet je vooral niet de mond laten snoeren en vooral je mening blijven geven.
    En met die mening van jou is niets mis,ook al willen hier sommige gasten niets van horen.
    Sommige hier durven niet te zeggen wat ze denken,bang om uitgescholden te worden dan wel als negatief neergezet te worden.
    Ik noem het realiteit…en dat kan soms negatief zijn.

    Gegroet,

    Paljas.

 10. jason

  vvv moet eens stoppen met dat zonedekking in de verdediging. Af en toe moet je in de verdediging zonedekking toepassen echter onze backs en voorstopper doen dit 90 minuten met als gevolg dat de spitsen van de tegenstander altijd de bal kunnen aannemen en rustig draaien wat voor vvv weer het gevolg heeft dat ze nooit een tegenstander onder druk kunnen zetten. Verder ben ik het 100 % met marcel eens dat ik niet goed wordt van dat bloed zweet en tranen. Elke club die verliest gaan de supporters dit zingen alsof de spelers graag verliezen en zich niet inzetten. Ook vind ik dat spelers en trainer zich niet hoeven te verantwoorden bij hun supporters voor een nederlaag met het spelletje voetbal al heb ik wel respect hoe trost tot nog toe met alles omgaat.

  Lang leve De Koel en de politie dordrecht die de economie flink had kunnen stimuleren door boetes te geven voor wildplassen maar dit gelukkig naliet

 11. mats

  Niks aan de hand!
  Stel je voor dat we gewonnen hadden???
  Dan had Paljas wederom een post moeten plaatsen dat hij ongelijk had over dit elftal. Dat zou ik sneu vinden. Hij heeft t al niet makkelijk met het feit dat VVV bovenin meedraait. Stel je voor dat we bovenáán hadden gestaan….????

  1. Paljas

   Wederom ongelijk had over dit elftal?
   Ik heb gelijk(ook over 31 wedstrijden)en jij hoopt dat je gelijk gaat krijgen…
   Middelmaat in alle gelederen dit VVV,alhoewel ik Berden wil adviseren het stokje als technisch directeur zelf weer in te vullen,zodat er weer wat buitenlanders aangetrokken kunnen worden.
   De Nederlanders toer met alleen het aantrekken van middelmatige Nederlandse eerstedivisiespelers is niet geslaagd,gewoon omdat ze zelfs op eerste divisie enkele niveau’s te kort komen.

   Gegroet,

   Paljas.

 12. mats

  Verder vind ik dit verlies wel prima. Beide voetjes op de grond. Vooral niet denken dat we er al zijn en elke week de koppositie moeten verdedigen. Dat schept alleen maar verwachtingen en stress. Komt goed! Over 31 wedstrijden staat VVV netjes bovenaan. Dat is wat telt!

 13. Ben

  We hadden pech bij dat eerste doelpunt, de penalty. Dordrecht kreeg toen vleugels en wij zakten weg.
  Van Post en Kruijsen weten we nu dat zij in ieder geval achterin niets hebben te zoeken.
  Turk keek steeds maar naar “boven”. Houdt hij postduiven? Van mag van mij 2 weken op vakantie. Daarna wel op zijn minst meedoen.
  Yuki, als hij mag meedoen, niet op het middenveld laten spelen. Daar hoort Post thuis.
  Wolters is oké, diverse schoten en voorzetten, met iets meer geluk waren er 2 of zelfs 3 doelpunten gevallen. Bovendien moet hij meer kijken en samenspelen met medespelers.
  Van Prince Rajcomar heb ik begrepen dat hij beter kan? Voorlopig maar bij de jeugd laten spelen. Waarom krijgt de goede man een 6? Er speelde niemand slechter dan hij.
  Het lijkt me dat we een te smalle selectie hebben. Maar, alles komt goed, was een slippertje, meer niet. Vrijdag wordt het zwaar tegen de Graafschap. Allemaal naar de Koel. FORZA VVV!

  1. tulipanes

   mee eens! we moeten laten zien dat we onze ploeg steunen, ook al voetballen ze niet geweldig. de steun was de afgelopen wedstrijden verbeterd tegenover andere jaren, maar is nog niet op het niveau waar de tegenstanders bang van worden. laten we dan ook vooral de ploeg niet uitfluiten, ook al spelen ze dit seizoen misschien niet al te mooi. als ze voor elkaar door het vuur willen gaan zijn we een eind op weg!

   forza venlo!

 14. brise continu

  Een slippertje???
  Een aanfluiting en een beschamende vertoning van de buitencategorie tegen een club met een van de laagste begrotingen in het corrupte voetbal…
  p.s. slippertjes zijn kleine slippers en hebben niks met voetbal te maken.

  psssst…zo ff sprietse!!

  1. Ruben

   Dus wanneer je de laagste begroting hebt kan en mag je niet goed presteren?
   Dan snap ik niet dat iedereen hier zo gek deed over het afgelopen jaar?! VVV had namelijk een van de laagste begrotingen, dus was het niet meer dan logisch dat ze zijn gedegradeerd!

   Go Ahead verloor vorig jaar met 5-2 van De Graafschap. En we weten allemaal wat er vervolgens gebeurde. Niets aan de hand. Vergeten en verdergaan met waar ze mee bezig waren.

   1. eric

    Precies en allemaal die stuurlui die na de eerste wedstrijd waren aan het huielen dat VVV verloren had van de nummer laats van vorige seizoen, waarop ik zei, een nieuw seizoen nieuwe prijzen , Eindhoven hoeft toch weer niet llatste te worden, kan iemand mij zeggen welke plaats Eindhoven op de ranglijst ibezet ??

   2. Goodie

    Eindhoven is gewoon een wisselvallige ploeg. Zo spelen ze play-offs, en zo spelen ze onder in de Juup.

Leave a Reply